Liderul ultranationalist ucrainean respinge acordul de la Minsk si isi rezerva dreptul de a continua razboiul

Situatia din Ucraina continua sa se deterioreze, datorita faptului ca SUA continua sa armeze grupurile militare ucariniene.

Ukraine ultranationalist leader rejects Minsk peace deal, reserves right 'to continue war'

Liderul sectorului de dreapta al Ucrainei, Dmitri Yarosh a spus ca respinge radical  acordul de pace de la Minsk și că unitățile lor paramilitare din estul Ucrainei vor continua „lupta activ” în conformitate cu planurile lor „proprii.”

Celebrul lider ultranaționalist a publicat vineri o declarație pe pagina sa de Facebook, spunând că mișcarea sectorului de dreapta nu recunoaște acordul de pace, semnat joi de așa-numitul „grup de contact”, și convenit de către Ucraina, Franța, Germania și Rusia, după discuțiile epice care au durat 16 ore.

Yarosh a susținut că orice acord cu miliția din est, pe care îi numește „teroriști”, nu are nici un drept juridic.

În declarația sa, Yarosh a susținut faptul că afacerea Minsk este contrară constituției din Ucraina, cetățenii ucraineni, deci nu sunt obligate să o respecte. Astfel, dacă armata primește ordine să își înceteze activitatea militară și retrage armamantul greu din regiunile de est, paramilitarii sectorului de dreapta, care de asemenea participă la luptă „își rezervă dreptul” de a continua războiul, a spus el.

Organizația paramilitară a sectorului de dreapta continuă sa isi desfășoare unitățile de luptă cat și cele de rezervă, pentru a pregăti și a sprijini personalul din punct de vedere logistic, în timp ce isi vor coordona activitățile cu comanda militară a armatei ucrainene, unitățile paramilitare ale Ministerului Apărării și Ministerul de Interne, a mai spus el.

Acordul a fost încheiat joi la Minsk, în urma negocierilor maraton între Ucraina, Franța, Germania și Rusia, in speranța ca luptele din estul Ucrainei ar putea ajunge la un sfârșit. Discuțiile au fost parte dintr-o inițiativă franco-germană. Președintele Francois Hollande și cancelarul Angela Merkel au vizitat Kievul și Moscova înainte de întâlnirea cu liderii Rusiei și Ucrainei la masa negocierilor de la Minsk.

Respingand răspicat inițiativa germană și franceză, Yarosh a declarat ca președintele Petro Poroșenko ar fi trebuit sa apeleze la SUA sau Marea Britanie, care „se poate observa ca au o politică consistenta anti-Kremlin.”

În Ianuarie, Curtea Supremă a Rusiei a interzis activitățile Sectorului de Dreapta în interiorul țării. În luna iulie a anului trecut Interpolul l-a pus pe liderul Sectroului de Dreapta, Yarosh, pe lista de urmarire.

Mișcarea radicală a fost formata ca o coaliție de organizații naționaliste și neo-naziste, în timpul protestelor Maidanului de la Kiev, la sfârșitul anului 2013. – infowars.com

E interesant ca acest lider este pe lista interpolului de aproape un an si el face declaratii si posteaza pe facbook nestingherit. Dar acest lucru nu poate fi posibil, decat daca aceasta organizatie este sustinuta in activitatile pe care le desfasoara, de catre forte straine, mai exact americane.

Pentru a intelege de ce acest razboi nu poate fi stopat, urmariti va rog si postarea de mai jos:

Pregatirile de razboi continua. Motivul pentru care acordul de la Minsk este doar o cacealma si nu poate dura prea mult

Publicitate

3 gânduri despre &8222;Liderul ultranationalist ucrainean respinge acordul de la Minsk si isi rezerva dreptul de a continua razboiul&8221;

  1. e o mică greşeală în titlu… gramaticală, dar adevăru e că toate părţile vor ca războiu să continue, e o afacere prea profitabilă! chiar şi pt necuratu (suflete proaspete)

    • Mersi de observatie. Asa este, ambele parti au de castigat financiar. Rusia daca e razboi catiga pentru ca va creste pretul petrolului, iar ceilalti prin fabricile lor de armament. Cu precizarea ca daca neoconii nu scadeau pretul barilului, Rusia nu ar fi fost interesata deloc de razboi.

      • la fel s-a prăbuşit şi URSS prin forţarea de către SUA a Arabiei Saudite să scadă preţu la baril. Rusia ştie lecţia şi vrea nu vrea trebuie să se pregătească de conflict (asta dacă nu vrea să se destrame ca răposata URSS). Deja 10% din poliţia federală, FSB etc vor fi disponibilizați din lipsă de copeici. Oricum Rusia nu e o victimă, e implicată la fel de mult ca şi Occidentul în tot felul de propagande mincinoase şi incidente militare!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s