Diferente intre Biblia tradusa de Dumitru Cornilescu si urmata de protestanti si multi dintre sectari si Biblia Ortodoxa

See the source image

DACA SUNTETI ROMANO CATOLICI ,este bine sa stiti ca pâna în anul 1054 Biserica dumneavoastra a fost una cu cea Ortodoxa. În acel an Papa de la Roma s-a despar?it de cele patru Patriarhate apostolice (Constantinopol, Alexandria, Antiohia si Ierusalim) si a început sa faca schimbari dogmatice. Astfel Biserica dumneavoastra este veche de 1000 de ani.

DACA SUNTETI LUTERANI, religia dumneavoastra a fost întemeiata de catre MARTIN LUTHER, un fost calugar din Biserica Catolica, în anul 1517.

DACA APARTINETI BISERICII ANGLICANE, religia dumneavoastra a fost întemeiata de catre REGELE HENRIC AL VIII ÎN ANUL 1534, deoarece Papa nu i-a acordat dreptul de a divorta si a se recasatori.

DACA SUNTETI PREZBITERIENI , religia dumneavoastra a fost înfiin?ata de JOHN KNOX în Scotia, în anul 1560.

DACA SUNTETI CONGREGATIONISTI, religia dumneavoastra a fost initiata de catre ROBERT BROWN, în Olanda în anul 1582.

DACA SUNTETI PROTESTANTI EPISCOPALI, religia dumneavoastra a fost o ramura a Bisericii Anglicane, înfiintata de catre SAMUEL SENBURY în coloniile americane, în SECOLUL 17.

DACA SUNTETI BAPTISTI, îi datorati principiile religiei dumneavoastra lui JOHN SMYTH, care a lansat-o la Amsterdam în anul 1606.

DACA APARTINETI BISERICII DANEZE REFORMATE, îl recunoasteti ca fondator pe MICHELIS JONES, deoarece religia dumneavoastra îti are originile în New York, în anul 1628.

DACA SUNTETI METODISTI, religia dumneavoastra a fost fondata de catre JOHN SI CHARLES WESLEY în Anglia, în anul 1774.

DACA SUNTETI MORMONI, bazele religiei dumneavoastre au fost puse de catre JOSEPH SMITH în Palmyra, New York, în anul 1829.

DACA SUNTETI MEMBRI AI BISERICII ARMATA SALVARII, SECTA dumneavoastra a fost initiata de catre WILLIAM BOOTH, în Londra, în anul 1865.

DACA SUNTETI MEMBRI AI BISERICII SCIENTOLOGICE, anul în care aceasta religie s-a nascut este 1879, iar cea care a fondat-o este MARY BAKER EDDY.

DACA APARTINETI uneia dintre organizatiile religioase cunoscute sub numele „Biserica Nazarineanului”, „Evanghelia Penticostala,” „Biserica Sfânta” sau „Martorii lui Iehova”, religia dvs este una dintre sutele de NOI SECTE fondate de oameni în ultima suta de ani .
Daca sunteti ortodox credinta dumneavoastra este de 2000 de ani din Hristos si Sfintii apostolic.

“Caci cuvântul Crucii, pentru cei ce pier, este nebunie; iar pentru noi, cei ce ne mântuim [toís dé sozoménois], este puterea lui Dumnezeu” (1 Corinteni 1:18)devine la Cornilescu:
“dar pentru noi, cari suntem pe calea mântuirii, este puterea lui Dumnezeu.”

La fel si citatul: “Pentru ca suntem lui Dumnezeu buna mireasma a lui Hristos între cei ce se mântuiesc [en toís sozoménois] si între cei ce pier” (2 Corinteni 2:15),devine le el:
“cei ce sunt pe calea mântuirii si printre cei care sunt pe calea pierzarii.”

