Cum se discrediteaza singuri parintele Anitulesei si discipolul sau cand incerca sa-l denigreze pe Sfantul Parinte Arsenie Boca

Se tot vorbeste ca s-a format o secta care il idolatrizeaza pe Parintele Arsenie Boca, cand de fapt acesti oameni sunt doar crestini adevarati, care au fost atinsi de harul parintelui Arsenie, oameni care stiu ca parintele este ascultat de Hristos cand mijloceste pentru ei. Aceasta „secta” este formata doar din crestini ortodosci care fac parte din turma lui Hristos si care au inteles cuvantul Domnului care zice despre slujitorii Lui „Cine vă ascultă pe voi pe mine mă ascultă. Cine vă dispreţuieşte pe voi pe mine mă dispreţuieşte, iar cine mă dispreţuieşte pe mine îl dispreţuieşte pe cel care m-a trimis”. Luca 10:16 Deci, luati seama si bagati bine la cap aceste cuvinte cei care il denigrati incontinu pe Parintele Arsenie, caci in ziua judecatii va fi vai si amar de cei care l-au dispertuit pe Domnul.

Secta in schimb se poate numi cea care il urmeaza pe parintele Anitulesei, un parinte care s-a facut remarcat cel mai mult prin incercarea sa disperata de denigrare cu orice ocazie a parinteleui Arsenie Boca.

Nu am vrut sa mai scriu pe acest subiect, dar unul dintre fratii care imi citesc blogul( artion, comentariu postat la articolul Despre campania furibunda de denigrare a Sfantului Parinte Arsenie Boca) a remarcat foarte bine un aspect din inregistrarea cu parintele Anitulesei si a discipolul sau(inregistrarea in care il ponegreste pe parintele Arsenie Boca), referitor la o marturie a unui crestin ortodox despre parintele Arsenie Boca, marturie pe care cei doi o iau in deradere si foarte viclean se fac ca nu stiu cine este acest om care vorbeste despre parintele Arsenie Boca.

Cand acest om este foarte cunoscutul Dan Lucinescu, fost detinut politic in centrele de tortura de la Pitesti, Gherla, Aiud si Jilava, un foarte mare crestin ortodox, un om de o tinuta si o moralitate aparte.

Dan Lucinescu a fost inchis mai intai in penitenciarul din Targu Neamt, iar mai apoi in cele din Iasi si Suceava; cata vreme a fost inchis in Suceava, el a fost coleg de celula cu parintele Iustin Parvu. Fiind scos din inchisoarea suceveana, el va fi adus la inchisoarea Jilava, iar mai apoi la cea din Pitesti, unde avea loc pe atunci renumita „reeducare”. Dupa crunta „reeducare” din Pitesti, studentul isi va continua pelerinajul de martir, prin inchisorile din Gherla si Aiud.” extract din crestinortodox.ro

Nu vroiam sa postez acest clip denigrator, dar e sugestiv in ceea ce urmeaza. Va rog ascultati doar de la minutul 26:53 si doar partea referitoare la Dan Lucinescu, restul ignorati total pentru ca sunt doar minciuni crase ale unor oameni rau intentionati care au ca scop stoparea canonizarii parintelui Arsenie Boca.

Si acum urmatiti va rog in detaliu cine este Dan Lucinescu:

Lupta si jertfa lui Dan Lucinescu

Dan Lucinescu si Parintele Justin Parvu la Manastirea Petru Voda

Parintele Paulin de Manastirea Petru Voda si Dan Lucinescu

Despre Parintele Arsenie Boca – Dan Lucinescu – fost detinut politic

Deci parinte Anitulesei, mai documentati-va cand faceti anumite remarci despre unii si despre altii, daca chiar nu stiati cine este acest Dan. Si nu va dau eu sfaturi ca nu imi permit, aveti de doua ori poate varsta mea si mai sunteti si preot, dar nu cred ca e onest si cinstit sa denigrati un om care nu se mai poate apara si sa umblati cu barfe, ca astea sunt barfe. Din cate stiu eu barfele sunt pacate si nu e un exemplu bun pentru credinciosi.

