Moartea visului american in 22 de puncte

Suntem generația care ajunge sa asiste la sfârșitul visului american. Numerele pe care le veti vedea mai jos spun o poveste. Spun o poveste a unei economii odată puternice, care acum este pe moarte. Timp de decenii, restul planetei a considerat Statele Unite ca fiind „țara tuturor posibilităților”, considerand ca aproape oricine putea avea succes dacă erau dispus să lucreze din greu. Cand eram copl, aveam onpresiaca aproape toata lumea traia visul american. Am trăit pe o stradă unde traiau cei din „clasa de mijloc” și m-am dus la o școală unde se pare ca aproape toata lumea, apartinea clasei de mijloc. Când eram în liceu,era foarte rar să audă vreodată de un părinte ca era șomer, și, practic, fiecare familie pe care am știut-o avea o casă confortabilă și mai mult de un vehicul. Dar acum, totul s-a schimbat.

Abandoned-Home-300x300

„Visul american” a fost transformat într-un joc foarte răsucit de scaune muzicale. Cu fiecare an care trece, tot mai multe persoane dispar din clasa de mijloc, iar cea mai mare parte se zbat din greu pentru a supravietuii. Ceva s-a gresit teribil, și totuși americanii sunt foarte divizati cand vine vorba de a găsi răspunsurile la probleme. Ne place sa aratam cu degetul si sa ne acuzam unul pe altul, iar lucrurile între timp continuă din rău în mai rău. Următoarele 22 de puncte, sunt dovezi foarte puternice care arata moartea visului american …

# 1 Administratia Obama ne spune că 8,690,000 dintre americani sunt „oficial șomeri”, și că 92.90 milioane de americani sunt considerati a fi „inapti pentru a  lucra”. Asta înseamnă că mai mult de 101 milioane de adulti din SUA nu au un loc de muncă in acest moment.

# 2 Un studiu recent a descoperit ca 55 la suta dintre americani cred că visul american, fie nu a existat niciodată sau fie că nu mai există.

# 3 Având în vedere că Obama este la Casa Albă, este oarecum surprinzător faptul că 55 la sută din totalul republicanilor încă mai cred în visul american, in timp ce dintre democrati numai 33 la suta mai cred.

# 4 Dupa ajustarea inflatiei, venitul mediu pe gospodărie a scăzut cu aproape 5.000 dolari din 2007.

# 5 Dupa ajustarea inflatiei, „cifra veniturilor medii”, a scăzut de la 78.000 dolari in 1983 la 63.800 dolari în 2013.

# 6 În acest moment, 59 la suta dintre americani cred că „visul american a devenit imposibil pentru majoritatea oamenilor”.

# 7 În 1967, 53 la sută dintre americani erau considerati cu „venituri medii”.  Astăzi procentul a scazut la 43 la suta.

# 8 In ultimii șase ani, mult mai multe întreprinderi au fost închise în Statele Unite decât cele care s-au deschis. Pana in 2008, acest lucru nu s-a întâmplat niciodata în toată istoria Statelor Unite.

# 9 Potrivit New York Times, „gospodăria tipic americana”  valoreaza acum cu 36 de procente mai puțin decât valoara cu un deceniu în urmă.

# 10 Conform unui raport recent, 43 de milioane de americani au in prezent datorii medicale neplătite.

# 11 In mod traditional, deținerea de casă era unul dintre indicatorii cheie pentru clasa de mijloc. Din păcate, rata de detinere a unei case in SUA este in scădere in ultimii șapte ani.

# 12 Conform unui sondaj care a fost realizat anul trecut, 52 la suta dintre americani nu isi pot plati casa in care trăiesc în prezent.

# 13 De cand e  Barack Obama la Casa Albă, numarul de americani pe bonuri de masă a crescut de la 32 milioane la 46 milioane.

# 14 Numarul de americani pe bonuri de masă a depășit în prezent 46 de milioane timp de 38 luni consecutiv.

# 15 Chiar acum, mai mult de unul din cinci copii din Statele Unite este pe bonuri de masă.

# 16 Potrivit unui articol publicat recent in Washington Post, mai mult de 50 la suta dintre copiii din SUA aflati la scolile publice provin acum din case cu venituri mici. Aceasta este prima dată când acest lucru sa întâmplat în ultimii 50 de ani.

