Parintele Mihai-Andrei Aldea – despre valurile de imigranți, între patetism și discernământ

Venirea a zeci şi sute de mii de oameni din Africa de Nord şi Orientul Apropiat a sfâşiat Europa.Sunt, de-o parte, cei care vor să-i primească necondiţionat şi să le dea orice vor.

Sunt, de altă parte, cei care vor să-i respingă din start, folosind marina militară ca să întoarcă din drum navele care îi aduc.

Între aceste două extreme, feluritele nuanţe se pierd.

Şi, ca de fiecare dată când avem de-a face cu un război neconvenţional, imensa majoritate a discuţiilor – dacă sunt discuţii! – şi discursurilor se bazează pe patetism.

Nu vrei să-i accepţi pe imigranţi „in integrum”, fără discuţii şi fără condiţii?

„Eşti un neom fără pic de milă şi fără inimă; eşti un fanatic religios plin de ură faţă de străini; eşti un rasist; eşti un necreştin” etc., etc., etc.

Faptul că mulţi dintre cei care dau lecţii de creştinism celor prudenţi sau ostili sunt oameni care urăsc creştinismul, oameni care lucrează la oficine care persecută sistematic Ortodoxia etc., este cu totul trecut cu vederea de către adepţii (creştini) ai acceptării „in integrum.”.

Fotografii şi filme patetice domină postările.

O mamă alăptându-şi copilul în mers, oameni cu glasuri disperate, apeluri emoţionante.Patetisme peste patetisme, întunecând gândirea şi provocând sentimental la maximum.Exact aceeaşi atitudine se vede şi în cealaltă tabără.

Nu vrei să-i respingi pe imigranţi „in integrum”, fără discuţii şi fără condiţii?

„Eşti un trădător inconştient; eşti un neom fără inimă şi fără minte, care osândeşte copiii şi femeile agresiunii islamice; eşti un fanatic islamist; eşti un necreştin” etc., etc., etc.

Şi aici funcţionează aceeaşi propagandă patetică, adesea din aceleaşi surse ne (sau anti) creştine.

Filme emoţionale, fake-uri (precum minciuna cu refugiaţii care ar refuza ajutoare pentru că au pe ele crucea), poze dure etc.

Se exprimă, mai mult ca niciodată, ostilitatea, osânda şi ura faţă de crima „altei păreri” 

Discuţiile raţionale devin aproape imposibile. Alunecare în ironii – adesea personale -, insinuări şi acuzaţii se face extrem de repede.

Cu toate acestea adevărul nu este nici de o parte, nici de cealaltă, ci undeva la mijloc.Pentru că este o deosebire uriaşă între deportaţi, refugiaţi şi imigranţi din varii motive.O deosebire care, dincolo de emoţii şi patetisme, trebuie făcută.

Întinderea unei mâini calde către cei care au nevoie de ajutor este o obligaţie umană fundamentală.

Întinderea unei mâini calde către cei care vor să profite de tine este o aberaţie.

Creştinii – indiferent de confesiune – care se refugiază din Irac, Liban, Siria, Egipt sau alte ţări în care sunt persecutaţi teribil trebuie, evident, ajutaţi.

Desigur, cel mai mare ajutor ar fi ca puterile occidentale – începând cu SUA – care au declanşat tragediile naţionale din acele state să pună capăt mizeriei pe care au stârnit-o.

În acelaşi timp, a privi cu prudenţă şi chiar suspiciune musulmanii care vin în Europa în valuri este de bun simţ.

Nu e vorba doar de faptul că mulţi dintre ei nu sunt refugiaţi, ci pur şi simplu imigranţi care profită de un anumit context. Dar, în plus, mulţi dintre ei sunt purtătorii unei violenţe şi unei atitudini misogine şi intolerante care este dincolo de orice discuţie. Şi care este în foarte mare parte vinovată de crime cumplite împotriva umanităţii!

Voi da un singur exemplu: curzii. Am o profundă simpatie, chiar dragoste, pentru poporul curd.

Este un popor care suferă de mii de ani, un popor nedreptăţit de puterile occidentale şi orientale, un popor care a îndurat lovituri nenumărate, cumplite, înfricoşătoare.

Şi care acum este bombardat nu doar de forţele ISIS, ci şi de forţele turceşti (Turcia fiind… în NATO!!!).

Adăpostirea lor este un lucru de bun-simţ.

Condiţionarea adăpostirii lor de o purtare decentă, de respectarea regulilor ţării care îi adăposteşte, este iarăşi un lucru de bun-simţ.

Iar prudenţa faţă de cei extremişti dintre ei absolut obligatorie – oricât de uşor de înţeles ar fi motivaţiile extremismului curd.

Nu vreau să încerc să propun soluţii.

