Odată cu inevitabilul colaps financiar global spre care ne indreptăm, economiștii Keynesieni ar putea sugera că singura solutie este RAZBOIUL

Acum, că piața de valori a semnalat începutul uni colaps și inidica noi viitoare crize economice, ne putem aștepta să auzim niste idei mai vechi.

Un război mare ne poate scoate din problema.

Pe cat de absurd poate suna acest lucru, aceasta este soluția favorită oferită de economiștii Keynesieni, de exemplu Paul Krugman de la New York Times ne spune:

Tyler Cowen, profesor de economie la Universitatea George Mason, a susținut aceleasi idei, iunie anul trecut într-un articol publicat în The New York Times, intitulat „Lipsa marilor razboaie poate impiedica Creștera Economică.”

Altele, inclusiv Ian Morris, un profesor de istorie la Universitatea Stanford, ofera argumente similare.

„Poate parea respingator in a găsi o latură pozitivă cand vine vorba de razboi, dar o privire atenta la istoria americană sugerează că nu putem respinge ideea atât de ușor,” scrie Cowen, idee  la care Gary North răspunde :

„Da putem. Destul de ușor. Ar fi foarte greu să găsim un război în istoria Americii, care nu a ridicat taxele, datoriile  și care sa omoare o gramada de oameni nevinovați. ”

Sam Selikoff și Luca Bessey au contracarat argumentul lui Krugman cu un scurt videoclip,  “The Broken Window Fallacy.”

Logica Krugman este, de asemenea contracarată de Robert Higgs, un istoric libertarian și economist.

Izbucnirea războiului, explică Higgs, nu duce doar la o reducere a economiei de piață, dar și la o „mai mare impozitare, la cheltuieli guvernamentale și la reglementarea economiei civile rămase.”

Higgs, de asemenea contracareaza teoria comuna cum ca marile cheltuieli din timpul celui de al doilea război mondial ar fi  pus capăt la Marea Depresiune. Pentru mai multe detalii în acest sens, a se vedea articolul Art Carden’s World War II  nu a pus capăt Marii Depresiuni.

Acum, că prăbușirea inevitabilă este în curs de desfășurare, ne putem aștepta ca economiștii Keynesieni, liberalii cat si multi asa numiti conservatori (mai ales neoconservatorii iubitori de război) sa cheme la stimularea economică prin cheltuieli masive de război.

Credința că un război pe continentul european purtat de către un număr insemnat de națiuni care posed arme nucleare – Statele Unite ale Americii, Rusia, Franța și Marea Britanie – va duce la stimulare economică nu este numai nebunie pură, este boală psihică evidentă. – infowars.com

Pentru a intelege si mai bine aspectele descrise mai sus, urmariti va rog cu mare atentie subiectele de la categoriile: Al treilea razboi mondial si Criza economica

7 gânduri despre &8222;Odată cu inevitabilul colaps financiar global spre care ne indreptăm, economiștii Keynesieni ar putea sugera că singura solutie este RAZBOIUL&8221;

 1. Asa cum orice parazit traieste si se dezvolta pe spinarea gazdei respective pe care a atacat-o si a ocupat-o , tot asa si acesti paraziti americani , traiesc de la inceputul existentei lor ca Stat format acum doua sute si saizeci de ani , pe spinarea popoarelor lumii , invadand si furand tot ce gasesc (numarul razboaielor facute de americani , depasesc numarul anilor de cand s-a declarat ca stat SUA ), ca sa traiasca ei bine , asa cum au confiscat mai mult de jumatate din averea lumii , prin razboaie , minciuna si manipulare in masa a oamenilor . Vor razboi pentru ca sunt oamenii satanei , iar satana vrea moarte , distrugere si suferinta pentru om in general , avand o ura imensa asupra omului . Omul lui Dumnezeu niciodata nu va dori cearta , razbunare , haos , razboi si moarte , ci PACE , asa cum ne indeamna Mantuitorul cand spune : „Pace voua „!
  Satanistii , vor razboi .

 2. Evident ca unul ca mr. COWEN propovaduieste razboiul ca binefacere a economiei,companiile de armament o sa zbarnaie,oamenii dispar si atunci familiile lui Rockefeler,Rothschild,J.P.Morgan, si implicit marionetele de la butoanele statelor mari imping pe tradatorii tarilor,cum sunt ai nostri sa le dea bani chipurile pentru inarmare.Si uite asa faimoasele familii-PAPUSARII si ACOLITII LOR- isi mai adauga cateva miliarde in bugetul personal.Unu si cu unu fac doi RAZBOIUL NU ESTE O BINEFACERE PENTRU ECONOMIE care sa-i avantajeze pe oamenii de rand.In plus razboiul din zilele noastre nu se mai duce cu pusti,tancuri,mitraliere,iar ai nostri lefegii ai MARII PUTERI arunca cu banii pe niste armament invechit care alor mari nu le mai e de folos.DEMOCRATIE am vrut DEMOCRATIE avem dar nu aceea reala.
  Cu Dumnezeu inainte!

  • Așa spunea Iliescu și de comunism, că i s-a întinat fața, de aceea chema la un comunism cu față „umană”. Nu te amăgi. Asta e democrația, ceea ce avem acum. Denumirile de fapt nu contează, nu poți avea un sistem social „cu față umană” dar hulitor de Dumnezeu. Omul primește ce a căutat. A vrut cunoaștere fără sfințenie, dreptate fără milă, iubire fără suferință. A vrut pace fără Hristos și va avea parte de război.

 3. „Doar Sfanta Liturghie mai tine lumea ”
  Doamne miluieste intreaga lume si miluieste ma si pe mine pacatoasa ,
  Amin.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s