Despre campania furibunda de denigrare a Sfantului Parinte Arsenie Boca

Dupa cum am observat in ultima vreme se duce o campanie furibunda impotriva parintelui Arsenie Boca, lucru care m-a facut sa nu mai ignor aceste atacuri mizerabile.

Din pacate, inca odata mi se confirma motivele pentru care Romania a ajuns in aceasta situatie dipserata in care se gaseste si de ce poporul roman este atat de dezbinat. Aceste motive sunt lesne de obeservat daca te detasezi un pic si incerci sa privesti din exetrior. Astfel iti poti da limpede seama ca romanii in general, cu durere mare in suflet trebuie sa o spun, pentru ca imi iubesc enorm neamul si tara, sunt oameni care nu stau sa judece, oameni care se aprind foarte repede, se lasa foarte usor manipulati, sunt lipsiti de patriotism, sunt tradatori si deasupra la toate aceste defecte se mai adauga unul care este cel mai vizibil si cel mai grav si anume rautatea. Suntem de o rautate incredibila, cum nu ne convine ceva in secunda doi incepem sa jignim, sa ii barfim chiar si pe cei mai apropiati ai nostri, sa aruncam cu noroi foarte usor in toata lumea, sa desconsideram si sa ne denigram valorile nationale si am ajuns pana acolo incat sa ne denigram si proprii sfinti. Foarte sugestiv o spunea Petre Tutea, caracterizandu-i pe romani : „Am facut 13 ani de puscarie pentru un popor de idioti!

Iar cel mai denigrat in ultima vreme este Parintele Arsenie Boca. 

Un om cu o viata exemplara, un om care si-a jertfit intreaga viata pentru semeni si pentru renasterea ortodoxiei in inima Ardelului, Ardeal care a suferit cel mai mult dintre cele trei tari romane din punct de vedere spiritual, un om care a fost persecutat continu de comunisti cat a trait, un om care si-a dus crucea cu demnitate, curaj, suferind in tacere toate asupririle si chinurile la care a fost supus. Iar la toate aceste nedreptati la care a fost supus parintele, a raspuns mereu cu bunatate, cu caldura, emanand lumina si har in orice conditii, indiferent cat de aspre ar fi fost.

Este un om care ne-a invatat mereu ce inseamna iubirea adevarata pentru Dumnezeu si pentru semeni, ne-a aratat mereu calea cum se poate ajunge la Dumnezeu, dezghetand inimi ale multor atei si oameni rataciti prin diferite secte, intorcandu-i la dreapta credinta ortodoxa.

Sa vedem ce spunea si parintele Dumitru Stăniloae despre parintele Arsenie Boca intr-o caracterizare facuta lui si vesnicului capitan Corneliu Zelea Codreanu:

Corneliu Codreanu era şi el o figură foarte interesantă; şi atrăgea ca şi Arsenie Boca: avea ceva atractiv, ceva puternic aşa; acelaşi spirit hotărât şi sigur; alegea o cale şi gata; mergea pe ea. Impresionau amândoi prin forma lor hotărâtă de a fi. Era un dar al lor. Cred că e o oarecare asemănare între ei, parcă erau o piatră, o stâncă.”

Parintele Arsenie Boca nu a facut parte din Sfanta Miscare Legionara, dar cu toate aceste a fost hartuit incontinu ca ar fi avut legatura cu membrii lor. Si da, este adevarat, a avut legatura si bine a facut, dar legatura lui a fost una de prietenie adevarata, de salvare a multora dintre ei, fie salvare sufleteasca aratandu-le adevaratele lor meniri pe acest pamant si ajutandu-i la mantuirea lor sau fie protejandu-i efectiv in fata prigonitorilor comunisti.

Sa vedem ce spunea si Mircea Puşcaşu, fost deţinut politic si legionar despre parerea parintelui Arsenie Boca vis-a-vis de Capitan si Miscarea Legionara, ei doi imaprtind o vreme o celula din inchisorile comuniste:

„Într-o zi se întâmplă să rămânem amândoi în cameră. Părintele Arsenie atunci îmi spune: „Dacă ar fi trăit Căpitanul ce lucruri frumoase am fi făcut noi…”. Altădată îmi spune: „Să ştii că Legiunea nu va învinge până nu se va completa numărul de legionari în cer”. Asta ar însemna să moară toate generaţiile din 1927 până în 2000. Ar trebui să treacă 60-80 de ani. Ar însemna să nu mai trăiască nici un legionar din zilele noastre. „Dumnezeu va avea grijă să rămână şi sămânţă pe pământ”, îmi răspunde părintele Arsenie.” si a avut dreptate.

Am facut aceste precizari legate de activitatea parintelui pentru a arata respectul deosebit pe care il avea fata de Capitan si membrii legionari cat si respectul pe care il purtau acesti oameni deosebiti ai neamului romanesc.

Iar despre sfintenia parintelui Arsenie Boca sunt o multime de marturii, oamenii care l-au cunoscut cu adevarat si pe care i-a ajutat ii poarta un respect imens si in inima lor stiu cu totii ca a fost si este un mare sfant pe care l-a dat tara noastra.

Din nefecricire aceasta sfintenie a sa, dovedita fie prin viata plina de smerenie dusa, fie prin profetiile care s-au intamplat intocmai cum le-a prorocit, sau fie prin minunile foarte multe pe care le-a facut, minuni facute doar spre ajutarea semenilor, in zilele noastre este folosita de multi dintre semeni pentru a-l acuza ca ar fi fost venita de la cel rau, si ca le facea ca sa se mareasca pe sine. Parca ii vad pe fariseii din vremea Domnului si Mantutorului nostru Iisus Hristos cum exact aceleasi fel de acuze ii aduceau. Dar la aceste acuze Hristos le raspundea foarte clar:

Si carturarii, care se pogorasera din Ierusalim, ziceau: „Este stapanit de Beelzebul; scoate dracii cu ajutorul domnului dracilor.” Iisus i-a chemat la El, si le-a zis, in pilde: „Cum poate Satana sa scoata afara pe Satana? Daca o imparatie este dezbinata impotriva ei insasi, imparatia aceea nu poate dainui. Si daca o casa este dezbinata impotriva ei insasi, casa aceea nu poate dainui.” (Marcu 3:22-25)

Acest raspuns fiind valabil si pentru acuzatorii din ziua de azi. Dar se pare ca foarte multi degeaba au citit sfanta scriptura ca nu au invatat nimic si continua sa mearga pe aceasi linie prigonitoare pornita de fariseii si saducheii vremii.

O alta mare „vina” a parintelui Arsenie Boca este ca foarte multa lume il iubeste, il respecta si ii viziteaza mormantul, spunand ca cei care faca aceste lucruri il idolatrizeaza si il ridica la rang mai inalt decat pe Dumnezeu. O aberatie si o minciuna mai mare nici ca se putea debita.

In primul rand parintele nu s-a inaltat pe sine niciodata, mereu a invatat oamenii si a indreptat oamenii doar catre Hristos, iar in al doilea rand toti care merg la parinte la mormant ii cer ajutorul, stiind ca el ii poate ajuta prin mijlocirile pe care le face catre Hristos, la fel cum fac toti sfintii lui Dumnezeu. Nu exista nici o idolatriazare. Cum se strang mii de oamni la parintele Paisie Aghioritul si ii cer ajutorul, la fel se strang si la parintele Arsenie Boca.

Iar cea mai mare acuzatie care i se aduce este ca l-a pictat pe Francisc de Assis cu aureola, nimeni nu stie de ce a facut-o, iar parintele din pacate nu mai este de mult printre noi ca sa ne poata raspuna, cu siguranta ar fi avut o explicatie si totul s-ar fi lamurit.  Se poate sa fie si o gresala a lui, dar care sfant nu a avut pacate si nu a gresit pe parcursul vietii? Dar asta nu-i poate strege intreaga viata inchinata Mantuitorului Iisus Hristos, lucru care a dus de altfel la dobandirea harurile duhovnicesti inalte cu care a fost inzestrat.

Mai este acuzat din acest motiv ca ar fi fost ecumenist si prieten al catolicilor cand parerea lui era foarte clara:  „Ecumenismul? Erezia tuturor ereziilor! Caderea Bisericii prin slujitorii ei. Cozile de topor ale apuslui. Numai putregaiul cade din Biserica Ortodoxa, fie ei: arhierei, preoti de mir, calugari sau mireni, inapoi la Sfanta Traditie, la Dogmele si Canoanele Sfintilor Parinti ale celor sapte Soboare Ecumenice, altfel la iad cu arhierei cu tot. Fereasca Dumnezeu!

