2000 de soldati rusi asteapta sa plece spre Siria pentru a sprijini regimul Bashar al-Assad in lupta cu gruparile teroriste sprijinite de SUA si acolitii ei

Cu fiecare zi ce trece, Kremlinul pare tot mai puțin interesat în observarea oricărei subtilitățile cu privire la modul în care este descrisă implicarea militară a Rusiei în Siria.

2,000 Russian Troops Head To Syria For "First Phase" Of Mission To Support Assad

Inițial, Moscova părea ca mergea pe aceasi linie ca in criza din Ucraina, cand furniza doar sprijin logistic si acesta facut in spatele scenei, în timp ce oficial nega acest lucru- sau cel puțin minimaliza rolul ei în sprijinirea rezistentei pro-rusesti din estul Ucrainei. Pe parcursul ultimelor două săptămâni insa, a devenit tot mai clar, că Rusia de data aceasta nu intenționează să facă nici un secret cu privire la intenția sa de a ajuta Siria, nu numai prin stabilizarea regimului Assad, dar si direct prin funizarea de echipamente miliate avansate, inclusiv avioane de lupta, tancuri și drone.

Întrebarea rămasa este, cât va mai dura pana ce ministrul de Externe sirian Walid al-Moualem va face o cerere oficială Moscovei pentru a trimite trupe terestre? Moscova este pregatita pentru a trimite 2.000 de militari in Latakia, ca parte a „primei faze” a misiunii.

Rusia este gata sa disloce 2.000 de militari la noua sa baza aeriană în apropiere de orașul sirian port Latakia, semnalizand astfel nivelul de implicare al Moscovei în țara sfâșiată de război.

Implementarea „constituie prima fază a misiunii”, potrivit unui consilier pe probleme politice refritoare la Siria de la Moscova.

Aceasta faza va fi constituita din formarea echipajelor avioanelor de luptă si trimitera de ingineri și trupe pentru a asigura facilitatea, a declarat o altă persoană care a vorbit în această privință.

Trei oficiali ai ministerelor apararii din Europe de Vest au fost de acord că desfășurarea de forte ale Rusiei sunt destule pentru a forma o bază aeriana similară cu cele construite de militarii occidentali in Afganistan.

„Cu piloți foarte competenti și cu un proces de comandă și control eficient, adăugarea acestor aeronave s-ar putea dovedi foarte eficiente în funcție de obiectivele dorite de utilizare a acestora”, a spus David A. Deptula, un fost general Air Force aflat acum in rezerva si care a partcipat la planificarea campaniei aeriene din Afganistan în 2001 și la războiul din Golful Persic din 1991.

În plus, un total de 15 transportoare Hip și elicoptere de atac Hind rusesi se afla la baza aeriana din Siria, dubland astfel numărul de aeronave care erau prezente in regiune săptămâna trecută, a declarat oficialul american. Pentru posibilele viitoare atacuri la sol, rușii au acum, de asemenea, nouă tancuri T-90 și mai mult de 500 de pușcași marini, mai mult cu 200 decat săptămâna trecută, relateaza New York Times.

Luni, ambasada rusă din Damasc a fost atacata, iar acest atac spune Moscova, nu provine de la ISIS, ci mai degrabă de la alte forțe anti-Assad, susținute de „sponsori externi”:

Ministerul rus de Externe a declarat ca un obuz, a aterizat Duminica lângă ambasada Rusiei, dar nu a provocat victime, obuz venit de la Jobar, care este deținut de luptătorii anti-Assad, care nu sunt aliati cu Isis si care au „sponsori externi”.

„Ne așteptăm de la toți membrii comunității internaționale, inclusiv cei regionali, la o poziție clară privind acest act terorist”, a spus ministerul. „Iar acest lucru nu necesită doar cuvinte, ci acțiuni concrete.”

