Putin avertizează Israelul dupa ce acesta a lansat mai multe atacuri asupra armatei Siriene

La scurt timp după întâlnirea sa cu Barack Obama în New York, liderul rus Vladimir Putin a avertizat Israelul să nu mai atace ţintele militare iraniene din Siria, ridicând, astfel, semne de întrebare cu privire la potenţiala colaborare dintre armatele rusă şi israeliană în ţara arabă.

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat în primele ore ale zilei de marţi, după întâlnirea de 90 de minute cu omologul său american Barack Obama la New York, că este îngrijorat în privinţa atacurilor repetate ale Israelului în Siria.

Liderul rus a fost de acord că temerile de securitate ale Israelului trebuie să fie luate în considerare în Siria, dar a adăugat că este îngrijorat în privinţa atacurilor periodice desfăşurate de forţele de apărare israeliene (IDF) asupra unor poziţii din ţara arabă.

Duminică noaptea, Israelul a lovit ţinte militare siriene cu rachete de artilerie Tamuz, performante, după ce două rachete siriene presupus “rătăcite” au aterizat pe partea israeliană a Înălţimilor Golan.

Sursele militare citate de Debkafile au raportat că rachetele israeliene au lovit postul de comandă al Brigăzii 90 din cadrul armatei siriene, care este staţionat lângă Quneitra. Sursele siriene şi libaneze susţin că în timpul atacului a fost rănit comandantul adjunct al brigăzii.

Armata siriană a capturat deseori cantităţi mari de arme şi echipamente militare avansate de producţie israeliană de la militanţii care luptă în Siria împotriva guvernului lui Bashar al-Assad, aliat al Rusiei.

Conflictul sirian a căpătat în ultimele săptămâni o nouă nuanţă după ce implicarea Rusiei cu soldaţi şi armament a devenit din ce în ce mai evidentă. – epochtimes-romania.com

Mesajul preşedintelui rus, transmis imediat după întâlnirea sa cu Obama, a fost acela că Moscova nu va accepta atacurile israeliene în Siria, nici dacă acestea ar fi un răspuns la un alt atac.

Mesajul lui Putin a ridicat mai mult sprâncene, inclusiv datorită faptului că a survenit imediat după o întâlnire glacială cu omologul său american, Barack Obama. Principala nedumerire este legată de neobişnuita adresare a unui incident de frontieră nesemnificativ, precum un schimb de focuri transfrontalier în Înălţimile Golan.

Reamintim că în urmă cu o săptămână premierul israelian, însoţit (în mod excepţional) de o suită de generali israelieni, a efectuat o vizită la Moscova pentru a pune la punct un centru de coordonare, care să evite eventuale ciocniri în teren înntre cele două armate.

Mai importantă poate este reacţia ministrului israelian al apărării, Moshe Ya’lon, după ieşirea la rampă a lui Putin. Ministrul israelian a subliniat că Israelul „nu va tolera încălcarea suveranităţii sale prin atacuri siriene cu rachete”.

Sursele militare şi de informaţii ale Debkafile au raportat că răspunsurile la aceste întrebări au legătură cu generalul de brigadă Saeed Azadi din Gărzile Revoluţionare ale Iranului, a cărui prezenţă şi ale cărui operaţiuni în Siria reprezintă un secret bine păzit.

Sau, cel a fost un secret până la întâlnirea dintre Netanyahu şi Putin. Premierul israelian a dezvăluit că generalul Azadi a sosit în Siria pentru a-l înlocui pe generalul Ali Allah Dadi, care a murit în 18 ianuarie în cadrul unei lovituri aeriene israeliene asupra unui convoi care transporta în apropiere de Quneitra comandanţi ai Gărzilor Revoluţionare şi ai grupului Hezbollah. Aceştia se aflau acolo pentru a evalua o locaţie destinată organizării unei campanii teroriste în interiorul Israelului.

Lovitura aeriană israeliană a năruit acel plan, dar Iranul şi Hezbollah nu au renunţat şi generalul Azadi a fost însărcinat să finalizeze ceea ce s-a început şi să lanseze operaţiunea.

Cu o săptămână în urmă, Netanyahu l-a anunţat pe Putin că Israelul nu va lăsa acest lucru să se întâmple – chiar dacă ar fi necesară eliminarea unui alt general iranian.

Liderul rus a explicat că atacurile Israelului asupra ţintelor militare iraniene prezintă o problemă deoarece acestea au slăbit guvernul preşedintelui sirian Bashar al-Assad.

