Dormiti linistiti, Facebook lucreaza pentru voi!

Echipa de cercetători de la Facebook lucrează la un program de recunoaștere facială de mai mulți ani și se pare că aceștia au reușit să aducă softul la un nivel foarte ridicat. SF-ul devine realitate.

face-recognition-technology-300x234

Conform celor de la Gizmodo,  programul updatat poate identifica peroanele din poze cu o acuratețe de până la 97,25%. Sistemul utilizează aproximativ 120 de milioane de parametri pentru a recunoaște fețele din imagini.

Noua versiune a softului încă nu va fi disponibilă pe rețeaua de socializare. O prezentare pe larg a acestui program se va face în luna iunie, în cadrul unei conferințe.

În urmă cu 18 luni, Facebook a cumpărat compania israeliană Face.com pentru suma de 60 de milioane de dolari. Face.com a cercetat timp de mai mulți ani și a realizat softuri de reconoaștere facială.

În viitor, astfel de software ar putea fi folosit atât pentru activități de supraveghere, monitorizare, spionaj, dar și de către diverse companii cu scopul de a obține date despre obiceiurile de consum ale oamenilor (personal advertising). Pe scurt, marketing în secolul XXI. O astfel de imagine ne aduce aminte de filmul ”Minority report”, din care avem și o scurtă secvență.

Minority Report – Personal Advertising VBR

Ads Will Watch Us

Sursa: chunkylime.ro

Cititi va rog si:

Facebook cel mai eficent sistem de Spionaj !

7 gânduri despre &8222;Dormiti linistiti, Facebook lucreaza pentru voi!&8221;

 1. Pana sa se lupte ei sa faca sistemul de recunoastere a chipurilor, ne-au invatat pe noi moda cu „selfie” ca sa ne facem singuri poze la chipuri! De ce sa se mai chinuie? Nu suntem noi destul de fraieri ca sa ne facem singuri pozele? Nu este intamplatoare denumirea, numele: face-book, cartea cu chipuri sau CAZIERUL!…

 2. „Prea Sfanta Fecioara Maria mantuieste-ne pe noi pacatosii!” scrie pe icoana de pe site, de cand mantuieste fecioara Maria? In Sfanta Scriptura scrie ca numai prin Domnul Iisus Hristos avem mantuire, In Faptele Sfintilor Apostoli capitolul 4 versetul 12 Cuvantul spune: 12. Şi întru nimeni altul nu este mântuirea, căci nu este sub cer nici un alt nume, dat între oameni, în care trebuie să ne mântuim noi. Am citit toata Sfanta Scriptura si nicaeri nu scrie ca am putea fi mantuiti si de fecioara Maria sau de vreun sfant! De ce mintiti si rataciti oamenii de la adevar si de la adevarata credinta ortodoxa?!

  • Storian gresesti amarnic din pacate, mantuirea se poate face prin mijlocirea Fecioarei Maria, in sensul de izbavire de pacate, nu este nici o abatere de la Sfanta Credinta Ortodoxa:
   Si iti dau doar un citat din Paraclisul Maicii Domnului:
   De multe ispite fiind cuprins, către tine alerg, căutând mântuire; O, Maică a Cuvântului şi Fecioară, de rele şi de nevoi mântuieşte-mă.
   Asupririle chinurilor mă tulbură şi de multe întristări se umple sufletul meu; alină-le, Fecioară, cu liniştea Fiului şi Dumnezeului tău, ceea ce eşti cu totul fără de prihană.

   Slavă Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh.
   Pe tine, care ai născut pe Mântuitorul şi Dumnezeu, te rog, Fecioară, izbăveşte-mă din nevoi; că la tine scăpând acum îmi tind şi sufletul şi gândul.
   Şi acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin.
   http://doarortodox.ro/2011/04/11/paraclisul-maicii-domnului/