Întelesul cel adevarat al mântuirii îl da chiar Hristos când spune: “Si I-a zis cineva: Doamne, putini sunt, oare, cei ce se mântuiesc [olígoi hoi sozómenoi]? Iar El le-a zis: Nevoiti-va [agonízesthe] sa intrati prin poarta cea strâmta, ca multi, zic voua, vor cauta sa intre si nu vor putea.” (Luca 13:23-24)

În zadar Cornilescu modifica pasajul: “Doamne, oare putini sunt cei ce sunt pe calea mântuirii?” caci raspunsul: “Nevoiti-va sa intrati…”elimina orice idee de mântuire exterioara, rationala, automata, extrem de sigura, fara vreo conlucrare – prin nevointa, lupta si osteneala faptelor – din partea celui ce cauta poarta cea strâmta.

În originalul grecesc, crestinii se mântuiesc [en toís sozoménois] în cadrul unui proces duhovnicesc prin care sufletele lor sunt înca supuse ispitirii, au nadejdea, nu siguranta mântuirii, conform Apostolului: “Dar una fac: uitând cele ce sunt în urma mea, si tinzând catre cele dinainte, alerg la tinta [katá skopón dióko], la rasplata chemarii de sus, a lui Dumnezeu, întru Hristos Iisus.” (Filipeni 3:13,14)
Traducerea eronata folosita de Cornilescu conduce în mod inevitabil la o contradictie fata de cuvintele lui Pavel, prin care arata ca nu este mântuit si ca înca alearga dupa cununa. Aceeasi întelegere ortodoxa despre mântuire se regaseste si la Apostolul Petru: “Si de vreme ce dreptul abia se mântuieste cel necredincios si pacatos unde se va arata?” (1 Petru 4:18) în opozitie cu interpretarea protestanta care încearca din nou diluarea textului: “Si daca cel neprihanit scapa cu greu, ce se va face cel nelegiuit si cel pacatos?”.

Modificari în Vechiul Testament.

“Dusmanie voi pune între tine si între femeie, între samânta ta si samânta ei. Acesta îti va zdrobi capul, iar tu îi vei întepa calcâiul.” (Facere 3:15) “Acesta” [autós], adica Iisus Hristos, schimba radical întregul înteles, aducând mesajului un caracter profetic clar, fiind legat de vestirea de peste veacuri de la 1 Ioan 3:8. Cornilescu însa traduce: “aceasta [ea] îti va zdrobi capul…”, pierzând cu totul latura mesianica a textului. Aceeasi cenzura se constata si asupra pasajului: “nu numai cu pâine traieste omul, ci cu tot Cuvântul [epí pantí rhémati] care iese din gura Domnului” (Deuteronom 8:3), care în varianta Cornilescu devine: “ci cu tot ceea ce iese din gura lui Dumnezeu”, lipsa termenului cuvântul [rhéma]taind orice legatura semantica si profetica cu lógos – Logosul Întrupat – Iisus Hristos.

Si pentru a fi totul limpede, textul de mai sus se regaseste si la Matei 4.4, unde dialogul dintre Hristos si diavolul este redat întocmai dupa Biblia ortodoxa Septuaginta si nu dupa traducerea lui Cornilescu.

In alt loc în Septuaginta: “Jertfa si prinos n-ai voit, dar trup mi-ai întocmit [thysían kaí prosphorán ouk ethélesas, sóma dé katertíso moi].” (Psalmi 39:9) Traducerea lui Cornilescu prezinta denaturari majore: “Tu nu doresti nici jertfa, nici dar de mâncare, ci mi-ai strapuns urechile.” (Psalmi 40:6) Cenzurarea profetiei nu este doar evidenta, ci si lipsita de orice logica.

“Dar Iisus are o preotie netrecatoare prin aceea ca El ramâne în veac”, pe când în traducerea Cornilescu scrie “Dar El, fiindca ramâne în veac, are o preotie, care nu poate trece de la unul la altul”. Citatul este folosit de protestanti pentru a justifica necredinta lor fata de succesiunea apostolica.

Chipurile cioplite.

Textul ortodox “rusinati cei care se închina chipurilor cioplite” devine în traducerea Cornilescu “rusinati cei care se închina icoanei”.
În Apocalipsa, “chipul fiarei” devine pentru Cornilescu “icoana fiarei”. Icoana e totusi un termen care apare mult mai târziu. In textul original (grecesc, masoretic, manuscrisele de la Marea Moarta) nu apare. La Cornilescu însa apare.

