DESPRE PRAVILA DARUITA DE CATRE MAICA DOMNULUI, SCHIMONAHIEI ANTONIA, ADICA RUGACIUNEA PENTRU COPIII AVORTATI

Schimonahia Antonia(in lume Anastasia Eacolvlena Kavesnikova) sa nascut in 1904 in Don, satul Dolgoe, intro familie de crestini care pastrau traditiile cazacilor de pe Don. Inca din copilarie sa intilnit cu stareti(vazatori cu Duhul) care o sfatuiau sa aleaga monahismul insa ea a ales casatoria si a dus Crucea familiei pina la urma.A trecut matusa prin toate chinurile prigoanei comuniste, si prin psihiatrie unde incercau sa o “lecuiasca” de credinta in Hristos.

Si totusi Domnul a invrednicit-o pina la urma de monahism cu numele de Apolinaria, si cu schimonahie cu numele de Antonia, si ia dat multe din darurile sale ca :vazatoare cu duhul, rugaciune cu har , cu darul de a linisti si a lecui.
Nu a trecut asa demult de la moartea ei adica din 1998, insa numele ei este deja foarte raspindit printre crestinii din Rusia si peste hotare. Din zi in zi se mareste numarul pelerinior care vin la mormintul ei. Lumea petrece mult timp acolo, aprind luminari, se roaga si primesc ajutor.

Despre Pravila data de catre Nascatoarea de Dumnezeu

In tinerete Anastasia(numele de mirean) a facut avort(dupa unele spuse a avut pierdere de sarcina) si se caia cu lacrimi de acest pacat. Odata cind se ruga in Biserica in fata icoanei maicii Domnului cu chipul “Aflarea cealor pierduti” a observat cum Nascatoarea de Dumnezeu a intors capul peste dinsa. A 2-a zi dimineata devreme a venit in aceeasi Biserica , si a rugat paznicul sa permita nimanui sa intre, si sa rugat in genunchi, fierbinte, facind o balta de lacrimi in fata chipului facator de minuni a Maicii Domnului. Deodata cineva din urma sa atins de 3 ori de umarul sau. Ea sa intors si vede o femeie in haina de egumena, si 2 monahii.Egumena ii spune “De ce plingi?Asculta eu te voi ajuta. Numai 3 pacate nu se iarta oamenilor si anume: hula catre Duhul Sfint, sinuciderea, mindria. Pruncul omorit trebuieste botezat.” Si ia spus detalii ce rugaciuni sa faca.Anastasia a simtit o liniste profunda, a multumit, a facut o metanie mare in fata icoanei si cind se uita din nou, a observat ca e singura in Biserica.Merge la paznic si intreaba “cine a fost? -Nimeni na putut intra tot a fost incuiat” aude raspunsul Anastasia a indeplinit pravila, de atuncea ea a pornit pe calea mintuirii, si la sfisitul vietii a devenit schimonahie cu numele de Antonia.Pe multi ia dus spre mintuire si pocainta. Pentru nevointa sa ia dat Domnul darul inaintevederii.Multe minuni sau infaptuit cu rugaciunile matusii ca: indreptarea copiilor, aranjarea familiilor, aducerea la credinta a necredinciosilor, cununia perechilor, sa nasca, celor ce nu puteau mai ianinte face copii,de cautare a lucrurilor si oamenilor pierduti.

Cu rugaciunile matusei sau construit si reconstruit Biserici si manastiri, iar acei opreoti si mireni care au venit la mormintul ei sa slujeasca panihida si sa se roage, nicodata nau ramas fara ajutor si liniste. Pentru faptul ca maica a marturisit fara frica pravila data de Maica Domnului, a fost preintimpinata ca pentru aceasta vrajmasul va jupoia pielea de pe dinsa, adica scirbe foarte foarte mari va avea. Insa matusa nu sa infricosat sa ea aceasta cruce pentru toti si pentru toate.Multe mii de familii sau salvat de destramare si multi prunci au venit pe lume pentru rugaciunile ei. Insa la toti de la prima intilnire matusa le dadea Pravila de rugaciune.Acest mare pacat a prunc uciderii, din pintece este si pacat personal si a neamului si a intregului popor. sinca si este adus la nivel de lege.

DIN INVATATUILE STARETEI ANTONIA

Matusa Antonia spunea ca sa ucizi un prunc este mai strasnic decit un om matur, pina la al 7 lea neam de pe mama si tata, vor suferi de destramarea familiilor, si scirbe de la betie, curvie, narcomanie, boli de moarte si altele, deoarece sufletul pruncului este intocmai ca a ingerului. Pentru avort cineva din urmasi va varsa neaparat singe. Rascumparind prunc-uciderea prin pocainta, prin epitemia data de catre Nascatoarea de Dumnezeu, si fapte de milostenie, se va opri sau se va inmuia minia Domnului.

Schimonahia Antonia

Anume pentru acest pacat greu se apropie rapid cel de-al 3-lea razboi mondial, iar dupa dinsul sfirsitul lumii. Daca ne vom ruga si vom scoate aceste suflete din iad zilele lumii se vor mai intinde, iar daca nu se vor scurta rapid zilele.
Necatind la scirbe si prigoana ea sa rugat permanent pentru pacatele sale si pentru salvarea omenirii care piere. Foarte multi se roaga la moment cu aceasta Pravila, si chiar daca aceasta Pravila a fost data de Nascatoarea de Dumnezeu de multi este hulita. iar altii din “frica fariseiasca” o tin ascunsa de lume, insa sa taci este o infractiune, deoarece prin aceasta Pravila ne salvam copii si rudele de minia Domnului.

