Israelul a început o ofensivă terestră de proporții în Gaza!

Forțele armate israeliene au început o ofensivă terestră în Gaza în seara zilei de joi, a anunțat premierul israelian Benjamin Netanyahu. Armata israeliană a precizat că în ofensivă sunt implicate infanteria, unitățile de tancuri, geniștii și forțele aeriene, precum și cele navale, toate acționând cu susținerea serviciilor de informatii, ne relateaza cotideanul.ro.

israel-tanc.ynl2jk108u

”Israelul este determinat să-și protejeze cetățenii. Operațiunea va continua până când scopurile vor fi atinse: să readucem liniștea cetățenilor noștri pentru o perioadă lungă de timp și să lovim în mod grav Hamas și alte organizații teroriste”, se arată într-un comunicat al cabinetului israelian. Comunicatul mai precizează că unul dintre scopurile ofensivei este de a distruge tunelurile prin care palestinienii din Gaza fac contrabandă prin peninsula Sinai.

Înainte de lansarea operațiunii terestre, aviația și artileria israeliene au lansat un val masiv de lovituri asupra Fâșiei Gaza.

Armata israeliană a mobilizat peste 40.000 de rezerviști pentru o posibilă ofensivă. În cadrul ultimei ofensive terestre în Gaza, în noiembrie 2012, Israelul a mobilizat 30.000 de rezervişti. După ultima mare operațiune terestră în Gaza, Plumb Topit, care a avut loc în decembrie 2008-ianuarie 2009, a urmat o perioada relativ lungă de calm.

În cusrul zilei de joi, negociatorii israelieni au fost de acord cu un plan de încetare a focului mediat de Egipt, însă Hamas nu a acceptat condițiile, după cum nici guvernul israelian nu și-a dat acordul în mod clar. Mai mult, în jurul orei 22.00, ora României, Hamas a lansat mai multe rachete asupra Tel-Aviv-ului. Sistemul antirachetă Iron Dome a reușit să intercepteze proiectilele. Hamas a bombardat teritoriul israelian și în cursul zilei joi, chiar în timpul unei încetări a focului de câteva ore, decisă în scop umanitar. Au fost lansate rachete asupra orașelor Ashkelon și Ashdod.

Înainte de începerea ofensivei terestre, armata israeliană a lansat circa 10.000 de fluturașai prin care îi avertiza pe palestinienii din Gaza că trebuie să își părăsească locuințele.

Comnentariu VT: Acum, cum bine se precizeaza in articol, cand ochii sunt atintiti spre dezastrul din Ucraina, Israelul poate lucra in voie la indeplinirea obiectivelor, sa-i goneasca pe toti palestinienii din Fasia Gaza si sa poata exploata gazele naturale in voie.

Daca ne gandim si la ce repercursiuni poate avea doborarea avionului din Ucraina, urgia de care vorbea Parintele Justin Parvu se pare ca e pe cale sa inceapa… De acum inainte Dumnezeu cu mila!

2 gânduri despre &8222;Israelul a început o ofensivă terestră de proporții în Gaza!&8221;

  1. E rusinos si regretabil coctail ortodoxie si minciuna premedita.
    Cine are GAZ IN GAZA? Nici Hamas n-a inventat asa zisa intentie a Israelului de a evacua Gaza. Unde, in cosmos ? Cine primeste 1.7 milioane oameni?
    Mai bine v-ati ocupa de uciderea crestinilor in Gaza de catre islamisti, an de an.

    • Ia si citeste aici, http://scgnews.com/the-gaza-bombardment-what-youre-not-being-told, stiu ca esti evreu, dar macar ai demnitate si recunoaste holocaustul pe care il provoaca Israelul in Palestina, ucigand copii si femei nevinovati. Asta este purul adevar. Oamenii aia traiau linistiti acolo pana au venit evreii si au inceput persescutiile si nenorocirile. Dupa voi, oricine isi apara tara si nu e de acord sa ii fie cotropita se numesc teroristi, in cazul de fata Hamas, organizatie care a aparut dupa invadarea Palestinei de catre sionisti. Care sunt teroristii cand evreii in ultimul timp au ucis mai multi palestinieni decat hamsul in ultimii 13 ani?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s