Cuvinte Profetice de la Sfantul Parinte Arsenie Boca

Cuvant Profetic Sfantul Arsenie Boca

Cuvinte Profetice Parintele Arsenie Boca

Cuvinte Profetice Parintele Arsenie Boca1

Cuvinte Profetice Parintele Arsenie Boca2

Alte lucruri interesante despre Sfantul Parinte puteti citi la rubrica: Sfantul Arsenie Boca 

6 gânduri despre &8222;Cuvinte Profetice de la Sfantul Parinte Arsenie Boca&8221;

 1. Da , asa este , fara Biserica si fara preoti , diavolul isi va face loc peste tot , va stapani lumea in intregime , rugaciune nu va mai fi decat in ascuns ca la inceputul Crestinismului in plina prigoana pagana , acum va fi prigoana direct de la satana-antihrist .
  Sa ne rugam sa mai intarzie Dumnezeu vremurile acelea , sa nu le prindem noi cei de azi , ca vor fi infricosatoare .
  Dar , daca ne gandim bine , in lume se cam intampla cele profetite de parintele Arsenie Boca , in momentul de fata , faradelegi , hula impotriva Bisericii , preotilor si Crestinismului in general , desfrau si toate rautatile pamantului le vedem destul de clar peste tot .
  Nu gasim liniste si mangaiere decat in Biserica lui Hristos , in rugaciune si fapte bune , cat inca mai avem aceasta libertate de la Dumnezeu .

 2. @Maria Distribuie si tu mai departe tiparit(dupa Sf. Liturghie) sau format electronic.

  O scrisoare a unui preot anonim către patriarh, arhierei și toți preoții ortodocși

  Mai multă jertfă, cumpătare, mărturisire a lui Hristos precum Serafim de Pireu, mai multă duhovnicie nu materialnicie, dispoziția de a se face dumnezeiască Liturghie zilnic (măcar în orașe), mai puțin compromis, mai puțină secularizare, mai puțin duh finanțist în Biserica Româna (căci doar aceasta este Biserica), mai mare accent pe Euharistie și euharistire a mirenilor, război mai puțin între slujitori (căci prin împărtășire deasă ei sunt cei mai consanguini cu Hristos), mai mult dor de Hristos sau pentru Hristos, mai puține gânduri și treburi lumești, anularea birurilor, taxelor, fcm-urilor, colportajului, mai multă sinceritate față de Hristos și de oameni și mai multă frica de Dumnezeu și rușine de oameni! Preasfințitul Longhin Mihail Jar spunea că noi slujitorii, suntem vinovați 98% de amărăciunea în care se afla Ortodoxia.
  Are dreptate! Eu când spun oamenilor adevărul și despre Adevăr, sunt apostrofat de colegii preoți. Când spun oamenilor realitatea, sunt apostrofat de protopopi. Daca voi continua, mă va apostrofa ierarhul sau patriarhul. Cum să ținem lumina sub obroc? Cui slujim noi de fapt? Cunosc frați preoți care te ucid cu privirea… fie ca ești preot și ești înainte lor, fie că e mirean în fața lor. Ne împărtășim din același Potir, apoi te reclama, te urăște, te vrea desființat. Cu ce ne împărtășim noi din Acel Potir?
  Cu zeamă de ciuperci sau cu Sângele personal al lui Hristos Cel Viu? Venim la slujbă cu MERCEDES 2014 iar creștinii nu au pâine acasă. Ce Dumnezeu avem noi? Vorbim de smerenie dar facem catedrala de 500 milioane de euro și în piețe, la slujbe, avem diaconi care ne țin mantia ca la mirese și ca la împărații bizantini. Avem diaconi pe post de postativ… care aleargă după gura noastră cu microfonul, ca sa putem predica doar cu reverber. Nu exista postament fix? In Liturghie aleargă diaconul după arhiereu?!
  Dar nu exista lavaliere? Spectacol cu Hristos Cel Serios de fața și coparticipant? Și cui folosește Catedrala neamului făcută pe bani murdari, chinuiți și strânși de pe la sectanții papistași? La Mitropolie, în zile de rând, sunt la slujbe 7-8 oameni. Cum vor arata aceștia în Catedrala de 50.000 de oameni lipsă? Cum să strângi bani de la preoți pentru Catedrala, atâta timp cât enoriașii săraci așteaptă găina sa ouă, ca să aibă ceva de mâncat astăzi? Cum de la preoții care au și ei familii, nu au salarii (căci sunt opriți tot ca danii pentru ‘mecenat’ )? Cum de la preoții când lumea este tot mai îndemnată la guru-tv să nu mai creadă în basme religioase și în porcării biblice?
  Ne tragem unul pe altul în Iad. Vom deschide toți ochii în fundul Iadului și atunci vom vedea ce realizare am avut. Ortodoxia secularizată se îndreaptă spre păgânism sau erezie înfiorătoare(caci ereziile tot păgânisme sunt, atâta timp cât Hristosul lor este unul neadevărat, zeu, născocit de mintea alienaților religioși), se îndepărtează de Adevăr odată cu lumea întreagă, se pregătește să rămână fără Hristos, definitiv! Am predicat odată într-o biserică a unui frate preot și am spus realitatea toata. Știți ce mi-a spus lumea? Ne smintești părinte! Pleacă de pe la noi! Noi nu vrem să auzim că Hristos e Viu.
  Nu vrem să auzim că sufletul omenesc e nemuritor. Nu vrem să auzim că Lucifer va veni în lume. Ne sperii! Lasă-ne! Cam așa sunt slujitorii și mirenii azi. Nu prea mai cred în ‘baliverne’. Știu…, înfiorător! Dar să știți că aceasta este situația în mai toate parohiile. Oamenii care vin la biserica, vin să câștige la loto, vin să nu-i trăsnească vreun Dumnezeu, să aibă sănătate pentru a o putea exploata lumește, vin sa socializeze…ca pe facebook. Poate nu mă credeți… dar eu analizez de mult aceste nuanțe. Lumea nu știe că Fiul lui Dumnezeu este același cu Iisus. Lumea nu știe și nu crede că Împărtășania este Trupul personal și înviat al lui Isus Hristos. Lumea nu crede că omul este veșnic și neam cu Dumnezeu…
  Ne preocupă azi orice, dar nu Hristos Cel Viu. Orice dar nu Euharistia. Se fac Liturghiile fără ca să se împărtășească nici un mirean, deși în biserică sunt 50 de inși. Noi preoții, suntem ca-n clericalismul papiștaș. Doar noua ni se cuvine Euharistia. Am sugerat unui frate preot să-și împărtășească enoriașii mai des de 6 luni, un an, căci Trupul lui Hristos e medicamentul veșniciei… și poate îi mai luminează și poate le mărește dorul de El. Știți ce mi-a răspuns? DAR CE…EI POSTESC INAINTE CA SĂ-I ÎMPĂRTĂȘESC MAI DES? Pai noi postim de fiecare dată când ne împărtășim, părinte? Nu mai are nimeni mila de nimeni! Ne-am închis în întunericul nostru și am început să trăim împietrirea Iadului, încă de pe acum.
  Apoi, arhiereul este în deplinătatea harică, totală. S-a împământenit…mai nou, că patriarhul să fie considerat aiatolah și supra-rege! De unde aceasta? El este exact 100 % arhiereu ca toți ceilalți. El nu este superior haric, niciunui arhiereu din cei 860 ai pleromei ortodoxe. De aceea, arhiereii județelor, sunt supuși întru totul patriarhului. Greșit! Sfântul Apostol Andrei se supunea Sfântului Apostol Pavel? Sau fratelui sau Petru? Nicidecum! Patriarhul este rang administrativ. Atât! Întaistătător între egali! Episcopul unui județ, este întregul. Fiecare este întregul. Patriarhul se ocupa de un simplu menegement tehnic si administrativ.
  El prezidează sinodul, dar nu prezidează arhiereii sinodului, ci ședința sinodala. Arhiereii țin legătura între ei și se prețuiesc reciproc pentru faptul că și împreună sunt ÎNTREGUL. Nu din alt motiv. Arhiereii sunt acum hăituiți de patriarh, preoții sunt hăituiți de protopopi, iar protopopii sunt hăituiți de arhierei. Ce e aia? Daca Hristos ar participa văzut, la ședința sinodului sau la Liturghia arhierească sau nearhierească, tot așa s-ar comporta slujitorii? NE AȘTEAPTĂ VREMURI CU ADEVĂRAT ÎNFIORATOARE! VREMURI CU PRĂPĂD! BINE SPUNEA UN ARHIMANDRIT CÂND ZICEA CĂ LA PARUSIE: VOR PLÂNGE ȘI SE VOR ÎNSPĂIMANTA ȘI ÎNGERII DE LÂNGĂ HRISTOS-JUDECATORUL. VOR AVEA ȘI DE CE!
  (un oarecare preot)