Iar cele mai recente acuzatii vin pe marginea unor inregistari in care parintele Arsenie Papacioc l-ar fi vorbit de rau pe parintele Arsenie Boca. Din informatiile pe care le am, tin sa va precizez ca aceste inregistrari sunt niste facaturi mizerabile, facute special dupa moartea parintelui Arsenie Papacioc, special pentru a nu mai putea sa confirme autenticitatea inregistrarii. Se folosesc astfel de parinte stiind ca este foarte respectat de credinciosii ortodocsi si considerat unul dintre cei mai mari duhovnici ai Romaniei, cu o mare credibiliate, in incercarea disperata de a stopa canonizarea parintelui Arsenie Boca. Si chiar daca aceasta inregistare ar fi fost reala, dar va asigur 100% ca nu este, nu inseamna ca parintele Arsenie Papacioc ar avea dreptate cand spune aceste lucruri, poate si el gresi si nu el e cel care da verdictul final vis-a-vis de sfintenia parintelui Arsenie Boca.

Cum va precizam mai sus, aceasta inregistrare la fel ca toate acuzele nefondate care i se aduc, fac parte dintr-o campanie intentionata de a stopa prin toate mijloacele recunoastrea oficiala de Sfant a parintelui Arsenie Boca. Iar cei din spatele acestei miscari, fie mireni, fie preoti au cu totii radacini iudaice. Il arde pe satana stiind ca un nou Sfant Parinte ar intra in calendarul ortodox si atunci lucreaza intens prin acesti slujitori credinciosi lui.

Din pacate sunt foarte multi si dintre credinciosi crestini care s-au lasat prostiti de aceste minciuni si manipulari crase, sadind in inima lor indoiala si chiar devenind unii dintre sustinatorii acestor teorii murdare si continuand chiar ei sa caute pete in viata parintelui Arsenie Boca.

In loc sa vedem si sa scoatem la lumina toate lucrurile extarordinare pe care parintele le-a facut si ni le-a lasat si care sunt atat de multe, noi cautam cu lupa cine stie ce greseli ale parintelui, iar daca nu le gasim atunci trebuie sa le inventam. Pai noi nu am facut nici 0,1% din binele facut de parinte, dar aruncam cu norori in el cu lopata si folosim niste injurii pe care nici celui mai mare dusman nu i le-ai adresa, daca ne laudam ca traim in duhul ortodoxiei! Noi ce comentam, nu suntem demni nici praful de pe talpa parintelui sa il curatam!

Dar, ce repede vedem paiul din ochii altora, dar nu vedem barna din ochii nostri!

Din fericire insa sunt si foarte multi care odata cu acesata campanie mizerabila i-a facut sa il iubeasca si mai mult pe parinte, iar pe multi dintre cei care nu stiau prea multe despre parintele Arsenie, au inceput sa-i studieze lucrarea si in felul acesta au descoperit sfintenia parintelui si totodata au inceput sa indrageasca ortodoxia.

Acesti farisei ai vremurilor noastre nu au inteles nici acum, ca daca lucrarea vine de la Dumnezeu nu va putea fi stopata niciodata de om.

Dar, „fericiti cei prigoniti pentru dreptate, ca a lor este imparatia cerurilor „(Matei 5, 10).

Iar daca intr-o zi acest neam romanesc se va risipi din nou, vom sti de ce.

In speranta ca m-am facut cat mai bine inteles, inchei cu ultimul mesaj lasat romanilor de Sfantul Parinte Justin Parvu: UNITATE!

O multime de marturii care dovedesc sfintenia parintelui Arsenie Boca, puteti gasi la categoria: Sfantul Arsenie Boca

Publicitate

43 de gânduri despre &8222;Despre campania furibunda de denigrare a Sfantului Parinte Arsenie Boca&8221;

 1. Imi pare rau Bogdan, dar ti-am sters comentariul, am spus si repet, nu mai permit nimic pe blog care il denigreaza pe sfantul parinte. In rest numai bine! Doamne ajuta!

  • Ceea ce nu inteleg este ca nici macar nu te-ai uitat la ce avea de spus acel parinte din clip…Eu nu mai stiu care e adevarul, avand in vedere „dovezile” si pro si contra. Iti respect decizia si munca !

   • Nu am nevoie, ceea ce am simtit cand m-am rugat la parinte la mormant si felul in care m-a ajutat sunt doveziile cele mai mari. Nu am nevoie de nimic altceva. Este la fel ca atunci cand il descoperi pe Dumnezeu, este o traiere deosebita pe care nimeni si nimic nu ti-o mai poate lua. Nu mai poate nimieni si nimic sa te convinga de contariu. Iar ce am simtit eu, au simtit si simt mii de oameni. Sper ca ma poti intelege, si sper sa poti si tu sa simti aceste trairi intr-o zi daca nu le-ai experimentat inca. Doamne ajuta!

   • Adevarul trebuie sa-l gasesti tu. Sa fie un adevar muncit, ca altfel vei gasi un „adevar”, apoi vine altul si zice ceva si vei fi convins de alt „adevar”… Asa ca, citeste „Cararea imparatiei” si „Cuvinte vii” si vei gasi adevarul. „Cararea Imparatiei” se gaseste si pe net. Nu citi carti cu minuni si relatari despre Parinte, citeste ceea ce spune Parintele. Si daca vrei relatari despre Parinte vezi cine este Doamna Aspazia Otel Petrescu (blogul fericiticeiprigoniti) si ce spune despre Parinte. Intai trebuie sa vezi si greutatea celui ce da marturie. Vezi cine este si Parintele Justin si ce spune despre Parinte. Iti dau doar un exemplu. Doamna Aspazia si Parintele Justin au impreuna vreo 31 de ani de inchisoare comunista, unde s-a trait doar cu Dumnezeu. iti dai seama ce oameni… Oamenii lui Dumnezeu.

    Iar ca sa vezi care este duhul acestor oameni, citeste si cartile mai sus recomandate lui Marian.
    Nici nu stii cat vei fi de castigat. Nici o alta tara din lume nu are ceea ce avem noi, Sfintii Inchisorilor, pt ca nimeni nu a mai avut ceva care sa semene cu Miscarea Legioanara.

   • Eu am reactionat la acest articol sctris de „VT” pentru ca se cere rapid canonizarea parintelui. In mod normal ar trebui sa fie o unanimitate in privinta aceasta, nu? Totusi am vazut ca sunt si multe argumente contra (am postat ce am gasit si eu si am fost cenzurat) .
    Eu nu am inventat nimic, nu am spus decat ca ar trebui analizat cazul foarte bine !
    Parca la „Revolutie” s-a strigat „jos cenzura”, nu? Eu asa imi aduc aminte, am prins acele timpuri…

   • Mai bogdane, mergi linistit si scrie pe alte bloguri, nu te cenzureaza nimeni in alta parte. E ca si cum m-as duce eu la cineva acasa si incep sa spun de sora-sa, de maica-sa ca stiu eu de la nu stiu cine ca sunt asa si asa si incep sa le denigrez. Pai in secunda doi ma dau afara din casa. Ei uite, aici pe blog e casa mea si fac ce vreau la mine acasa. Daca nu iti convine, mergi linistit si scrie pe blogurile unde ti se perimte sa scrii ce vrei tu. Ti-am explicat niste lucruri, daca nu pricepi sa fii sanatos.

   • Multumesc pt acest articol, VT. M-am saturat si eu de atata inversunare impotriva Parintelui Arsenie Boca. Da, parca ii arde… Cum ceva li se pare unora necanonic, jap, cu barda in Parintele! Oare cat de canonic ne traim noi ortodoxia zi de zi?… Cine se simte fara vina, sa arunce primul cu piatra… Chiar ca trebuie luat atitudine, desi pe sfinti ii apara Dumnezeu.
    Doamne ajuta, numai bine si fie ca Sfantul Ardealului sa ajute la limpezirea apelor.

