Noi amanunte legate de cazul mortii procurorului Cristian Panait

Iata ce aflam din articolul:  Noi descoperiri legate de moartea procurorului român Cristian Panait / Nouvelles découvertes liées sur la mort du procureur roumain Cristian Panait

08 - Foto Ponta si Panait

In data de 15 iulie 2014 am publicat pe blogul meu http://panait-munteanu.blogspot.ca/ un comentariu legat de viața și activitatea infracțională a actualului prim ministru al României, Victor Viorel Ponta, comentariu care a apărut sub titlul : «Un fost clochard, cu multiple afaceri penale grave, vrea să ajungă președintele României»  și care poate fi accesat direct la pagina de Internet :

http://panait-munteanu.blogspot.ca/2014/07/un-fost-clochard-cu-multiple-afaceri.html

Despre acest articol am făcut referire și pe contul meu de Facebook https://www.facebook.com/panait.munteanu.7 și, fiind convins că Victor Ponta este asasinul lui Panait,  am creiat un nou grup intitulat «Omagiu procurorului Cristian Panait»  în care am instituit chiar și o recompensă ce urmează a fi plătită celui sau celor care vor aduce noi dovezi asupra acestei crime odioase în vederea redeschiderii dosarului morții procurorului erou de către Procuratura Română.

Și acum să trecem la fondul problemei care interesează pe toată lumea inclusiv pe criminal.

Spre deosebire de afirmațiile mele pe care le-am făcut în data de 15 iulie 2014 pe blogul meu, în articolul intitulat «Un fost clochard, cu multiple afaceri penale grave, vrea să ajungă președintele României »,  noutatea este că moartea procurorului Cristian Panait își are rădăcinile cu mult timp înainte de izbucnirea scandalului legat de arestarea procurorului orădean Alexandru Lele de la Parchetul Judeţean Bihor care, în 2002, la rândul său, ancheta pe fiul prefectului judeţului Bihor, Adrian Tărău, pentru contrabandă cu produse petroliere, cunoscut sponsor local al PSD și colaborator în diverse afaceri dubioase ale fostului prim ministru, Adrian Năstase, comentariu despre care am făcut referire în articolul mai sus menționat, publicat pe blogul meu la data de 15 iulie 2014.

Valentina Tatukescu                          

Ceea ce vreau să subliniez și mai ales deosebit de importat în această afacere, este faptul căexistă două evenimente aparent fără nicio legătură unul față de cealălalt și anume, primul legat de ancheta procurorului Alexandru Lele de la Oradea iar cel de a doilea legat de activitatea criminală a fostei judecătoare   Valentina Tătulescu, care în fapt sunt strâns legate unul de cealălalt formând cheia acestei crime prin care se dovedește că cel care l-a omorât pe Cristian Panait este, fără drept de apel, Victor Viorel Ponta, despre care nimeni până acum n-a sesizat această legătură, mai ales când s-au făcut cercetările în dosarul respectiv. care de fapt au fost numai formale, cu scopul de a-l salva pe criminal.

Totul a început de la judecătoarea Valentina Tătulescu (în fotografia de mai sus) care era președinta completului de judecată, secția IV-a civilă a Judecătoriei Sectorului 1 București, avansată  ulterior judecătoare la Curtea de Apel București.

Această femeie criminală cu robă de magistrat, era  cunoscută în mediile juridice  sub numele de «judele morții» deoarece, în unele dosare pe care le-a judecat și pentru care a primit în contra partidă sume imense de bani, mușamaliza afacerile, iar când era în situația de a fi descoperită apela la diverși asasini plătiți care mergeau până la uciderea celor care se împotriveau sau o reclamau pentru falsurile făcute în  sentințele de judecată, prin provocarea de diverse «accidente» a persoanelor pe care ea le voia eliminate.

