Ce se va alege din noi Doamne?

O ţară poate fi împinsă spre destrămare pe mai multe căi: economic, prin acapararea instituţiilor statului de grupuri de interese, prin dezorganizarea învăţământului, distrugerea sistemului public de sănătate şi pierderea celui propriu de asigurări, cât şi prin „conlucrarea“ tuturor acestor factori.

romania de vanzare

Este cazul României.

După decembrie 1989 a avut loc lichidarea, la propriu, a peste 90% din industria românească, odată cu reducerea masivă a producţiei meşteşugăreşti, în timp ce întreprinzătorii autohtoni par mai curând ignoraţi de forurile de decizie.

În prezent, la ordinea zilei este privatizarea (vânzarea) resurselor minerale şi energetice, însoţită de afirmaţia – nedemonstrată – a independenţei energetice a ţării!

Harta întocmită de Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale arată că toate zonele României, inclusiv platoul aferent al Mării Negre, sunt cuprinse în perimetrele de exploatare acordate la 26 companii străine.

Cu ce rămân cetăţenii acestei ţări în urma acestui val de explorări-exploatări? După contractele aflate în lucru, cu foarte puţin şi, în plus, la cheremul celor care efectuează forajele. Adio, independenţă energetică!

Sistemul bancar este controlat în proporţie de peste 90% prin sucursalele din România ale băncilor din alte ţări. Recapitalizarea CEC-ului – capital românesc – este refuzată de instanţele europene. Oare se pregăteşte să moară şi cea mai veche bancă populară românească?

Prin împrumuturile contractate de la Fondul Monetar Internaţional, Banca Mondială şi Banca Europeană, asupra cetăţenilor apasă cea mai mare datorie din istoria contemporană a României.

Instituţiile statului – atât la nivelul superior decizional, cât şi pe trepte intermediare – sunt direcţionate de reprezentanţi ai cercurilor de interese transpartinice constituite de mulţi ani. Încercările de a repune legea în drepturile ei se izbesc de refuzul net al acestor reprezentanţi, sub felurite „motivări“. Nu au reuşit până în prezent nici încercările de a clarifica şi eventual sancţiona multiplele „combinaţii“ pe seama avuţiei publice. Vorbim însă repetat şi insistent de independenţa justiţiei.

Rolul şi menirea parlamentului – bine definite şi formulate în teorie – rămân a fi verificate şi în practică.

Ştergerea treptată a identităţii, a conştiinţei apartenenţei la naţiunea românăse operează, de mai mulţi ani, direct asupra tinerilor prin învăţământ, mai ales prin disciplinele umaniste – limba şi literatura şi istoria românilor. Operaţiunea se efectuează prin stabilirea curriculei şi a unor tipare obligatorii pentru manuale, care, prin însăşi alcătuirea lor, îndepărtează încet şi sigur tineretul de la disciplinele respective.

Ţelul educaţiei globaliste este astăzi formarea unui om al secolului XXI interesat de valori materiale şi pseudo-culturale, fără identitate naţională, fara constinta, fara Dumnezeu. Cu alte cuvinte, un „pălmaş“ modern.

Deteriorarea sistemului public de sănătate din multiple cauze a devenit vizibilă iar exodul medicilor şi a personalului sanitar continuă.

Încorporarea cetăţeanului într-un sistem de asigurări prin companii internaţionale înseamnă supunerea acestui cetăţean în final unor reguli standard fără legătură cu posibilităţile şi evoluţia ţării respective, în cazul de faţă, România. Procesul este în curs.

Asemenea evoluţii sunt limpede influenţate de tendinţele integratoare ale Uniunii Europene conduse de o birocraţie cu reguli proprii. Reglementările succesive – care merg până la reţeta de preparare a „mititeilor“ – ca şi impunerea regionalizării continentale (obligatorie) – duc spre ştergerea identităţii statelor europene.