   • @vt , Acolo unde ma intrebi nu imi dai si posibilitatea sa raspund, deci iti raspund aici la intrebare daca sunt evreu . Nu sunt evreu, sunt roman, din parinti romani, crestini ortodocsi. Legionarii nu au ucis doar evrei ci si foarte multi romani. Dar te intreb are importanta pe cine ucizi, atat timp cat ucizi un om ? Cum esti tu om, crestin, ortodox, sfatuitor online, daca tolerezi crima ? Si tu ma acuzi cu o banalitate, ura de etnie in fapt, ca sunt evreu si ca am creierul splat pentru ca sunt evreu ?
    Pai si Iustin Parvu a fost legionar si maicutele, la ultima zi de nastere, i-au cantat un imn, ceva cu sfanta tinerete legionara. Eu pe legionari sau prolegionari nu ii voi tolera niciodata, indiferent cine ar fi si ce fapte ar face. II iert, poate, dar nu uit. Dupa crimele facute de legionari, toti acei preoti sau oameni de cultura legionari trebuiau sa se dezica de legiune si sa-si ceara scuze. Nu au facut-o si au suportat consecintele, unele deosebit de dure. Daca legionarii nu ucideau, traiau si azi. Parca este o porunca a lui Dumnezeu: sa nu ucizi ! sau sunt spalat pe creier si mi se pare mie ca am auzit undeva acesta zicere ?

   • Marian vorbesti fara sa fi studiat nimic din miscarea legionara, au fost printre ei care au facut crime, asa este, dar daca studiezi ai sa vezi ca le-au facut in nume propriu nu dupa actiuni sau vreun plan pus la punct de miscarea legionara. Crengi uscate sunt in orice organizatie. Chiar si Lucifer in ceruri era cel mai luminat dintre ingeri, dar l-a tradat pe Dumnezeu si a fost izgonit. Miscarea legionara si legionarii adevarati au avut principii sanatoase si crestine.
    Iar tu imi tot arunci despre unele crime, repet facute in nume proriu sau chiar tradand legiunea si trecand in tabara bolsevica, dar vad ca nu amintesti de multimea de legionari ucisi in temintele comuniste care astazi au devenit sfinti si din a caror moaste izvoraste mir in fiecare an. Deci nu mai generaliza si documenteaza-te din mai multe susrse inainte sa acuzi.

 2. Sunt intr-o deruta totala, Sfanta miscare legionara ? cum adica ? pai legionarii au omorat oameni, l-au ucis pe Iorga ! Parinete Boca a fost legionar ? si il idolatriza pe Zelea Codreanu ?

   • Marian ia si citeste ce insemna miscarea legionara cu adevarat, studiaza, e mult de studiat(nu ai avut timp sa citesti nici macar articolul trimis de mine), ce se intampla cu parintele Arsenie Boca s-a intamplat si cu miscarea legionara, a fost denigrata in toate perioadele istorice datorita caracterului sau nationalist crestin, lucru care se intampla si in timpurile noastre. Asasinul lui Nicolae Iorga a fost Traian Boieru, suspectat puternic de fapul ca era agent sovietic. Mai multe despre Capitan si asasinarea lui Nicolae Iorga poti urmari aici: https://saccsiv.wordpress.com/2014/01/26/video-talk-shock-mugur-vasiliu-si-mircea-nicolau-despre-miscarea-legionara-corneliu-zelea-codreanu-rebeliunea-legionara-asasinarea-lui-nicolae-iorga/#more-20781

   • @VT , Am invatat multe de pe blogul tau, si vreau sa-ti multumesc. Acum imi explic de ce BOR-ul nu doreste „sfintirea” parintelui Boca – acesta era legionar sau pro legionar. Eu am crezut tot timpul ca parintele Boca il respecta pe Dumnezeu si in nici un caz pe seful legionarilor. Un sigur om daca a fost ucis de legiune, de un legionar, aceasta trebuia defiintata. Bun, nu l-a ucis legiunea pe Iorga, dar pe altii ? Nu poti ucide oameni si apoi sa te folosesti de un scut punand religia in fata, sau pe Dumnezeu. Ce ar insemna azi ca membrii partidelor politice sa-si faca singure „dreptate” si sa se ucida intre ei ? fie si in numele religiei !! Diferenta dintre legiune, nazisti si comunisti care la fel au ucis oamenii care este ? niciuna !! Nu-mi vine sa cred ce am auzit azi de parintele Boca, dar cine sunt eu sa judec ?

  • @Marian,

   scuze pt lungimea postarii:

   Virgil Maxim – Imn pentru crucea purtata (ar trebui citita toata cartea; si inca vreo 2-3 (Intoarcerea la Hristos – Ioan Ianolide, Viata Parintelui Calciu, Reeducarea de la Aiud – Demostene Andronescu, Cumplite incercari, Doamne – Marcel Petrisor, ) si ce spune Tutea, cum ca legionarismul a fost cea mai frumoasa aventura a poporului roman, vezi ce mai spune si Ion Coja pe blogul lui de Miscarea Legionara si cati a omorat ea si cati au fost omorati din randurile ei… apoi ca majoritatea Sfintilor Inchisorilor provin din ML – faptul asta spune ceva…. )

   fragmente din carte

   Doctorul Topa – marturie din inchisoare
   (1952, Jilava)