Sufletele pruncilor se elibereaza din chinurile iadului, despre aceasta avem multe merturii, cei care au indeplinit corect Pravila sau invrednicit de vedenii cu sufletelele deja salvate, lumea marturiseste desprea aceasta cu mina pe Cruce si Evanghelie, de asemnea despre cum dupa indeplinirea Pravilei, au avut loc schimbari in viata personala, si acesti oameni devin propovaduitori de pocainta si lupta pentru interzicerea avorturilor. De multe ori aceste persoane sunt prigonite si de unii ascultatori “fierbinti” care inca nu au atins maturiatate duhovniceasca. Cei insa care au atins maturitate duhovniceasca, se adreseaza staretilor adevarati dupa sfat precum Kuksa de Odesa, Amfilohie de la Poceaev,schiegumenul Ieronim(din Sanaxar) protoiereul Nicolai (Gurianov) arhiepiscopul Inokentie Veniaminov. Vladica Inokentie Vieniaminov a binecuvintat sa fie citita aceasta pravila in timpul zilei (in drum spre lucru , in pauzele zilei) adica cei ce nau putinta sa citeasca toata pravila deodata sa o faca pe bucati. Vladica a binecuvintat spunind “Iata asa va fi mai corect ca noi tot niciodata nu avem timo de rugaciune, macar asa rugativa, Domnul va binecuvinta. Rugaciunile sunt tipaite in asa mod cum au fost lasate de catre Nascatoarea De Dumnezeu. De ce anume asa? noi pacatosii nu trebuie sa judecam.

“LASATI COPII SA VINA LA MINE”

Desigur trebuie de inteles corect tot ce a fost spus de stareta, deoarece totul depinde de pocainta noastra, spre care ii chema pe toti matusa. Despre Pravila primita de la Nascatoare de Dumnezeu matusa spunea “Impartiti cit mai mult, impartiti, Insusi Kuksa a binecuvintat”.

DESPRE PRAVILA SCHIMONAHIE ANTONIA PENTRU COPII AVORTATI

Schimonahia Antonia spunea ca foarte multe suferinte ne asteapta pentru singele acestor copii nevinovati. Foarte multa hula exista pe internet contra acestei Pravile. Cum de oare a reusit vrajmasul sa insele atitea oameni imbisericiti? Multi numesc hula din pricina cinului Bisericesc a acestui tip de botez. Dupa sf Ioan Gura de Aur “in botez, prin apa vine darul, iar actiunea duhovniceasca consta in renastere si reinoire. Cu a cui putere?” Apa este locul botezului, insa Tainele dupa scrisele sfintului”se savirsesc cu puterea Tatalui si Fiului si Sfintului Duh” Si deoarece trupul (a copilului avortat)nu-l avem, iar sufletul copilului sa-l cufundam in apa nu putem, desigur, ca se cere de la mama(care a facut prunc ucidere) sa ceara in rugaciune reinoirea si renasterea sufletului Pruncului omorit, cu mare Mila Domnului, pentru multele lacrimi ale mamei. Oare nu vrea asta Domnul? Referitor la lacrimi ne scrie par Ioan Damaschin cind ne spune despre tipurile de botez “al saselea este botezul prin lacrimi si pocainta prin foarte multe munca”. Deci schimonahia Antonia nu cere botezul pruncilor ucisi in apa, deoarece acest prunc nu mai e pe pamint, ci cere mila mintuetoiare a Domnului pentru prunc dupa moarte. In pravila se face referire la rugaciuni canonice catre Preasfinta Treime, Maica Domnului,4 sfinti, si se roaga cu smerenie pentru botezul pruncilor, cere, insa nu si infaptuieste personal taina Botezului. Si aceste rugaciuni catre mare Mila Domnului, pe internet sau in unele brosuri, se numesc hula. Vrajmasul foarte tare nu vrea mintuirea acestor prunci si a acestor mame, de aceea asa de tare o hulesc pe schimonahia Antonia si Pravila pentru pruncii ucisi.

Dupa prima carte iesita despre schimonahia Antonia “Retineti Dragostea Mea” in 2005, parintele Afanasie(membru a sfintului chiot, a Athosului) a cerut voie pentru traducerea cartuliei in limba bulgara, si a subliniat importanta cartii, pentru timpurile noastre de decadere duhovniceasca. Cartulia a fost de asemnea publicata la Odesa , cu binecuvintarea mitropolitului Aghatanghel, si in Minsk, cu binecuvintarea mitropolitului Filaret.