Nasterea din nou.

În Evanghelia dupa Ioan, cap. 3, verset 3, este redata discutia Domnului Iisus cu Nicodim. Mântuitorul îi spune: “Daca nu se naste cineva de sus, nu poate sa vada împaratia lui Dumnezeu”.
Cornilescu, traducând în fapt dupa versiunile protestante engleza si franceza ale Bibliei (neoprotestantii îl lauda totusi ca pe un erudit al limbilor vechi), scrie “daca nu se naste cineva din nou…”, pentru a face potrivirea cu doctrina neoprotestanta a nasterii din nou a crestinului, în urma unei rugaciuni spontane, care marcheaza totodata si încheierea mântuirii.
Textul original grecesc – gennisi anothen – înseamna “sa se nasca de sus”. De altfel, la versetul 4, unde Nicodim întreaba cum poate sa se nasca un om batrân, Cornilescu adauga de la sine “…din nou”.

Mia de ani.
În cartea Apocalipsei, capitolul 20, Cornilescu traduce din Biblia engleza, nu din originalul grecesc. În timp ce în original se vorbeste despre “mii de ani”, Cornilescu traduce “o mie de ani”, aliniindu-se astfel ereziei neoprotestante a “împaratiei de o mie de ani”.
Daca el ar fi fost, asa cum încearca sa-l prezinte neoprotestantii, un erudit în limbile ebraica si greaca, în mod evident ar fi vazut si înteles originalul grecesc.

Psalmul 50 este: ,,Milueste-ma, Dumnezeule, dupa mare mila Ta . . . “, psalmul de pocainta al lui David, la ei este Psalmul 51, care zice: ,,Ai mila de mine, Dumnezeule, in bunatatea Ta!“, cu totul altul este sensul la noi si altul la ei.

In Psalmul 96, 7, la ortodocsi spune: ,,Sa se rusineze toti cei ce se inchina chipurilor cioplite si se lauda cu idolii lor” la sectari in Psalmul 97, 7 – caci nici numerotarea psalmilor nu este identica – scrie: ,,Sint rusinati toti cei ce slujesc icoanelor si care se falesc cu idolii”, lor nu le plac icoanele, ca le-au facut idoli. Dar idolii sunt: animale, pasari, oameni, zei, astri, soarele, pietrele; la acestea sa nu te inchini. Icoana il arata pe Dumnezeu, si Moise a facut Heruvimi in cort, tot icoane.
Numerotarea Psalmilor este gresita, au taiat un psalm in doua, la noi este psalmul 96, iar la ei 97. Textul este foarte încâlcit.

În Noul Testament, la Matei 1, 20 scrie la noi: ,,Iosife, fiul lui David, nu te teme a lua pe Maria, logdnica ta”, iar la ei, la sectari scrie: ,,Pe Maria, nevasta-ta!” dar oare Maica Domnului i-a fost nevasta lui Iosif? Ce dracie! Cum s-a implinit atunci proorocia lui Isaia 7, 14: ,,Iata fecioara va avea in pintece si va naste fiu . . . “? Ce ratacire grozava, nu se naste Hristos dintr-o nevasta, ci dintr-o fecioara!?

In Evanghelia de la Luca 1; 28, la noi scrie: ,,Bucura-te cea plina de har” iar la sectari:,,Plecaciune tie .. . .” Au inlocuit ,,Bucura-te” ca sa nu fie ca la noi la Acatist. In limba greaca scrie: ,,Herete” = bucura-te – alta greseala a lor.

La Luca 1, 43, la noi scrie: ,,Si de unde mie cinstea aceasta, ca sa vina la mine Maica Domnului meu?” iar sectarii au pus: ,,mama Domnului” in loc de Maica Domnului, ei n-o cinstesc, ci o batjocoresc!