   Într-o zi, ne-a fost aruncat în camera, ca o zdreanţă, un bătrân numai piele şi oase, bolnav şi gângav în vorbire. Defecţiunea nu o avea din naştere, ci din cauza suferinţelor indurate. Distrofia era evidenta. L-am oblojit şi am început sa vorbim cu dansul. Nu putea deschide gura complet, mai mult bolborosea sau şuiera cuvintele printre cei câţiva dinţi care-i mai rămăseseră.
   Acest cadavru viu era profesorul universitar dr. Topa, ortoped, somitate a medicinei româneşti, descendentul unei familii de macedoneni. Avea multe lucrări şi inovaţii în tehnica operatorie ortopedica, era cunoscut pe plan european şi international. A fost o perioada vice-preşedintele Asociaţiei Europene de Medicina.
   Urmărit de securitate pentru atitudinea anti-atee şi naţionalistă în Universitate, trăise fugar prin casele prietenilor din Bucureşti. Operase în clandestinitate zeci de accidente, la lumina lămpilor de petrol, prin beciuri, magazii sau şoproane. Pentru a nu pune în primejdie pe cei care îl ocrotiseră, se predase. Ca orientare politica a fost un adept al lui Iorga, căruia i-a fost secretar si prieten de familie, dar a fost acuzat de spionaj, legionarism şi tot felul de acţiuni îndreptate împotriva partidului. Groaznic maltratat şi înfometat, când au socotit ca persoana lui nu mai constituie un pericol, l-au condamnat si l-au aruncat în groapa comuna a celor vii, în Jilava. Moralul ridicat l-a ajutat sa-şi recâştige repede şi fortele fizice.
   După vreo doua săptămâni, când a început sa vorbească clar, deşi dantura distrusa ii crea probleme de dicţie, era o adevărata plăcere sa îl asculţi. Îşi presăra prelegerile de medicina, dar mai ales cele de istorie naţională şi europeana, cu anecdote sau întâmplări inedite, din lupta de culise a partidelor politice dintre cele doua războaie mondiale, care dădeau un farmec deosebit expunerilor sale. Cineva l-a întrebat într-o zi:
   -Domnule profesor, de ce va acuza securitatea de legionarism dacă dumneavoastră eraţi iorghist?
   -Domnilor, acest fapt comporta o discuţie mai amplă. Dar eu am sa va spun pe scurt nişte fapte pe care lumea, în general, nu le cunoaşte. Mai mult încă, este acum tendinţa de a fi şterse complet si din amintirea celor de buna credinţă şi de a fi înlocuite cu minciuni, care sa conducă la confuzii şi acuzaţii împotriva luptei cinstite a acelora care au declarat bătălia în chip organizat împotriva comunismului şi ateismului, nu numai la noi în ţară, fiindcă semnalul a fost dat pentru toata lumea.
   Profesorul Nicolae Iorga, prin toata activitatea lui didactica si publicistica, este mentorul spiritului de apărare a neamului romanesc împotriva ideilor de cosmopolitism si alterare a specificului natinonal şi creştin. De aceea toţi romanii creştini l-au iubit. Studenţii lui la Iaşi şi la Bucureşti îl adorau.
   Tinerii care s-au legat prin jurământ în fata lui Dumnezeu în pădurea Dobrina şi şi-au luat ca patron mai târziu pe Arhanghelul Mihail, sa lupte împotriva comunismului, Corneliu Zelea Codreanu, Ionel Mota şi ceilalţi, erau hrăniţi cu laptele acestei mame spirituale. Cum comunismul era creaţia iudaica pentru îngenuncherea neamurilor, elementele de vârf ale acestei lupte anti-iudeo-masonice şi anti-comuniste, trebuiau anulate. Fie prin compromiterea morala, sociala şi politica, fie prin scoaterea din lupta prin acuzaţia de extremism naţionalist, fie prin lichidare fizica.
   Iorga era o somitate culturala de probitate morala invulnerabila, singura formula de compromitere a lui era atragerea şi implicarea in politica de partid, în arena aceasta unde oricine îşi poate frânge gatul la cel mai mic pas făcut greşit. Argetoianu, care era deja mason, a fost pana care a gâdilat slăbiciunea lui Iorga. Căci avea şi acesta o slăbiciune, un păcat. Era cam mândru de el. Poate nu fără acoperire. Adversarul aceasta slăbiciune ţi-o speculează si prin ea te darama.
   I-a sugerat ideea ca împreună cu el sa scoată ţara din impasul politic si economic al perioadei critice a anilor 1925-1930. Prin formula politica Iorga-Argentoianu, Iorga a fost împins în fata, iar masoneria, stăpână pe forţa financiara, a sabotat şi zădărnicit toate eforturile lui, compromiţându-l în imposibilitatea de a realiza scopul propus. Economia s-a prăbuşit în asa fel încât condiţia de viata a populaţiei ajunse la exasperare. Salariile n-au fost plătite aproape un an de zile, determinând proteste şi manifestaţii de strada ale învăţătorilor, ţăranilor, profesorilor şi funcţionarilor, împotriva politicii lui Iorga. Învăţătorilor, Iorga le-a spus sa cante cu vioara la horele ţărăneşti sau sa vândă ţigări. Îndemnat sa nu cedeze de cei ce trăgeau sforile în spatele lui, Iorga a devenit dezagreabil opiniei publice româneşti.
   Tineretul legionar a simţit cel mai acut compromiterea lui Iorga. Căpitanul i-a trimis scrisoarea prin care-i atrăgea atenţia asupra greşelii de a se aventura în politica, compromiţând personalitatea sa şi ideea naţionalistă, pe care o reprezenta.
   Iudeo-masoneria a avut astfel un argument prin care sa pună în conflict pe Iorga cu proprii săi copii spirituali. Mândria lui nu a putut accepta lecţii de politica şi naţionalism din partea celor pe care-i crescuse în acest spirit. Deşi legionarii au încercat sa tempereze amorul propriu jignit, Iorga a fost hrănit cu aversiune împotriva celor care avuseseră curajul sa-i atragă atenţia asupra primejdiei care pândeşte ideea naţionalistă. Pentru a putea lovi în ceea ce pana atunci iubise, Iorga a devenit mason.
   Mulţi politicieni căzuseră în bratele iudeo-masoneriei, în special pe formula liberala. Pentru ţărănişti s-a găsit alta modalitate de compromitere, din care sa reiasă o viitoare acuzaţie. Maniu era pe plan moral un incoruptibil; sub masca libertăţii ideilor politice, i s-a băgat sub aripa, prin fracţiunea Mihalache, o formula de stânga extremista, comunista. A urmat compromiterea cu “afacerea Skoda” în care acoliţii lui avuseseră rolul principal.
   Legionarii s-au găsit la un moment dat în lupta cu toate formulele politice din ţară care făceau, conştient sau inconştient, jocul iudeo-masoneriei. Semnalul de alarma a fost dur, dar cinstit. Suprimările lui I.G.Duca şi Armand Călinescu nu au fost, asa cum se spune, crime, ci pedepse juste in numele neamului care nu se mai putea apăra prin instituţiile oficiale care erau în mâinile celor fără Dumnezeu. De aceea au şi suportat consecinţele acestor acte, nu fugind, nici ascunzându-se sau negând, ci asumându-şi răspunderea lor. Duca şi Călinescu îşi luaseră obligaţia în fata lojilor masonice sa distrugă spiritualitatea românească şi sa împartă ţara cu străinii. Aceasta a fost politica titulesciană şi carlistă.
   Reacţia masoneriei a fost mult mai dura, mii de legionari au fost internaţi în lagăre şi închisori. Jertfa lui Mota şi Marin în Spania, în 1937, a creat o aureola de mare cinste neamului romanesc, ca simbol al luptei împotriva comunismului ateu şi o stare de nelinişte pentru iudeo-masonerie. Carol, prin Lupeasca, dirija lupta de exterminare fizica a reprezentanţilor idealurilor creştine şi româneşti.
   Prigoana a ajuns la paroxism. Iudeo-masoneria l-a folosit pe rege în uciderea multor fruntaşi legionari; Corneliu Codreanu a fost ucis prin strangulare împreună cu alţi 13 legionari în duba care-i transporta de la Ramnicu-Sarat la Jilava. Apoi, ciuruiţi de gloanţe, au fost ascunşi sub o placa de beton, turnându-se şi var nestins peste cadavrele lor. Represaliile autorităţilor la pedepsirea lui Călinescu în lagăre, în închisori şi în fiecare judeţ au fost sălbatice: legionarii, elita sufletului romanesc, au fost ucişi, apoi aruncaţi la răspântii de drumuri. Oricâtă simpatie as avea pentru Iorga ca om de cultura, nu pot sa spun ca nu a avut contribuţia lui majoră în cazul uciderii lui Corneliu Codreanu.
   Scăpaţi ca prin minune, Mircea Eliade, Constantin Noica şi alţii au fost marginalizaţi, puşi în situaţia sa părăsească ţara sau sa intre în clandestinitate şi în catacomba tăcerii, pentru a nu declanşa altă avalanşă a crimelor împotriva celor ramaşi liberi în ţară. Împotriva lor s-a pornit o acţiune de denigrare camuflata.
   Când Hitler stăpânea centrul Europei, impunând cedarea Ardealului de Nord, legionarii l-au alungat pe Carol, recunoscând dinastia prin Mihai şi au făcut un guvern cu generalul Antonescu, fost ataşat militar în Anglia, deci anglofil. Legionarii au cerut colaborarea partidelor istorice, dar au fost refuzaţi. Au preluat răspunderea guvernării în acele împrejurări. Alegerilor libere li s-a opus Antonescu, care urmarea alte planuri. Si au stat singuri în fata nazismului hitlerist. Atitudinea lor evidenţiază dragostea de neam şi ţară, dar şi conştiinţa răspunderii în fata istoriei şi a lui Dumnezeu.
   Cererii germane de subordonare a armatei romane la războiul antisovietic, legionarii au răspuns: “România nu a făcut niciodată războaie de cucerire. A luptat pentru apărarea şi integritatea statului si pământului strămoşesc. Vom lupta pentru cucerirea pământurilor furate şi a fraţilor noştri subjugaţi din Basarabia şi Bucovina şi Ardeal şi Cadrilater. Dacă va voi cineva sa meargă voluntar mai departe în lupta contra URSS-ului, o poate face. Dar acest comunism rusesc, constituit ca putere de stat, nu poate fi lichidat acum de vreo armata. El va cădea atunci când cei care şi l-au însuşit se vor lămuri aici” ( Si a arătat cu degetul spre frunte ).
   Cererii de control economic, legionarii au răspuns: “Asa ceva nu putem admite. Va vom vinde ceea ce ne prisoseşte. Tara noastră este ciuntita şi problema refugiaţilor este foarte grea”. Dar nemţii s-au gândit sa înlăture guvernul civil legionar, lucru care intra şi în calculele lui Antonescu, şi sa-l şantajeze pe Antonescu, care apoi sa treacă cu armata si economia de partea lor.
   Un punct care a constituit baza rasturnarii legionarilor, a fost asa zisul control al averii ofiterilor superiori. Acest lucru l-au speculat nemtii. Carol, pentru a-si asigura o baza de simpatie si aparare, oferise ofiterilor superiori inlesniri de a cumpara sau a dobandi, mai ales prin casatorii, suprafete de teren agricol, paduri, balti etc. Pe altii ii facuse actionari si participanti la redevente in mai toate sectoarele industriei romanesti: uzine, mine, petrol etc. Peste noapte acestia au devenit participanti la exploatarea bogatiilor tarii, taranul si muncitorul suportand toate platile, impozitele si celelalte angarale cu sudoarea fruntii – in 1937, un taran trebuia sa vanda o caruta de grau sau o pereche de boi pentru plug ca sa-si cumpere incaltaminte pentru familia sa. In acelasi timp nemtii au facut presiuni directe asupra lui Antonescu, pentru a-l convinge ca vor castiga razboiul si ca daca nu se aliaza cu ei, vor ocupa tara.
   A avut loc si pregatirea psihologica a populatiei, caci in timpul acesta a fost ucis Iorga. Eu, care sant iorghist, pot sa afirm ca nu legionarii l-au ucis pe Iorga. Asasinul, Traian Boieru era numele lui, nu a fost legionar cinstit sufleteste. A mai gasit un asa zis legionar, un prostanac, pe Cojocaru, si l-au omorat pe Iorga la Strejnic, langa Ploiesti, apoi au fugit.
