Americanii in pragul saraciei

Oficial vorbind, unul din sase americani este sărac si foarte sarac. Nivelul de sărăcie din Statele Unite ale Americii se apropie de nivelul anilor 1960. Astfel, în cifre absolute, numărul americanilor care trăiesc la limita sărăciei ajungea în 2009 la 45 de milioane, relateaza capital.ro.

homless

Iar in 2011 cifra a atins 46 de milioane de săraci americani. Este cea mai mare cifră a săracilor din SUA din ultimii 52 de ani. Potrivit recensământului din 2011, 46,2 milioane de americani trăiesc sub limita sărăciei. Dintr-un total de 312 milioane de oameni. Sau 1 din 6 americani este sărac, informeaza ziare.com.

Peste vestea rea mai vine una şi mai rea. Venitul mediu al gospodăriilor din SUA a scăzut la cel mai mic nivel din 1997 şi până acum. Potrivit profesorului Lawrence Katz, de la Harvard, cifra are o componentă chiar şi mai urâtă: în ultimii 14 ani, după ajustarea cu inflaţia, venitul mediu nu a crescut deloc (sau a fost doar o creştere nominală). Vreţi o perioadă comparabilă când s-a mai întâmplat asta, pentru o perioadă atât de lungă? Căutaţi în Marea Depresiune

15,1% dintre americani trăiesc sub limita sărăciei.

Este cea mai mare cifră din ultimii aproape 20 de ani. Limita sărăciei este reprezentată de un câştig anual mai mic sau egal cu 22.314 dolari pentru o familie de patru persoane. Venitul mediu al unei gospodării în SUA a fost de 49.445 de dolari.

Spre exemplu, în 2006, rata sărăciei era de 12,3%, iar numărul americanilor săraci era de 37 de milioane. Există o impresionantă creştere de peste 9 milioane de americani care au intrat în rândul săracilor în ultimii 5 ani. Rămân însă la venitul de 22.314 dolari pe familie, sub care o familie de 4 în SUA este considerată sub limita sărăciei. Şi la încă o cifră preluata tot din statisticile americane: un cuplu care câştigă mai puţin de 13.500 de dolari pe an este considerat un cuplu foarte, foarte sărac, avand in vedere doar faptul ca o chirie cu o camera in SUA este in jur de 1000 $/ luna, iar cheltuielile de intretinere si asigurarile de santate au crescut de asemenea alarmant in ultimi ani.

Astazi in 2014 veniturile au scazut si mai mult, iar numarul americanilor foarte saraci depaseste 50 de milioane si este in continua crestere. 

Pentru a intelege mai bine toate aspectele descrise mai sus urmariti si postarile de mai jos:

Sfarsitul lumii sau sfarsitul Statelor Unite ale Americii ?

Sfarsitul dolarului si caderea Americii

Coincidente sau scenarii bine pregatite?

Colapsul visului american

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s