In cazul unui conflict armat, Rusia a indentificat posibilele tinte din Romania

Rusia se simte tot mai amenintata de apropierea NATO de granitele sale. Ultimele decizii ale Aliantei Nord-Atlantice, de infiintare a unor centre de comanda si control in statele membre din apropiere de granitele Rusiei, par a fi deranjat Moscova. Un analist militar rus a lansat un avertisment la adresa Romaniei.

Vladimir Evseev, director al Centrului pentru Studii Politico-Militare din Moscova, a declarat, pentru TVR, ca Romania ar trebui sa fie atenta la capacitatile pe care Rusia le dezvolta in Crimeea.

„Pe teritoriul Crimeei, in prezent se formeaza o grupare de forte armate terestre bine pregatita si de sine statatoare. Vor fi prezente acolo diferite dispozitive, capabile sa neutralizeze toate amenintarile posibile”, a aratat expertul.

Evseev spune ca, daca Romania se va lasa atrasa in confruntarea dintre Rusia si NATO, atunci tara noastra va deveni tinta a Rusiei. „Din pacate, daca Romania se va lasa antrenata intr-o asfel de confruntare, atunci este imposibil ca o serie de obiective militare din Romania sa nu fie trecute pe lista acelor tinte care vor fi neutralizate cu diferite tipuri de arme”, afirma el.

Rusia a identificat deja care ar fi posibilele tinte din Romania si, bineinteles, cele mai importate sunt centrele de control si comanda NATO. „Dupa evaluarile militare facute de Rusia, din acele baze militare ce urmeaza sa fie amenajate in Romania pot fi lansate nu numai dispozitive antiracheta. Rusia este foarte ingrijorata ca de acolo pot fi lansate si rachete de croaziera sau alte dipozitive de genul asta”, a mai afirmat Vladimir Evseev.

Mai mult, vor fi vizate si alte instalatii militare dar si flota. „Rusia va fi obligata sa reactioneze nu numai la aparitia centrelor de comanda, dar si la depozitele de armament sau alta infrastructura militara. Stim ca in Romania se poate crea si potential ofensiv, de aceea vom cauta si mijloace de a anihila flota militara romaneasca. Cred ca va creste confruntarea dintre tarile noastre si din pacate avem motive sa credem asta”, a avertizat Evseev.

Centre de comanda si control, infiintate de NATO in Romania (Video)

Doua centre de comanda si control ale NATO vor fi infiintate in Romania, acestea urmand sa devina operationale in 2016, iar aici vor activa militari romani, dar si din alte state membre.

La reuniunea ministrilor Apararii de la Bruxelles de saptamana trecuta s-a decis constituirea imediata pe teritoriile aliatilor din est – Romania, Polonia, Bulgaria, Estonia, Letonia si Lituania – a unor Unitati pentru Integrarea Fortelor NATO, acestea fiind structuri multinationale de comanda si control ale Aliantei Nord-Atlantice, care vor asigura o prezenta vizibila si continua a NATO pe teritoriul aliatilor estici.

NATO isi intareste pozitia in estul Europei: Care e riscul pentru Romania din partea Rusiei

Pe langa acest centru, Romania va gazdui un Comandament Multinational de Divizie Sud-Est care va functiona ca un centru de comanda-control in situatia dislocarii de forte pe flancul estic al NATO.

Ministrul Apararii, Mircea Dusa, a anuntat ca isi doreste ca primul comandament NATO de comanda si control din Romania sa fie operational in luna iunie, in timp ce al doilea comandament, de divizie, ar urma sa fie operational in termen de doi ani. – ziare.com

Urmariti va rog si:

Dar ca sa intelegeti de s-a ajuns aici, urmariti va rog cu atentie si:

Publicitate

3 gânduri despre &8222;In cazul unui conflict armat, Rusia a indentificat posibilele tinte din Romania&8221;

  1. Da acum avem la Cotroceni un BASESCU II.Ce ne-o fi trebuit noua sa ne punem rau cu rusii,numai asa ca Basescu sa fie mangaiat pe chelie de Merkel?Da,suntem un punct strategic in coasta rusilor,dar poate ca trebuia discutat altfel,nu stiu nu cunosc strategie,dar in niciun caz sa ne bagam in gura lupului de buna voie,ca PAPUSARII vor sa-l ingenunche pe PUTIN si sa-i accepte de stapani.Cine o sa plateasca tot dezastrul creat la noi dupa lupta PAPUSARILOR cu PUTIN,aici fiind vorba de vieti omenesti cat si mediul,locuinte, etc.?Basescu si toti care au acceptat jocul si il sustin -IOHANNIS- ar trebui sa fie in prima linie.Vai de capul nostru”unde nu-i cap vai de picioare”.E tot ce ne lipsea,dar poate vor fi curatati astia care au participat la incitarea lui Putin.Ar fi o sansa pentru noi.

  2. Razboiul bate la usa Romaniei si masonii din capul tarii , cu Justitia in frunte , fac tot felul de jocuri pentru a distrage atentia populatiei de pericolul in care tot ei au expus Romania .
    Trebuie sa fim pregatiti atat sufleteste cat si pentru supravietuire in caz de razboi .
    Va trebui sa fim pregatiti sa parasim orasele refugiindu-ne prin locurile mai sigure , pentru ca , de la televizor nu vom afla nimic si ne vom trezi cu „bomba in cap” peste noapte .
    Rusia va actiona pentru ca este amenintata de SUA si NATO , iar noi vom fi macelariti ca asa au dorit cei care ne-au bagat pana in gat in mocirla SUA .Deja un analist rus a declarat ca vor fi distruse bazele si comandamentele militare SUA de la noi , cat si flota din Marea Neagra a Romaniei va fi scufundata .

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s