Primul mesaj al Rusiei catre Romania condusa de Klaus Iohannis

Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Aleksandr Lukaşevici, a exprimat joi prima poziţie a Moscovei după alegerile prezidenţiale din România. Acesta şi-a exprimat speranţa că după alegerea noului preşedinte al României, Klaus Iohannis, cele două state vor înregistra o ”schimbare majoră” în relaţiile lor după pauza cauzată de ”criticile Bucureştiului faţă de politica Moscovei” legată de conflictul ucrainean, dar şi de alte probleme internaţionale.

”Sperăm că se va ajunge la o schimbare majoră şi se va depăşi pauza provocată de atitudinea pe care au avut-o autorităţile române, criticând poziţia Rusiei nu numai în contextul crizei ucrainene, dar şi al altor probleme internaţionale”, a afirmat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Aleksandr Lukaşevici, citat de  agenţia de presă rusă TASS.

Diplomatul rus consideră că procentul de peste 54% obţinut în alegeri de Klaus Iohannis demonstrează că acesta se bucură de un sprijin destul de mare din partea electoratului. ”Respectăm această alegere şi sperăm foarte mult că noul preşedinte şi noua componenţă a Guvernului vor promova o politică menită să asigure dezvoltarea în continuare a cooperării noastre bilaterale într-o serie de domenii”, a mai declarat Aleksandr Lukaşevici.

Potrivit acestuia, Rusia ”este întotdeauna deschisă pentruAcesta ş discuţii sincere şi pentru colaborare cu ţările vecine, dacă aceasta este construită pe principii de respect reciproc şi neamestec în afacerile interne”. – gandul.info

Un raspuns diplomat si foarte corect in lumina ultimelor evenimente si luari de pozitii total gresite ale lui Traian Basescu si Victor Ponta.  Sa speram ca noul presedinte a inteles perfect mesajul si va avea mai multa intelepciune decat precedentii. Sper  de asemnea ca domnul Klaus Iohannis va realiza ca neutralitatea in disputa SUA – Rusia este cea mai corecta cale.

Facem parte din structurile NATO si bine ar fi fost sa nu, dar in contextul actual, pozitia Romaniei trebuie sa fie una de interes national astfel incat, daca Doamne fereste va izbucni un eventual conflict provocat de NATO impotriva Rusiei, Romania sa-si pastreze in continuare statul de tara neutra si sa-i faca sa inteleaga si pe americani, ca aceasta disputa nu este a noastra si nu este in beneficiul Romaniei ca trupele NATO sa duca vreo ofensiva de pe teritoriul tarii noastre.

Relatia de diplomatie si de buna colaborare cu Rusia ar fi ceva deosebit de normal,  pentru ca avem nevoie de aceasta normalitate atat din punct de vedere al schimburilor comerciale cat si al linistii si echilibrului in zona. Rusia, de capul ei nu va ataca si nu va periclita vreodata suvernaitatea Romaniei pentru ca nu-i intereseaza si nici nu-i va interesa vreodata acest aspect. Chiar daca media centrala insinueaza tot felul de scenarii cum ca Putin doreste refacerea fostei URSS, asta este o mare minciuna si propaganad menita sa tensioneze relatiile dintre Rusia si vecinii directi, pentru a putea profita SUA sa vanda cat mai multe arme in zona si totodata sa creasca cotizatia catre NATO.

Despre NATO si actiunile ei puteti citi foarte multe la categoria NATO.

2 gânduri despre &8222;Primul mesaj al Rusiei catre Romania condusa de Klaus Iohannis&8221;

  1. Daca va tine cont de aceste indemnuri si va repara greselile lui Basescu , indreptand relatiile cu Rusia ,
    va face un bine Romaniei , iar daca nu , atunci este pus in functie de papusari ca sa serveasca interesele acestora . Vom vedea in care barca va fi cat de curand .

  2. noul presedinte ales, nu pt a promova neutralitatea Romaniei a fost sustinut de americani….si nu numai.
    cel mai probabil, mr K a facut niste promisiuni celor care azi il sustin si recunosc

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s