 3. Din ce vad eu e o contradictie intre Paraclisul Maicii Domnului si Sfanta Scriptura, unde zice „in nimeni altul nu este mantuirea” Recunosc ca n-am citit Paraclisul… (l-am gasit si o sa-l citesc…) dar cred ca mai mare autoritate are Sfanta Scriptura! Si din ce am vazut in ea, doar Domnul Iisus are autoritate sa ierte pacatele, pentru ca El si numai El a fost fara pacat! Tot in Sfanta Scriptura zice ca TOTI oamenii au pacatuit si sunt lipsiti de slava lui Dumnezeu, dar iertarea vine prin credinta in El in Domnul Iisus (Romani capitolul 3)! El a murit si a inviat, si este VIU la dreapta Tatalui! Nici macar Legea lui Moise nu a putut sa mantuiasca, cu toate ritualurile si sistemul de jertfe la Templu! Legea ne-a aratat numai cat de pacatosi suntem si cat de incapabil suntem sa traim o viata neprihanita! Fara Domnul Isus am fi pierduti, si credinta crestina n-ar avea nici un sens, nu s-ar deosebi cu nimic de celelalte religii! Dar prin jertfa Lui suntem socotiti neprihaniti si prin credinta in El avem iertarea pacatelor!
  Daca gresesc sa-mi spuneti, s-au dati-mi o referinta din Biblie! Dreapta credinta sau ortodoxia ar trebui sa fie ca in timpul apostolilor, am citit acum de curand cartea Faptele Sfintilor Apostoli si mi-a placut foarte mult, si nu erau atatea ritualuri si traditii, care ma intreb in zilele noastre la ce folosesc? Nu mai rau ne ingreuiaza intelegerea voii lui Dumnezeu in viata noastra?! Peste tot, adica la toate cultele sau denominatiile crestine vad ca oamenii au tendinta sa mai adauge cate ceva la ce scrie in Sfanta Scriptura!

  Eu cred ca Sfanta Scriptura singura ar trebui sa fie autoritatea suprema, pentru ca este Cuvantul lui Dumnezeu inspirat de El! Celelalte scrieri sunt bune daca ne intaresc credinta si daca sunt conforme cu Scriptura, altfel nu cred ca folosesc, ci dimpotriva! Toata slava se cuvine Tatalui, Fiului si Sfantului Duh! Amin!

  – am cautat ce inseamna paraclis si scrie in dex ca e o slujba pentru cei vii, pe cand parastas e pentru cei morti! Dar Fecioara Maria nu a murit? Iar daca a murit atunci cand a inviat? Stiu ca numai Domnul Iisus Hristos a inviat „parga celor adormiti” celialalti sfinti apostoli sunt morti sau adormiti pana la inviere!

  Nu am citit decat Sfanta Scriptura si acolo zice ca toti cei morti in Hristos vor invia atunci cand arhanghelul va suna din trambita, iar cei credinciosi care vor fi vii atunci se vor fi rapiti si se vor intalni cu Domnul Iisus, in afara de Hristos care este viu si este inaltat la dreapta Tatalui nu mai scrie si de altii c-ar fi inviat…
  Scuze daca v-am plictisit cu intrebarile mele, dar incerc sa inteleg,
  Vreau sa fiu cu adevarat ortodox adica drept credincios nu doar cu numele, si asa sa va ajute Dumnezeu si dumneavoastra!

  • Pai ai multe de citit, citeste sfintii parinti, in primul rand Sfantul Grigore Teologul si Sfantul Ioan Gura de Aur,dar si ceilalti. Numai sectarii citesc numai Sfanta Scriptura si interpreteaza dupa capul lor. Nu e asa usor de inteles, cauta si un duhovnic cat mai bun si vorbeste cu el, o sa inveti multe. Doamne ajuta!

   • Da am sa citesc, am citit ceva din Sf Ioan Gura de Aur, eu ma rog la Dumnezeu si la Domnul Iisus si cred ca este Fiul lui Dumnezeu si El ca mi-a iertat pacatele mele si in fiecare zi ma rog sa ma ierte ca mai gresesc! Eu cred ca sunt mantuit prin credinta in El! Am sa caut un duhovnic sa vad daca trebuie sa mai fac si altceva. Doamne ajuta!

 4. Poate ca am fost off-topic, aveti dreptate cu face-book-ul din pacate ia acaparat pe multi, si multi isi arata tot ce au in casa, si cand sunt plecati pe unde sunt plecati, cred ca e o sursa foarte buna si pentru hoti! Imi aduce aminte de imparatul Ezechia care a aratat tot ce are in casa, toate bogatiile stranse solilor din Babilon, si prorocul Isaia ii spune tot ce le-ai aratat in casa ta, va veni vremea cand vor lua si vor duce in Babilon. Aproape ca nu mai este nevoie de agentii de spionaj cand oamenii de buna voi arata tot ce au si unde sunt la orice moment!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s