Si de ce sa nu ne rugam? Oare exista asa porunca nu va rugati? cuvintele schimonahie Antonia “asa mi sa spus,cei ce se vor ruga pentru pruncii lor avortati, se vor mintui, intelegeti sau nu?” Ce tine de alegerea numelui pentru sufletul pruncului , oare nu parintii aleg numele copilului inainte de botez, si la taina botezului doar se confirma numele ales de parinti? Vrajmasul ironizeaza “De ce sa dam nume de barbat sufletului avortat? daca e fata?” Sa ne aducem aminte de traditia bisericii, multe monahii si schimonahii primesc nume de barbat. Mai spunea matusa Antonia “toate problemele voastre vor fi pina nu va veti ruga pentru botezul sufletelor, copiilor vostri ucisi” Aceasta prorocie se refere nu numai la familii aparate ci si la poorul intreg. Atita timp cit sufletele pruncilor stau la intuneric, lepadati de parinti, atita timp si poporul ucigator de prunci nu va trai bine. Oare nu este Domnul Atotdrept? Tot ce e necesar pentru a ne mintui din acest grav pacat este lasat de catre Nascatoare de Dumnezeu, prin schimnahia Antonia.

PRAVILA.

-Rugaciunile de dimineata(dupa cartea de rugaciuni) pina la Crez(inclusiv).Mai departe:
-In numele Tatului Amin, a Fiului Amin, a Sfintului Duh Amin
-Cei ce intru Hristos vati Botezat, In Hristos vati si imbarcat (de 3 ori)
-Aliluia ( 3 ori)
Sufletului pruncului i se da nume de barbat din rindul sfintilor Domnului, si adresindune catre sfinti cerem asa:
-Sfintea Ioane botezatorule, boteaza-mi copilul(numele) omorit in pintece, care sta in temnita
-Sfinta mare mucenita Varvara, alataura-mi copilul(numele) omorit in pintece, care sta in temnita
-Sfinte Simion Primitor de Dumnezeu, cum lai primit pe Hristos, primeste-mi copilul (numele) in miinile tale, omorit in pintece, care sta in temnita
-Sfinta Ana Prorocita, primeste copilul meu(numele) ca o mama de botez, omorit in pintece ,care sta in temnita
In continuare urmatoarele rugaciuni:
-48 de ori Imparate Ceresc… si 40 metanii mari
-48 de ori Tatal Nostru…. si 40 de metanii mari
-48 de ori Psalmu 50….. si 40 de metanii mari (cei care nu pot , se permite in loc de ps 50, sa citeasca de 48 de ori rugaciunea lui Iisus.)
-48 de ori Usa Milostivirii….si 40 de metanii mari
Dupa aceasta sfirsitul rugaciunilor
-Cuvinese cu adevarat………………

Matusa Antonia permitea sa te rogi si pentru alti prunci, nu numai pentru ai tai personali. De asemnea este necesar ca dupa indeplinirea Pravilei pentru fiecare prunc sa dai de pomana pelinici, caciulite, luminari, cruciulite, si de dat pentru botezul unui copil orfan,sau la vreo casa de copii sau la vreo familie saraca. De asemeni cite avorturi sau pierdere de sarcina ati avut, pentru fiecare trebuie de repetat Pravila in parte. Celor ce au folosit alte metode de ucidere a pruncilor prin otravuri, spirale, anticonceptionale, sa indeplineasca aceasta epitemie de 5 ori pe an, nu mai des,deoarece orice viata incepe de la concepere,si orice metoda de oprire a vietii inseamna sa omori. Mai departe in fiecare zi pina la moarte de spus rugaciunea “Doamne , milueste copii mei, omoriti in pintecele meu. Doamne Iisuse Hristoase, pentru mare mila ta, pentru credinta si lacrimile mele, boteaza-i dupa mare mila ta si nui lipsi pe ei de lumina ta Dumnezeiasca” (de 3 ori pe zi) Aceasta pravila se poate de indeplinit in 2, in 3 , in 4, pentru un suflet astfel se usureaza indeplinirea ei. daca in 2 citim cite 24 de ori fiecare daca in 3, de 16 ori fiecare, si tot asa. Aceasta Pravila se poate de indeplinit si pentru altii care stau la pat, sau care nu vor, pentru parinti, rude , prieteni, se permite de facut Pravila atit femeilor cit si barbatilor. Cei ce de sine statator, au facut Pravila pentru altii, au avut vedenii cu sufletele pruncilor mintuiti. Metaniile le putem face si pentru cei ce nu sunt in stare sa le faca, sau daca le vine greu sa le faca incetisor , dupa citirea rugaciunilor, insa noapte intre orele 12 si 3, o metanie este egala cu 40(din invataturile Pelaghei de la Rezani).

Si asa aceasta Pravila este o mila a Domnului,pentru timpurile noastre, Maica Domnului si-a luat toate asupra ei, noua ne ramine sa gasim timp(indeplinirea pravilei dureaza la 2 ore jumate). Nu pierdem timpul frati si surori, cautati preoti care sa binecuvinteze, daca nu-i gasiti cereti binecuvintare de la Dumnezeu si Maica Domnului. Facind aceasta Pravila se scoate blestemul de pe neam. Ar fi de dorit ca in fiecare biserica si manastire sa fii sute sau mii de foi cu aceasta Pravila (scoasa la tipar) astfel sar schimba tot poporul in scurt timp.

Dragi frati si surori, mintuiti cu aceasta Pravila, sufletele copiilor vostri, caiti-va la spovedanie,rugati-va dimineata si seara(dupa cartulia de rugaciuni) Impartiti cit mai multe copii a acestui text pe internet, urmariti 3rm.info(cunoscatorii de rusa),
Unei Femei care se ruga cu aceasta Pravila i sa descoperit ca este necesar de indeplinit de cel putin 40 de ori pentru neam,aceasta pravila, astfel se va mintui tot neamul.