L-a Luca 1, 48, la ortodocsi scrie: ,,Ca iata, de acum ma vor ferici toate neamurile” la sectari scrie asa: ,,Ca iata de acum incolo, toate neamurile imi vor zice fericita”. Este o injosire adusa Maicii Domnului. Daca ei n-o cinstesc, atunci au ajuns s-o batjocoreasca, ca-i o femeie de rând, ca a mai avut copii. Ce dracii in capul lor!
Greseli mai sunt la Tit 3, 10 si in multe locuri, asa-i Biblia lor, daca si-au stricat credinta si-au stricat si Scriptura.

La I Tim 3, 1: ,,De doreste cineva sa fie Episcop. . .” la ortodocsi, iar la sectari: ,, . . . sa fie episcop” cu explicatia, episcop = priveghetor, supraveghetor. Mare greseala. Episcopii numai in Biserica îi gasim. Numai Biblia si Noul Testament tiparit de Biserica sunt bune, ca de sunt asa cum au fost si in urma cu 2000 de ani, ale lor va duc in Iad. Noi avem carti foarte vechi, scriptura nu-i de ieri sau alaltaieri. ,,TOATA Scriptura este de Dumnezeu insuflata” (II Tim 3, 16) deci toata nu numai o parte.

In Biblia ortodoxa gasim cuvantul preot sfintit de apostoli. La sectari cuvantul preot = batrin, deci un om oarecare de rind, mare greseala. Preotul este preot pus de sfintii Apostoli. Vezi Iacov 5, 14.

Urmariti va rog si:

De ce cinstesc ortodocsii Sfintele Icoane si cum sectarii interpreteaza gresit Sfanta Scriptura

Alte subiecte interesante despre frumusetea ortodoxiei, puteti gasi la categoria: Ortodoxie

19 gânduri despre &8222;Diferente intre Biblia tradusa de Dumitru Cornilescu si urmata de protestanti si multi dintre sectari si Biblia Ortodoxa&8221;

  1. Sunt multe greseli de punctuatie. La finalul fiecarui text/pasaj explicat apare semnul intrebarii. Banui ca autorul a dorit sa puna semnul exclamarii. Rog corectare,multumesc !

  2. O lume apostata,asteptandu-si stapanul:
    „În acest sezon al Solstițiului de iarnă, sărbătorim nașterea Soarelui necontenit – motivul adevărat al sezonului. În calitate de americani, să cinstim, de asemenea, nașterea Legii noastre cu privire la drepturi, care ne amintește că nu poate exista libertate de religie, fără a avea libertate de religie în guvern „.
    https://friendlyatheist.patheos.com/2018/12/05/an-atheist-banner-and-giant-scarlet-a-display-are-back-up-in-downtown-chicago-2/
    Un afiș de la Templul Satanic din Chicago a fost plasat în Rotunda State House, care se alătură scenei Nașterii pentru a marca sezonul de Crăciun și Menorah pentru a marca Hanuka.
    https://www.sj-r.com/news/20181203/satanic-temple-monument-added-to-illinois-capitol-rotunda-displays

