Cand toata Romania e prostita cu Coronavirusul, Mafia Pădurilor A RAS o pădure din România în DOAR două zile!

Printr-o succesiune de ordonanţe militare şi OUG-uri emise de Guvernul PNL, românii sunt obligaţi să stea acasă pentru micşora efectele dezastruoase ale pandemiei de coronavirus care face ravagii în întreaga lume. Măsurile nu par să aibă însă niciun efect asupra mafiei lemnului, care îşi face de cap mai mult ca oricând sub oblăduirea ministrului Mediului, Costel Alexe.

Defrișarea pădurilor românești de către austrieci și ipocrizia ...

Astfel, pădurea Dobrovăţ de lângă Iaşi a fost lichidată în doar câteva zile în a doua jumătate a lunii martie cu largul concurs al Direcţiei Silvice şi a responsabililor din Ministerul Mediului. Sub pretextul regenerării, s-au tăiat, în doar câteva zile, hectare întregi de pădure într-o afacere de peste 1 milion de euro. Conform datelor oficiale, s-au tăiat 10.000 de metri cubi de masă lemnoasă. Imaginile prezentate de presa locală din Iaşi şi de mai mulţi activişti de mediu sunt apocaliptice: pădurea Bucium-Dobrovăț, deşi este sit Natura 2000 şi n-ar trebui să poată interveni cineva acolo, aproape că a fost rasă de pe faţa ppe o autorizație de regenerare. Justificarea: copaci de esență tare, stejar, ajunși la vârsta de peste 100 de ani, înlocuiți cu vlăstarele din jur. Fotografiile arată însă cu totul altceva: nici vorbă de vlăstare, s-a ras absolut tot.

În acest răstimp, conform unor declaraţii ale fostei senatoare PNL Mihaela Popa, ministrul Mediului, Costel Alexe, susţine că tăierile s-au făcut legal. Mai mult, colega lui Alexe îl acuză pe acesta că ar face parte din caracatiţa mafiei lemnului „Vă informez că PRIMUL OM căruia i-am trimis pozele şi i-am spus că la Dobrovăţ o pădure dispare sub ochii noştri a fost chiar Costel Alexe. Auzisem că pregătise cătuşele pentru cei care distrug pădurile. Dar am păţit ca în filmul LA PIOVRA… am anunţat pe cineva care, din păcate, a tăcut complice… şi prin mesaje indirecte mi s-a transmis că e …legal… să tăiem arbori seculari”, a scris pe facebook colega de partid a ministrului Mediului, Costel Alexe.

Prăpădul a fost executat de o firmă obscură din Iaşi, Tera Forest, care aparţine unui taximetrist. Aceasta a obţinut autorizarea de a exploata metrul cub de masă lemnoasă cu 100 de lei, el fiind vândut mai departe, pe piaţa liberă, cu minimum 250 de lei.

Lichidarea pădurii Dobrovăţ pare să fie doar antreul servit de tăietorii de lemne. Conform Reporter de Iaşi, pe 9 aprilie, autorităţile ar urma să aprobe o tăiere de aproape patru ori mai mare: 38.000 de metri de cubi de pădure, într-o afacere cifrată la 15 milioane de lei.

În toată această perioadă, Ministerul Mediului dă asigurări că nu se petrece nimic ilegal şi că se iau măsurile necesare. Conform unui ordin de ministru, Alexe însuşi va putea retrage certificatul de atestare a unei firme exploatatoare, dacă au fost constatate tăieri ilegale în parchete neautorizate realizate de respectiva firmă sau angajaţii acesteia. Actul normativ a fost publicat în Monitorul Oficial pe 30 martie. Rămâne de văzut dacă ministrul Mediului va aplica această măsură şi firmelor din reţeaua de tăiere a lemnului din judeţul său natal, Iaşi. – money.ro

Iar toate aceste acte de o gravitate imensa vin in contextul in care Alina Gorghiu (PNL) a inițiat un proiect de lege prin care infractorii pot beneficia de puscarie la domiciliu pentru pedepse de pana la 7 ani, proiect care a fost votat cu entuziasm de tot Senatul: 128 de voturi „pentru”, două abţineri, niciun vot „contra”.

Criminalii se acopera, se gandesc ca toate tunurile date in perioada asta poate la un moment dat vor fi cercetate si isi acopera spatele.

Poate doar in Republica Centrafricana mai gasesti atata coruptie ca la noi!

