Numărul „ultrasăracilor” din America s-a dublat din 1996 încoace

Dacă ați fost atenti la situatia economică din ultimii aproximativ șapte ani, v-ati si întrebat probabil când toată această șaradă se va prăbusi. Când toate aceste piețe umflate de datorii vor ajunge la apexul lor, și va înceape procesul de dezintegrare sub greutatea realitatii economice? Au fost o multime de previziuni, dar nici una nu au ajuns într-adevăr la îndeplinire.

Homeless Public Domain

Ei bine, adevărul este că nu poate fi o singură zi în care totul se oprește, și există o mulțime de dovezi care sugerează că nivelul nostru de trai se prabuseste incet dar sigur. Pentru mulți americani sfârșitul a sosit deja, și rândurile lor sunt în creștere pe fiecare zi ce trece. De fapt, numarul de americani care castiga cam ceea ce inseamnă  un salariu din lumea a treia, s-a dublat în ultimii 20 de ani.

Numărul de rezidenti din SUA, care se luptă pentru a supraviețui cu numai 2 $ pe zi, s-a dublat din 1996 incoace, 1,5 milioane de gospodării și 3 milioane de copii se află în această situație economică disperată. Aceasta statistica apare in cartea „$ 2.00 pe zi: Traind cu aproape nimic in America”, o carte de la Editura Houghton Mifflin Harcourt, care a fost lansata pe 1 septembrie.

Măsura de sărăcie nu este arbitrară – este pragul pe care il foloseste Banca Mondială pentru a măsura nivelul sărăciei la nivel mondial in lumea dezvoltată. În timp ce acesta poate fi norma obisnuită pentru familii din țările în curs de dezvoltare, cum ar fi Bangladesh și Etiopia, care se luptă să supraviețuiască pe aceste venituri modeste, rândurile tot mai mare de ultrasaraci in America poate fi șocantă, având în vedere că SUA este considerată una dintre țările capitaliste printre cele mai dezvoltate din lume.

„Cei mai mulți dintre noi ar spune că nu pot intelege cum de există familii in acestă tară bogată care să trăiască pe atât de puțin”, a spus autoarea Kathryn Edin, care a vorbit in cadrul unei conferinte despre cartea, pe care a scris-o impreuna cu Luke Shaefer. Edin este un distins profesor de Sociologie Bloomberg din cadrul Universitatii Johns Hopkins. „Aceste familii, contrar la ce se așteptă multi, sunt muncitori, si nivelul lor de sărăcie este un eșec al pieței forței de muncă, precum și datorită circumstanțelor personale.”

Desigur, acest articol fiind de la CBS News, și fiind o sursă de informare centrală nu au facut decat să arate o soluție staistică la această problemă. Autorul încearcă să asocieze creșterea „ultrasaraciei” cu crearea a TANF în 1996, un program conceput pentru a înlocui sistemele de protecție socială anterioare, și să ofere ajutor financiar temporar pentru familiile sărace cu copii. Există atât de mulți oameni săraci astăzi, deoarece TANF nu face suficient pentru a-i ajuta pe cei săraci.

În realitate, cele mai multe dintre acesti americani primesc deja o anumită formă de asistență. Aceste numere au mai fost mentionate în trecut, si sunt estimări foarte liberale. Ei nu iau în considerare programele non-numerar cum sunt bonurile de masă, bonurile de locuințe și creditele fiscale. Când includem toate formele de bunăstare, aceste numere vor cadea în mod dramatic. În timp ce procentul de americani care câștiga mai puțin de 2 $ pe zi a crescut în mod semnificativ, foarte puțini trăiesc de fapt cu mai puțin de 2 $ pe zi.

Asistența guvernamentală în esență mascheaza de fapt aceste simptome ale economiei americane aflate in cadere liberă, cat si milioane de persoane care depind de ajutoarele sociale. In SUA sunt milioane de familii, care ar muri literalmente fără ajutorul guvernului, iar rândurile lor care se afla în continuă creștere, indică faptul că economia este complet nesustenabilă.