Sa vedem ce ne spun parintii si evanghelia despre barfe: 

„Sa fugim de bârfire, dragii mei! Nici o greseala nu-i mai mare ca ea – si nici mai usor de savârsit.” – cugetari ortodoxe, cuvinte de folos

„Cine-si pazeste limba sa, are mare liniste sufleteasca. Limba [ca si celelalte lucruri] este facuta de Dumnezeu sa vorbeasca numai cele bune si cele spre slavoslovia [preamarirea] lui Dumnezeu si cele de trebuinta. Ca nu ne-a facut Dumnezeu sa fim muti. Te-a intrebat cineva, ti-a cerut un lucru, ti-a cerut un sfat, trebuie sa vorbesti cu sotia, cu copii, (…) insa cand vin cele rele opreste-te.
Omul drept totdeauna vorbeste si totdeauna tace: vorbeste numai cele spre zidire si spre intemeiere, dar tace dinspre cele rele.
Daca si pacatele cu gandul sunt mari, apoi cu limba sunt mai mari.
Sfantul Isaac Sirianul: „limba omului drept este scaunul Imparatului Hristos, iar limba celui rau este caruta dracilor.”
In Evanghelie scrie: „din prisosinta inimii graieste gura. Omul cel bun din comoara inimii sale scoate cele bune, si omul cel rau,iarasi din comoara cea rea, scoate cele rele… si cele rele se manifesta intai prin gand si al doi-lea prin cuvant. – ( „Ne vorbeste Parintele Cleopa”, vol 14).

Deci cand faceti aceste fapte, parca vi se sterg toate lucrurile bune, pentru ca aveti multe si dintre acestea parinte Anitulesei, de aici si confuzia multora cand vine vorba de Parintele Arsenie Boca.

O alta marturisire despre sfintenia parintelui Arsenie Boca vine din partea altei persoane care a fost detinut politic si la fel cu o inalta conduita morala, este vorba despre Doamna Apastazia Otel Petrescu:

Doamna Apastazia Otel Petrescu: O intalnire binecuvantata cu parintele Arsenie Boca

Doamna Apastazia Otel Petrescu despre parintele Arsenie Boca

Iar in documentarul de mai jos, pe langa marturiile despre sfintenia parintelui Arsenie Boca facute de Doamna Apastazia, sunt marturii care dovedesc sfintenia parintelui venite si de la alti preoti si credinciosi,

Arsenie Boca omul lui Dumnezeu.

Si tineti minte, aceste inregistrari sunt video, nu numai audio, iar aceste persoane sunt inca in viata si pot confirma oricand aceste marturii, spre deosebire de facatura aia cu parintele Arsenie Papacioc.

Oare toti acesti marturisitori onesti, la care li se adauga miile de pelerini care merg zilnic la mormant la Parintele Arsenie Boca sunt toti in inselare si numai preotul Anitulesei cu adeptii lui au dreptate?

Ganditi cu mintea oameni buni care va indoiti, daca nu puteti cu inima.

Iar cu acest articol am terminat orice subiect pe tema Sfintenia Parintelui Arsenie Boca. Cei care se roaga deschis si cu multa credinta parintelui Arsenie Boca e imposibil sa nu primeasca si ei binecuvantarea parintelui si sa simta harul sfantului peste ei.

Doamne ajuta si Domnul sa ne lumineze pe noi toti!

Urmariti va rog si:

Despre campania furibunda de denigrare a Sfantului Parinte Arsenie Boca

Iar o multime de alte marturii care dovedesc sfintenia parintelui Arsenie Boca, puteti gasi la categoria: Sfantul Arsenie Boca

Publicitate

18 gânduri despre &8222;Cum se discrediteaza singuri parintele Anitulesei si discipolul sau cand incerca sa-l denigreze pe Sfantul Parinte Arsenie Boca&8221;

 1. VT, am zis ca nu o sa mai comentez ,dar nu m-am putut abtine. Tin sa te felicit de data asta, ai venit cu argumente. Ti-ai facut bine treaba. Asta ti-am cerut si prima data , dar poate nu m-ai inteles bine…Felicitari!