   De aici puteti sa intelegeti de ce toata organizatia legionara, in frunte cu Horia Sima, nu si-au revendicat aceasta crima. Pentru ca legionarii nu au fugit niciodata de la locul de pedeapsa, data in numele dreptatii. Nici Nicadorii, nici Decemvirii si nici Pedepsitorii lui Calinescu n-au fugit de raspundere. Boieru a aruncat o pata atat de mare asupra acestor luptatori ai dragostei de neam, care, speculata de adversari, constituie pana astazi piatra de poticnire, chiar si pentru cele mai cinstite cugete. Mai mult, oricine vrea sa-si acopere faradelegile proprii, arata spre legionari.
   Speculand si aceasta intamplare, oamenii masoneriei si ai nemtilor, caci interesele acestora coincideau, au dezlantuit campania de denigrare si au creat conflicte artificiale in toate zonele tarii intre autoritatile legionare si politicieni. Atunci a fost pusa la cale inlaturarea legionarilor. A fost convocata la Bucuresti o intrunire la care au fost obligate sa fie prezente toate autoritatile legionare: prefecti, sefi de judete etc., in ziua de 21 ianuarie 1941. In timpul acestei intruniri, militarii, avand spatele acoperit de nemti, au ocupat institutiile publice in capitalele de judet si in orasele principale.
   Legionarii ramasi acasa au incercat sa protesteze, dar si-au dat seama ca s-ar putea declansa un razboi fratricid. Au cedat, nu inainte de a atrage atentia Generalului ca prin aceasta tradare a intereselor neamului, floarea Romaniei va pieri pe coclaurile Rusiei, economia romaneasca va subventiona razboiul pe care nemtii il vor pierde, pentru ca lupta lor nu este de a aduce biruinta crucii lui Hristos, ci de a castiga un spatiu vital pentru ei, cu toate nedreptatile provocate statelor ocupate: Cehoslovacia, Austria, Yugoslavia, Polonia si neglijand faptul ca evreii din America, sponsorii materiali si spirituali ai comunismului din intreaga lume, nu vor lasa ca nazismul sa triumfe si vor interveni pentru a-si salva fratii de sange din URSS. Nemtii si noi vom fi acuzati ca am participat alaturi la lupta.
   Actiunii de inlaturare a legionarilor, Antonescu si antonescienii i-au zis rebeliune legionara. Impotriva cui facusera legionarii rebeliune? Impotriva propriului lor regim politic? Sa fim seriosi, domnilor. Arestati, condamnati la ani grei de inchisoare [nota mea; mai putin asasinii lui Iorga], acuzati printr-o lucrare masluita, „Pe marginea prapastiei”, ca au ucis la abator sau in alte puncte ale Bucurestiului evrei si militari, au fost stigmatizati ca cei din urma raufacatori.
   Liberalii, care l-au sprijinit pe Carol in actiunile criminale, taranistii, care au oplosit in aripa lor stanga pe comunisti, ca si ofiterii superiori, platesc actul propriei inconstiente sau relei intentii. Atentiona Corneliu Codreanu conducerea de atunci ca va fi vinovata de dezastru, cand tara va cadea sub jugul comunist. Conducerea tarii n-a stiut sa realizeze concordanta intre realitatea materiala si idealul spiritual al acestui neam, ci si-a trait viata de huzur si nepasare fata de cerintele lumii romanesti. Proorocirea lui Corneliu Codreanu prevăzuse prăbuşirea statului roman, determinată de inconştienta conducătorilor, mai ales a lui Titulescu, agentul numărul unu al iudeo-masoneriei de la acea data: “Daca vor intra trupele ruseşti pe teritoriul României, unde este mintea aceea care poate sa creadă ca ele vor pleca înainte de a ne bolşeviza, adică de a ne sataniza?”. Si proorocirea lui s-a împlinit.
   De aceea sunt porniţi evreii şi slugile lor directe, comuniştii, contra legionarilor. Pentru ca le-au deconspirat intenţiile criminale asupra neamurilor si au ridicat steagul luptei, realizand unitatea organizata pe ideea de jertfa, împotriva asasinilor spiritului şi ai trupului romanesc. E urat întreg neamul romanesc pentru ca, nu ca o lauda înfumurată spun aceasta, este singurul neam care are o unitate de credinţă: ortodoxia. Si unitatea învinge, dincolo de aparentele înfrângeri, orice maşinaţie. Legionarii de aceea erau iubiţi, pentru ca s-au fixat în aceasta valoare spirituala, care nu poate fi biruita: ortodoxia. Întrebaţi orice legionar care este idealul lui. O sa răspundă: “Dragostea în Iisus Hristos şi neam!“. Si întrebaţi-l cu ce o poate dovedi. Va răspunde “Cu moartea mea!“.
   In testamentul lui Ion Mota, am găsit o mărturisire care ne-a cutremurat; ne-a pus în fata o oglinda în care noi nu putem privi: “Eu asa am înţeles datoria vieţii mele. Am iubit pe Hristos si am mers fericit la moarte pentru El. Nu este adevărat ca dacă as fi rămas în ţară as fi fost mai de folos neamului meu. Se trăgea cu mitraliera în obrazul lui Hristos. Se cutremura aşezarea creştină a lumii. Puteam noi sa stam nepăsători?“
   Nimeni, la acea data, dintre politicienii tarii nu era în stare sa intuiască, nu sa înţeleagă, valoarea acestui act în destinul neamului. Nimeni nu se ridica deasupra intereselor personale, meschine. I-am cunoscut. Pe toţi, la un moment dat, i-a apucat frica. Se vedeau puşi la zid sub povara păcatelor lor. Aveau conştiinţa vinovăţiei şi ştiau ca neamul nu-i va ierta. Legionarii au avertizat neamurile cu privire la primejdia comunista, scula iudeo-masoneriei.
   Biserica însăşi se împrospătează mereu cu martirii şi conducătorii spirituali din rândurile lor. Marii duhovnici sunt dintre ei. Uitaţi-va prin puşcării. Ei sunt cei care ţin tonusul moral-spiritual al tuturor celor în suferinţă şi care se jertfesc şi aici, în tăcere, suportând toate calomniile. “Nu sunteţi voi în stare sa omorâţi atâţia dintre noi câţi suntem noi în stare sa murim pentru Hristos si neam!” a zis Corneliu Codreanu. El era convins ca cel hrănit cu Adevărul lui Hristos, este capabil de jertfa suprema, care se multiplica şi nu încetează.
   Am fost impresionat cand a aparut cartea lui Mota, „Cranii de lemn”. In articolul „La icoana” zice la un moment: „Noi n-am facut si nu facem o singura zi in viata noastra politica. Noi santem robii unei credinte”. Lucrau in politica cu valorile moralei crestine. Aceasta a fost noutatea adusa in veacul asta dominat de rationalismul materialist. Ei coboara pe Dumnezeu pe pamant sa supravegheze actele omenesti. Este cu adevarat cea mai mare revolutie spirituala sa traiesti cu constiinta prezentei dumnezeiesti.
   Numai Apostolii, Martirii, Pustinicii, Sfintii au trait aceasta realitate ca o stare fireasca a lor. S-a facut si politica. Dar Mota sanctioneaza politica decazuta in politicianism, pe care ei n-au facut-o. Responsabilitatea fata de Dumnezeu pentru actul de conducere era politica lor. Orice lege lumeasca poate fi eludata sau calcata. Dar legea sanctiunii divine, nu! Pe aceasta trebuie sa o aiba in vedere cei ce conduc sau vor sa conduca destinele unui neam.
   Nu este adevarat ca legionarismul este totalitar. Aceste doua notiuni se exclud; ele au fost suprapuse de cei interesati sa-si apere interesele. Codreanu ar fi putut da oricand lovitura de stat, daca ar fi speculat popularitatea pe care o avea. Dar el a luptat numai in cadrul legalitatii. Daca in 1937/38 liberalii n-ar fi falsificat voturile, legionarii ar fi iesit primii. Au iesit doar pe locul trei, s-au supus conditiilor democratice.
   Cei care au crezut în Hristos şi şi-au iubit aproapele, neamul, au fost prigoniţi. Mereu vor fi oameni care vor iubi pe Hristos si pe aproapele. Si mereu vor fi prigonitori. Corneliu Codreanu a avut viziunea biruintei legionare si a murit cu aceasta credinta. Eu l-am auzit de doua ori vorbind. La inmormantarea lui Mota si Marin, cand a rostit juramantul care a cutremurat toate sufletele, zeci de mii de oameni, afara de legionari, si cand a citit o circulara la Casa Verde ca biruinta legionara este aproape.
   Acest aproape trebuie inteles in sensul in care si Hristos a spus ca „Imparatia Cerurilor este aproape, bate la usi”. Nu timpul istoric este avut in vedere, ci timpul spiritual, timpul trairii hristice in fata neamului nostru este intr-adevar aproape. Se apropia biruinta chiar din momentul in care ea a fost dorita in sufletul acestui om care a contaminat intraga suflare romaneasca cu dorinta sa. Neamul urca spre aceasta biruinta, in marsul legendar al sfintei tinereti ce se smulge din bucuriile pamantesti pentru a se bucura de cele ceresti.
   Generatia lui Corneliu Codreanu si-a facut datoria fata de Dumnezeu si fata de neam. Noi traim ca fiinta nationala, din momentul jertfelor, si avem datoria sa nu facem zadarnica aceasta jertfa. Ei vor invia! Continuu, pentru ca ei sant deja vii in sufletul neamului romanesc, pentru ca au crezut pana la moarte in invierea lui. Iar cei care i-au ucis, vor trebuie sa-si ceara iertare. Am vazut acel cortegiu al magistratilor in procesiune de penitenta la mormantul lui Codreanu. Dumneavoastra va veti da seama ca prin justitia aservita, adevarul a fost inca o data rastignit in tara romaneasca? Ei bine, cei rastigniti in numele Adevarului cheama la recunoasterea greselii, la pocainta, tot neamul. Si neamul a venit prin toti cei ce isi asuma suferinta ca rasplata pacatelor lor.
   Doctorul Topa si-a fixat ochii in perete, emotionat de ceea ce spusese.
   – De aceea, domnilor, am fost acuzat de legionarism. Cand m-au intrebat de ce-i simpatizez pe legionari, care l-au omorat pe Iorga, le-am spus ceea ce am trait eu alaturi de Iorga, nu ceea ce mi-au spus altii. Eu sant batran. Mai am poate o zi, un ceas, sau mai stiu eu cat de trait. Dar imi pare bine ca am putut spune in fata dumneavoastra, care sunteti mai tineri si care aveti datoria sa spuneti si altora aceasta marturisire. Iorga, Dumnezeu sa-l ierte, n-ar avea nimic sa-mi reproseze. L-am iubit. El n-a stiu sa ramana in dragostea celor care l-au iubit.
   Un singur lucru as fi vrut sa va mai spun: lui Antonescu i s-a întâmplat ce i-au spus legionarii. A plătit cu viata nesăbuinţa sa politica. Meritul in fata istoriei neamului este ca n-a acceptat şi n-a iscălit documentul pe care i-l puneau sovieticii in fata, sa recunoască Basarabia ca pământ rusesc şi a preferat moartea. Iar aici la Jilava, înainte de a fi dus în Valea Piersicilor pentru execuţie, a vrut sa-şi ceara iertare de la legionari. Aceasta o ştiu prea putini. O ştiu mai bine cei care l-au păzit.
   Profesorul Topa obosise. Nimeni n-a mai scos vreun cuvant. Toti au incetat orice comentariu cand dansul s-a intins sa se odihneasca. Adormise si am crezut ca a murit. Privindu-l atent am observat ca respiratia ii era linistita.
   Mi-am insemnat pe o gamela ideile acestui discurs pro veritas. Ma gandeam ca ar trebui scrise cu litere de aur pe un altar in mijlocul tarii. Dar nici un altar, de piatra sau de bronz nu poate inlocui altarul sufletului romanesc, care a pastrat, pastreaza si va pastra toate jertfele aduse de el, marturii ale vesniciei lui nestricacioase in Hristos.
   Dupa catva timp doctorul Topa a fost trimis la Aiud.

