Profesorul Ioan Scurtu: „Se desfăşoară o amplă campanie mediatică, prin care se acreditează ideea că românii nu au capacitatea de a se conduce prin ei înşişi…”

Profesorul Ioan Scurtu este de părere că există o întreaga campanie condusă de câţiva intelectuali care urmăresc să denigreze poporul român, marele istoric referindu-se aici la H.-R. Patapievici și Lucian Boia.

„Se desfăşoară o amplă campanie mediatică, prin care se acreditează ideea că românii nu au capacitatea de a se conduce prin ei înşişi, nu au realizat nimic viabil de-a lungul timpului, istoria lor este o succesiune de mituri, de care trebuie să se debaraseze. Câţiva intelectuali, autoproclamaţi exponenţi ai societăţii civile, au acaparat mass-media (presă scrisă, TV, edituri, radio), desfăşurând o campanie intensă şi sistematică de denigrare a poporului român.Unul dintre aceştia, H.-R. Patapievici, scria: “În toată istoria, mereu peste noi a urinat cine a vrut”. Cu alte cuvinte, românii au fost pe post de closet public. Ca urmare, să-i scoatem din conştiinţa naţională pe Decebal, Ştefan cel Mare şi Mihai Viteazul, pe Dimitrie Cantemir şi Alexandru Ioan Cuza. Cine îndrăzneşte să-i evoce este un naţionalist, demn de dispreţul Europei şi al “societăţii civile”. România însăşi este prezentată ca o ţară demnă de scârbă şi dispreţ. Să nu se mai spună că avem o ţară frumoasă, cu imense bogăţii, care merită să fie cunoscută şi preţuită (aşa cum făcuse Papa Ioan Paul al II-lea, care a numit-o “Grădina Maicii Domnului”). Foarte activ şi mediatizat este Lucian Boia, care şi-a modificat radical discursul de dinainte de 1989, apreciind că istoria românilor nu este decât o succesiune de mituri. În opinia sa, românii nu au fost decât nişte anexe ale marilor imperii, incapabili să-şi construiască o istorie reală. Nici vorbă de vechime, continuitate, unitate, luptă pentru independenţă şi de alte asemenea “mituri”. Cei care susţin contrariul – A.D. Xenopol, Dimitrie Onciul, N. Iorga, Constantin C. Giurescu etc. etc. – sunt nişte naţionalişti, demni de tot dispreţul europenilor. Obiectivul lui Boia şi al susţinătorilor săi este clar: “Marile decizii pe care trebuie să le ia astăzi societatea românească reprezintă o ruptură faţă de trecut, faţă de orice trecut”, a spus Ioan Scurtu pentru Cotidianul.

Marele istoric trage concluzia că toată această campanie mediatică are menirea de a-i tranforma pe români în marionete, fără trecut, ce trebuie să facă ce li se spune.

„Cu alte cuvinte, românii să nu se inspire din faptele de demnitate naţională ale unui Ion I.C. Brătianu sau Nicolae Titulescu, ci să accepte tot ce li se cere. Poporul român are un trecut incert, a venit de nicăieri şi se îndreaptă spre niciunde. Doar duşi de mână, ca orbeţii, românii ar putea ieşi la liman şi, ca urmare, ei trebuie să acepte cu recunoştinţă tot ce li se cere din afară. Guvernanţii au acţionat în acest spirit. Au înstrăinat principalele bogăţii naturale, au încheiat contracte dezastruoase, au pus în operă privatizări scandaloase în favoarea străinilor. Românii au fost practic eliminaţi de guvernanţii de după 1989 din reconstrucţia economiei naţionale”, a concluzionat Ioan Scurtu.

