Pozitia Ungariei despre Multiculturalism: „UE sa nu ne tina PREDICI, dupa experimentele RATATE din Europa de Vest”

Ungaria isi apara decizia de a se opune fata de planurile Uniunii Europene (UE) privind cotele obligatorii de imigranti, sustinand ca nu doreste sa repete „experimentele ratate” din Europa de Vest legate de multiculturalism.

Guvernul de dreapta de la Budapesta a precizat ca nu este interesat de „predici” din partea UE cu privire la refugiatii din Orientul Mijlociu, informeaza The Telegraph, citat de ziare.com.

Comentariile Executivului ungar vin in urma criticilor exprimate de oficiali importanti din cadrul UE cu privire la premierul Viktor Orban, ca urmare a opozitiei acestuia fata de cotele obligatorii si a masurilor luate la granite pentru a opri refugiatii care incearca sa intre in Europa.

Vicepresedintele Comisiei Europene, olandezul Frans Timmermans, a afirmat ca „diversitatea este viitorul lumii”, iar tarile din Europa de Est trebuie „sa se obisnuiasca cu acest lucru”.

In replica, purtatorul de cuvant al lui Orban, Zoltan Kovacs, a declarat, intr-un interviu pentru The Sunday Telegraph, ca in multe state din vestul Europei integrarea a avut un succes limitat, in cel mai bun caz. Ungaria nu doreste si nici nu se simte obligata sa urmeze acest exemplu.

„Contrar viziunii domnului Timmerman, nu putem vedea in viitor. Insa suntem constienti de trecut si multiculturalismul din Europa de Vest nu a fost un succes, in opinia noastra. Vrem sa evitam sa facem aceste greseli noi insine”, a spus Kovacs.

Un plan privind redistribuirea a 120.000 de solicitanti de azil intre statele membre ale UE, prezentat miercuri de presedintele Comisie Europene, Jean-Claude Juncker, a fost aprobat de Parlamentul European.

Pe langa Ungaria, s-au opus planului Polonia, Cehia si Slovacia. Ungaria si Slovacia au amenintat ca vor contesta decizia in instanta.

In timp ce criticii il acuza pe Orban de rasism, Budapesta insista ca fostele state comuniste nu au nici mijloacele financiare, nici trecutul cultural pentru a gazdui un numar mare de imigranti din afara Europei.

„Domnul Timmermans are dreptate cand spune ca noi nu avem aceeasi experienta ca Europa de Vest, unde tari ca Olanda, Marea Britanie si Franta s-au confruntat cu imigratie in masa ca rezultat al mostenirilor lor coloniale. Dar noi vrem sa ne rezolvam problemele intr-un mod potrivit pentru situatia noastra”, a mai spus Kovacs. – aktual24.ro

Felicitari conducatorilor maghiari care stiu sa-si apere valorile, independenta si suverantiatea statului!

Alte actiuni in inters national pe care le-a luat Ungaria, puteti gasi, urmarind si urmatoarele postari de mai jos:

Publicitate

3 gânduri despre &8222;Pozitia Ungariei despre Multiculturalism: „UE sa nu ne tina PREDICI, dupa experimentele RATATE din Europa de Vest”&8221;

  1. Ungurii sint condusi,inca, de unguri.Lor le pasa de neamul,pamintul si cultura lor,Daca ar fi si ortodocsi traitori,ar fi foarte puternici.Pe politicienii din Romania nu-i doare tara,neamul,credinta,copiii si tinerii si tot ce inseamna Romania…Ei se lupta intre ei care sa apuce mai mult si sa manince poporul ca pe piine.Si poporul merita mincat,fiindca a adormit.E fermecat,ca frumoasa din padurea adormita.Doar Hristos il mai trezeste,la rugaciunile Maicii Domnului si a sfintilor.
    Dumnezeu va lua via aceasta daruita romanilor daca nu vom mai sti sau nu ne va mai pasa sa o lucram cum au ascultat si facut inaintasii nostri.Daca nu ne trezim,disparem ca neam si tara din aceasta lume.Sau,va trebui iarasi sa plateasca cu singe,lacrimi,rugaciuni sau viata cei mai buni si mai curati dintre noi.
    Doamne,nu ne lasa!Tocmeste tu cum ne vai mintui si pe noi,adormitii,fara trezvie.Nu-ti intoarce fata Ta de la noi!Trezeste-ne Tu,Doamne,ca pierim!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s