  3. în Matei cap 5 : 10 , 11 ; scrie : ferice de cei prigoniti din pricina neprihãnirii , cãci alor este înpãrãtia cerurilor ! Ferice , va fi de voi când , din pricina mea , oameni vã vor ocãrî , vã vor prigoni si vor spune tot felul de lucruri rele si ne adevãrate înpotriva voastrã . În Biblia mea scrie cã cine nu iubeste , na cunoscut pe Dumnezeu ( 1 Ioan 4 : 8 ) , iubirea este înplinirea legi , prima poruncã este sã iubesti pe Domnul , Dumnezeul tãu , iar a 2 -ua este sã iubesti pe aproapele tãu ca pe tine însuti , în aceste 2 -ua porunci se cuprinde toatã legea si prorocii ( Matei cap 22 : 36 – 40 ) , dragostea nu face rãu aproapelui ( Romani cap 13 : 8 – 10 ) . Nebuni si orbi , provaduitori orbi , care strecurati tântarul si înghititi cãmila , vai de voi , cãrturari si farisei fãtarnici ! Pentru cã voi sunteti ca mormintele vãruite , care pe dinafarã se aratã frumoase , iar pe dinauntru sunt pline de oasele mortilor si de ori ce fel de necurãtenie . Nu stiti cã cei nedrepti nu vor mosteni înpãrãtia lui Dumnezeu ( 1 Corinteni cap 6 : 9 – 11 ) , de ce vezi tu paiul din ochiul fratelui tãu si nu vezi bârna din ochiul tãu ( Matei cap 7 : 3 , 4 , 5 ) . Cine îti dã dreptul sã batjocoresti si sã minti , Bisericile Neoprotestante nu sunt secte ci Culte , iar învãtãtura lor nu este ereticã , Biblia de Cornelescu este netsuperioarã celei ortodoxe . În Ioan cap 8 : 44 scrie : voi aveti ca tatã pe Diavolul si vreti sã înpliniti poftele tatãlui vostru . El de an îceput a fost ucigas si nu stã în adevãr , pentru cã în el nu este adevãr . Ori de câte ori spune o minciunã , vorbeste din ale lui , cãci este mincinos si tatãl minciuni . Asa dar si tu ai ca tatã pe diavolul , cãci înplinesti poftele lui , si ori de câte ori minti , vorbesti din ale lui, ori de câte ori vorbesti de rãu pe aproapele tãu vorbesti din ale lui , pocãiestete dar , de faptele tale altfel iadul te mãnâncã . Culeg oameni struguri din spini sau smochine din mãrãcini ? Tot asa , ori ce pom ( om ) bun face roade bune , dar pomul ( omul ) rãu face roade rele ( Matei cap 7 : 16 -17 )

    • Biblia lui Cornelescu este o interpretare habotnica dupa capul lui. Hristos spune clar: „CINE SCHIMBĂ O IOTĂ SAU O CIRTĂ DIN LEGE, VREDNIC ESTE DE GHEENĂ”.(Matei cap.5 vers.18).
      Voi toti astia rataciti habar nu aveti de nimic, mergeti direct in IAD cu biblia aia a voastra falsificata!

  4. Biblia lui Cornelescu este netsuperioarã celei ortodoxe , este cea mai rãspânditã si cititã traducere . Nu pot sã nu mã întreb dacã nu cumva în spatele acestor atacuri nu se aflã biserica ortodoxã . N-a scos nimeni nici o slovã din Lege , traducerea lui Cornelescu este una moderna ( o traducere din 1921 ) , în comparatie cu Biblia ortodoxã care are o vechime mult mai mare si care a rãmas la nivelul perioadei lingvistice în care a fost tradusã . Râde ciob de oalã spartã , nu ti-am spus eu cã esti un farieu fãtarnic ? Nu ne fã pe noi ca pe voi , cã pânã una alta Bisericile Neoprotestante , sunt netsuperioare celei ortodoxe , crestini Neoprotestanti cautã sã trãiascã dupã cum e scris , în Cuvântul lui Dumnezeu , pe când cei ortodocsi nu ! Ba chiar , e-i cred cã sunt buni crestini fãcând lucruri ne îngãduite de Dumnezeu , acceptã homosexualitatea , sunt curvari , urâtori de oameni , trufasi , betivi , idolatri si cu toate astea , sunt bine vãzuti de oameni ( ortodocsi ) , si de biserica ortodoxã , asta numesc eu rãtãcice , sã trãiesti în pofte si desfrâu crezând cã esti mântuit . Eu zic sã te uiti în curtea ta