 2. Am vazut si eu video-clipul cu cei doi preoti , postat de o anume „ioana” pe blogul saccsiv si l-am urmarit in intregime ieri . Pe saccsiv sunt comentatori pro si contra parintelui Arsenie Boca , iar cei contra ar trebui sa se mai documenteze , inainte sa posteze doar ce le convine care sa-i sustina in denigrari , asa cum alte pareri si marturii , contesta ceea ce spun cei doi preoti in vide-clipul de pe saccsiv .
  Dar , fiecare cu parerile lui , va raspunde in fata lui Dumnezeu daca se inseala si aduc acuze parintelui Arsenie Boca .
  Cel mai cuminte este sa nu-ti dai cu parerea in mod public si sa faci sminteala intre crestini , daca parerile sunt bune si nu denigreaza , n-ai ce pierde chiar daca nu-i asa , insa daca denigrezi si nu-i adevarat , atunci pierzi mult pentru suflet si aduni pacate cu carul !
  Eu , din tot ceea ce am citit , din invataturile pe care parintele Arsenie Boca le-a lasat crestinilor , am constatat ca a fost un mare duhovnic si om al lui Dumnezeu , bun pastor de suflete si mult osandit de regimul comunist ateu , iar acum dupa moarte , este osandit si de unii sceptici in ceea ce priveste viata duhovniceasca a parintelui .

 3. comentatorul ” el” este de neoprit. In cel mai pur stil crize de nervi cu spume daca cumva il contrazici. Cica vrea sa ne salveze de la inselare. El sa scape mai intai de duhul maniei care amar il chinuie si pe urma mai vorbim.

 4. dar cine este anitulesei asta ca deja m-am saturat cat ni se flutura sub nas. e vreun sinod? Nu am putut sa urmaresc acel film. Este dizgratios atat ca imagine cat si ca sunet si continut. Nu imi place nici preotul cu parul alb care tot scoate un grohait din cand in cand. Doamne, iarta-ma, dar astia au ajuns cumva repere si modele in Biserica noastra?!

 5. Ce pretentie putem avea de la oamenii de rand daca acest”preot Anitulesei”,poate vorbi la maniera aceasta despre un coleg de-al lui ca parintele Arsenie Boca.Parinte Antitulesei, aveti dreptul la opinie dar nu cum o faceti D.voastra,cand aflati cata lume viziteaza mormantul Parintelui Arsenie Boca ,ce vreti sa demonstrati,INVIDIE?!,ca nu as vrea sa spun ca sunteti platit.Inteleg ca sunteti un preot in etate,de ce nu ati avut curaj sa-l apostrofati pe parintele Arsenie Boca cand era in viata?
  Chiar la varsta asta bunul DUMNEZEU sa va dea intelepciune si mantuire!

 6. ,,In pomii incarcati cu roade se arunca cu pietre.” – spune un proverb. Pietrele azvarlite, insa, ii pot lovi, in cadere, si pe cei care le-au aruncat! Mandria e mama tuturor relelor, iar dorinta de a cauta paie in ochii parintelui Arsenie Boca e primejdioasa. De-a lungul unei vieti e de inteles ca un om duhovnicesc lupta cu pacatele si cu ispitele proprii si cu ale altora asa cum il ajuta Dumnezeu. Lui Dumnezeu i se cuvine toata slava, cinstea si inchinaciunea, caci El singur este fara pacat.

  Atunci cand vedem ca un om duhovnicesc este placut lui Dumnezeu, iar rugaciunile lui pentru semenii nostri sunt ascultate, am face bine sa nu pacatuim impotriva Duhului Sfant, negand lucrarea Lui. Dumnezeu iarta, albeste ce nu e chiar curat, caci de aceea S-a rastignit. Toti avem nevoie de ajutor pentru a fi albiti. Nu ne albim haina sufletului cautand defectele sfintilor, ci pocaindu-ne si luptand cu propria mandrie, cu propria trufie si cu propria inselare. Cele mai mari pacate sunt ale mele, caci eu de acelea voi da raspuns.