# 17 Potrivit Census Bureau, 65 la suta dintre toti copiii din Statele Unite, traiesc intr-o casa care primește o anumită formă de ajutor de la guvernul federal.

# 18 În 2008, 53 la sută dintre americani se considerau a fi „clasa de mijloc”. De atunci, doar 44 la suta dintre americani încă se considera a fi „clasa de mijloc”.

# 19 În 2008, 25 la suta dintre americanii din categoria de vârstă 18-29 ani se considerau a fi „clasa de jos”. Dar, în 2014, un uluitor 49 la suta din americani în acelas interval de vârstă sunt considerati a fi „clasa de jos”.

# 20 Este greu de crezut, dar 53 la sută din totalul lucrătorilor americani castiga mai putin de 30.000 dolari pe an.

# 21 Conform unui studiu recent, 62 la sută dintre americani traiesc in prezent de la un salariu la salariu.

# 22 Potrivit CNN, o familie tipic americana poate „înlocui doar 21 de zile de venituri, cu fonduri ușor accesibile”.

Cheia pentru a recupera clasa de mijloc sunt locurile de muncă.

Adevărul este că fără locuri de muncă din clasa de mijloc, este imposibil de a avea o clasă de mijloc.

Din păcate, multe locuri de muncă din clasa de mijloc dispar, sunt înlocuite de tehnologie, sau se pierd într-o economie aflata in deriva. Concursul pentru locurile de muncă rămase este incredibil de intensa. Uramariti doar cu atentie următorul exemplu …

În 2012, Eric Auld, un șomer în vârstă de 26 de ani, cu o diplomă de master în limba engleză, a decis să afle ce se afla pe cealaltă parte a găurii negre. El a facut in experiment creeand un anunț fals de loc de muncă:

Job-ul: Asistent administrativ, ore, de luni până vineri, de la nouă la cinci. Descrierea postului include: copieri de documete, sa raspunzi la telefoane, comunicari cu clientii prin e-mail, programari cu cientii. De preferat experiența anterioară într-un birou, dar candidatului potrivit i se va oferi training. Acesta este un post cu normă întreagă, cu beneficii pentru sănătate. Vă rugăm să va trimiteti CV-ul prin e-mail dacă sunteti interesat. Salar: 12- 13 dolari pe oră.

Dacă ați aplicat vreodată pentru un loc de muncă de genul asta, va ofer condoleanțele mele. Ai cote mai bune la cazinou. Auld a primit 653 de răspunsuri în 24 de ore. 10% dintre aplicanti au avut mai mult de 10 ani de experiență și 3% dintre ei au avut diploma de master. Probabil, unul dintre ei ar obține locul de muncă. Dar ce înseamnă asta? Aceasta înseamnă că toti celelalti aplicanti cu experiență și deținători de master ar rămâne șomeri. Acesta inseamna aproximativ 64 de lucratori cu experiență și aproximativ 19 lucrători cu diplome de master. – thedailysheeple.com

Pentru a intelege cele de mai sus, urmariti va rog cu atentie si postarile urmatoare:

Dar care este motivul pentru care s-a ajuns aici?

Unul foarte simplu si anume printarea de bani in nestire fara o acoperire, special facuta pentru a insclavi intrega populatie. Doar ca acest lucru nu merge la nesfarsit, la un moment dat sistemul colapseaza si cei care au tiparnitele de bani stiu bine lucru acesta. Iar pentru ca sistemul va colapsa, se pregatesc sa provoace un razboi mondial in urma caruia sa resteze intreg sistemul financiar si sa o ia de la zero cu un si mai mare control asupra planetei. Dar rusii cu chinezii, nu par sa fie de acord cu aceasta treaba. Asa ca ramane de vazut cine va avea de catigat in final. Cei care au de pierdut, e clar, noi cei multi, oamenii de rand. Urmariti cu atentie si urmatoarele postari.

Publicitate

Un gând despre &8222;Moartea visului american in 22 de puncte&8221;

 1. Stiu ca este greu de crezut, dar nu va fi nici un fel de razboi… armat, cel putin. Sunt doar inflamari din partea media si ale liderilor politici din statele aferente, menite sa ne bage in confuzie, disperare si haos – (trebuie si ei sa se dea mari, puternici, nu-i asa? ca sa nu para slabi)

  Ca sa putem sa anticipam sau nu, aparitia unui astfel de razboi ar fi trebui sa fi facut armata. Sa intelegem ce inseamna in primul rand strategii militare, logistici, samd.
  In al doilea rand, intr-un conflict militar, este foarte important cine initiaza primul conflictul. Cine a inceput? Este de maxima importanta. Acela va fi perceput ca agresor, iar toate statele vor lua atitudine impotriva aceluia (economic, social, politic).