      • nu , multumesc , eu stiu cine sunt , si încotr-o mã duc . Uite asta-i bunã , ortodocsi insistã asupra vieti întru Hristos , da am vãzut la referendumul pentru familie ascultarea si teama ortodocsilor de Dumnezeu , nu mai spun cã ortodocsi merg la bisericã de crãciun si de pasti , asta nu e viata în Cristos , ci în firea pãmânteascã , da , sã citim mai departe , îndumnezeirea înseamnã a fi pãrtas la firea Dumnezeiascã , uau , trãiesc într-o tarã de sfinti , si n-am stiut , toti au fetele senine , nu înjurã , nu vorbesc vulgar , nu urãsc pe aproapele lor , se îngãduie u-ni pe alti , stãruiec în rugãciune si ascultare de Dumnezeu , nu existã curvie , betie , mânie , urã , mândrie , vorbe urâte , idolatrie , pizmã , ceartã , ce-mai ! E raiul pe Pãmânt , pe cine vreti sã pãcãliti . Eeeeeeeeeee , nu , Bisericile Neoprotestante nu sunt secte ci culte , domnule autor , locul mincinosilor este în iad . Da hai so lamurim si pe asta , pe scurt , toti crestini sunt sectanti , pentru cã ne-am desprins din religia Iudaicã , pentru cã mesajul lui Cristos a fost unul sectant , dar , cele mai sectante Biserici Crestine sunt ? Ati ghicit ! Biserica Catolicã si ceea Ortodoxã , si culmea , ele spun cã sunt cele mai neprihãnite , vai de voi farisei fãtarnici

      • Mai ratacitule, habar nu ai ce vorbesti, Ortodoxia in primul rand nu este nici secta, nici cult, este Trupul Mantuitorului, este trairea cea mai inalta intru Dumnezeu, este legatura cu cerul. Numai si numai in Ortodoxie gasesti Duhul Sfant, toti care v-ati desprins din Biserica Mama incepand cu catolicismul la 1054 sunteti cazuti in erezie si Duhul Sfant s-a ridicat de la voi. Ortodoxia nu inseamna unii oameni care chiar daca sunt botezati fac ce fac, este o taina si inseamna tot ce ti-am explicat. Dar tu nu ai studiat nimic din Ortodoxie, absolut nimic, tu faci doar ce va invata satanele alea de pastori ai vostri care sunt niste rataciti groaznici, lupii in piele de oaie de care amintea Mantuitorul. Voi cu secta voastra care s-a infintat in Satanista aia de America, nu sunteti nici pe aproape de ce credeti voi ca sunteti. Iar mandria asta a voastra care nu va lasa sa cititi si sa invatati adevarul transmis de Dumnezeu, nu este decat de la cel rau, sa tii mine lucru asta. Tu crezi ca Sfintii Parinti, adevaratii stalpi ai credintei in Hristos au trait in erezie pana v-ati format voi acum doar cateva sute de ani in America? Gandeste logic, daca sufletul ti-e plin de venin de la satana si nu te lasa intelegi. Dar cu asta am incheiat aceasta discutie, pentru ca degeaba incerc sa iti explic niste lucruri, ca voi in general cu foarte mici exceptii sunteti prea indoctrinati ca sa deschideti ochii si cand vorbim cu voi, e ca si cum am vorbi cu o usa, vorba lui Petre Tutea.

  5. 1 , nu ortodoxia este trupul lui Cristos . 2 , toti crestini sunt sectanti indiferent de Cultul din care fac parte . 3 , Biserica Catolicã va declarat sectã . 4 , termenul de Biserica Catolicã apare în jurul anului 100 . 5 , Biserica Romano -Catolicã este cea mai timpurie Biserica Crestina , si se considerã urmasa de drept a Biserici Apostolice . 6 , în primele 3 secole crestini spuneau crestin este numele meu , catolic este prenumele meu . 7 , în 1054 biserica ortodoxã sa desprins de ceea Catolicã si nu invers . 8 , habar n-ai ce este Duhul Sfânt , Duhul Sfânt este Dumnezeu , este o putere , nu ori cine primeste darul Duhului Sfânt , si dacã nu trãiesti dupã cum este scris în Cuvântul lui Dumnezeu , îl pierzi , indiferent cã esti neoprotestant , catolic sau ortodox , Dumnezeu nu are în vedere fata omului . Gresit no-i ne lãsãm învãtati de Dumnezeu si cãlãuziti de el . N-am sufletul plin de venin , ci mam sãturat sã tot ascult batjocorile adresate celorlante Culte . Am citit lincul si ce ai scris

