Sighet – Martirilor Anticomunişti din Maramures le este refuzată cinstirea la ordinul Institultului Elie Wiesel

Un capitol important al rezistenţei anticomuniste din Maramureş l-a constituit grupul de elevi organizaţi în Frăţia de Cruce a liceului “Dragoş Vodă” din Sighet, numit mai târziu “lotul Vişovan”, după numele profesorului Aurel Vişovan, liderul grupului. Atitudinea lor dârză, de apărare a valorilor creştine şi naţionale, au plătit-o cu ani grei de închisoare la Sighet, Cluj, Târgşor, Canal, Gherla, Jilava etc.

aurel-visovan

Aurel Visovan

Ca o firească recunoaştere a jertfei lor din partea tinerei generaţii, la iniţiativa Asociaţiei Urmaşilor Luptătorilor Anticomunişti (AULA), a avut loc miercuri, 18 iunie a.c., dezvelirea şi sfinţirea unei plăci comemorative în incinta liceului, în prezenţa supravieţuitorilor, a familiilor acestora, a conducerii liceului şi a altor maramureşeni iubitori de istorie. Inscripţia de pe placă are următorul conţinut: “În această sală, care servea drept laborator de chimie, au avut loc în perioada 1946-1948 întrunirile grupului de rezistenţă anticomunistă condus de profesorul Aurel Vişovan”.

Din păcate, la numai câteva zile distanţă, placa a fost demontată, ca urmare a presiunilor exercitate de către Institutul “Elie Wiesel”, al cărui director Alexandru Florian a considerat că aşa ceva este inadmisibil “în oraşul lui Elie Wiesel “.

Vestea demontării plăcii a produs o profundă mâhnire în rândul opiniei publice anticomuniste din Maramureş.

Multumesc cititorului Iacoboaie Radu pentru recomadarea acestui articol.

Sursa: buciumul.ro

Cititi va rog si alte subiecte interesante la categoria: Evrei.

Publicitate

9 gânduri despre &8222;Sighet – Martirilor Anticomunişti din Maramures le este refuzată cinstirea la ordinul Institultului Elie Wiesel&8221;

  • Daca ai idei, sunt bine venite. Din pacate nici Meritocratia nu mi se pare o solutie. Ma uitam azi la Laurentiu Primo si am vazut cum il ridica in slavi pe Papa Francisc. O ideologie total gresita, alaturandu-se celorlalte subliniate in articolul despre Meritocratie. Singura varianta era Legionarismul, dar din pacate stim ca e imposibil sa se mai intoarca.

 1. „Alexandru Florian” este „evreu” KHAZAR, adicatelea jidan…platit din bani publici romanesti!
  Uitati-va ce mecla poate sa aiba aceasta „sfecla” are acest avorton platit si din banii nostril, dar si din banii mossad-ului:

 2. Aceasta „FIGURA”vine sa faca ordine la noi in tara,el nu citeste cartile explicitare referitor la realitatea holocaustului?,el nu stie ca lumea a aflat ce hram a avut alexandru florian sr.si ca fiul este ca -aschia nu sare departe de trunchi?!
  Lasati TARA asta sa respire.

 3. La conducerea tarii si nu numai, trebuie sa fie adevarati romani,tocmai pentru a nu fi interpretati,corupti,vanzatori de neam si tara.Daca va place sa stati in tara noastra nicio problema, dar doar ca T U R I S T I,nu mai umblati cu hotii sa puneti mana pe casele care apartin T A R I I nu strainilor.

 4. @VT,da am vazut si eu emisiunea d-lui Primo vorbind despre papa si cred ca s-a pripit.Eu personal vad o speranta in MERITOCRATIE decat in aceasta duzina de partide care nu ne ajuta la nimic doar la imbogatirea astora care fac orice numai sa intre intr-un partid.Deci nu PARTIDE,PARLAMENTARI,SENATORI si in mod deosebit candidatul sa nu aiba nici cel putin 0,01% alta nationalitate,sa fie Curat Roman.
  Trebuie sa facem ordine la noi acasa,sa fim informati de arborele genealogic a fiecarui candidat,nu mai credem in nume romanizate.

  • Trebuie Anca, asa este, eu incerc sa deschid ochii oamenilor cat pot de mult, dar uneori parca „vorbesti cu usa”, vorba lui Petre Tutea. Sunt atat de indoctrinati in felul de gandi si de cele mai multe ori nici nu poti sa porti un dialog civilizat cu ei. Daca sunt de alte pareri te jignesc, te injura. Nu stiu… dar, sunt dezmagit de toate aceste lucruri, mai ales ca vad aceasta gandire la majoritatea.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s