 Datorită acumulării a o serie de cazuri de natura celor de mai sus,  în care se implica direct judecătoarea morții, la cererea părților vătămate Procuratura a deschis ulterior, după moartea procurorului Panait, o anchetă care a durat trei ani în care ea a fost inculpată pentru instigare la crimă și condamnată în anul 2005, la o pedeapsă privativă de libertate de cinci ani.

Cauza principală pentru care procurorul Cristian Panait a murit s-a datorat în primul rând, curajului său de a deschide un dosar penal împotriva acestei judecătoare, Valentina Tătulescu, de la Curtea de Apel București, dosar care-i fusese repartizat de șeful său directIlie Picioruș cu indicația «să îl lase mai moale  sau să-l facă uitat».

Cazul în speță se referea la faptul că, potrivit unei scrisori primite din partea unui fost cadru din MAI, apropiat al procurorului Panait, judecătoarea respectivă  săvârșise falsuri într-un proces de revendicare a unui imobil din București, susținând că revendicatorul ar fi lasat la latitudinea instantei (pe care ea o prezida) dacă să-i restituie imobilul sau nu, fapt care nu era deloc adevărat.

După cum reiese din conținutul documentelor aflate la dosar, în perioada în care judecătoarea Tătulescu a dat sentința, petiționarul era internat în spital pentru a fi operat de prostată și nu a putut să ia cunoștiință imediat de hotărârea dată. După ieșirea sa din spital, la data de 29 martie 2001, petentul, după ce a luat act de conținutul hotărârii, a făcut plângere penală la Parchetul Înaltei Curți de Casație și Justiție (ICCJ), împotriva judecătoarei Valentina Tătulescu pentru abuz și fals în acte oficiale. Din partea procuraturii cauza a fost repartizată spre rezolvare și  instrumentare  către Cristian Panait, așa cum am menționat mai sus.

Încă de la începerea anchetei,  procurorul Panait a primit acele «indicații prețioase» de la șeful său precum și de la o serie de persoane suspuse, care influiențau la aceea vreme justițìa, printre care și fostul premier Adrian Năstase, pentru a închide  acest dosar. Mai mult, Panait a fost amenintat de prietenii judecătoarei Tătulescu că va fi mutat la altă secție a Parchetului sau i se va lua dosarul, dacă continuă cercetarea.

Deoarece avea probe tari și pertinente, procurorul Panait s-a încăpățânat și după ce a finalizat rechizitoriul împotriva judecătoarei falsificatoare, l-a trimis în instanța Curții de Apel București. Aici însă, altă surpriză : dosarul în cauză a dispărut subit, iar președintele completului de judecată a dispus un alt termen pentru ca «reclamantul să găsească dosarul». Cum era de așteptat, dosarul nu a fost gasit și spre surprinderea reclamantului acesta a fost invinuit că el și-ar fi luat dosarul, cu alte cuvinte, el făcea plângerea și tot el își fura dosarul.

Intr-un final, s-a descoperit nu după mult timp că dosarul fusese luat de către o persoană din Instanța Supremă pentru a mușamaliza ancheta împotriva judecătoarei Tătulescu iar, ce mai rămăsese din dosarul cu pricina a fost returnat la Procuratură pentru «completarea lui», fiind luat de la  procurorul Panait și dat lui Ilie Picioruș, șeful lui Panait, care a dispus imediat neînceperea urmăririi penale împotriva judecătoarei Valentina Tătulescu, dosarul fiind astfel închis în timp ce judecătoarea respectivă fiind albită și-a văzut în continuare de afacerile ei criminale.

Așa cum am arătat mai sus, la rândul ei, judecătoarea era implicată în nenumărate ilegalități și se bucura de protecția judecătorului Dan Lupașcu care a fost la timpul respectiv președintele Consiliului Superior al Magistraturii, după care a devenit șeful direct a lui Tătulescu cu care acesta tăia și spânzura, făcând de râs justiția română prin afacerile pe care le făceau împreună.

