Președintele francez Francois Hollande, la indemunul lui Obama, va refuza livrarea navelor Mistral catre Rusia, sfidand astfel interesul national

Pe 25 noiembrie, președintele francez Francois Hollande a anunțat că Franța, care a ratat deja două termene de a livra Rusiei doua nave Mistral ce transporta elicoptere, nu mai are intentia de a livra nici o navă până cand Washington-ul nu va mai avea plângeri cu privire la sprijinul Rusiei pentru rebelii separatisti din sud-estul Ucrainei. Rusia a plătit deja în întregime pentru ambele nave . Numai livrarea este singura problema.

francois-hollande

Guvernul rus a declarat că în cazul în care problema se extinde dincolo de al treilea termen prevazut la sfârșitul acestei luni, iar prima nava nu este încă livrata, atunci Rusia va activa clauza de non-livrare din contaract, ceea ce, potrivit BBC, ar fi în jur de un miliard de dolari.

Hollande a fost pus sub o presiune teribila din partea președintelui Obama pentru a anula acest contract, dar muncitorii francezi ai șantierul naval impreuna cu alti muncitori au organizat demonstrații publice pentru ca Franța să-și onoreze contractul, care neonorat ar produce prejudicii imense pentru lucratorii din domeniul construcțiilor navale cat și celor din alte industrii, care ar rezulta din incalacare unui contract internațional: ar afecta toata industria Frantei în cazul în care guvernul francez ar interzice ducerea la bun sfarsit a contractului datorita divergentelor politice.

Presedintele francez, evident ca a ascultat de președintele american in defavoarea intereselor nationale, dar procesul intentat de Rusia, se va intinde, probabil, pe o lungă perioadă de timp, pentru că Hollande a folosit atent terminologia, el declarand ca „a suspendat pe termen nelimitat ” livrarea, nu ca „a anulat-o”.

Rusia a declarat ca nu au nevoie urgent de aceste nave, și pot continua in urmatorii ani doar cu ce au in prezent, pana cand isi vor construi singuri navele pentru a le înlocui cu cele două nave Mistral. În această eventualitate, sancțiunile impuse Franței pe ambele nave s-ar putea ridica la aproape suficient de mult pentru a plăti costurile celor doua nave noi care vor fi construite de rusi in viitor, astfel încât Rusia ar putea avea doua nave noi, de productie proprie, la un pret mai scazut sau chiar fara nici un cost. Acest lucru ar putea fi un cadou francez pentru Rusia, dar ar strica reputația comercială a Franței si asta ar insemna mai mult chiar decât sancțiunile impuse Franței.- infowars.com

Iata ce mare prostie fac francezii, ca sa le faca pe plac stapanilor americani, au renuntat la o gramada de bani si si-au pierdut si respectul comercial fata de Rusia cat si fata de alte tari pe viitor, asta, ca sa nu mai adaug respectul fata de lucratorii francezi, pentru ca acei oameni lucrau exclusiv pentru Rusia cu salarii foarte bune.

Acum muncitorii francezi de pe santierul naval sigur isi vor pierde locurile de munca, la fel ca si multi alti muncitori de la alte companii adiacente care lucrau in livrarea diferitelor componente si servicii, care de asemenea contribuiau la construirea acestor nave uriase.

Va scriam eu intr-un articol anterior facand o analiza, despre cine are mai mult de castigat si cine de pierdut in urma sactiunilor impuse Rusiei(Analiza. Cine are mai mult de suferit de pe urma sanctiunilor economice aplicate, Rusia sau Occidentul?) si atunci faceam referire si la situatia de fata, iata ca ce am scris s-a adeverit si Franta face o mare gresala, care ii va putea costa enorm atat din punct de vedere economic cat si al reputatiei, putand provoca recatii deosebit de violente din partea salariatilor francezi.

Avem exemple de lucratori si comercianti si din alte state care s-au cam prins ca americani sunt doar niste bagatorii de zanzanie si s-au saturat ca politicenii lor sa le mai faca jocurile, cum e exemplul celor din Polonia, despre care am scris in articolul urmator: Dupa ce Rusia a interzis importul de produse agro-alimentare din UE, Polonia cere SUA sa ii cumpere merele

Singurul lider european care pare ca stie exact cum e treaba si care o cam da acum la intors este Merkel, care in ultimul timp a avut declaratii tot mai blande referitor la sanctiunile impuse Rusiei. Doamna Merkel stie ca e posibil ca Putin sa le opreasca robinetul cu gaze, mai ales ca Rusia acum si-a asigurat bugetul pe multi ani din vanzarea gazului catre China. Franta in schimb se cam joaca cu focul. Vedem ce va urma.

Un gând despre &8222;Președintele francez Francois Hollande, la indemunul lui Obama, va refuza livrarea navelor Mistral catre Rusia, sfidand astfel interesul national&8221;

  1. E clar pentru toata lumea care poate sa gandeasca, cine si cum „implementeaza”DEMOCRATIA in lume.Franta, se stie de secole ca este cu doua fete si se complace in asemenea situatii murdare.Intr-adevar vom vedea cum va iesi din acest compromis.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s