2.500 de bucovineni au fost recrutati sau urmează să fie recrutați pentru a fi trimiși pe frontul din estul Ucrainei

Petro Poroșenko a anunțat pe 20 ianuarie începerea celui de-al patrulea val de mobilizare militară, iar aproximativ 2.500 de bucovineni au primit sau urmează să fie recrutați pentru a fi trimiși pe frontul din estul Ucrainei.

razboiul din ucraina

Etnicii români din nordul Bucovinei urmează să fie înrolați în armata ucraineană și să lupte în regiunea Donbas, deși au avut loc mai multe proteste față de mobilizarea parţială. Însăși comisarul militar regional Vitali Ciurai a declarat că procesul de recrutare decurge “dificil” în Bucovina.

„Mobilizarea în ţinut decurge dificil. Cea mai complicată situaţie e în raioanele Hliboca, Storojineţ şi Vijniţa. Conform legislaţiei în vigoare, la înfăptuirea procesului de recrutare sunt implicate organele autoadministrării locale, primăriile, conducătorii întreprinderilor etc. Evident, de persoanele responsabile de mobilizare, care au refuzat să-şi îndeplinească îndatoririle de serviciu, se vor ocupa de acum organele de drept”, a precizat Vitali Ciurai, după ce doi primari şi directorul unei întreprinderi din Cernăuţi au refuzat să se ocupe de înmânarea ordinelor de prezentare la comisariatele militare, fiind sancţionaţi.

Etnicii români nu au de gând să ia parte la războiul din estul Ucrainei, mai ales că doi dintre aceștia au murit recent în luptele dintre forţele ucrainene şi separatişti, iar mobilizarea la război s-ar dovedi a fi una selectivă.

De asemenea, mai multe biruri de recrutare bucovinene au anunțat că a crescut numărul de concedieri, iar mulți dintre etnicii români trec granița spre România.

Conform presei ucrainene, în ultimele 30 de zile, 17% din numărul total de rezerviștii din regiune au trecut frontiera de stat spre România, iar potrivit unor surse neoficiale, căminele și motelurile de pe teritoriul nostru aflate în apropierea graniței sunt pline.

La iniţiativa Ministerului de Externe, Bogdan Aurescu, s-a întâlnit, astăzi, cu ambasadorul ucrainean Teofil Bauer pentru a discuta pe marginea acestei teme. Mesajul șefului diplomației a vizat ca mobilizarea din Ucraina să nu aibă un caracter selectiv şi să se evite abordări discriminatorii inclusiv pe considerente de ordin etnic. – presalibera.net

Saracii romani din Bucovina, au ajuns sa lupte intr-un razboi care nu este a lor. Pe liderii romani nu i-am auzit sa zica un cuvant despre situatia romanilor din Bucovina si felul in care sunt tratati de statul ucrainean. Singura lor preocupare este sa faca propaganda impotriva Rusiei. Halal conducatori avem…

3 gânduri despre &8222;2.500 de bucovineni au fost recrutati sau urmează să fie recrutați pentru a fi trimiși pe frontul din estul Ucrainei&8221;

  1. Sa vina toti in Romania bietii oameni , iar Porkosenko sa-si trimita pe front oamenii lui care l-au votat si sustinut . Iata ce gunoaie avem noi la conducere , cat de mult tin ei la romani si la demnitatea Romaniei !
    Porkosenko ar trebui nici sa indrazneasca sa faca asemenea abuz , daca ar avea un minim respect pentru Romania .Bietii copii vor fi trimisi in primele randuri fiind carne de tun pentru razboiul SUA cu Rusia , cei care nu au reusit sa se refugieze .

  2. Noi unde ne vom refugia din Romania daca incepe vreun razboi?
    Ca nu avem chef sa aparam tara baronilor si camatarilor din parlament.
    Ne putem refugia undeva, in siguranta?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s