 3. Da , asa este , multi dintre noi cunoastem acest adevar , iar eu personal am cautat intotdeauna sa nu raspandesc aceasta „imagine” negativa a unora din clerul ortodox din BOR , tocmai pentru a nu crea sminteala si „dispret” pentru tot clerul din Biserica , care este cu adevarat slujitor al lui Dumnezeu si Pastor de suflete . In aceasta lume in care sectele , ateii si satanistii lupta impotriva Ortodoxiei pe toate caile , nu trebuie sa le dam ocazie sa aprinda scanteia hulelor care ar slabi credinta in randul unor incepatori in ale credintei .
  Toate aceste adevaruri expuse mai sus , confirma vremurile apocaliptice , semnele vremurilor sunt evidente , iar unii din cler (cei mari in rang ) vor aluneca la vale in viteza , din pricina banilor si slavei desarte .
  Sa nu uitam ca Biserica (clerul din Biserica ) este supusa Statului , iar unii arhierei din BOR , sunt supusi Statului mai mult decat lui Dumnezeu si pleaca capul catre guvernanti pentru bani si fac compromisuri ce incalca canoanele si Legea lui Hristos . Ori , Dumnezeu nu-i jucaria nimanui , ori totul , ori nimic , jumatatile de masura nu sunt admise . Dar asta cere mucenicie , sacrificiu , daruire si credinta puternica , care
  sunt mult mai usor de indeplinit , daca sunt facute in masa , tot poporul dimpreuna cu tot clerul sa fie in aceeasi barca , sau unitate intru Hristos . Unde credinta slabeste , diavolul isi face loc , „umbland ca un leu cautant pe cine sa inghita” .
  Eu cunosc foarte multi preoti si vorbesc despre toate acestea , inca de cativa ani buni .
  Sunt adevaruri de necontestat!
  Biserica la care noi mergem este Raiul pe Pamant . Azi dupa ce am fost la biserica , dupa ce am ajuns acasa , parca imi parea rau ca sunt acasa si nu mai sunt in biserica , acolo unde sufletul omului se simte cu adevarat liber , o libertate care nu se poate explica in cuvinte !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s