O biserică ortodoxă ucraineană din Crimeea a fost atacată de persoane înarmate

Mai multe persoane înarmante, care purtau uniforme de cazaci, au atacat, duminică, o biserică ucraineană din Crimeea, în apropiere de Simferopol, rănind două femei şi un preot, relatează AFP.

Crimeea

Mai multe persoane înarmante, care purtau uniforme de cazaci, au atacat, duminică, o biserică ucraineană din Crimeea, în apropiere de Simferopol, rănind două femei şi un preot, relatează AFP. ŞTIRI PE ACEEAŞI TEMĂ Preşedintele Ceceniei confirmă prezenţa unor combatanţi din republica … Obama se va întâlni cu liderii ţărilor central şi est-europene, inclus…

Patriarhia ortodoxă de la Kiev a informat într-un comunicat că mai mulţi enoriaşi ai bisericii din Perevalnoe, inclusiv o femeie însărcinată, au fost agresaţi duminică de bărbaţi înarmaţi de „aparenţă criminală”.

Potrivit Centrului de Investigaţii jurnalistice, citat de Bloomberg, agresorii purtau uniforme de cazaci, iar când au intrat în biserică au strigat „sataniştii” şi „fasciştii”. Reprezentanţii bisericii au mai declarat că scopul atacatorilor este să elimine bisericile ortodoxe ucrainene din peninsula Crimeea, recent anexată de Federaţia Rusă. Forţele de ordine au intervenit la circa trei ore de la producerea incidentului, anunţând că acest eveniment s-a produs din cauza că Patriarhia de la Kiev se implică în mai multe activităţi antiruse în Crimeea.

Patriarhia din Kiev acuză Moscova că desfăşoară o acţiune planificată asupra bisericilor ucrainene, subliniind că protopopul Ivan Katkalo a fost ameninţat de curând de către un reprezentant al Patriarhiei de la Kremlin.

În acest sfârşit de săptămână, peste 1.000 de persoane s-au adunat în Piaţa Independenţei din Kiev pentru a comemora victimele confruntărilor violente dintre jandarmi şi manifestanţii proeuropeni, eveniment care a dus la înlăturarea fostului preşedinte ucrainean, Viktor Ianukovici.

În luna martie, peninsula Crimeea a fost anexată de Federaţia Rusă, în urma unui referendum considerat ilegal de comunitatea internaţională, precum şi de conducerea de la Kiev.

Sursa: adevarul.ro

Comentariu VT:

Iata cat de miseleste loveste din nou satana prin NATO si Uniunea Europeana, incercand sa induca ideea ca Rusia ataca bisericile Otodoxe. Oamenii dezimformati din pacate cred imediat ce li se serveste de presa vanduta. 

ukraine-crimea-russia-usa

Rusia pe langa faptul ca a castigat o apreciere enorma prin crestera economiei si impicit cresterea nivelului de trai a populatiei (asta de cand a venit Putin), a castigat de asemenea o incredere  desosebita in randul populatiei si prin promavare si apararea ortodoxiei.

Sunt convins ca in spatele acestor actiuni demente se afla aceasi instigatori care au destabilizat Ucraina in ultimul timp. Acelasi lucru incercand sa il faca si acum, lovind in Ortodoxie si impicit in increderea populatiei pro Ruse din Ucraina.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s