Interesant este faptul că presa din aceea vreme, nu a pomenit nimic despre dosarul nr. 196/P/2001, în care judecătoarea Tătulescu fusese cercetată și ulterior condamnată la închisoare și asta datorită ordinului transmis în acest sens de fostul prim ministru, Adrian Năstase, care la rîndul lui, era implicat personal în multiple afaceri penale care sigur ar fi fost descoperite dacă cazul ar fi apărut în presă deoarece o serie dintre ele erau cunoscute și de judecătoarea Tătulescu. De mențìonat este faptul că Victor Ponta se cunoștea personal cu judecătoarea Tătulescu din perioada cât el a funcționat ca procuror și chiar de multe ori aceștia au avut întâlniri și convorbiri private atât telefonice cât și directe, punând țara la cale.

Urmare acestei situații create prin participarea procurorul Cristian Panait la evenimentele ce au avut loc, ca să scape de el, conducerea procuraturii i-a dat pentru soluționare cazul procurorului orădean Alexandru Lele de la Parchetul Judeţean Bihor, deși acesta (Panait) nu avea vechimea necesară pentru a ancheta un magistrat și asta au făcut-o pentru a-l discredita și a-l da ulterior afară din magistratură.

Pe de altă parte, în anul 2001, Victor Ponta s-a înscris în PSD la indicația și dorința fostului prim-ministru Adrian Năstase care îi va deveni prieten și colaborator de afaceri dubioase după care, în același an, el a fost numit șef al Corpului de control al primului-ministru. In această calitate, Ponta a facut jocul lui Năstase în toate acțiunile lui de înaltă corupție și escrocherii ce l-au situat ca fiind un politician care a abuzat cel mai mult de pe urma funcției pe care a avut-o ca prim-ministru.

Scandalul implicării procurorului Alexandru Lele în dosarul lansat de el în anul 2002 cu privire la afacerile ilegale (pentru contrabandă cu produse petroliere) făcute de fiul prefectului judeţului Bihor, Adrian Tărău, l-a determinat pe procurorul Lele să-l areste pe Adrian și să înceapă urmărirea penală impotriva lui deși, din punct de vedere politic, acesta era cunoscut ca un principal sponsor local al PSD și în același timp un colaborator de afaceri dubioase cu Adrian Năstase.

Urmare a presiunilor făcute la cel mai înalt nivel prin intervenția directă a primului ministru de atunci Adrian Năstase, Adrian Tărău este eliberat și a doua zi fuge în SUA. Procurorul Lele acuză public : «Năstase a intrat cu bocancii în anchetele penale». Pentru a-l descuraja și respectiv a-l pune la punct pe Lele, Adrian Năstase pune la cale o manevră prin care, un fost partener de afaceri de-al lui Tărău îl denunță din închisoare pe anchetatorul Lele.

Suspectat de corupție, Lele intră în investigarea Biroului de Anchete Speciale din cadrul Parchetului General. La Oradea, este trimis tânărul procuror Cristian Panait, pentru a-l investiga pe Lele cu ordin expres dat din partea procurorului  Ilie Picioruș, șeful lui Panait, de a-l aresta pe Lele și de a clasa ancheta deschisă de acesta.

În  27 martie 2002, ancheta scapă de sub control și percheziția la domiciliul din Oradea al procurorului Alexandru Lele eșuează, deoarece acesta cheamă mai mulți reporteri pentru a filma desfășurarea procedurii de percheziție. Anchetatorii – polițiștii și procurorii, între care și Cristian Panait – sunt bruscați și ca urmare a filmărilor făcute în interiorul locuinței lui Lele, percheziția eșuează iar pelicula filmării este preluată de mass-media astfel că, povestea capătă conotații politice.

In video clipul de mai jos, aveți posibilitatea să vedeți întreaga filmare care a avut loc în locuința lui Alexandru Lele, unde procurorul Panait apare filmat în viață pentru ultima oară:

După acest eșec, Panait s-a gândit să-i întocmească lui Lele dosar penal și pentru ultraj iar în același timp să dispună interdicția lui de a părăsi țara.