Si din moment ce economia este pe o traiectorie nesustenabilă, într-o zi aceste bule se vor sparge și datoriile americanilor vor deveni imposibil de a mai fi mentinute. Atunci cand se va intampla, va exista o intreagă clasă de americani care vor ajunge să trăiască cu mai puțin de 2 $ pe zi, pentru că plasele de siguranță pe care există acum, vor înceta să existe. E greu de înțeles modul în care aceste persoane vor supraviețui în noua Americă. – thedailysheeple.com

Pentru a intelege mai exact situatia descrisa mai sus, urmariti va rog si articolul urmator, cat si linkurile aferente lui:

Imagine sugestiva! Inflatia crescanda din Statele Unite ale Americii

Publicitate

5 gânduri despre &8222;Numărul „ultrasăracilor” din America s-a dublat din 1996 încoace&8221;

 1. Vt oare voi nu traiti pe acest pamint Romania ?
  Ce parere aveti despre moschea europei care se vrea in Bucuresti …si ce parere mai aveti si de turbarea muftiului la asezarea Crucii Orthodoxe pe pamint romanesc ?
  Replica lui pontea turcitul n a intarzit sa apara cu amenintarea clasica specifica bolsevismului sau omului rosu …vor merge la racoare ..
  Ia sa vedem daca pot a baga o Romanie intreaga la racoare …poate ii va inghiti acest pamint de vii si i va baga direct la altfel de ” racoare ”

  In Galati vor sa aduca vreo 900 de islamisti ,in Timisoara peste 1000…si moschee se vrea musai construita in Bucuresti …
  ce parere va dati voi de islamizarea Romaniei si mai ales de iudaizarea Romaniei
  sa ne aducem aminte de cele spuse de Sfantul Parinte Arsenie Boca
  „Luati aminte si invatati de la Stefan Cel Mare care cu o mana de razasi tinea pe tatari la Nistru si pe turci la Dunare ”
  Oare in Tara asta numai este nici macar o mana de razasi care sa fie precum au fost in vremea lui Stefan Cel Mare si Sfant?
  Ca pe Stefan Cel Mare si Sfant il avem in noi …cei care suntem urmasii urmasilor
  sa plecam genunchii cu ruga la Neamul Sfant si treziti va pina nu va da glas pamintul spre Curatarea Sa dupa Voia DUMNEZEIASCA
  Amin

 2. Nu , baietelul care a fost adus la tarm este sirian de religie musulmana …
  in tot scenariu acesta real pe care il vedem si auzim despre acesti imigranti este la mijloc divide et impera adica jidanii ,evreii sionisti slugile antihristului care vor sa aprinda scanteia razboiului intre crestini si musulmani ….pentru uraciunea pustiirii …noua ordine mondiala …
  Totusi ramine intrebarea cum se face ca cei de religie musulmana nu merg in tarile cu religie predominant musulmana ,in tarile arabe care declara islamismul religie nationala
  si se indreapta in numar mare spre tarile crestine ..
  .oare nu te intelegi mai bine cu cel care vorbeste pe limba materna sau in credinta in care te ai nascut ?
  suspecta este si hotararea geopolitica luata de ponta turcitul (pentru ca este vorba de tradare nationala a Romaniei ) privind constructia celei mai mari moschei din europa si culmea ironiei aceste decizii fiind luate cu putin timp inainte de sosirea islamistilor in europa
  Oare de ce nu reusesc a imigra si sirienii crestini ?
  DE CE SUNT omorati prin decapitare si prin masacru de o cruzime barbara copiilor sirieni crestini …
  Stirile massmedia cum este pro tv si toate celelate nu vor a prezenta Adevarul pentru ca slujesc direct noii ordini mondiale impusa de antihrist …
  Este prigoana crestinilor in Siria si vor sa o mute in Romania jidanii slugile fiarei prin ascunderea Adevarului si prin creearea conditiilor de jihad intre crestini si musulmani ….dar nu este decat lucratura antihristului spre uraciunea pustiirii
  „Din tulburarea oamenilor se hraneste fiara ” ,fiara din Bucuresti
  Spun si repet iarasi a sosit timpul sa ne aparam mostenirea lasata

  „Multi durara ,dupa vremuri ,peste Dunare vreun pod ,
  De au trecut cu spaima lumii si multime de norod ;
  Imparati pe care lumea nu putea sa i mai incapa
  Au venit si -n Tara noastra de-au cerut pamint si apa
  Si nu voi ca sa ma laud ,nici ca voi sa te inspaimant
  Cum venira se facura toti o apa si un pamint ….

  Io ,imi apar saracia si nevoile si neamul …
  Si de aceea tot ce misca in tara asta ,raul ,ramul
  Mi e prieten numai mie ,iara tie dusman este ,
  Dusmanit vei fi de toate fara a prinde chiar de veste
  N-avem osti dara IUBIREA DE MOSIE E UN ZID
  Care nu se infioreaza de a ta faima ,Baiazid !”
  aceste versuri sunt pentru toti care au inima romana de crestini orthodocsi adevarati
  iar baiazid de astazi este nato ,ue si slugile prin care lucreaza din toate tarile ce dau plocon la ” inalta poarta ” via brussels
  DUMNEZEU Cu Mila la ce ne asteapta…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s