Ii multumesc fratelui vaceslav pentru acest text tradus din rusa –  https://vremuritulburi.com/2016/02/01/beppe-grillo-despre-cum-disney-distruge-copiii-si-adevarul-despre-sida/#comment-11246

Doamne ajuta!

Reclame

30 de gânduri despre &8222;DESPRE PRAVILA DARUITA DE CATRE MAICA DOMNULUI, SCHIMONAHIEI ANTONIA, ADICA RUGACIUNEA PENTRU COPIII AVORTATI&8221;

 1. Doane ajuta, multumim mult, Dumnezeu sa va binecuvinteze pentru ca ne faceti cunoscuta aceasta pravila.Eu insa nu am inteles trebuie facuta in fiecare zi timp de cite zile?.Timp de 40 de zile pentru un copil sau cum?Va rog sa-mi raspundeti daca stiti,Va multumesc

  • vedeti aici pas cu pas–puneti stop–scrieti–continuati si tot asa–aveti si marturii ale femeilor care au facut pravila–deci––https://www.youtube.com/watch?v=ahG3zwI-1dU

  • @vaceslav, te rog mult sa raspunzi Rozaliei Pop, daca cunosti raspunsul.
   Eu dupa stiinta mea, cred ca trebuie facuta cat mai des posibil, daca se poate 40 de zile la rand, e foarte bine. Doamne ajuta!

 2. Multumesc atat lui Admin, prin intermediul caruia ni s-a pus la dispozitie aceasta pravila, cat lui Vaceslav care se pare ca a facut traducerea in romaneste si am luat cunostinta de ea. Admin, ati putea sa mijlociti pe langa Vaceslav sa faca traducerea Acatistului Sfantului Otroc Veaceslav in limba romana? Recent am vizionat filmul Inger rus, care m-a impresionat foarte mult si despre care cred ca este un sfant al zilelor noastre.
  Doamne ajuta

  • Pravila se indeplineste odata pentru un copil, si nu mai des de 5 ori pe an, parca asa se intelege din text, ,liliana alturami putea insemna si adauga, ca nu e posibil de trdaus fix in fix din rusa, ce tine de acatistul otrocului va rog il contactati pe marele opacatos pin email el il are tradus KiLLROCK@live.com

 3. pravila in afara de copii care iai ucis personal(care stii ca iai dus la avort) se face de 40 de ori pentru neam, adica pentru mame, bunici, care nui cunoastem, nu mai des de 5 pravile pe an, de ce asa? nustiu.in afara de aceste 40 poti sa mai faci pentru cine nu vrea sau nu poate sa faca, vecini cumatri,unei femei care a facut pentru vecina ia aparut sufletul copilului in vis si ia spus ca ea este mama, eu doar am tradus, cu binecuvintare si pe unele situri nu este toata traducerea vad ca aiocea e toata, Doamne ajuta.