Urmariti va rog multe alte subiecte interesante la categoria:  Distrugerea Romaniei

16 gânduri despre &8222;Cand toata Romania e prostita cu Coronavirusul, Mafia Pădurilor A RAS o pădure din România în DOAR două zile!&8221;

  1. Comentariu: SATANELE ROMANESTI l au matrasit pe Ceausescu ca sa ne poata jefui tzara in liniste impreuna cu satanele di vestul salbatic! Dreptatea DIVINA ?!?!😱N o sa vina niciodata daca nu ne o facem noi!!!PNListi pizdii mamilor lor stiu sa se vaite ca erau maltratatzi de comumisti, acum si au dat arama pe fatza si le dau dreptate COMUMISTILOR pe zi ce trece tot mai mult!!!!Sumtem un popor de COARDE PENALE!👺😱😷📡🔥

  2. Comentariu: SATANELE ROMANESTI l au matrasit pe Ceausescu ca sa ne poata jefui tzara in liniste impreuna cu satanele di vestul salbatic! Dreptatea DIVINA ?!?!😱N o sa vina niciodata daca nu ne o facem noi!!!PNListi pizdii mamilor lor stiu sa se vaite ca erau maltratatzi de comumisti, acum si au dat arama pe fatza si le dau dreptate COMUMISTILOR pe zi ce trece tot mai mult!!!!Sumtem un popor de COARDE PENALE!👺😱😷📡🔥

  3. SATANELE ROMANESTI sint gastile taranesti ridicate de Ceausescu! In anii 70 aveau tot Bucurestiul, toate intreprinderile si institutiile erau in buzunarele lor. Ceausescu era o piedica in calea imbogatirii si a puterii la care aspirau. Cine vrea vede ca taranimea parvenita este profund antiromeasca, nu are constiinta nationala, identitate, demnitate, morala si empatie. Toti au ca singura valoare banul, pt care sint in stare de orice. Acesta este motivul pt care exista dezbinare si un dezinteres total pt interesele tarii si ale neamului romanesc. Taranimea parvenita, neavind identitate, formeaza doar gasti de interes, fapt vizibil, oriunde, de multi zeci de ani. La aceasta ora sint patrioti vestici. Romanii reprezinta o mica minoritate, care nu depaseste 5% din populatie.

  4. D-LE LEOVEANU : Somnul ratiunii naste monstrii, aceea a fost perioada dictaturii, a comunismului, ceea ce nu inseamna ca de sceasta bogatie a beneficiat poporul Roman ci numai reprezentantii lui,iar acum in democratie vrem sa traim intr-o tara normala, adica unde Legea este respectata, iar pana acolo mai avem sincope de acest gen. Inca nu am scapat de comunism, dumeata il aperi si multi altii, pana veti fi sub 50%, atunci putem vorbi de partide democrate.

  5. Acest dezastru nu va putea fi oprit decît dacă se va implica armata și va împușcă fiecare nemernic care fura.

  6. E o vorbă din vechime ; țara arde și baba se piaptănă, oare chiar atât de inapoiați mintal să fi ajuns unii ??? Oare cel care ai scris acest articol nu citești sau asculți știrile internaționale ? Numai in românia se stă închiși in casă ? Pe voi vă preocupă acum partidele și conducerea nu binestarea populației din întreaga lume , mor persoane de toate varstele in întreaga lume iar voi băgați intriga in popor . Mai bine gandeste-te că mâine vei fi următorul care vei muri .

    • Esti tu o oaie care nu intelege nimic, cand se termina mascarda asta, tu o sa mori de foame, iar copiii tai pe viitor o sa respire un aer desertic. Mergi pe digi24 si hotnews si alte publicatii de gen unde afli tu ce iti doresti sa auzi, site-ul asta e pentru cei care vad mai departe decat matrix-ul in care traim zilnic.

    • Si inca ceva, da tara arde din punct de vedre economic si noi stam in casa crezand ca asa salvam ceva si ne mai si mandrim cu asta, maimute cu buletin.

      • Nu va mai necajiti admin, acum in Postul Mare, pentru ca nu-i puteti indrepta pe toti! Parol! Nici natura aceea salbatica, fara interventia factorului antropic, nu-i perfecta, poate asta-i si motivul pentru care este atat de frumoasa!

  7. Voi sunteti prosti sau va prefaceti cu stirile voastre de cacat!!! Padurile sunt taiate de mult nu neaparat de acum… nu mai disperati lumea cu stirile voastre…numai panica si stres stiti sa bagati in oameni….

    • Da, asa e padurile sunt de mult taiate(urmareste categoria https://vremuritulburi.com/category/distrugerea-romaniei/ pentru ca scriu de f mult timp despre asta cat si depre multe alte nenorociri ), ideea e ca se continua si acum cu starea de urgenta declarata sa macelareasca nestigheriti pe mai departe. Iar logica ta ca bag panica in populatie, ca arata ca se taie in continuare paduri, crede-ma ca e total gresita, pai daca se taie de mult paduri si lumea stie treaba asta, pana acum de ce nu au fost panicati, se panicheaza acum dintr-o data? Mai si ganditi inainte sa scrieti tot felul de aberatii!

  8. Așa va trebuie , mai rău , a-ți vrut democrație , nu va plăcea salamul cu soia a lui Ceaușescu, acum căutați. Soia ca este sănătoasă , mai aveți stațiuni ? Mai aveți păduri ? Mai aveți resurse in sol ? Mai aveți industrie ? Acum nu mai ieșiți in strada ca in ‘89? Acum va place, de ce va plingeti? A fost alegerea voastră. Va meritați soarta !!!

  9. Pe mine m-ar interesa si cine a scris acest articol. Nu vad niciun nume nicaieri … Unde este profesionalismul jurnalistic?

    • este trecuta sursa, daca citeati artcolul pana la capat, iar acolo este trecut si autorul:
      Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 02.04.2020, 13:26

Lasă un comentariu