Romania jefuita din toate partile! Am scapat de Chevron ca sa vina Gazprom?

Încep prospecţiunile în judeţul Bihor. Anunţul a fost făcut de către Cornel Popa, preşedintele Consiliului Judeţean Bihor care a anunţat că sârbii de la NIS Petroleum vor începe prospecţiuni în judeţul Bihor, reprezentanţii companiei făcând un anunţ în acest sens în cadrul unei întrevederi pe care au avut-o miercuri. Cornel Popa a anunţat că nu i-a fost comunicată o dată concretă, dar presupune că explorările vor demara după Sărbătorile de Paşte.

“M-au anunţat că vor să înceapă prospecţiunile în judeţul Bihor. Eu i-am anunţat de la început, în loc de bun-venit, că nu au venit într-un judeţ foarte prietenos cu ei. Şi le-am exprimat şi de data aceasta făţiş şi ceea ce gândesc eu şi ceea ce ştiu de la faţa locului, de la cetăţeni direct”, a declarat Popa.

Reprezentanţii companiei NIS Petroleum ar fi dat asigurări că vor fi doar explorări, a precizat Cornel Popa.

“Ei ne dau asigurări că vor fi doar explorări. Cred că nu suntem ultimii naivi. Explorările nu se opresc niciodată doar la explorări. Dincolo de faptul că nu vor fi foarte comode nici acestea, din punctul de vedere al ambientului. Eu susţin independenţa energetică, dar o susţin pe baza a ceea ce se poate face fără să afectăm mediul şi traiul oamenilor. Nu ne este totuna ce lăsăm după noi. Şi nu cred că lăsăm după noi tocmai ce se aşteaptă să lăsăm, mergând pe această direcţie. Aceasta este convingerea mea. Poate este greşită, dar v-am spus-o şi vreau să o faceţi cunoscută. Nu îndemn pe nimeni la acte reprobabile. Dar spun cu voce tare convingerea mea,” a punctat preşedintele CJ Bihor.

Chiar dacă România are nevoie de cât mai multă independenţă energetică, preşedintele CJ Bihor este de părere că avem şi alte resurse cinetice încă nepuse suficient în valoare, precum energia eoliană, hidro şi solară, subliniind potenţialul geotermal de care întreg judeţul Bihor beneficiază.

„Ştiu că putem face rost de multă energie verde. Sunt pe faţă susţinătorul exploatării acestei energii în România. Eu sunt pentru acest tip de energie şi sunt pentru exploatarea potenţialului turistic al judeţului. Spun răspicat că sunt susţinătorul dezvoltării economice în judeţul Bihor în sectorul turistic şi prin punerea în valoare a potenţialului geotermal pe care îl avem în tot judeţul”, a afirmat Popa.

Compania sârbă NIS Petroleum deţine două licenţe de explorare-exploatare a gazelor de şist în perimetrele Derna şi Băile Felix. NIS este deţinută de ruşii de la Gazprom, care au cumpărat în 2007 56,7% din acțiunile grupul petrolier sârbesc. – voceatransilvaniei.ro

Am si eu doua intrebari legate de aceste stiri fantoma, probabil si voi va ganditi la ele. Cum se fac aceste actiuni si cine le da aprobari pentru explorari? Ca nu pot veni asa cu tupeu direct peste pamanturile tarii si ale oamenilor sa faca explorare. De ce presa centrala tace mai ales acum cand e vorba de o corporatie ruseasca?

Si pana raspundeti voi, am sa o fac eu, daca aveti alte pareri si completari va rog sa vi le exprimati.

Aprobarile le dau gvernantii, care iau spagi uriase, nu conteaza din ce directie vin, important e sa isi umple ei buzunarele. Daca spaga vine vest, merg cu vestul, ba mai mult, in acest caz se si lauda cu eventualele proiecte si „investitii”, ca da bine la marea masa de spalati pe creier cu viziuni occientale, vezi cazul Chevron, daca vine dinspre est, e bine si asa, dar in acest caz, o fac pe ascuns, in liniste ca sa nu cumva aceasi mare masa de oameni spalati pe creier sa comenteze ca cei din conducere au schimbat macazul, mai ales ca in declaratiile publice nu mai stiu ce expersii negative sa mai foloseasca ca sa-i arate pe rusi ce rai sunt .

Totul de fapt pentru conducatorii nostri „dragi”, tine de interesele personale, niciodata de cele ale tarii si cetatenilor ei.

Iar mas-media la fel, merge pe aceleasi principii, ca vin banii in dolari sau in ruble, nu mai conteaza, pe fata sunt numai pro SUA si pro UE, iar mai pe dos daca intersele o cer, pot sa si taca din gura la momentul potrivit.

Aceasta este Romania, cu durere in suflet trebuie sa o spun, dar este  o tara plina de oameni lispiti de caracter si care nu mai au nici o farama de simtamant patriotic.

Dumnezeu cu mila!

Despre felul in care este batjocurita biata noastra tara, puteti citi la categoria:Distrugerea Romaniei

Publicitate

5 gânduri despre &8222;Romania jefuita din toate partile! Am scapat de Chevron ca sa vina Gazprom?&8221;

  1. Tot nu au terminat cu aceasta gogorita”independenta energetica”,chiar ignora populatia in halul asta?Sunt o multime care nu stiu in ce tara traiesc,dar asta nu inseamna ca trebuie sa-ti bati joc tu”PARLAMENT,sau tu PM sau dta.d.le PRESEDINTE,sau ,sau……de o tara intreaga.Nu va ajunge ca ati vandut tot din tara asta,acum vreti inadins sa distrugeti totusi panza de apa freatica,vreti sa distrugeti apele de la baile termale?
    Astora chiar li s-a facut de cap.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s