 4. Acatistul Sfântului otroc Veaceslav
  de Ural și Siberia
  (Cu noi este Dumnezeu)
  (pentru citirea în chilie)
  Condac 1
  Alesului de la naștere din ținuturile Uralului, trimis de Dumnezeu pentru
  izbăvirea Rusiei de spurcăciunea întunecatului păgânism, a rugătorului
  pentru noi, păcătoșii, și tămăduitorul bolilor trupești și sufletești,
  minunatului otroc Veaceslav, cu cântări îl slăvim. Tu, mare îndrăznire
  având la Domnul, roagă pe Hristos Dumnezeu pentru mântuirea sufletelor
  noastre. Multă încredere având în rugăciunile tale, ție îți cântăm:
  Bucură-te, dreptule otroc Veaceslav, minunat ajutător în vremurile de pe
  urmă.
  Icosul 1
  Înger în trup pe pământul Rusiei s-a arătat nouă pentru a ne întări în
  Dreapta credință și a ne îndrepta viața noastră, preaminunat otroc
  Veaceslav, pentru că cu gură de copil taine necopilărești ne-ai descoperit
  nouă, cel ce cu inimă curată îl vezi pe Dumnezeu, arată nouă calea credinței
  și a adevărului. Noi însă, în aceste vremuri grele căutând ajutorul tău și la
  mijlocirea ta alergând cântăm ție așa:
  Bucură-te, pentru că Împărăteasa cerului a vorbit despre venirea ta în
  inima Rusiei;
  Bucură-te, pentru că Sfântul Serafim de Sarov a proorocit despre tine;
  Bucură-te, pentru că însuși țarul Nicolai al Doilea a fost mângâiat de
  proorocirea venirii tale;
  Bucură-te, că ne întărești în credință;
  Bucură-te, că pentru încercările ce vin ne pregătești;
  Bucură-te, model prealuminat de viețuire dumnezeiască;
  Bucură-te, dreptule otroc Veaceslav, minunat ajutător în vremurile de pe
  urmă.
  Condac 2
  Pomul bun roadă bună aduce. Așa și neamul tău, otrocule Veaceslav, a
  odrăslit oameni plăcuți lui Dumnezeu. Și tu, ramură preacurată a rădăcinii
  cinstitoare de Dumnezeu, văzând biserica Domnului, pe maica ta o rugai
  degrabă să te ducă în ea. Fiind în biserică, te rugai și te bucurai, pentru că
  în casa Tatălui te găseai. Noi însă, văzând la prunc o așa minunată dragoste
  pentru casa Domnului, cu bucurie cântăm lui Dumnezeu: Aliluia!
  ______________________________
  Otroc = mucenic, martir, băiat.
  2
  Icosul 2
  De înțelepciunea lumii neispitit fiind, înțelepciunea Împărăției cerești cu
  toată inima ai iubit, sfântule otroc Veaceslav, cu sufletul și cu gândul la
  biserica Domnului te-ai îndreptat. De această înțelepciune a ta minunândune,
  aceste laude îți cântăm:
  Bucură-te, propovăduitor tare a dreptei credințe;
  Bucură-te, stea călăuzitoare a tuturor oamenilor spre biserica lui
  Dumnezeu;
  Bucură-te, că în tainele bisericești, tămăduire de boli și de păcate ne-ai
  învățat să căutăm;
  Bucură-te, că pe cei rătăciți de la Dreapta credință la casa Domnului îi
  întorci;
  Bucură-te, că timpul în rugăciune îl petreceai;
  Bucură-te, coroană fără de preț, pe capul neamului cinstitor de
  Dumnezeu;
  Bucură-te, dreptule otroc Veaceslav, minunat ajutător în vremurile de pe
  urmă.
  Condac 3
  Cu Puterea Celui Preaînalt ne-ai arătat roade bogate a Harului lui
  Dumnezeu sfinte dreptule otroc Veaceslav: credință puternică, blândețe și
  nerăutate, multă compătimire pentru noi păcătoșii, mamei tale dragoste și
  ascultare, darul tămăduirii și proorociei. Slăvind pe Domnul pentru aceste
  daruri ale tale, cu bucurie cântăm lui Dumnezeu: Aliluia!
  Icosul 3
  Minunata ta naștere, sfântule dreptule otroc Veaceslav, o înțelegem ca
  Providență Divină a arătării venirii alesului Său. Având dragoste deosebită și
  strălucită față de oamenii suferinzi, care nu s-a împuținat după plecarea ta
  la Domnul, tămăduind neputințele noastre sufletești și trupești. De această
  nespusă dragoste a ta minunându-ne îți cântăm așa:
  Bucură-te, că de Împărăteasa Cerului mamei tale ai fost adus;
  Bucură-te, crinul blândeței și a curățeniei;
  Bucură-te, că pentru chipul tău minunat de oameni înger ai fost numit;
  Bucură-te, că și suflet îngeresc ai avut;
  Bucură-te, că și cei de o seamă cu tine, pentru bunătatea ta te-au iubit;
  Bucură-te, tuturor credincioșilor luminată alinare;
  Bucură-te, dreptule otroc Veaceslav, minunat ajutător în vremurile de pe
  urmă.
  Condac 4
  De grijile lumești și de necazuri împovărați fiind, Doamne, doar în cele
  pământești adăpost căutăm, și nu găsim. Tu însă, ne-ai trimis pe pruncul
  Tău, ce propovăduia mântuirea doar prin Tine, Doamne, și cu mulțumire îți
  cântăm ție: Aliluia!
  3
  Icosul 4
  Auzind despre tine, care din pruncie pe Hristos cu toată inima L-ai iubit și
  doar la El cu mintea fiind și despre El vorbind, pe Dumnezeu îl slăvim, prin
  gura pruncului aducând ție laudă, îți cântăm ție așa:
  Bucură-te, pentru că cu gură preacurată de copil pe Dumnezeu Îl
  vesteai;
  Bucură-te, care întotdeauna și pretutindeni doar despre cele cerești
  vorbeai;
  Bucură-te, care cuvântul cel viu al lui Dumnezeu îl vesteai;
  Bucură-te, cuvântător despre această lume zbuciumată și păcătoasă;
  Bucură-te, că părul până la umeri, ca și Hristos, ai dorit să porți;
  Bucură-te, că pentru această mărturisire ocară ai răbdat;
  Bucură-te, dreptule otroc Veaceslav, minunat ajutător în vremurile de pe
  urmă.
  Condac 5