Până la urmă, ceea ce fac eu aici este să-mi expun câteva gânduri, ca persoană oarecare, fără nici o putere de a hotărî asupra a ceea ce se va face. Nu răspund în nici un fel de refugiaţii europeni în general sau de „porţia” pe care România a primit-o (sau i-a fost impusă, nu contează).

Sunt sigur că România poate face faţă, din punctul de vedere al resurselor, unui număr de o mie sau cinci mii sau zece mii de refugiaţi. Totodată ştiu că incompetenţa şi corupţia autorităţilor române este gigantică – vezi mizeria de la Băiculeşti, în care până şi Procuratura are partea ei. Şi îndreptăţeşte îngrijorarea cetăţenilor faţă de felul în care aceste autorităţi – în frunte cu infracţionalul Parlament – vor fi în stare să „gestioneze problemele”.

Totuşi, din nou, NU vreau să încerc să propun soluţii.

Vreau doar să îndemn la o gândire şi exprimare nuanţată, în care poziţiile diferite sau adverse să nu fie tratate cu ură şi radicalism.

Vreau să îndemn la raţiune, la discernământ. La „audiatur et altera pars”. La discuţii constructive.

În lipsa lor vom rămâne mase de manevră pentru o grupare politică (şi economică) sau alta. Dezbinaţi, lipsiţi de putere, incapabili să găsim soluţiile constructive şi mai ales să le promovăm.

Înainte de a pretinde că murim de mila ori dragostea imigranţilor sau a posibilelor victime ale acestora să arătăm înţelegere faţă de cei cu care discutăm sau disputăm.

Pace tuturor! – activenews.ro

Urmariti va rog si:

George Soros, omul din spatele valului de imigranţi din Africa de Nord şi Orientul Mijlociu?

Publicitate

5 gânduri despre &8222;Parintele Mihai-Andrei Aldea – despre valurile de imigranți, între patetism și discernământ&8221;

 1. Acesti imigranti sunt soldati musulmani impanziti in toata Europa , pentru a fi folositi impotriva crestinilor la comanda SUA si Israel . Papusarii prin omul lor Soros , manevreaza aceste valuri de criminali , in scopuri criminale . Trebuie sa luam aceasta problema ca fiind o actiune foarte periculoasa impotriva popoarelor in care acesti agresori platiti sunt impinsi fortat peste granitele statelor europene pe de o parte , iar pe de alta parte , presiunile care se fac de catre SUA si UE , asupra statelor respective , de a-i primi .
  Toti cati suntem pe aici , sa facem zilnic rugaciuni , sa citim Acatiste ale sfintilor , Maicii Domnului si Mantuitorului , pentru ca Romania sa fie eliberata de aceasta invazie criminala musulmana .
  Sa facem ceea ce ne sta in putinta , nimic nu ne impiedica sa ne rugam , stiind ca numai Dumnezeu ne va scapa de aceasta nenorocire care se abate asupra poporului .
  Va fi sfarsitul nostru groaznic daca acesti pagani fanatici si sadici , vor invada Romania !!!
  „Doamne Iisuse Hristoase Fiul lui Dumnezeu , Mantuieste-ne pe noi pacatosii !”

  • Doamna Maria! Nici mie nu-mi place ideea ca sa primim imigrantii musulmani in Romania. Dar Mantuitorul Ne-a zis sa iubim pe vrajmasii nostri, asta inseamna cu adevarat sa fii crestin; sa-l iubim pe cel care ne face rau. Iar pe imigrantii nu vom putea tine in dinafara tarii pentru ca asta trebuie sa se intample. Europa va islamizat iar crestinii vor fi prigoniti de musulmani.De pilda cu ani in urma pe posturie romanesti mergeau telenovele spaniole unde des ai auzit ca se rugau Dumnezeului nostru. Iar acum apar mai tot mai multe telenovele turcesti, indiene etc.in care auzi numai de allah. E o coincidenta ?? Nu! Islamul va fi religia mondiala, caci si Obama e musulman,nu crestin cum se crede. Parerea mea este ca ar trebui sa ne rugam pentru indurare si iubire fata de vrajmasii nostri. Caci rareori auzi de la cineva cum sa-l iubesti pe vrajmasul!

 2. Doamna Maria suntem in acelasi gand,aveti perfecta dreptate,ma bucur enorm sa vad cum din ce in ce mai multi oameni se trezesc.Sa ne rugam in aceste vremuri tulburi~Doamne Ajuta!

 3. Islamizarea Europei o va ingadui Dumnezeu din cauza imoralitatii, prin care au cazut pana acum toate marile imperii. Crestini iubesc placerea trupeasca, dar nu sa se si inmulteasca, iar o natie fara urmasi, candva, incetul cu incetul dispare…

  Posibil sa avem si o Karma mai veche de platit, pt. ca sfant cu adevarat a fost, este si va fi, doar Iisus Hristos, al nostru scump Mantuitor.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s