  6. Daca ai citit, nu ai inteles absolut nimic, asta unu la mana si doi la mana catolicii s-au despins de Biserica Apostolica prin ereziile mari aduse si nu invers, incepand cu infailibilitatea papei si sfarsind cu filioque, ei nu au mai respectat sfintele sinoade ecumenice, facandu-si proprile reguli, la fel cum au facut si ceilalti care s-au desprins mai departe din cataolicism, departandu-se tot mai mult de Biserica Aposolica adevarata, cazand in erezii tot mai groaznice.
    Trei la mana, Dumnezeu este intruchipat in Sfanta Treime, in trei Entitati: Dumnezeu Tatal, Dumnezeu Fiul si Dumnezu Duhul Sfant, Duhul Sfant vine de la Tatal, dar nu este Tatal.
    Urmareste cu atentie urmatorul link: https://vremuritulburi.com/2014/09/09/parintele-arsenie-papacioc-despre-catolici-si-ecumenism/
    cat si celelate subiecte despre catolicism de la categoria urmatoare: https://vremuritulburi.com/category/catolicism/

  7. omule , tu de ce crezi cã sa încercat reformarea Biserici Romano- Catolice în sec al 16-lea . Protestanti au luptat pentru revenirea la formele primare ale crestinizmului . Stiu prea bine cã Biserica Catolicã este ereticã , asa este , nu te pot contrazice , nici macar no mai pot numi Catolica , ci mai degrabã New Age , stiu bine si ce urmãreste , si din pãcate sunt 100/100 convins cã va reusi , sã-si facã poftele . Dar nici Biserica Ortodoxã nu-i mai breazã , are si e-a bubele iei , 1 ; infiabilitatea Biserici Ortodoxe , ca unicã detinãtoare a adevãrului , a sucesiunii apostolice , a harului si mântuirii . 2 ; investirea traditiei cu aceeasi autoritate ca si Biblia . 3 ; adãugarea cãrtilor deutrocanonice ( necanonice , ne insuflate de Duhul Sfânt ) la cãrtile canonice . 4 ; Institutia preotiei si sacramentele . 5 ; botezul copiilor . 6 ; miruirea copiilor . 7 ; doctrina înãltãri maici Domnului la cer . 8 ; doctrina cã fecioara Maria a rãmas pururea fecioara ( nu stiu de ce s-o mai însurat Iosif cu Maria , dacã no putut s-o , sti tu ce !! ) . Divinizarea Mariei ca înpãrãteasã a cerurilor etc . Ce am scris asa rãmâne , mai adaug doar atât , marea schizmã sa produs din cauza intereselor , celor 2 -uã Biserici , a fost o luptã pentru ciolan , din care învingãtoare a iesit Biserica Romano-Catolicã . Nu dragule , gresesti , noi ãstea , care ne-am desprins de Biserica Catolicã , nu ne-am îndepãrtat de învãtãtura apostolicã , ci voi ! Bisericile Surori , Biserica Catolicã si ceea Ortodoxã sau îndepãrtat de învãtãtura apostolicã , sti cã cuvântul lui Dumnezeu vorbeste despre 2 -uã surori prea curve , acelea sunt Biserica Catolicã , si ceea Ortodoxã , amândouã pretind cã detin adevãrul absolut , si fac lucruri ne îngãduite de Dumnezeu . Noi neoprotestanti / protestanti trãim dupã învatãtura apostolicã , cum poti sã ne învinovãtesti pe noi , cã , nu trãim dupã învatãtura apostolicã , asta-i culmea !