  Stea Dumnezeiască te-ai arătat, tuturor care îți cer ajutor, octroc
  Veaceslav, vindecare grabnică și izbăvire de toate necazurile dăruind.
  Vindecării prin tine cu bucurie Domnului cântăm: Aliluia!
  Icosul 5
  Vedem, cum sufletul tău îngeresc, plin de dragoste și compătimire pentru
  oameni se grăbea să ajute fiecărui om necăjit. Tu, minunat prunc, lepădând
  toate bucuriile copilărești, ai ales crucea de a ajuta bolnavii și necăjiții. Noi
  însă, văzând o asemenea slujire oamenilor, îți cântăm ție așa:
  Bucură-te, înger preacurat ce aduci alinare aproapelui;
  Bucură-te, prunc grabnic ajutător, asemenea Sfinților doctori fără de
  arginți Cozma și Damian;
  Bucură-te, că și pe oamenii cu răni rău-mirositoare nu îi lăsai;
  Bucură-te, că pe cei de doctori părăsiți îi vindecai;
  Bucură-te, că și însăși doctorilor în boli grele îi ajutai;
  Bucură-te, că niciodată nu uitai că pe toți cu puterea lui Dumnezeu îi
  ajutai.
  Bucură-te, dreptule otroc Veaceslav, minunat ajutător în vremurile de pe
  urmă.
  Condac 6
  Propovăduitor a Slavei lei Dumnezeu, însuși de Dumnezeu întărit, când de
  puterile vrăjmașului era muncit, blând ascultător a Maicii Domnului și
  cinstitor ai plăcuților lui Dumnezeu, toată nădejdea o aveai la Domnul,
  strigând cu gură de copil: Aliluia!
  Icosul 6
  Ai strălucit cu lumină Dumnezeiască, sfinte prunc, cu curaj avântându-te
  în luptă cu vrăjmașul. Tu singur proorocind, că ai fost trimis pe Pământul
  4
  plin de păcate pentru a lupta cu duhurile răutății. Slăvind marea jertfire a
  ta, cu mulțumire îți cântăm:
  Bucură-te, că până la durere de inimă sufereai pentru păcatele lumii;
  Bucură-te, că și pe cei de altă credință îi ajutai;
  Bucură-te, că fărădelegile celor ne drepți le risipeai;
  Bucură-te, că cursele diavolești ni le descopereai;
  Bucură-te, că de teama încercărilor viitoare ne eliberai;
  Bucură-te, că pe vrăjitorii ce năvăleau asupra ta i-ai biruit;
  Bucură-te, dreptule otroc Veaceslav, minunat ajutător în vremurile de pe
  urmă.
  Condac 7
  Dorind să te botezi, cu toată inima ai primit această taină, și din acel
  moment ai început să slujești oamenilor. Până la ultima ta suflare ajutai
  oamenilor cu rugăciuni, vindecări și povețe cântând lui Dumnezeu: Aliluia!
  Icosul 7
  Nouă minune ne-ai arătat cu slujirea ta, minunat otroc Veaceslav,
  primind munca de fiece zi, bolile și suferințele oamenilor împărtășind,
  nefiindu-ți silă pentru păcatele noastre. Pentru acesta cu umilință îți
  cântăm:
  Bucură-te, bucuria tuturor, care te cheamă în ajutor;
  Bucură-te, alinarea tuturor celor deznădăjduiți;
  Bucură-te, ocrotitor al familiilor suferinde;
  Bucură-te, că singur îi găseai pe cei ce căutau ajutorul tău;
  Bucură-te, că și celor ce nu te cunoșteau le veneai în ajutor;
  Bucură-te, că întotdeauna mulțumire lui Dumnezeu aduceai;
  Bucură-te, dreptule otroc Veaceslav, minunat ajutător în vremurile de pe
  urmă.
  Condac 8
  Minunat și deosebit era chipul tău asemenea îngerului, otroc Veaceslav.
  Toți care te vedeau se minunau de bunătatea, milostenia și puritatea ta
  nepământească. Noi, însă, slăvim pe Dumnezeu, pentru că ne-a trimis nouă
  un asemenea ajutor și mijlocitor cântăm Lui: Aliluia!
  Icos 8
  Toată viața ta fiind plină de binefaceri, minunatule otroc, și pe noi
  chemându-ne cu dragoste aprinsă la fiecare creatură a lui Dumnezeu să
  venim. Noi însă, minunându-ne de inima ta plină de dragoste cu umilință îți
  cântăm așa:
  Bucură-te, că pe fiecare floare ruptă o jeleai;
  Bucură-te, că niciodată pe iarbă fără de trebuință nu călcai;
  Bucură-te, că limba păsărilor și a plantelor cunoșteai;
  Bucură-te, pentru că și păsările cerului te-au îndrăgit;
  5
  Bucură-te, că de porumbei înconjurat ai fost cinstit;
  Bucură-te, că pițigoiul mort l-ai înviat;
  Bucură-te, dreptule otroc Veaceslav, minunat ajutător în vremurile de pe
  urmă.
  Condac 9
  Toată ceata Îngerească te slăvește, propovăduitorul dragostei de Hristos și
  proorocul vremurilor noastre, o preaminunate otroc Veaceslav. Tu
  necontenit propovăduiai despre grabnica și slăvita venire a Domnului Iisus
  Hristos și despre chinurile strașnice, pregătite păcătoșilor. Noi, însă, fiind
  înțelepțiți de tine cu lacrimi de pocăință cântăm Domnului: Aliluia!
  Icosul 9
  Ritorii cei mult vorbitori nu se pricep cum să te laude, crin bine-mirositor
  a pământului Rusiei, octrocule Veaceslav. Tu, însă, roagă pe Hristos
  Dumnezeu să acopere țara noastră de patimile vremurilor ce vin. Și noi
  nădăjduind la mijlocirea ta, cu mulțumire îți cântăm:
  Bucură-te, că viitorul ca și prezentul îl vedeai;
  Bucură-te, căci cu proorociile tale pe mama ta o uimeai;
  Bucură-te, că tainele Apocalipsei ni le-ai descoperit;
  Bucură-te, tainic părtaș al Sfântului Apostol și Evanghelist Ioan;
  Bucură-te, cunoscătorul tainelor pământului;
  Bucură-te, pentru căci cu trupul pe pământ, iar cu sufletul în ceruri te
  aflai;
  Bucură-te, dreptule otroc Veaceslav, minunat ajutător în vremurile de pe
  urmă.
  Condac 10
  Dorind să-ți mântuiești sufletul, blând și smerit, suferințele dinainte de