Surse apropiate de IDF şi Mossad citate de siteul DEBKAfile sunt de părere că schimbul de replici la vârf au drept motiv operaţiunile pe care le desfăşoară generalul iranian Saeed Azadi, unul dintre comandanţii Gărzilor Revoluţionare, a cărui prezenţă în Siria ar fi trbeuit să fie strict secretă.

Rusia şi Israelul se află pe un curs de coliziune: În timp ce Israelul îl consideră pe generalul Azadi un adversar periculos, Putin îl tratează ca făcând parte din axa ruso-iraniană din Siria şi doreşte să-i ofere protecţie.

Prin mesajul său, Putin trimite un semnal puternic că „aranjamentul” parafat la Moscova, între armatele ruseşti şi israeliene în vederea coordonării operaţiunilor lor în Siria nu va funcţiona. Liderul de la Kremlin a lăsat să se înţeleagă că îşi pierde răbdarea cu temerile de securitate ale Israelului care, până acum, i-au stânjenit planurile construite împreună cu Iranul, pentru Siria. – epochtimes-romania.com

Marile puteri se pare ca nu vor ajunge la nici o intelegere privind situatia din Orientul Mijlociu, iar de acum inainte, avand in vedere ca mai toate armatele lumii importante s-au strans in Siria, pe un teritoriu relativ mic si cu interese total diferite, orice incident cat de mic care va afecta una dintre cele doua parti, ar putea isca o mare nebunie la nivel global.

Urmariti va rog si: Gluma se ingroasa! Acuzatii dintre cele mai dure intre Putin si Obama la intrunirea ONU!

Publicitate

9 gânduri despre &8222;Putin avertizează Israelul dupa ce acesta a lansat mai multe atacuri asupra armatei Siriene&8221;

 1. Daca-si inchipuie cineva ca Netanyahu o sa renunte la atacuri in Siria pentru motive care ei le stabilesc se inseala.Dar ma intreb ce planuri sunt intre Putin si Netanyahu care se stie ca este in stransa legatura cu USA.Sunt dedesubturi care numai Dumnezeu le stie.

 2. Arabia Saudita către Siria şi Rusia: Assad trebuie să plece sau va fi război!
  Ministrul saudit de externe a declarat că ţara sa ar putea lua în considerare opţiuni militare în Siria pentru a-l înlătura de la putere pe preşedintele Bashar al-Assad. El a subliniat că o soluţie politică care va duce la retragerea lui Assad ar fi o soluţie preferabilă.Liderul sirian Bashar al-Assad trebuie să renunţe la putere sau va fi alungat cu forţa, a declarat marţi ministrul saudit de Externe Adel al-Jubeir, avertizând că rebelii sirienii vor beneficia de un sprijin mai mare din partea ţării sale. Ce’or fi cautand toţi în Siria?
  http://www.presstv.com/Detail/2015/09/30/431310/Saudi-Arabia-Syria-Assad-Jubeir

  Obama insista:Assad trebuie sa plece!
  http://www.presstv.com/Detail/2015/09/30/431320/US-Obama-Syria-Assad-step-down-

 3. Este cunoscut faptul ca SUA si Israel sunt construite din acelasi „aluat” cand vine vorba de conflictele alimentate de cei doi , in lume . Sunt ca doua surori siameze , nu pot cuceri nimic , una fara alta , nu pot actiona pe plan militar , decat impreuna , avand in vedere ca SUA este condusa de evrei , sionistii papusari sunt evrei , iar cele doua state sunt motivate sa conlucreze la ” binele” intregii lumi , iar Siria si Iranul , sunt ca si un vanat proaspat pentru cei mai infometati doi lei din jungla .
  Netanyahu , normal ca ceea ce a discutat cu Putin la Moscova cu cateva zile in urma , au fost vorbe in vant , asa face Itic si cu Strul , una spun si alta fac .
  Templul lui Antihrist va fi construit cu ajutorul SUA (evreii) , iar in lumea intreaga , la conducerea statelor vasale SUA si Israel , se afla evrei , asa cum si la noi Romania este „condusa” , sau dusa la cimitir tot de evrei , toate posturile cheie din Stat sunt ocupate de evrei . Evreii cu nume schimbat adecvat statelor respective , conduc lumea . Putin stie ce face Israel cuplat cu SUA in lume si actioneaza in consecinta .
  Sfintii proorocesc ca Rusia va distruge Turcia si va ajunge la Ierusalim , distrugand Israelul .
  Nu stim cand se va intampla , speram ca nu acum . Israelul singur in fata Rusiei , n-are nicio sansa de izbanda .

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s