Mare grija cum va rugati, in special pentru copiii vostri!

„Fiul vostru vă jignea deseori?”. „Da”, a răspuns cu durere tatăl. „V-aţi rugat, în amărăciunea voastră, ca Domnul să-l pedepsească?”. „Da, am păcătuit înaintea Domnului”, au recunoscut suspinând părinţii. Atunci, Sfântul a răspuns: „N-are decât să sufere, fiindcă şi-a meritat pedeapsa”. 

Foto: Pr. Andrei Atudori

Nişte părinţi şi-au adus fiul îndrăcit la Sfântul Partenie al Lampsacului. De obicei, Sfântul, cu harul lui Dumnezeu, le ajuta celor nefericiţi fară să se lase rugat. De data aceasta însă, el s-a arătat nemulţumit. Căzând la picioarele omului lui Dumnezeu, părinţii îl rugau cu lacrimi să le scape fiul de boală.

Nevoitorul a răspuns: „Fiul vostru nu este vrednic de vindecare, fiindcă duhul-chinuitor i-a fost dat ca pedeapsă pentru că este aproape ucigaş de tată”. Părinţii s-au îngrozit, iar Sfântul a lămurit: „Fiul vostru vă jignea deseori?”. „Da”, a răspuns cu durere tatăl. „V-aţi rugat, în amărăciunea voastră, ca Domnul să-l pedepsească?”. „Da, am păcătuit înaintea Domnului”, au recunoscut suspinând părinţii. Atunci, Sfântul a răspuns: „N-are decât să sufere, fiindcă şi-a meritat pedeapsa”. Însă părinţii cei iubitori, neputând îndura gândul acesta, nu încetau să verse lacrimi şi să-l roage pe făcătorul de minuni. Mişcat de rugăminţile lor fierbinţi, acesta a cerut de la Dumnezeu iertare pentru tânăr, l-a binecuvântat şi, rugându-se, l-a tămăduit.

Aşadar, să fim mai prevăzători când cerem ceva de la Dumnezeu! Binecuvântaţi pe cei ce vă prigonesc… şi nu blestemaţi… „Nu vă răzbunaţi singuri”, învaţă Apostolul Pavel, ci „lăsaţi loc mâniei lui Dumnezeu… Dacă vrăjmaşul tău este flămând, dă-i de mâncare; dacă este însetat, dă-i să bea… Nu te lăsa biruit de rău, ci biruieşte răul cu binele” (Romani 12,14 şi 19-21).

(K. V. Zorin, Păcatele părinţilor şi bolile copiilor, traducere din limba rusă de Adrian şi Xenia Tănăsescu-Vlas, Editura Sophia, Bucureşti, 2007, pp. 30-31) – doxologia.ro

Alte sfaturi cu invataminte pueti gasi la categoria: Ortodoxie

Publicitate

3 gânduri despre &8222;Mare grija cum va rugati, in special pentru copiii vostri!&8221;

  1. Astazi la biserica , in Catedrala din Iasi , ce am putut vedea este de neinchipuit !!!
    O femeie cu o fetita cam de vreo 9 ani , stateau chiar langa mine . Fetita se ruga foarte frumos , pentru un copil de varsta ei , avand in vedere vremurile in care traim si educatia pe care o primesc copiii in general la capitolul Credinta si Rugaciune . Pe langa faptul ca facea semnul Sfintei Cruci corect atunci cand rugaciunile „cereau” lucrul acesta , facea si inchinaciuni in acelasi timp , frumos , corect ca un adult . Deodata , mama fetitei , o apostrofeaza si ii interzice sa mai faca inchinaciuni . Eram acolo si am auzit cand i-a interzis sa se mai inchine ! Am intervenit pentru ca eram stupefiata (pe altii ii inveti si nu vor sa faca ), nu in sensul de a-i face observatie ci in sensul de a aprecia felul in care se roaga fata spunandu-i doamnei respective ca fetita se roaga frumos ceea ce nu toti copiii fac acest lucru , in speranta ca fata va continua sa faca inchinaciuni . Doamna nu a raspuns , era ca de piatra , iar fetita nici ca s-a mai rugat pana la terminarea slujbei !
    Cine oare a putut sa vada un astfel de comportament al unei mame asupra copilului , in ceea ce priveste educatia religioasa pe care este datoare in fata lui Dumnezeu s-o faca in familie ?
    De ce oare i-a interzis sa faca inchinaciuni ? Nu pot gasi nicio explicatie !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s