   ––––––––––––––––––––––-

   Dialog in inchisoare, intre Virgil Maxim si un evreu.

   – Domnule Maxim, a zis Litman care ascultase foarte atent explozia mea sufleteasca, am inteles ca dumneata esti condamnat pentru legionarism. Ce raport este intre ceea ce spui acum de pe aceasta pozitie crestina si conceptia sau ideologia , daca-i putem spune asa, legionara? […]
   – Credeam ca ati inteles. Raspunsul consta tocmai in trairea conceptiei crestine in mod viu, nu numai ca ceva abstract, ca o speculatie filosofica, ci ca o forma vie, in care existenta fiecaruia intruchipeaza existenta hristica. Aceasta o propune Miscarea Legionara si incearca sa desavarseasca sub auspiciile Bisericii.
   – De ce Miscarea Legionara?
   – Pentru ca Miscarea Legionara s-a constituit ca o scoala care a dus caile Bisericii oamenilor; scoala oficiala nu mai lucreaza cu metode crestine de cunoastere si luminare, nu mai propune si nu mai dirijeaza actul virtutii in vederea mantuirii. Astfel, Miscarea Legionara suplineste ceea ce Biserica nu mai poate face prin scoala, scoala fiindu-i smulsa din tinda, integrand fiecare suflet romanesc in trupul Bisericii lui Hristos, ca pe un fiu scos din ratacirea conceptiei materialiste, iudeo-masonice, pe care o propagati subtil, dar cu multa perseverenta, intregii omeniri, prin falsa libertate a omului, libertate in robia patimilor, nu in Dumnezeu. „
   ––––––––––––––––––––––––––––––––-

  • IORGA NU A FOST UCIS DE LEGIONARI.E O FALSIFICARE A ADEVARULUI.CERCETATI SI VETI VEDEA CUM A FOST MISTIFICATA REALITATEA SI IN ACEST CAZ.DOAMNE AJUTA!

   • Dar sutele de crime efectuate de legionari impotriva evreilor sau romanilor, cine le-a facut ? sfantul duh legionar ?

   • Marian, esti evreu? Ca atunci se explica multe. Daca nu, atunci din pacate esti foarte spalat pe creier de media centrala de gandesti in felul acesta.

 3. „Am facut 13 ani de puscarie pentru un popor de idioti”.
  Adevarat a spus Petre Tutea !
  Si ce daca a facut aureola lui Francisc de Assis? Si ce daca era „prieten”cu catolicii?Si la parintele Cleopa veneau catolici si sectari si ii puneau fel de fel de intrebari la care parintele le dadea raspunsuri care nu le puteau contesta si plecau de acolo cu coada-ntre picioare toti . Asta inseamna ca parintele Cleopa era prieten cu acesti rataciti ??? Nu era prieten ci era un sfatuitor , un indrumator , un pastor de suflete care trebuia sa vorbeasca cu oricine indiferent de ratacirea in care se afla . Sfantul Siluan Athonitul , se ruga permanent pentru toti pacatosii si ratacitii de pe Pamant indiferent de unde erau !!!
  Si acestia sunt oameni , Creatia desavarsita a lui Dumnezeu si daca diavolul a reusit sa-i acapareze , nu trebuie sa-i tratam ca pe niste demoni , atata timp cat Insusi Domnul a zis ca oile ratacite trebuie adunate si duse in Staul .Mai multa bucurie este in cer pentru gasirea oii celei ratacite decat pentru cele 99 .
  Toata lumea noastra nu valoreaza cat valoreaza un singur suflet , inaintea lui Dumnezeu ! De unde stim noi , cati rataciti a adus parintele Arsenie Boca la Dreapta Credinta cat a trait ?
  De ce nu ne vedem noi mai intai de muntii pacatelor noastre si de ce vedem „pacatele”unui om care a slujit pe Dumnezeu si pe semenii lui ?
  Cei care denigreaza sau sunt cat de cat suspiciosi in ceea ce-l priveste pe Parintele Arsenie Boca , se afla in inselare de la vrajmasul diavol care nu suporta sfintenia si il arde cand vede ca multi crestini se intaresc in credinta ortodoxa citind si punand in practica invataturile acestui mare duhovnic al neamului nostru !
  Cereti luminarea mintii de la Dumnezeu , inainte de a gandi numai ceva rau despre un preot .
  Apoi , nu suntem noi in masura sa-i judecam , trebuie sa vedem mai intai de ale noastre pacate si numai de ale noastre , de ale lor (preotilor) vede numai Dumnezeu .