  moarte, dreptule otroc Veaceslav le răbdai. Mângâind pe părinții tăi, rugai
  pe Dumnezeu să nu mori în ziua nașterii tatălui tău. Noi, însă, aducând
  Domnului rugăciunea ta, cu umilință cântăm: Aliluia!
  Icosul 10
  Zid întărit erai tuturor celor ce veneau la tine după ajutor, otrocule prea
  minunat, despre sine vorbind așa: ”Pentru mine nu am nimic, totul este
  pentru voi’’. Ajutând copiilor muribunzi, chinurile morții împreună cu ei le
  sufereai, și pe mama ta o alinai vorbind așa: „După cum sunt chinurile, așa
  va fi și răsplata”. Noi însă minunându-ne de a ta răbdare și smerenie
  cântăm ție așa:
  Bucură-te, că fiind bolnav, toată nădejdea în Dumnezeu ai pus-o;
  Bucură-te, că pe cei grav bolnavi cu rugăciunile tale îi ajutai;
  Bucură-te, că și pe cei ce te defăimau la mărturisire de Dumnezeu îi
  aduceai;
  6
  Bucură-te, că bolnavilor fără de speranță sfârșit pașnic și fără de dureri la
  Domnul cereai;
  Bucură-te, că bolile ascunse le descopereai;
  Bucură-te, că model de sfârșit creștinesc ne-ai arătat;
  Bucură-te, dreptule otroc Veaceslav, minunat ajutător în vremurile de pe
  urmă.
  Condac 11
  Cântare de mulțumire aduc ție, sfântule otroc, toți cei ce au primit ajutor
  de la tine. Aflând despre tine, ca și cum ai fi în viață, la mormântul tău vin și
  rugăciuni aprinse îți aduc. Tu, cererile lor ascultând, în fața tronului lui
  Dumnezeu le aduci, ajutor grabnic aducându-le. Noi însă văzând mijlocirea
  ta grabnică cântăm lui Dumnezeu: Aliluia!
  Icosul 11
  Strălucind nouă cu lumină cerească, sfântule otroc Veaceslav, tu și după
  adormirea ta în necazuri și dureri grabnic ajutător tuturor ești. Tu și pe
  mama ta ne-ai lăsat nouă spre mângâiere. Mulțumind ție pentru grija ta
  pentru noi păcătoșii îți cântăm ție așa:
  Bucură-te, mijlocitor în fața Domnului pentru noi, păcătoșii;
  Bucură-te, că pe cei rătăciți de cursele vrăjmașului îi slobozeai;
  Bucură-te, că de moarte grabnică ne preîntâmpinai;
  Bucură-te, că strașnicele vămi ne izbăveai;
  Bucură-te, că model de mântuire ne-ai arătat;
  Bucură-te, că pe cel ce voia să se sinucidă de la calea pieirii l-ai întors;
  Bucură-te, dreptule otroc Veaceslav, minunat ajutător în vremurile de pe
  urmă.
  Condac 12
  Harul lui Dumnezeu de la naștere primind, ai intrat în cămara cerească ca
  să aduci cântare de laudă preasfintei Treimi. Aflându-te în fața Ei, cere și
  pentru noi păcătoșii iertarea păcatelor ca să cântăm împreună cu tine lui
  Dumnezeu: Aliluia!
  Icosul 12
  Slăvind pe cel mai minunat între sfinți, Dumnezeu proslăvind pe tine,
  robul său, dreptule otroc Veaceslav, mult-milostivul tău ajutor nouă
  păcătoșilor îl slăvim, cântând ție așa:
  Bucură-te, că crucea suferințelor tale fără murmur ai dus-o;
  Bucură-te, că cu viața ta pe oameni la credință îi aduceai;
  Bucură-te, că la jertfa mântuirii ne chemai;
  Bucură-te, că de moarte năprasnică ne izbăveai;
  Bucură-te, pentru că în chip îngeresc oamenilor te arătai;
  Bucură-te, luminător al pământului Rusiei nou-aflat;
  7
  Bucură-te, dreptule otroc Veaceslav, minunat ajutător în vremurile de pe
  urmă.
  Condac 13
  O preaminunate otroc Veaceslav, lauda pământului Rusiei trimis de
  Dumnezeu pentru mântuirea multora în vremurile de pe urmă! Primește
  această puțină a noastră rugăciune cu umilință adusă. Îngrădește pe noi și
  țara noastră cu rugăciunile tale de mrejele răufăcătorului și urâtorului de
  Dumnezeu, antihrist, fii nouă ajutător și mijlocitor în fața lui Dumnezeu și a
  împărătesei cerului ca să ne întărim în Dreapta credință în toate zilele vieții
  noastre și izbăviți fiind de chinurile veșnice Mântuitorului nostru Iisus
  Hristos să-i cântăm: Aliluia! (se zice de trei ori) apoi icosul 1 și condacul 1
  Rugăciune
  O prea minunat, otroc Veaceslav, care cu curățenia ta îngerească ne
  cureți pe noi stând în fața sfântului tău chip, cu inima smerită ne rugăm ție,
  ce ai îndrăzneală la Sfânta Treime roagă-te lui Dumnezeu pentru țara Rusiei
  și poporul nostru, ca să ne izbăvească Domnul de năvălirea dușmanilor, de
  vrăji, farmece, erezie, schismă, de cursele vicleanului și urătorului de
  Dumnezeu, antihrist, de necazuri grele și fii nouă apărător în vremurile de
  pe urmă. Cu rugăciunile tale și mijlocirea ta fără de osândă să trecem de pe
  pământ la cer, izbăviți fiind de cumplitele vămi și de chinurile veșnice și să
  moștenim Împărăția cerurilor proslăvind împreună cu toți sfinții Preacuratul
  și Prea minunatul tău nume în Sfânta Treime a lui Dumnezeu: Tatăl, Fiul și
  Sfântul Duh în vecii vecilor Amin.
  Prochimen, glas 4: Făcând pe Îngerii Tăi Duhuri și pe slugile Tale pară de
  foc.
  Stih: Binecuvântează, suflete al meu pe Domnul, Doamne, măritu-Te-ai
  foarte.
  Evanghelie: 51; 10, 16-20
  Tropar, glas 4:
  Orașul lui Cebarcul minunată arătare, / preaminunat vestitor a mâniei lui
  Dumnezeu, / suferinzilor și întristaților tămăduitor și vindecător, / care
  puterile vrăjmașului le-ai alungat și rușinat, / preaminunat și preaslăvit
  otroc Veaceslav, / roagă neîncetat pe Hristos Dumnezeu, / să se salveze
  sufletele noastre, în vremurile de pe urmă.