În mod evident, cand spune „sponsori străini” face referire la dușmanii regionali ai lui Assad, sprijiniti de SUA, inclusiv Araba Saudita, Israel, Qatar și Turcia. Acest lucru indica faptul că rușii nu vor tolera atacurile asupra activelor lor de către grupuri care se bucura de susținerea coaliției SUA si prietenii ei din regiune.

Între timp, francezii au dus luni absurditatea la un nivel cu totul nou, când ministrul de externe Laurent Fabius a afirmat că planurile țării de a începe bombardarea Siriei s-au născut din preocuparea pentru „autoapărare”.

Iată citatul:

„Am primit informații specifice care indică faptul că atacurile teroriste împotriva Franței și a altor țări europene au fost organizate de Daesh [termen peiorativ arabă pentru IS] în Siria. Datorită această amenințari ne-am decis să începem zboruri de recunoaștere cu opțiunea de a porni si eventuale atacuri aeriene, în cazul în care ar fi necesar. Acest lucru reprezinta auto-apărare.”

Odata cu violențele care escaladeaza Siria pare ca aceasta tara a devenit scena pentru un razboi, care nu mai e chiar asa rece intre Rusia pe o parte si SUA cu aliatii ei regionali pe celalata parte, mai jos avem un grafic (parțial) care cuantifică pierderile de vieti omenesti datorate crimelor in masa si a impuscaturilor intamplatoare.

infowars.com

Urmariti va rog si:

Publicitate

6 gânduri despre &8222;2000 de soldati rusi asteapta sa plece spre Siria pentru a sprijini regimul Bashar al-Assad in lupta cu gruparile teroriste sprijinite de SUA si acolitii ei&8221;

 1. Putin se pregăteşte pentru lovituri aeriene în Siria, dacă nu ajunge la un acord cu SUA
  http://www.financiarul.ro/2015/09/24/putin-se-pregateste-pentru-lovituri-aeriene-in-siria-daca-nu-ajunge-la-un-acord-cu-sua/
  http://www.zerohedge.com/news/2015-09-23/endgame-putin-bomb-isis-or-without-obama

  Zilele trecute, la Pentagon a erupt o revolta de proportii, angajati de nivel superior ai institutiei, in numar de 50, au declarat ca au manipulat informatiile legate de ISIS si activitatea acestor teroristi finantati de SUA, Israel, Arabia Saudita si Qatarul. Ei au declarat ca au fost fortati sa minimieze acest ISIS in rapoartele lor.
  http://www.thedailybeast.com/articles/2015/09/09/exclusive-50-spies-say-isis-intelligence-was-cooked.html

  Netanyahu a dus la Moscova toti generalii IDF pentru a convinge pe Presedintele Putin de intentiile lor „favorabile”. Au plecat in genunchi si cu fete de inmormintare…
  Nu s-a intimplat niciodata ca Netanyahu sa isi ia dupa el generalii intr-o vizita oficiala. In general el era pregatit cu minciunile si chiar motivatiile asupra minciunilor. Am vazut la acesta intilnire de la Kremlin, o cadere de proportii a unor finite(evreii lui Netanyahu) care nu mai pot controla jocul, care au pierdut si pierd si le este frica sa nu se afle ceea ce au facut zeci de ani, cum si-au batut joc si ce tiranie au impus in zona Orientului Mijlociu, care vad adevarul venind spre suprafata din adincurile in care l-au dus ei, care nu pot dormi datorita sutelor de mii de copii, femei si batrini pe care i-au omorit sau au creat conditiile ca ei sa moara, care au ajuns la judecata unui lider mondial ce nu accepta un standard dublu in analize politice, care sint in situatia de a li se lua valul de pe ochi si a fi arati intregului glob asa cum sint in realitate.
  http://www.alternativaromaniei.com/index.php?option=com_content&view=article&id=1825:netanyahu-a-dus-la-moscova-toti-generalii-idf-pentru-a-convinge-pe-presedintele-putin-de-intentiile-lor-qfavorabileq-au-plecat-in-genunchi-si-cu-fete-de-inmormintare&catid=1:latest-news&Itemid=50

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s