Marcat de evenimentele petrecute la Oradea și de faptul că autorul principal al acestei afaceri era însuși Adrian Năstase, Cristian Panait se prezintă la sediul Parchetului General pe 1 aprilie 2002 și  dispune scoaterea de sub urmărirea penală a procurorului Alexandru Lele. Ordonanța de scoatere de sub urmărire penală a lui Lele avea să fie infirmată în aceiași zi de șefii procurorului Panait din ordinul primului ministru.

In aceste condiții, Adrian Năstase îl cheamă pe Victor Ponta, care era atunci șef al Corpului de control al primului-ministru și îl roagă pe acesta să meargă la domiciliul lui Panait care era prieten cu Ponta pentru a-l determina să închidă ochii și să fie de acord cu rezoluția șefilor lor de a mușamaliza afacerea.

În același timp, Adrian Năstase l-a sfătuit pe Ponta să ia mai întâi legătura cu judecătoarea călău, Valentina Tătulescu, pentru a fi instruit cum să procedeze pentru închiderea anchetei și dacă Panait refuza să colaboreze la stingerea anchetei să-l asasineze pentru a șterge toate urmele unor eventuale anchete ulterioare. Această judecătoare era o prietenă și o colaboratoare de afaceri ilegale cu Năstase și în același timp o cunoștiiță apropiată a lui Ponta, așa cum am arătat în prima parte a acestui articol.

După convorbirea cu Năstase, Ponta a luat legătura telefonică cu judecătoarea Tătulescu și cu aceasta a avut loc convorbirea de mai jos, care face parte din cele 23 de transcripturi ale interceptărilor făcute de către fostul S.I.P.A (Serviciul Independent de Protecție și Anticorupție al Ministerului Justiției) și a Serviciului Român de Informații, interceptări ale convorbirilor telefonice dintre Victor Ponta, la vremea aceea procuror și coleg de birou cu procurorul Panait și primul ministru Adrian Năstase, respectiv Ministrul Justiției, Rodica Stănoiu, care a fost la curent cu întreaga afacere, precum și alte personaje sus-puse ale vremii, convorbiri efectuate de inculpați atât înainte, cât și imediat după comiterea asasinatului.

Țin să menționez că judecătoarea Tătulescu era și ea interceptată de SIPA pentru afacerile criminale pe care le făcea împreună cu prietenul ei Adrian Năstase.  In privința transcriptului publicat mai jos, fac precizarea că cea cu care vorbea la telefon în data de 27 martie 2002 Victor Ponta (cu mai puțin de o lună inainte de crimă) era judecatoarea Tătulescu avansată ulterior la Curtea Supremă București. Iată convorbirea dintre Ponta și judecătoarea călău :

Interceptare

Conținutul acestei convorbiri telefonice spune totul în legătură cu crima ce urma să se producă prin «accident» pe care urma să o facă Victor Ponta la ordinul lui Adi (diminutivul lui Adrian Năstase) și a sfaturilor profesionale date de judecătoarea călău, Valentina Tătulescu. Aș putea chiar afirma că această piesă, pe care nimeni până la această dată nu a luat-o în  seamă, este cea mai importantă din tot dosarul, deoarece ea confirmă, fără echivoc, faptul că Ponta a fost însărcinat cu punerea în aplicare a deciziei lui Adrian Năstase de a-l omorâ pe procurorul Panait.

După convorbirea dintre Ponta și judecătoarea Tătulescu ce a avut loc în data de 27 martie 2002, fiind înregistrată la ora 21:37 prin care judecătoarea călău îl îndemna pe Ponta să-l omoare pe Panait provocându-i un «accident», acesta a încercat de mai multe ori să-l contacteze pe Panait la telefon fără însă prea mult succes deoarece fie că el nu răspundea la apel, fie că refuza să vorbească, apeluri care de asemenea au fost înregistrate în cadrul programului de interceptare a celor doi prieteni.