 5. daca puteti publicati acatistul aparte, ca multi intreaba, mi la transmis fratele Vitalie(marele pacatos pe aparatorul.md), el spune ca la trdaus altcineva, nustiu inca toate

 6. Important – As vrea sa fac o mentiune, exista o mica greseala in traducere, m-am uitat la textul original in rusa unde scrie cum trebuie sa faci pravila. Acolo zice asa, traducere corectata:

  1) trebuie sa indeplineasca aceasta pravila de cinci ori pentru un an de folosire a acestor metode=выполнить эту епитимию пять раз за один год употребления сих средств

  !!! Adica persoanele care s-au protejat de sarcina ( folosind anticonceptionale, spirala etc) si acest caz nu stiu cate avorturi s-au putut produce sa faca pravila de 5 ori pentru un an in care s-au protejat. De exemplu daca cineva a folosit anticonceptionale timp de 2 ani trebuie sa faca pravila de 10 ori.

  Asta este traducerea corecta, nu trebuie facuta pravila maxim de 5 ori intr-un an. Poti sa faci pravila si de 40 de ori intr-un an, nu are limita.

  TEXTUL COMPLET MAI JOS
  Cei care au folosit orice alta metoda de protectie impotriva conceptiei prin otravuri, spirale, anticonceptionale etc. trebuie sa indeplineasca aceasta pravila de cinci ori pentru un an de folosire a acestor metode. Pentru ca viata omului incepe de la conceptie, si orice incetare fortata a vietii este o crima.

  Тем, кто пользовался любыми другими средствами для изгнания из чрева зачатий при помощи отрав, спиралей и т.д. выполнить эту епитимию пять раз за один год употребления сих средств. Ибо жизнь человеческая начинается от зачатия, и любое насильственное ее прекращение есть убийство.

  2) aici as avea de spus in privinta textului: Sfinta mare mucenita Varvara, alatura-mi copilul

  Alatura-mi copilul-> aici ar trebui sa fie cred cuvantul impartaseste-l.

  In limba rusa „приобщи” mai are si sensul de a impartasii. O sa ma mai documentez in aceasta privinta.
  Mi s-a confirmat aceasta intelegere acolo unde un parinte mentioneaza ca Sfanta Varvara este o sfanta care impartaseste de multe ori credinciosii inainte de moarte in unele situatii.

  Si chiar de aici se intelege din ce spune parintele:

  Copii mai inati sunt botezati, dupa impartasiti etc. explica de ce ne rugam astfel la fiecare sfant (Sfnatul Ioan Botezatorul, Sfanta Varvara, Sfantul Simeon, Sfanta Ana)

 7. Ma iertati…dar in cazul trompelor legate (uterul era foarte slab si exista pericoluu ruperii in cazul unei sarcini sau pierderea copiilor) se poate face acest canon?

 8. Inlocuiti cuvantul „alatura-mi” de la sectiunea a II-a cu cuvantul „impartaseste-l” acolo la rugaciunea adresata Sfintei Varvara. Am vazut acum ca este gresit alatura-mi.
  Ar trebui sa fie prezentat textul cu o traducere fara greseli.

 9. A doua oara cand incerc sa pun un comentariu.

  Cartea se traduce si in romana. O am in limba rusa pentru cei care o vor. Sper sa se poate pune liber pe net, in format pdf, traducerea cartii. Sunt la pagina 106 din 212 si pot sa va spun sincer ca schimonahia Antonia este o mare sfanta.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s