În ultimă instanţă vine opţiunea esenţială a fiecărui om politic român. Câtă voinţă are – dincolo de apartenenţa la un partid – de a păstra şi apăra valorile proprii româneşti – materiale, morale şi culturale? Cât de mult mai este dispus să se plece, repetat, în faţa directivelor, regulamentelor şi grupurilor de presiune din interior şi din afară?

Cu prea puţine semne pozitive, atitudinile oamenilor politici nu sunt încurajatoare. Tendinţa merge spre slăbirea în continuare şi chiar destrămarea statului şi a naţiunii.

Dinu C. Giurescu

Concluzia generala este ca acesta a fost planul papusarilor de la bun inceput. Astfel dupa lovitura de stat din 1989 au instalat in fruntea Romaniei tot felul de persoanje coruptibile si fara nici un interes national, multi dintre ei fiind de origine evreiasca. Vezi, numai poate cel mai important personaj de dupa ’89, Tovarasul Ion Iliescu.

Deviza dupa care merg cei care controleza lumea si care este poate cea mai veche, Divizeaza si Cucereste, merge din plin, iar punctele din Protocoalele Inteleptilor Sionului, care sunt bazate pe felul avid al omului dupa materialism si putere se indeplinesc unul dupa altul.

Sa ne amintim si discursul lui Shimon Peres in care se lauda cum evreii au acontat deja Romania alaturi de alte state:

Dar sa ne rugam neincetat Domnului ca aceste planuri sa se opreasca, iar daca Dumnezeu considera ca trebuie sa vina sfarsitul atunci sa ne gaseasca pregatiti.

Cititi si alte subiecte interesante despre cum e jefuita tara noastra la rubrica: Distrugerea Romaniei.

Publicitate

2 gânduri despre &8222;Ce se va alege din noi Doamne?&8221;

 1. Chiar nu stiu sa fi vazut poporul roman unit in ultimii 50 de ani.Bun, au lucrat PAPUSARII,dar oameni buni nu ati vazut numele celor care sunt pe listele de votare,nu ati vazut ce-au facut dupa ce l-au lichidat pe Ceausescu,nu v-ati cutremurat la gandul ca nu mai sunt locuri de munca,v-ati bucurat ca „plecand in lumea buna” o sa va curga lapte si miere in buzunare?! La fiecare patru ani ati primit aceleasi daruri;galeti, mici, fasole, bere,bani,etc.dar nu v-ati intrebat „de ce?”,ca v-au promis marea cu sarea si n-au facut nimic ba mai mult v-ati platit si darurile lor.Nu ati invatat nici acum ca aceste „EXCREMENTE UMANE”de la conducerea
  GUVERNULUI,JUSTITIEI,PARLAMENT,SENAT,MINISTERE,etc.TREBUIESC MATURATI . Daca nu i-ati fi votat dupa principiul”ALEGEM RAUL MAI PUTIN RAU”,sau „SUNT MANDRA CA MA REPREZINTA CA VORBESTE FRUMOS”,sau „ARATA BINE”,mod de a alege candidati,ne-au adus unde suntem.
  Si uite asa PAPUSARII si-au atins scopul cu ajutorul INCONSTIENTEI noastre,LASITATII noastre,DEZBINARII noastre,PROSTIEI noastre.
  Exista internet puteti afla cine este ”isarescu”,”mru”(idolii partii feminine-unele asa voteaza) si nu numai ,deci daca vreti sa fiti CORECTI fata de acest „NEAM” interesati-va si nu mai fiti GOMOSI cand se pune problema schimbarii sistemului,nu va simtiti prost ca nu ati avut voi aceasta ideie,important este sa AJUTATI TARA.
  MERITOCRATIA ESTE COLACUL DE SALVARE AL TARII SI AL NOSTRU si de ce nu un GHIMPE- PAPUSARILOR-!
  Cu DUMNEZEU inainte!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s