  • „Apoi , nu suntem noi in masura sa-i judecam , trebuie sa vedem mai intai de ale noastre pacate si numai de ale noastre , de ale lor (preotilor) vede numai Dumnezeu”

   Asta inseamna ca am facut degeaba codul penal, codul civil. Daca un preot este afemeiat, hot, mincinos ( asa cum sunt azi peste tot ) sau criminal, inseamna ca trebuie sa-l lasam sa-l judece Dumnezeu ? Dumnezeu nu discrimineaza nici o fiinta, nici pe preoti, deci nici pe altii oameni care sunt sau ar putea fi criminali. Prin analogie trebuie sa-i lasam pe toti in libertate, sa-i judece Dumnezeu, nu ? Daca un preot beat iti ucide copilul intr-un accident rutier trebuie lasat in libertate ?

 4. Bine omule, vad ca esti sigur pe tine(nu e ceva rau). O sa mai intru pe aici, dar nu mai comentez. Stai linistit in „casa” ta!

 5. Nici eu nu inteleg aceasta incrancenare si inversunare impotriva Parintelui Arsenie Boca din partea unora care se pretind a fi crestini-ortodocsi practicanti, lucru foarte evident pe un alt blog, cel al lui saccsiv. Personal, am aceeasi consideratie fata de parintele Arsenie Boca, asa cum o am si fata de alti mari duhovnici romani, ca Arsenie Papacioc, Iustin Parvu, Paisie Olaru, parintele Cleopa, Sofian Boghiu, Teofil Paraian etc. Adica de ce trebuie sa consider eu ca parintele Boca a fost un inselat doar ptr. ca, vezi domne, asa ar fi zis despre el un alt duhovnic, Arsenie Papacioc sau altcineva? Sau, cum sustin criticii parintelui Arsenie Boca, de ce daca eu ma rog la parinte sa ma ajute, asta inseamna ca nu ma mai rog la Mantuitorul Iisus Hristos sau la Prea Sfanta Nascatoare de Dumnezeu? De unde aceasta concluzie total eronata? Nici vorba de asa ceva! Eu ma rog atat Mantuitorului, cat si Prea Sfintei Fecioare, cat si parintelui Arsenie Boca sau parintelui Iustin Parvu etc. Una nu o exclude pe cealalta, cei care sustin contrariul sunt manipulatori. Sau, alt exemplu, ca daca te rogi parintelui Arsenie Boca, vezi domne, esti ecumenist ca acesta l-ar fi facut sfant pe Francisc de Assisi sau pe Ulfila…Ce treaba am eu, la urma urmei, cu pictura parintelui sau de unde stiu eu ce era in mintea parintelui cand a facut aceste picturi? Cine sunt eu sa-l judec? Eu ma rog parintelui Arsenie Boca, pe care-l consider unul dintre cei mai mari duhovnici ai secolului XX, un indreptator de inimi si suflete, nu ma rog lui Assisi sau Ulfila sau mai stiu eu cui…Bun, acum daca vrem sa judecam totul polemic, in spirit de galceava, de pe pozitii extreme, sigur ca o putem face, dar nu stiu cui ar folosi…Ortodoxiei in niciun caz…

 6. La aceasta campanie furibunda de denigrare a parintelui vad ca se alatura si preot Matei Vulcanescu , care nu inteleg de ce pleaca urechea la mizeriile care se spun.. Am vazut ca pe facebook a inceput sa verse tot felul de link uri. Oare nu si pune problema ca pot exista manipulari? . Ar trebui dl Matei Vulcanescu, cu smerenie si iubire in inima sa citeasca urmatorul text :

  „Mi-au spus unii că se smintesc pentru că văd multe lucruri strâmbe în Biserică. Iar eu le-am spus: „Dacă vei întreba o muscă: „Sunt flori în locul acesta?”, ea îţi va spune: „Nu ştiu. Ci ştiu numai că acolo jos, în groapă, sunt cutii de conserve, gunoaie, necurăţii”, şi îţi va înşira toate murdăriile pe care a stat. Dar dacă vei întreba o albină: „Ai văzut vreo necurăţie în locul acesta?”, ea îţi va spune: „Necurăţie? Nu, nu am văzut nicăieri. Aici locul este plin de flori bine mirositoare”, şi îţi va enumera o grămadă de flori de grădină şi sălbatice. Vezi, musca ştie numai unde există gunoaie, în timp ce albina ştie că acolo este un crin, mai departe o zambilă…”.

  După cum mi-am dat seama, unii oameni seamană cu albina, iar alţii cu musca . Cei care seamănă cu musca, în orice situaţie caută să afle ce rău există şi se preocupă de el; nu văd nicăieri nici un bine. Cei care seamănă cu albina află peste tot orice bine există. Omul stricat, stricat gândeşte, pe toate le interpretează de-a stânga şi le vede anapoda . În timp ce acela care are gânduri bune, orice ar vedea, orice îi vei spune, îşi va pune în minte gândul cel bun. ”

  (Cuviosul Paisie Aghioritul, Nevoinţă duhovnicească, vol. III, Editura Evanghelismos, Bucureşti, 2003, pp. 27-28)

 7. Marian,
  Codul Penal si Codul Civil sunt legi pamantesti facute de oameni , cu atat mai trist cu cat cele ale noastre recent adoptate sunt dictate din afara si nu sunt pentru oameni ci impotriva lor , daca le analizezi si aici nu discutam de legile omenesti ci de Legile date de Dumnezeu in ce priveste judecarea aproapelui respectiv judecarea parintelui Arsenie Boca , care nu a facut nimic de natura sa poata fi incadrat intr-un anume Cod Penal sau Civil . Eu nu am avut ocazia sa cunosc cazuri in care preotii ortodocsi sunt hoti , mincinosi , afemeiati sau criminali asa cum te exprimi tu in comentariu . Daca media antihristica romaneasca a reusit sa spele creierile unora cu aceste manipulari si minciuni , lovind in Ortodoxie , este castigul satanei , iar acesti spalati pe creier cu astfel de minciuni , vor raspunde in fata lui Dumnezeu daca raspandesc fara sa cunoasca adevarul , aceste acuze grave la adresa preotilor in general .

  • @Maria, incerc sa-mi pastrez calmul. Te mai intreb odata: cine trebuie sa judece un preot, oricine ar fi el, pentru crima ? omul prin codul penal sau Dumnezeu ?

 8. Multumesc. Revin cu Inca un comentariu, sper sa fie util . Va rog ascultati de la minutul 26:53

  Si uitati si cine este Dan :

  Doamne Ajuta ! Va rog daca puteti sa faceti un articol in care sa includeti si clipuri acestea.

 9. Marian,
  Ca sa-ti dau un raspuns , pentru mine un preot care a facut sa zicem crima , din acel moment nu mai este preot , si va intra sub incidenta legilor Statului , ispasindu-si pedeapsa lumeasca aici pe Pamant , insa chiar asa din punct de vedere duhovnicesc , daca acel preot se caieste , se spovedeste , si suporta un canon pe masura faptei , se roaga la Dumnezeu pentru iertare , acel preot poate fi iertat de Dumnezeu si mantuit asa cum multi talhari care s-au pocait au devenit chiar sfinti .
  Da , isi va ispasi pedeapsa din Codul Penal , ceea ce tine de legile civile , lumesti , iar prin asta va fi „spalat „intr-un fel de pacat prin pedeapsa de aici , in fata lumii si in fata legii , oricine stie asta , poti fi oricine , daca ai gresit , platesti conform faptei prevazuta in Codul Penal .

