China se alatura Rusiei in razboiul din Siria. Portavionul chinez Liaoning-CV-16 a ajuns în urmă cu câteva zile în portul sirian Tartus

Portavionul chinez Liaoning-CV-16 a ajuns în urmă cu câteva zile  în portul sirian Tartus, cartierul general militar al Rusiei, însoțit de un crucișător de rachete, dezvăluie debkafile, unul din cele mai importante siteuri de informaţii militare din lume, care îsi are sediul central în Israel.

portavion

Surse militare au informat debkafile că portavionul chinez a trecut prin Canalul de Suez, în 22 septembrie, la o zi după summit-ul de la Moscova între președintele rus Vladimir Putin și premierul israelian Benyamin Netanyahu.

Când a vorbit cu premierul israelian, Putin nu a făcut nici o mențiune că navele de război chineze vor intra în estul Mediteranei.

Sosirea chinezilor în Siria dă peste cap situația strategică din jurul conflictului sirian, adăugând o nouă dimensiune globală a sprijinului militar  de la Moscova si Teheran pentru Assad, spune debkafile

Siteul israelian spune că chinezii s-au pregătit de un sejur prelungit în Siria. Avioane şi elicoptere s-au alăturat sau urmează să se alăture coaliţiei Rusia-Iran în Siria.

Debka mai spune că chinezii vor trimite la Siria un escadron de J-15, luptători Flying rechin. Chinezii vor trimite cel puțin 1.000 de pușcași marini pentru a lupta alături de omologii lor din Rusia și Iran împotriva grupurilor teroriste, inclusiv ISIS. – trezirealarealitate.ro

Chiar daca Rusia si SUA par sa fi semnat o intelegere, care sa duca la impunerea pacii in Siria, lucrurile nu sunt clare deloc.

Iar faptul ca Rusia si-a intensificat actiunile in Siria in ultimul timp, iar China se alatura de asemenea in acest conflict, arata ca totul este praf in ochi, iar ideea de pace in Orientul Mijlociu, este foarte departe si asta pentru ca SUA, Israelul si vasalii lor continua pe celalata parte sa alimenteze cu arme gruparile teroriste care lupa impotriva lui Assad.

Totul pare sa faca parte insa, din strategia expusa cu mai mult timp in urma de papusarul Henry Kissinger:

Predictiile socante facute de SIONISTUL Henry Kissinger despre AL TREILEA RAZBOI MONDIAL incep sa se advereasca!

9 gânduri despre &8222;China se alatura Rusiei in razboiul din Siria. Portavionul chinez Liaoning-CV-16 a ajuns în urmă cu câteva zile în portul sirian Tartus&8221;

  1. Articolul preluat de dumneavoastră a fost publicat in 28 septembrie 2015.Nu are legătură momentan cu tratatul de pace ce urmează a fi implementat in Siria.A fost o defilare demonstrativa ci nu o implicare directa a chinezilor.Eu la concluzia asta am ajuns!

  2. Icoana cu Maica Domnului din dreapta articolului este insotita de un stih „Preasfanta Fecioara Maria , mantuieste-ne pe noi „, cred ca mai potrivit este pentru noi ortodocsii :”Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu , mantuieste-ne pe noi „, pentru ca prea suna a catolic , Fecioara Maria simplu , cand Maica Domnului este Nascatoare de Dumnezeu , asa cum o numim noi ortodocsii in exclusivitate !

  3. VT,acest articol de pe Debka este din toamna.(chiar eu ti-am dat un link,verifica).Nu am crezut atunci si nu cred nici acuma ca China o sa participe efectiv la operatiuni in Siria.A fost mai mult un „joc de imagine” al chinezilor(timpul scurs de la interventia Rusiei,a dovedit-o).Armata Chinei,ce-l putin la momentul septembrie 2015 si momentul de fata,este acelasi.Nu o spun eu,o spun vocile lor autorizate.
    Pentru aceasta,China îşi reorganizează armata şi ia în calcul să participe la misiuni externe
    Preşedintele Chinei Xi Jinping a anunţat o vastă reformă militară în cadrul armatei ţării sale, cu scopul de a o face mai eficientă şi mai puternică. Reforma prevede posibilitatea participării militarilor chinezi în misiuni externe, iar una dintre misiuni ar putea fi alăturarea la lupta împotriva reţelei teroriste Statul Islamic.
    Efectivele armatei chineze urmează să fie reduse de la 2.300.000 la 2.000.000,
    Un cercetător a apreciat că această reorganizare are drept scop sporirea capacităţii de luptă a armatei chineze. „Mult timp, China nu avea interese în străinătate, iar Marina, Forţele Aeriene şi Forţele Strategice erau mai slabe în raport cu Armata Terestră“, a explicat Ni Lexiong, profesor la Universitatea din Shanghai, citat de AFP. „Pentru a ajunge din urmă SUA şi Europa, China trebuie să-şi sporească nivelul de modernizare şi capacitatea de luptă a armatei sale“, a adăugat el.
    http://adevarul.ro/international/asia/china-isi-reorganizeaza-armata-ia-calcul-participe-misiuniexterne-1_56992e8f37115986c6872680/index.html

Lasă un comentariu