Duane Butcher a trasat noi directive pentru colonia Roamania

Atenta la tot ce misca in ceea ce considera ca e ograda ei, SUA a transmis Romaniei doua mesaje clare, fara tablite ajutatoare: investitorii americani vor veni la noi daca vom avea un nou acord cu FMI si o legislatie permisiva pentru exploatarea gazelor de sist.

butcher

Insarcinatul cu afaceri ad interim al Ambasadei SUA la Bucuresti, Duane Butcher, a trasat, e drept in termeni diplomatici, parcursul pe care il au de urmat autoritatile romane, daca vrem sa mai „pupam” investitii straine, in general, respectiv americane, in special. Butcher a inceput sa descrie cum ar arata „cercul increderii” cu Romania in interior, povestind ce bine s-ar simti investitorii, inclusiv cei americani, daca ar exista predictibilitate si stabilitate legislativa, aceste deziderate fiind realizabile exclusiv – se pare – cu FMI. „De aceea, credem ca un nou acord ar trebui probabil incheiat”, a spus ofcicialul SUA. Asadar, aceasta ar fi o conditie obligatorie pentru atragerea afaceristilor americani la noi, dar nu singura.Ce Nabucco? Chevron!

Butcher a fost de parere ca Romania nu trebuie sa-si planga in pumni din cauza nerealizarii proiectului Nabucco, prin care ar fi intrat in tara gaze mai ieftine. Oficialul SUA crede ca avem destule gaze in Marea Neagra, nemaivorbind de cele de sist, de a caror explorare – si, in curand, exploatare – in Romania se ocupa americanii de la Chevron. Butcher s-a aratat extrem de mandru de tehnologiile utilizate de firmele americane din domeniu, trecand insa sub tacere faptul ca autoritatile SUA au avertizat Washingtonul ca fracturarea hidraulica poate afecta grav mediul. „Firmele americane sunt parte a solutiei combinate pentru a asigura viitorul energetic al acestei tari”, a decretat Butcher, referindu-se la Romania. In cocnluzie, ordinele au fost transmise, mai ramane sa fie puse in opera, intru profitul si bunastarea oamenilor de afaceri americani.

Cititi va rog si alte subiecte interesante legate de tara noastra la categoria: Distrugerea Romaniei.

2 gânduri despre &8222;Duane Butcher a trasat noi directive pentru colonia Roamania&8221;

  1. Nu este treaba dumitale mr butcher ce are Romania,gaze,bogatii care le vreti FREE.Investitorii care au tot venit si tot vin ,nu o fac pentru a salva tara-ROMANIA- ci pentru a o vinde altora.Norocul investitorilor este aceasta gloata de straini care sunt la conducerea tarii,care nu mai crapa intr-un fel sau altul.Inca ceva mr butcher, nu mai aruncati soparla cu FMI, ne-ati vandut si asa, ca banii au intrat in buzunarele acestor huligani de la conducere,care nu v-au deranjat,nu va deranjeaza nici ca mitomanul prim ministru ponta va face cadou gazele de sist cu redeventa aproape inexistenta,chiar daca in acest an in septembrie trebui renegociat pretul redeventei,nu va deranjeaza nici ca oamenii din zonele unde le-ati otravit apele,pasunile,ajung sa nu mai poata locui in zonele respective,DA,astea sunt tehnologiile avansate pe care le tot faceti reclama.Daca nu ma insel aceleasi tehnologii ati folosit si in Peru! Mr.butcher incercati sa va puneti in pielea acestor oameni pe care le distrugeti viata,ati fi fericit cu o viata nesigura pentru d-voastra si copii d-voastra?!

    • Bravo. Recomand si citirea, celor ce nu au facut-o deja, a interviului cu Perkins din ultimul numar al revistei As. Inca nu e pe net, dar revista e in chioscuri.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s