Unde a disparut tot aurul Ucrainei!

Șeful  Bancii Centrale a Ucrainei a divulgat unele ipoteze șocante: stocurile Ucrainei de aur au atins o noua limita inferioara – aproape de zero. De la începutul anului, rezervele de aur au scazut de aproape 16 ori, ceea ce ridică întrebarea, unde se scurge aurul?

Gold bars from the vault of a bank are seen in this illustration picture taken in Zurich

„Statisticile oficiale ale Băncii Naționale arată că cantitatea de aur din trezorerie a scăzut drastic, și nu este clar unde s-a dus. La începutul acestei luni, volumul de aur a fost de aproximativ 1 miliard dolari, sau 8 la sută din rezerva totală de aur, ” a declarat șefa Băncii Naționale a Ucrainei, Valeria Gontareva, într-un interviu la televiziunea ucraineana Harkov TV .

De la 1 noiembrie, ultimele date disponibile, rezervele valutare s-au ridicat la 12.6 miliarde dolari, ceea ce indica ca stocurilor naționale de aur ale Ucrainei sunt cotate la doar 123.6 milioane dolari, a raportat ZeroHedge.

Cu toate acestea, această cifră contrazice suma de 988,700,000 dolari, la care ar trebui sa se situeaze nivelul de aur, daca nivelul aurului raporatat la totalul rezervelor a fost de 8 la sută.

În luna februarie, înainte ca presedintele de atunci Vicktor Ianukovici sa fie răsturnat, rezervele de aur au fost de aproximativ 21 de tone, potrivit președintelui de atunci al Băncii Naționale a Ucrainei, Serghei Arbuzov.

Una dintre teorii este ca Ucraina a decis să-si mute rezervele  de aur în SUA, la scurt timp după lovitura de stat când prim-ministrul Arseni Iațeniuk a avut o întâlnire cu președintele Obama.

La sfârșitul lunii februarie, rezerva de aur a fost de 1,8 miliarde de dolari. Banca Centrală a raportat că rezervele se ridicau la 1,6 miliarde dolari atat in luna iulie cat și in august, și 1,7 miliarde dolari în luna septembrie.

În octombrie, banca a fost nevoita să vândă  aur  în valoare de 874 milioane dolari pentru platirea datoriilor publice interne și externe, în conformitate cu Fondul Monetar Internațional.

Una dintre principalele funcții ale Băncii Naționale a Ucrainei este de a acumula și păstra rezerve valutare și de metale prețioase.

În luna mai, fostul sef al bancii nationale, Stepan Kubiv, a declarat că Ucraina planificat să folosească o parte din prima tranșă din împrumutul Fondului Monetar Internațional pentru a stimula rezervele de aur și valută si a stabiliza moneda hrivnia aflata in dificultate, .

FMI, care a refuzat înainte sa  acorde credite Ucrainei din cauza corupției, în luna aprilie a promis sa imprumute cu 17 miliarde dolari  pe urmatorii doi ani pentru a ajuta țara sa aiberelatii cat mai strânse cu Europa, și nu cu Rusia.

Banca a oprit susținerea monedei la mijlocul lunii noiembrie, când s-a aflat intr-o adevarata cădere liberă. Hrivnia a pierdut de la începutul anului 50 la sută din valoarea sa față de dolar.

„Devalorizarea hrivnei este acum de 100 la sută. În ultimul timp, companiile au început să intre în panică.  După devalorizarea cu 50 la sută, care a început în luna iulie, s-a reușit stabilizarea cat de cat a situației, dar apoi a început războiul,” a spus Gontareva .

Economia Ucrainei a scăpat de sub control din cauza revoluției și a războiului care a cuprins țara. Noul guvern se confruntă cu rezerve extrem de scazute, o mare inflație, lipsa de gaze naturale, precum și cu mari datorii. – rt.com

Comentariul unui cititor referitor la articol:

Aurul se afla deja în rezervele Chinei sau Rusiei. China, Rusia, India cumpără tot aurul fizic, si asta datorită SUA care încearcă să mențină prețul aurului scăzut pentru a proteja dolarul. Rusia și China au anunțat deja că nu isi vor mai tine rezevle monetare in dolari. Suntem la finalul jocului. Luna trecuta Rusia a cumparat 55 de tone de aur fizic. De îndată ce SUA rămâne fără aur fizic, se așteaptă la ce-i mai rau.

Comentatorul are dupa parerea mea foarte mare dreptate, asa cum va anuntam si eu, singurul motiv pentru care dolarul american nu a cazut inca, este faptul ca isi vinde treptat rezerva de aur, si iata ca acum pe langa China care stiam ca sunt cei mai mari cumparatori de aur, a inceput si Rusia sa cumpere masiv, la fel si India.

Ucrainienii saracii daca si-au incredintat aurul Statelor Unite sigur acum nu mai au nimic. Asta fiind de fapt si unul dintre motivele pentru care SUA a intrat in Ucraina, pe langa gazele de sist, aveau nevoie sa-i jefuiasca si de rezerva de aur, care sa-i ajute sa mai supravietuiasca inca ceva timp(Ucraina nefiind singura tara de la care americanii fura aur), probabil papusarii inca nu sunt gata cu pregatirile interne pentru inevitabilele revolte populare care vor incepe odata cu caderea dolarului.

Se stie deja ca toate tarile europene si nu numai care aveau rezerve de aur in bancile americane au ramas fara nimic.

Cat despre Ucraina, Dumnezeu cu mila, au ajuns intr-o situatie disperata, iar ideea de a continua procesul de integrare in UE nu poate sa-i duca decat la faliment, Astfel Ucraina se alatura celorlalte state distruse atat economic cat si social dupa revoltele provocate de catre Statele Unite ale Americii.

Pentru a intelege mai bine ce s-a intamplat in Ucraina cititi va rog si postarile de la categoria:  Ucraina

Iar despre situatia dezastruasa in care ajuns America cititi va rog articolele de mai jos:

3 gânduri despre &8222;Unde a disparut tot aurul Ucrainei!&8221;

  1. Cat de prost poti sa fii , mai ales pentru cei care conduc un stat , sa dai aurul tarii tale , americanilor !
    Este ca si cum ai pune lupul paznic la oi !
    Cred ca i-a batut Dumnezeu rau de tot .

  2. cum unde a disparut??? i l-au dat lu’ isarescu, care stie cel mai bine sa il ascunda cum l-a ascuns si pe al nostru….credeti ca noi mai avem ceva pe la BNR ?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s