  8. Hagedus numai prostii va invata pastorii aia ai vostri, da, Biserica Ortodoxa detine adevarul si mantuirea, pentru ca e construita in totalitate pe invatatura lui Hristos si a apostilor din primele secole care i-au urmat, Biserica Ortodoxa nu a schimbat de 2000 de ani nici o slova din invatatura Domnului. Cum poti sa declari de Sfanta Maria ca ea a continuat sa traiasca cu Iosif ca soti si sotie? Pastorii vostrii uite cum va invata numai minciuni, denigrand-o pe cea care a dat viata lui Dumnezeu!!! Fecioara Maria nu a fost casatorita niciodata cu Iosif, Iosif a fost doar un protector a Imparatului Lumii si au trait in curatenie pana la sfarsitul vietii lor. Urmareste te rog urmatorul link: https://www.crestinortodox.ro/dogmatica/maica-domnului/conceptii-eronate-despre-fecioara-maria-69096.html
    Cat despre celelalte mizerii scrise de tine despre Ortodoxie, urmareste link-urile:
    https://vremuritulburi.com/2014/05/15/parintele-cleopa-ilie-dialog-cu-sectari/
    https://vremuritulburi.com/2015/12/04/parintele-cleopa-ilie-despre-sectari-au-case-de-rugaciuni-dar-acolo-e-casa-satanei-unde-nu-sint-preoti-si-arhierei-nu-este-hristos/
    https://vremuritulburi.com/2014/10/08/parintele-cleopa-ilie-in-dialog-cu-sectarii-despre-cinstirea-sfintelor-moaste/
    https://vremuritulburi.com/2014/08/26/parintele-ilie-cleopa-despre-taina-sfantului-maslu/
    https://vremuritulburi.com/2014/07/31/parintele-cleopa-stiti-voi-cine-este-maica-domnului-si-cata-cinste-cata-putere-si-cata-mila-are/

  9. Biblia ta e tradusã intentionat gresit , si ori cum o dai , tot de cãsãtoriei vorba . Uite aici ! Matei 13 : 54-56 ; de unde are el întelepciunea aceasta si puterile ? Oare nu este aceasta fiul teslarului ? Au nu se numeste mama sa Maria si fratii sãi Iacob si Iosif si Simon si Iuda ? Si surorile lui , acestea sunt citate din Biblia ortodoxã versiunea Bartolomeu Anania 2001 . Iatã cã oamenii din Nazaret , î-i cunostea familia si pe el , si iei au declarat , cã pãrintii lui sunt Iosif si Maria , cã au avut si alti fii , Iacob si Iosif si Iuda si Simon , precum si surori ! Si acum vine bomboana depe tort , ca dovadã cã Biblia ortodoxã a fost tradusã ca sã sustinã interesele Biserici ortodoxe . Traducerea ortodoxã din 1982 , care introduce în parantezã dupã expresia , fratii ( verii ) lui , si respectiv , surorile ( verisoarele ) lui . Ei aici sa dat Biserica ortodoxã de gol , cafiind o rãstãlmãcitoare a Cuvântului lui Dumnezeu , din 2-uã motive , 1 duce în eroare cititorul prezentând în text 2-uã variante , fratii si verii , nu sunt acelasi lucru ! 2 , Biserica ortodoxã a tradus Noul Testament din limba greacã , iar în greacã este adelphói care înseamnã fratii si adelpái care înseamnã surori , chiar si în limba ebraicã ( shem tob ) , înseamnã fratii . Când toti specialisti recunosc cã termenii grecesti adelpói si adelpái folositi în Matei cap 13 : 55 aveau în lumea greacã de atunci semnificatia de frate si sorã , voi mintiti de înghiatã apele . Mintiti cu nerusinare , si mai aveti tupeul sã acuzati pe alti de erezie , vai vouã ! Faceti ori ce pentru a vã justifica ereziile .

    • Tu chiar esti un drac fara coarne cum spunea Parintele Ilie Cleopa, voi mintiti de ingheata apele, nu va este rusine sa o defaimati pe Fecioara Maria si sa scrieti asemnea mizerii???
      Ceea ce va explica Sfintii Parinti ai Ortodoxie exact asa este, pastorii vostrii nu inteleg absolut nimic din Cuvantul Domnului, o traduceti si interpretati dupa capul vostru, excat cum fac homosexualii, schimband o gramada de pasaje ca sa se potrivesca cu mizerile lor. De acum esti banat pe acest site, mergi la sectarii tai si scrie acolo satana ce esti!

Lasă un comentariu