Crucea de rugăciune a Sfântului Părinte Arsenie Boca a fost găsită după ce a fost dată dispărută în urmă cu 68 de ani

Descoperire de excepţie în Biserica Sfânta Treime din Braşov. Crucea de rugăciune a părintelui Arsenie Boca a fost găsită după ce a fost dată dispărută în urmă cu 68 de ani. În jurul acestei sfinte cruci s-a împletit, în timp, o adevărată legendă.

646x404

Pe vremea când părintele Arsenie Boca a fost închis în temniţele Securităţii, gardienii îl vedeau rugându-se la ea prin vizetă. Însă, atunci când intrau în celulă sa pentru a o confisca, această cruce dispărea. Bucuria cea mai mare a preoţilor din Şcheii Braşovului a fost aceea de a descoperi această cruce în Biserica Sfânta Treime, în altarul lăcaşului de cult, lângă antimis.

„Lucrez la o carte despre civilizaţia dacilor din Şcheii Braşovului, iar părintele Aurelian Reit la lucrarea lui de doctorat. În timp ce cercetam arhiva comună a cetei junilor bătrâni şi Bisericii Sfânta Treime, am găsit o fotografie – document unică, în care apare regretatul părinte paroh Voineag alături de părintele Arsenie Boca”, ne-a declarat dr. Liviu Pandele, mare comandor al Ordinului Militar Sfânta Maria Creştin Ortodox.

În urma mai multor cercetări rezultate din arhivele bisericii, s-a descoperit crucea cu care binecuvânta credincioşii părintele Arsenie Boca, ajunsă într-un mod inexplicabil sub antimis (pânză pusă în altar pentru a aşeza pe ea pâinea sfinţită şi potirul).

„Eu mi-am luat doctoratul şi am tot studiat foarte mult isoria Bisericii Sfânta Treime. Aşa am găsit această fotografie istorică, la resfinţirea bisericii, în data de 15 septembrie 1947, unde a participat şi părintele Aresenie Boca, unde avea în mână o cruce de binecuvântare. Am cautat documente să vedem daca ne-a donat-o nouă. Din păcate nu am găsit astfel de documente. Din fericire, a vrut bunul Dumnezeu să o găsim în cele din urmă. Am restaurat-o şi am găsit scris pe ea 15 septembrie 1947, când a avut loc sfinţirea bisericii. O vom pune acolo unde îi este locul, în faţa sfântului altar”, spune şi preot prof. dr. Aurelian Reit.” – ortodox.md

Multe alte lucruri minunate despre Sfantul Parinte, puteti gasi la categoria: Sfantul Arsenie Boca

Publicitate

4 gânduri despre &8222;Crucea de rugăciune a Sfântului Părinte Arsenie Boca a fost găsită după ce a fost dată dispărută în urmă cu 68 de ani&8221;

 1. Sfinte Parinte Arsenie Boca ajuta ne in aceste vremuri foarte tulburi
  Sfinti din temniti si inchisori fiti cu noi spre mantuirea sufletelor noastre ca sa nu fim amagiti spre insemnarea cu semnul fiarei de procletul antihrist
  Amin.

 2. am o intrebare. nu prea are legatura cu articolul de fata dar am tot cautat despre lucrul acesta si nu am gasit nimic nicaieri. acum vreo 3 saptamani am luat o cruciulita cu medalionul Sfantului Benedict de Nursia in mijlocul ei. pe ea era si trupul Mantuitorului rastignit. Dupa o saptamana am observat ca a inceput sa i se inverzeasca un picior. Acum i-a inverzit aprope complet iar pe langa el, i-a inverzit si coroana de spini pe care o purta pe cap. nu este nimic murdar pe ea (pe cruce), nici nu ar parea sa aiba altceva de felul asta, nu merge sa o cureti… este un verde deschis. de la ce ar putea fi?

 3. gabi,
  Chipul Mantuitorului s-a inverzit tocmai pentru ca a fost pus pe madalionul „sfantului „Benedict de Nursia !
  Daca esti ortodoxa vei intelege , iar daca esti catolica , vei fi surprinsa si nu vei intelege !

  • sunt ortodox. da… Nu am nimic cu lumea catolica… nu am de fapt nici prieteni sau cunostinte de care sa stiu ca sunt catolici. nici nu ma intereseaza de fapt prea mult catolicii… Benedict de Nursia este considerat Sfant de toate cultele crestine (care, bineinteles, poarta cultul sfintilor), inclusiv de noi, ortodocsii. iar acea cruciulita am luat-o de fapt de la Bazilica Sfantul Petru, cand am fost la Roma. stiu ce vrei sa spui, si pe de-o parte si pe de cealalta, dar nu sunt de acord cu ideea asta. imi pare rau.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s