  Rusia nu are nici un motiv sa invadeze Romania. E mai bogata ca ea. Si daca ar dori aceasta cucerire, ce face dupa? Pentru ce? Ar trebui apoi sa ramana aici, sa-si sustina cucerirea. Pentru ce? Bogatii aici nu prea mai sunt. Nu are nici un sens.
  Nu mai este ca pe vremuri cand pregatirea unui pretext de razboi se facea totusi in ani de zile prin propaganda

  Noi nu putem gandi din punctul de vedere al unui strateg militar ca sa intelegem ce inseamna cu adevarat un razboi. Mobilul razboiului. Inca o data, nu mai este ca pe vremuri cand industriile erau la inceput.. si statele doreau o „halca” prin colonizare.

  SUA nu poate sustine un razboi impotriva Chinei. Ar aparea conflictele interne.. apoi, majoritatea statelor europene ar profita de pe urma acestui fapt, daca SUA ar fi declarata agresor – adica prima care a tras. Fiecare ar cauta sa castige de pe urma acestui conflict si ar pune pretentii americanilor daca doresc ajutor alimentar, sanitar si tot ceea ce este necesar in vreme de razboi. Ar fi cumplit pt SUA sa fie la mana sacalilor Europei.

  Si-ar risca banii, acei bogati care sunt mana in mana cu familiie alea evreiesti care guverneaza planeta? Varful ar fi acele familii, dar sub ei trebuie sa mai fie o treapta in ierarhie, nu? Pt ca, daca este razboi, bursele pica, totul pica, nimeni nu castiga nimic. Credeti ca aia, sa spunem 1 milion de afaceristi care au bani in bancile din Europa si SUA, vor risca acele averi pt niste masoni care vor razboi planetar? Daca Sua intra in conflict cu China, banii bogatilor aflati in bancile europene vor fi blocati. Au bani, dar de fapt nu mai au. De ce? Pentru ca sunt santajabili, deoarece SUA a inceput prima.

  Problema nu este ca nu are cine sa mai ajute Sua, ci ca nu-i ia nimeni apararea (valabil pt oricare stat agresor pe fata).

  In al treilea rand, una este manipularea, alta este propaganda. Propaganda dorea instigarea unui stat impotriva altui stat pe motiv ca nu se puneau de acord in mai toate privintele ideologice. Se putea executa usor, mai ales ca pe atunci, daca observai ca 2000 sunt impotriva si doar unul pro.. te duceai cu cei 2000. Acum, toate tarile sunt capitaliste (si China, desi pastreaza unele modele comuniste, adica statul are un control asupra privatului sa nu o ia razna).

  Inainte era comunism vs capitalism. Acum, cu tot acest internet, cu youtube, etc populatia in totalitatea ei nu mai poate fi tampita. Si chiar si asa, tampita sa ce? Sa iasa la razboi fiind atacata de cine si pentru care motiv? Faza cu vine Nato cu bazele ei din Romania sa-i faca ceva Rusiei, si sa porti ca pe vremuri, razboi pe teritoriul altuia, pica. Rusia nu va ataca niciodata Romania!

  In al 4-lea rand, acum, cu toata aceasta tehnologie, avem sateliti, fiecare stie ce misca celalalt, Nu se mai poate isca razboi prin steag fals. Ceea ce a facut SUA pe 9/11 este diferit. Au lucrat ani de zile la acel tip de propaganda cu asa zisii raufacatori din Irak. La intamplari nefericite, incep anchete peste anchete, nimeni nu se mai avanta ca in vremurile triste in care orice deget ridicat era folosit pentru a incepe un razboi.

  Acum, de fiecare data, chiar si acei lideri implicati se gandesc de mii de ori inainte de a da drumul vreunui gest necugetat. La doborarea acelui avion cu racheta ruseasca de ex.. daca doreau razboi, aveau deja un pretext, nu-i asa? De ce nu s-a intamplat? Nu erau pregatiti? Sau chiar nu vrea nimeni sa inceapa PRIMUL razboiul? Care a fost atitudinea Rusiei fata de aceste eveniment? A plecat capul ? Ce s-a mai intamplat cu embargoul pus de Europa Rusiei? S-a mai imblanzit? Plus, ca vine si iarna…

  In al 5lea rand – inainte, statele erau de sine statatoare. Acum, toate sunt depedente intre ele politic si economic; bussiness-uri ale afaceristilor intinse in multe tari din europa ar sucomba pe vreme de razboi.