 10. Marian,
  Si eu am auzit vorbindu-se in casa cand eram la bunicii mei , despre legionari si spunea bunicul ca la inceput aceasta Miscare a fost initiata cu un scop maret , patriotic , crestin , insa pe parcurs , in Miscare , ca s-o compromita si sa o anihileze , s-au strecurat scursuri din societatea ostila acestor idealuri cu care au inceput , acestia(scursurile) savarsind crime asupra unor mari oameni ai culturii romanesti , patrioti , care aveau aceleasi idealuri comune cu Miscarea , tocmai pentru a impusca doi iepuri deodata .
  Nu vezi ca de cand e lumea , dar mai ales in zilele noastre , toti oamenii care nutresc patriotism , dragoste de tot ce este bun si crestinesc , este eliminat de anumite structuri , pentru ca , un popor cu oameni capabili si patrioti , nu poate fi subjugat si ingenunchiat . Eminescu a fost asasinat , din acest motiv , luand parte direct sau indirect , chiar dintre cei mai apropiati prieteni ai lui , oameni de cultura ai vremii , Junimisti , etc .
  Asta este opera masoneriei in Lume de sute de ani .
  Este plin internetul cu marturii ale unor persoane de vaza din diferite tari si chiar din SUA si chiar evrei , oameni cinstiti , care au facut dezvaluiri in acest sens , dupa care , au fost trimisi pe Lumea Cealalta in cel mai scurt timp . Avem si noi cativa , disparuti recent .
  Orice miscare , organizatie formata pentru a combate raul si crima in Lume , este imediat anihilata de forte din umbra , prin diferite metode , de compromitere pentru perioade de sute de ani .
  Asa am inteles eu , despre Miscarea Legionara , personal nu cunosc amanunte , ca nu am de unde , bunicii mei au murit , nimeni din familia mea nu a facut parte din asa ceva , tot ce am, auzit , discutandu-se asa „in trecere”.
  .

 11. E normal ca lumea sa isi puna intrebari. Nu mi se pare deloc bine sa fie acceptate doar comentariile pozitive, in acord cu autorul blogului. E multa patima si inversunare si in partea cealalta, a sustinatorilor canonizarii. Cred ca zelotismul, patima cu care se vorbeste despre cineva nu arata nimic bun. Aduce a fanatism. De ce nu e o atitudine unitara, si in cazul altor personalitati din perioada comunista care s-au jertfit. S-a legat cineva cu lanturi ca nu e canonizat Par. Calciu, Mircea Vulcanescu, Radu Gyr? Nu inteleg de ce atata patima cand e vorba de cineva si de o atitudine neutea cand e vorba de alte victime ale comunismului sau alti preoti.
  As vrea sa vad evlavia poporului in toate cazurile, si sa fie o evlavie care sa nu arate a fanatism, a extremism, a zelotism, ceva care seamana cu fenomenul Maglavit, Petrache Lupu, pr. Gabriel Nicu. Si Gabriel NIcu dadea niste stari ciudate ucenicilor sai si nu stiu cat de induhovnicit a fost. Atentie la duhuri si la sentimentele care le trezesc in oameni. Inteleg ca unii sunt de buna-credinta si nu isi pun problema inselarii, insa ar trebui cercetate duhurile… toate duhurile.

  • Oamenii din ziua de azi din pacate, din cauza mediei si interentului daca nu sti sa-l utilizezi, devin tot mai manipulati de aceasta caracatita iudeo-masonica. Din pacate cum spuneam si in articol, romanii sunt oameni foarte usor infulentabili si nu stau sa judece. De asta le-a si fost atat de usor elitei mondiale sa ne cucereasca si sa ne pradeze tara. Nu mai sta nimeni acum sa citeasca o carte, sunt convins ca nimeni dintre cei care sunt atat de inversunati impotriva Parintelui Arsenie nu a i-a citit nici o carte sau vreo lucrare, cu atat mai putin sa-i studieze viata, pur si simplu pleaca urechea la toti iudeii astia nenorociti care baga stramabe in toate institutile statului cat si in mediu de informare, fie presa centrala sau alternativa si apoi au impresia ca le stiu pe toate si detin adevarul. Ti se pare normal sa dezvolte atata ura niste oameni care nu l-au intalnit niciodata pe parinte si vorbesc doar din auzite? Toata aceasta campanie furibunda are un scop clar, oprirea canonizarii parintelui. De ce aduc atatea injurii si porcesc pe toti care vorbesc frumos de parintele Arsenie? Chiar nu ti se pare suspect? Iti spun eu din surse sigure, acesti oameni sunt platiti pentru discreditarea parintelui, excat ca si majoritatea ziaristilor din presa centrala cand ii satanizeaza pe rusi si ii ridica in slavi pe americani. Cei care il apara pe parinte daca ai observat, vorbesc doar in duhul ortodoxiei si nu folosesc nici un fel de injurii, incerca sa il apere doar prin lucrarea lui si prin citate din sfintii parinti si evanghelie. Cei care il denigreaza pe parinte jignesc intr-una si balacaresc pe toti care ii tin partea citanad din clipuri contrafacute sau din preoti tradatori de neam si tara. Chiar nu observi treaba asta? Stapanii nu vor decat sa bage raca si sa creeze haos in toate domeniile de activitate cum iti spuneam. Iar cei spalati pe creier, mai bine ar sta in banca lor si ar mai pune mana pe o carte si s-ar ruga Domnului sa-i lumineze, ca fara voia Domnului nimic nu se va realiaza. Pe parintele Calciu Dumitreasa la fel l-au reingropat imediat din ordinul acelorasi stapani. Pentru mine parintele Arsenie e un sfant si nu voi permite niciodata calomnierea lui, la fel procedez fata de oricare alt sfant, Eu nu vreau sa imi transform blogul intr-unul de can can in care se injura ca la usa cortului. Cine vrea sa jignesca au alte bloguri unde o pot face. La mine acasa nu permita asa ceva. Si inca ceva, am impresia ca parintele Arsenie este atat de hulit si pentru ca este din Ardeal, nu din Moldova sau din sud. Este o chestie foarte importanta in contextul crizei actuale din Transilvania. Doamne ajuta!

 12. Denigrarea Parintelui Arsenie Boca nu este singura O campanie mondiala de denigrare a lui IIsus se duce de mult timp acum recent a aparut un documentar cu arheologi manipulati care afirma ca IIsus este doar literar ca a fost inventia Imperiului ROMAN.De ce se intampla toate acestea?
  Simplu pentru ca adevaratii conducatori ai lumii din umbra sunt sub tutela lui SATANA ADEVARAT va spun nu e film horror nu e nimic decat purul ADEVAR Luati si va dacumentati si cunoasteti felul cum RAUL va manipuleaza si abia atunci nu o sa mai denigrati BUNUL SFINTII DUMNEZEU
  vaticanul este nr 1 la toate rautatile ele e compus de oameni iezuiti care la randul lor conduc organizatia ILLUMINATI apoi masoneria mafia etc
  SATANA vrea ca credinta noastra sa o omoare sa o distruga e singura care ne poate uni cu Dumnezeu de aceea face din tot inadinsul sa ne-o distruga
  CUM Dumnezeu irata-ma ca papa Francisc 1 sa fie de acord cu homosexualitatea sa zica Cine este el sa ii judece cand Biblia cuvantul lui Dumnezeu este impotriva sodomiei Cum de papa vorbeste cu OBAMA despre noua ordine mondiala?
  Deci luati si va documentati cunoasteti-va bine inamicul dusmanul ca sa iesiti la LUMINA sfanta sa va treziti si apoi vine schimbarea!!!!

 13. Eu as intreba pe cei ce denigreaza adevarul si tot ce e sfant si frumos
  De ce nu denigrati si desfraul lacomia invidia rautatea mandria ?
  Astea ne sunt placute noua nu-i asa? si e greu de denigrat E vorba de EGO-ul nostru EDGE GOD OUT
  Pai parintele Arsenie Boca tocmai prin rugaciunile lul ne invata adevarata cale de urmat cu IIsus HRISTOS adik lepadarea de SINE de acest EGOU care e format din cele 7 capete a balaurului satanei cum vrei sa spui mandria desfraul lacomia invidia iubirea de argint lenea si mania adik sa fii manios furios sau FURIA.
  mai oameni buni voi nici nu stiti ca toate gandurile voastre nu va apartin ci sunt un razboi spiritual puternic intre bine si rau
  Noi de mici de cand ne nastem ne formam dupa informatiile pe care le primim si cum Cei ce lupta impotriva crestinismului nj iti va da decat ce e rau pt tine si copii tai apoi imiagineaza-ti viata ta de cine este condusa
  Pai pornografie avem la greu lacomie de bani cat incape si alte acareturi cum are fi aur lanturi la gat bla bla bla invidie pe cel ce are mai mult ca noi si asa mai departe.Ince lume trai,? traim intr-o lume guvernata de SATANA asta nu inseamna ca DUMNEZEU te-a uitat NU EL lucreaza pt tine doar daca tu te lepezi de tine adik sa faci voia LUI nu a ta sa te iubesti pe tine adik vai ce foame imi e hai sa mananc vai ce chef am de sex hai sa facem sex si multe altele
  Ce sa mai zic sunt multe de spus dar……nu e loc aici ci in sufletul vostru e loc de mantuire

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s