Ioan Scurtu mai vorbeşte despre distrugerea monumentelor istorice importante ale României, tehnică ce are rolul de a şterge memoria trecutului glorios al românilor

„Asistăm la punerea în operă a unui program vizând ştergerea identităţii naţionale a poporului român. În 2013, am participat la lansarea cărţii „Palate din Bucureşti”, de Ion Narcis Dorin, prilej cu care am aflat că, în cei 25 ani de după 1989, s-au demolat mai multe monumente istorice şi de artă decât în 45 de ani de comunism. Guvernanţii, prin aşa-zisa “restitutio in integrum”, au deschis calea unor uriaşe abuzuri, la care s-a asociat din plin şi justiţia. Au fost restituite clădiri istorice – care făceau parte din patrimoniul naţional – pe care proprietarii (mulţi dintre ei obţinând decizii judecătoreşti pe baza unor acte false) le-au demolat, pentru a face loc unor clădiri “moderne”, din beton şi sticlă. Evident că asemenea acte au avut loc cu implicarea Ministerului Culturii – care, culmea, se mai numeşte şi al Patrimoniului -, care are obligaţia de a păstra monumentele istorice şi de artă, precum şi cu ajutorul primăriilor, care au dat avize de demolare. După 1989, s-a mai înregistrat un fenomen curios, girat de guvernanţii de la Bucureşti: renovarea pe banii statului a unor clădiri monumente istorice şi apoi restituirea lor către proprietari, reali sau fictivi. Tratatul de la Trianon, din 4 iunie 1920, prevedea că bunurile care până la acea dată au aparţiunut statului maghiar treceau de drept în proprietatea statului român. Nesocotind acest Tratat, guvernele şi justiţia română au restituit multe clădiri unor etnici maghiari, după ce, prin grija miniştrilor Culturii (lideri ai UDMR), acestea au fost refăcute şi renovate cu bani grei de la bugetul statului român. Toate acestea, în timp ce numeroase castele, cazinouri, palate, cule româneşti au fost lăsate în paragină. Nici măcar în “Anul Brâncoveanu” (2014) nu s-au acordat fondurile necesare pentru refacerea unor biserici şi palate construite de marele domnitor”, declară Ioan Scrutu. – activenews.ro

Urmariti va rog si:

4 gânduri despre &8222;Profesorul Ioan Scurtu: „Se desfăşoară o amplă campanie mediatică, prin care se acreditează ideea că românii nu au capacitatea de a se conduce prin ei înşişi…”&8221;

  1. Aceasta zdreanta patapievici,de ce nu pleaca in Israel si sta in tara noastra care o terfeleste cum ii vine la gura si basescu il mai si premiaza?Toti EUROPENII vor sa ascunda originea noastra ca nu le convine,avem o origine mult mai veche decat a lor.Aceste jeguri din neamul lui patapievici de ce n-au plecat cand li s-a facut statul ISRAEL?,le-a fost si este mai draga ROMANIA ca-si pot face de cap?Uitati-va cine a fost la conducerea acestei tari de 25 de ani,numai tigani si daca nu evrei ,sau s-au vandut evreilor.Da,avem multi analfabeti in tara-trist in sec.21-dar cui sa multumim pentru acest dezastru creat cu buna stiinta de tradatorii de tara.De ce nu vorbeste nimeni?Da poporul este manipulat de 25 de ani pentru alegeri,oare de ce?,pentru ca tradatorii de tara si toti neavenitii sa- si faca de cap si sa distruga aceasta tara,sa-i desfiinteze numele s-o numeasca probabil”TIGANIADA” sau „IUDAICA”.Suna frumos pentru soros si celelalte tari care fara doiscutie nu ne vor binele nostru ca popor,nu,vor numai s-o jefuiasca.
    Ar trebui sa ne trezim si sa le aratam ca stim cine am fost,cine suntem si ca ne vrem tara INAPOI dar nu cum o face noul presedinte.

  2. Romania este acaparata de masoneria sionista , numai Dumnezeu ne va scoate de sub acest jug de nesuportat .
    Inca din ’89 soarta Romaniei este pecetluita . De 25 de ani Romania este condusa de dusmani , tradatori , corupti , hoti , satanisti , vanzatori de neam si tara si straini de neamul nostru .

  3. daca ar fi asa cum spune mizeria umana de patapipievici, ca a urinat pe noi cine a vrut, asta a fost posibil doar cu sprijinul din interior al unor tradatori si lepre de oameni vanduti cum este si el.
    a doua idee este ca prin bogatiile si amplasarea tarii noastre, am fost predispusi unor invazii si atacuri neintrerupte si l-as ruga pe acest excrement uman sa spuna prin ce miracol a rezistat acest popor aici de mii de ani in ciuda acestor factori si cine a mai reusit performanta asta pe planeta: nimeni.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s