  Apoi, ce se intampla cu toate acele tratate in cazul in care Nato incepe ea un razboi – deci ea este agresorul, impotriva Rusiei? Se vor rupe. Intelegeti de ce? Pentru ca vor fi aratati cu degetul, deoarece ei sunt agresorii. Tratatele se fondeaza pe baza de aparare… nu de agresare.

  In al 6-lea rand. Logistica pentru Romania presupune: un loc pentru cei presupusi 2 mil de barbati chemati la lupta. Presupune un loc ferit, cu buncare, spre a fi aparat de eventuale bombe ale statului care a declarat razboi Romaniei. (altfel stransi laolalta ar fi ucisi toti dintr-o data). Exista acest loc in romania?Presupune cel putin 6 luni ca sa strangi o armata – caz optimist. Unde-i duci? Presupune bucatari: ce dai armatei sa manance? Presupune cazane – stiti cat de mare e un cazan la popota? de genul unui butoi. Se mai produc astfel de cazane? Nu.. deoarece izbucnirea unui razboi armat mai era putin probabil dupa experienta dezastruoasa cu cele 2 mondiale. Presupune incinta, paturi, hrana, Pana la inarmare si instruire, cale lunga.

  In prezent, este foarte complicat sa incepi un razboi. Foarte complicat. Motivul trebuie sa fie extrem de puternic.. ceea ce astazi nu se mai poate, nu se mai poate justifica Tarile sunt sarace, toate. Si pentru toti, interesele sunt amestecate.
  Nimanui nu-i „pasa” de Romania intr-atat incat sa mai fie la mijloc ca acum 70 de ani, poate doar dusmanului sau declarat numit Ungaria. Restul este doar de „fasaiala” pe site-uri, bloguri, media. Vin acum toti sa ne cotropeasca si sa ne dezbine ca populatie? Un vax!

  7. Ce poate face Europa impotriva Rusiei si Chinei? Am vazut cu totii marimea celor doua tari pe harta.

  Apoi, este important sa tinem seama de imagine. Indiferent cat de rai sunt cei din diferite state care doresc in ascuns sa-i omoare pe unii si pe altii si sa-i cucereasca, ei nu pot sa faca nimic fata de aceasta imagine sociala pe care trebuie sa si-o mentina – de civilizati, moderni si cum se mai cred ei.
  Chiar daca noua ne este clar ca sunt vorbe goale, totusi, ei sunt la mana acestei imagini. Nu si-o pot spulbera.

  Nu va fi nici un fel de razboi armat. Este imposibil. Rusia nu va ataca pe nimeni. Nu va veni nimeni sa-i ia cu forta pe tineri din locuintele romanilor.

  Pare greu de crezut, dar trebuie sa poti sa traduci tot ceea ce citesti ca se intampla in politica externa, in situatiile din alte state, etc. Si ca sa traduci, trebuie sa ai pregatire de militar, cunostinte militare, cunostinte de tactica si strategie militara, cunostinte despre diplomatie si relatii politice, etc. Pe care nu le avem.

  Totul incepe cu teroarea. Si ala (agresorul x, y, z) nu a facut nimic concret. Nici macar nu a venit cu vreo arma. Dar ne baga aceasta teroare de „ce s-ar putea intampla”. Dar acest „s-ar putea intampla” nu este real. Tu iti faci scenariul. Tu te destabilizezi, crezand ca prin ceea ce faci te pregatesti pe tine sau pe ceilalti pentru un razboi iminent. Teroarea nu pregateste pe nimeni, ci te slabeste.

  Ce va fi cu criza? Sistemul va colapsa si noi vom face ceea ce facem si azi. Altii vor innebuni sau se vor sinucide. Sau, poate va interveni o a treia varianta la care nu v-ati gandit pentru ca nu ati simtit… daca tot aveti credinta. Atunci aveti credinta pana la capat ca nu va fi nici un fel de razboi cu Romania sau care sa implice in vreun fel Romania. Ca nu sunteti lasati sa decedati prin razboi armat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s