  Se cuvine, asadar, sa-I multumim lui Dumnezeu pentru toti martirii si cuviosii acestui neam si sa lasam carteala la o parte. Ceea ce Dumnezeu a binecuvantat noi sa nu numim necurat. Sa invatam sa ne cinstim sfintii, caci ei se roaga pentru noi toti. Daca vedem parinele Arsenie Boca ca are trecere in fata lui Dumnezeu, inseamna ca pocainta lui, pe care nu o stim, a depasit cu mult eventualele pacate. Despre poacainta noastra vom da raspuns, insa, caci nu suntem fara pacate.

  Sa ne cinstim sfintii, caci ei sunt prietenii Mantuitorului. Ce face un imparat pamantesc atunci cand unul dintre prietenii sai sufera? Il ajuta. Ce va face Imparatul Ceresc atunci cand va vedea ca prietenii Sai sunt defaimati? Fiecare defaimator va simti pe pilelea lui.

  Mai e un aspect important. Sa nu idolatrizam pe nimeni si sa nu uram cu patima pe nimeni. Cand vorbim despre un om duhovnicesc, sa incercam sa mentinem dreapta socoteala fie ca suntem sau nu de acord cu o eventuala canonizare. Un om duhovnicesc semnaleaza cu parere de rau o eventuala greseala a fratelui, nu cu patima. Atunci cand ura lui e vizibila, e firesc sa-i punem la indoiala dreapta socoteala.

 7. […]
  „Ca să se înspăimânte, sfântul apostol Pavel a zis: ‘Daca va mâncati între voi și vă sfâșiați unii pe alții, băgați seama să nu va distrugeți laolaltă’. N-ati înfipt dinții în carnea altuia, ci i-ați înfipt bârfirea în suflet, ați sfâșiat prin relele voastre judecăți, ați pricinuit mii de rele – și vouă înșivă și celui bârfit și multor altora.”

  Sursa: https://searchnewsglobal.wordpress.com/2015/04/28/despre-crestinofobie-efectul-turmei-pentru-cei-ce-arunca-cu-pietre-in-episcopi-si-preoti/

 8. GHEORGHE ANITULESEI CĂ NU POT SĂ II SPUN (PREOT) E UN ÎNSELAT VRĂJMAȘUL CARE URLĂ LA MORMÂNTUL PĂRINTELUI ARSENIE BOCA LA PRINS ÎN MREJELE SALE ÎI RECOMAND SĂ SE ROAGE SĂ ÎI LUMINEZE DUMNEZEU MINTEA CĂ SE AFLĂ ÎN MARE ÎNTUNERIC ŞI SĂ ŞTIE CĂ PĂRINTELE ARSENIE BOCA E CANONIZAT DE POPOR DEJA ,ŞI SE ÎMPLINESTE ÎNTOCMAI CUM A PROFETIT PĂRINTELE ARSENIE BOCA.

 9. Sa iubim si sa ne smerim, rugandu-ne la Dumnezeu sa ne daruiasca cel mai mare dar, acela de a ne vedea asa cum ne vede Dumnezeu si daca ne vedem, oare ne mai arde de a-i judeca pe altii?

  Parinte Arsenie Boca, ajuta-ne si roaga-te pentru luminarea mintii noastre si iarta-i pe cei care lupta sa te denigreze, ca habar nu au ce fac!
  Mandria cea desarta ne mana si uitam ca fara Dumnezeu si voia Lui nimic nu se misca pe acest pamant!
  Iertare!

 10. Pacat de acest parinte Gheorghe Anitulesei.E trist ca nu-si da seama cata slava desarta e in el. E trist ca nu vede cata rautate are in el cand il denigreaza pe Parintele Arsenie Boca. De ce aceasta rautate? Dumneata, parinte Gheorghe Anitulesei, in loc sa-ti cauti de mantuire , sa te rogi pt lume, arunci otrava si tulburi sufletele. Sa fereasca Dumnezeu de asemenea calugari !

 11. Carte autorii acestui articol – dvs ati Studiat Biblia? Eu sau. Si am ascultat multi preoti, iar preotul Anitulesei spune adevarul si predica Biblia, nu in genul New Age sau placul populatiei.
  As dori as stiu numele autorului acestui articol va rog, nu-l gasesc or aceasta pagina. Multumesc

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s