Vladimir Putin despre situația din Siria: Orice acțiune menită să distrugă un guvern legitim va crea o situație similară Libiei sau Iraqului unde toate instituțiile statului au fost dezintegrate

Singura modalitate de a încheia războiul din Siria este susținerea guvernului existent în lupta contra terorismului, a susținut Vladimir Putin, într-un comunicat eliberat joi, citat de The Telegraph.

Vladimir Putin: Susținerea regimului Al-Assad, singura cale de a încheia războiul în Siria

Într-un interviu la emisiunea „60 Minutes” a postului de televiziune american  CBS News, liderul de la Kremlin și-a repetat punctul de vedere, acela că numai poporul sirian poate decide dacă și când îl va înlocui pe președintele Bashar al-Assad.

„Nu există altă soluție la criza siriană decât intărirea structurilor guvernamentale reale”, susține președintele rus.

Săptămâna viitoare, Vladimir Putin îl va întâlni pe omologul său de la Casa Albă pentru a discuta  agenda Adunării Generale ONU, dar ultimele sale comentarii nu fac decât să evidențieze și mai mult diferențele de opinie dintre cei doi lideri.

Washingtonul insistă că responsabil pentru conflictul sirian este chiar Bashar al-Assad și regimul dictatorial impus de către acesta poporului său, regim ce a permis crearea grupării extremiste ISIL (Statul Islamic al Iraqului si Levantului).

Moscova susține însă că amenințarea jihadistă a evoluat din implicarea superficială și ocupația dezorganizată a SUA în Iraq cât și din campania aeriana NATO pentru susținerea rebelilor libieni în înlăturarea unui alt om de stat, Muanmmar Gaddafi.

Rusia a trimis un detașament militar echipat cu avioane de luptă, elicoptere și vehicule armate către o bază aeriană siriană in urmă cu câteva zile.

La sugestia intervievatorului CBS, Charlie Rose, precum că intervenția armatei ruse a fost menită să îl „salveze”  pe Assad, Putin a răspuns afirmativ, susținând deasemenea că, în opinia sa, orice acțiune menită să distrugă un guvern legitim va crea o situație similară Libiei sau Iraqului unde toate instituțiile statului au fost dezintegrate.

Putin susține o abordare radical opusă administrației Obama, pronuțându-se pentru întărirea structurilor guvernamentale siriene în lupta contra terorismului însa militând în egală măsură pentru deschiderea unor punți de dialog între actualul guvern și opoziție pentru a introduce reforma statului sirian.

Întregul interviu poate fi urmărit duminică la CBS News. – activenews.ro

Inca odata, de ce vor papusarii sa-l dea jos pe Bashar al-Assad:

Foarte pe scurt adevarul despre conflictul din jurul noului Stat Islamic (ISIS)

Urmariti va rog si:

Publicitate

2 gânduri despre &8222;Vladimir Putin despre situația din Siria: Orice acțiune menită să distrugă un guvern legitim va crea o situație similară Libiei sau Iraqului unde toate instituțiile statului au fost dezintegrate&8221;

 1. Tot sfantul Paisie Aghioratul spunea ca in Siria vor veni si rusii sa ajute dar vor face si mai multa stricaciune, cu ajutorul tehnicii lor vor omori mai multa populatie, si situatia tot nu se va rezolva. Astea se vor intampla pentru ca Damascul trebuie sa devina ruina.

 2. Un contingent numeros special pregatit pentru misiuni combat, al armatei chineze, este in drum spre Damasc pentru a se alatura Presedintelui Putin in vederea curatirii zonei de cancerul creat de SUA.Eforturile SUA de a distruge si destabiliza zona Orientului Mijlociu prin gruparile teroriste finantate de la Washington, se indreapta spre un sfirsit regretabil si neasteptat pentru americani, liderul rus promitind ca va merge pina la exterminarea ISIS cu sau fara ajutorul american, ceea ce inseamna sfirsitul eforturilor americane de a destabiliza si inlatura pe Assad de la putere.
  Fara discutie ca americanii o gindesc in sensul afacerii, crezind ca liderul rus va duce economia proprie la sapa de lemn continuind acest razboi, asa cum s-a intimplat in ‘80 in Afganistan. Se pare ca aceast tip de analiza nu functioneaza in acest moment.

  China s-a aratat dispusa sa ajute Rusia in Orientul Mijlociu in vederea exterminarii cancerului terorist crescut si alimentat de SUA si aliatii lor. Trebuie spus ca militarii chinezi au desfasurat in portul yemenit Aden din sudul tarii, chiar linga strimtoarea yemenita, strategica pentru transportul petrolului spre Europa si SUA, un dispozitiv important si in acelasi timp au aparut cu navele de razboi chineze pe coasta statului american Alaska.
  Debarcarea flotei militare chineze in Siria este o problema de zile si se vor alatura rusilor, iranienilor si gruparii Hezbolah, pentru a extirpa teroristi care au distrus o mare parte a Orientului Mijlociu, au omorit oameni nevinovati si au vandalizat obiective istorice de prima importanta pentru umanitate.
  oldatii chinezi vor debarca in portul Tartus din Siria, in care sint si efectivele ruse. Ceea ce este interesant, Rusia nu a acceptat asistenta militara de la tarile arabe din regiune, ceea ce inseamna ca Arabia Saudita va trebui sa inceteze bombardamentele in Yemen si sa stea deoparte, pentru a nu avea surprize neplacute. La fel si evreii care sint negri de suparare, fiind pentru prima data pusi de catre Presedintele Putin in situatia de martori, fara posibilitatea de a intervenii in vreun fel. Rusii stiu foarte bine ca finantarea acestor grupari teroriste din Orientul Mijlociu este opera Arabiei Saudite, Israelului si SUA, in principal.

  Marti dimineata, navele militare chineze se indreptau spre Siria prin Canalul de Suez, intrind in Marea Mediterana… Debarcarea in Siria a contingentelor militare chineze si echipamentului militar aferent urmeaza sa aiba loc in maxim sase saptamini, in portul sirian Tartus.

  China a avertizat in mai multe rinduri, ultima data pe 22 Mai 2014, coalitia condusa de SUA, legat de situatia din Siria si posibilitatea extinderii conflictului militar in zona, datorita gruparilor teroriste alimentate de americani si aliatii lor.
  Lucrurile se complica iar pe Americani si aliatii lor nu ii mai poate ajuta nici Papa, chiar daca in aceste zile este in SUA si critica pe toate canalele posibile pozitia Americii si a aliatilor sai pe tot globul si la ei acasa. Chiar astazi in Congresul American, Papa a avut o cuvintare de o or ape care am ascultat-o atent, care cu siguranta nu a convenit liderilor americani si nici membrilor Congresului.

  Vom vedea in urmatoarele zile si saptamini, un asalt al trupelor ruse, iraniene si chineze asupra fortaretelor create de ISIS si eventual exterminarea lor cit mai rapida. Chinezi si rusii vor testa echipament militar de ultima generatie in zonele unde acesti fanatici ISIS condusi de CIA sint localizati. Categoric pe acesti islamisti fundamentalisti ii va astepta prapadul focului unor grupari armate regulate, de prima mina…Vor avea loc diversiuni generate de americani si aliatii lor, dar liderii rusi si chinezi sint fara discutie pregatiti…
  http://www.almasdarnews.com/article/chinese-military-personnel-expected-to-arrive-in-syria/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s