După exact două săptămâni de la convorbirea telefonică cu judecătoarea Tătulescu, respectiv în data de 10 aprilie 2002, Ponta s-a deplasat la domiciliul lui Panait din strada Logofat Stroici, nr. 35, Sectorul 2, București. Iata clădirea respectivă :

04 - Foto locuinta lui Panait

Puțin înainte de sosirea lui Ponta, care-și anunțase deja vizita, Panait i-a spus mătușii sale, Eleni Dumitru, care se afla în interiorul locuinței lui că peste puțin timp va veni un prieten cu care va avea o discuție ce s-ar putea să fie zgomotoasă și că, în consecință, să nu se sperie. Totodată Panait i-a recomandat mătușii sale să nu asiste la discuție și, dacă poate, să meargă la o vecină până la plecarea invitatului său. In ce privește mama procurorului Panait, aceasta se afla la Târgoviște.

Nu după mult timp, Ponta a sosit și după cca 15 minute, vecinii au auzit vociferări și discuții aprinse între cei doi, după care un vecin care fusese alertat de zgomotul produs de aceștia și care ieșise din locuința sa pentru a vedea ce s-a întâmplat, a zărit pe scări un bărbat care alerga spre ieșire și care s-a făcu imediat nevăzut.

Puțin înainte, s-a auzit un zgomot puternic produs de căderea trupului lui Panait care fusese aruncat de la înălțimea balconului pe caldarâmul din fața blocului. Imediat o serie de vecini au sărit în ajutorul victimei care încă zăcea zdrobită pe trotuar și, la apelul lor telefonic, Panait a fost dus imediat de o ambulanță  la spital,  nu înainte ca acesta să-i șoptească mătușii sale cuvinele : «câinele ăsta de Ponta m-a omorât !».

În susținerea celor de mai sus, iată declarația integrală a mătușii lui Cristian Panait, anexată la dosarul de cercetare penală :

«Cristi m-a anunțat, când s-a întors de la serviciu, în jurul orei 17, că va avea o vizită și să nu mă sperii dacă aud scandal. A zis : Ori eu, ori ei ! A specificat că vrea să lămurească niște probleme de viață și de moarte cu un coleg și a spus numele Ponta. Mi-a cerut să le pregătesc o cafea și, dacă se poate ar fi mai bine să nu asist la discuții. În jurul orei 17:30 a venit musafirul așteptat, iar eu, conform înțelegerii cu Cristi, am plecat în vizită la o vecină. Ultima persoană care a venit la Cristi a fost acest Ponta. Puțin mai târziu, am fost alertată de ceilalți vecini că nepotul meu a căzut de la etaj. Ultimele cuvinte pe care le-am auzit de la el au fost : câinele ăsta de Ponta m-a omorât ! Apoi a mai spus ceva, dar nu am mai putut auzi, a intrat în comă».

Panait a fost dus la spital unde, după puțìn timp, a decedat. Drama procurorului Cristian Panait a făcut înconjurul tuturor ziarelor și posturilor de televiziune din întreaga țară și din străinătate. O serie de publicații oficiale cât și majoritatea posturilor de televiziune, au dezbătut acest subiect fără însă să dea o explicație plauzibilă asupra adevăratelor cauze ale morții procurorului Cristian Panait și a implicațiilor ulterioare, fie din partizanat politic, fie din frică sau poate că nu au fost în posesia integrală a elemenelor pe care eu vi le-am prezentat în acest material.

La scurt timp după decesul procurorului Panait, Ilie Picioruș, procuror șef-adjunct la Parchetul de pe lângă ÎCCJ care a fost şeful direct al lui Panait, s-a deplasat la domiciliul acestuia și i-a luat o serie de documente, fără proces-verbal, care făceau referire la caz și la escrocheriile făcute de Adrian Năstase și de gașca lui penală, din care făcea parte și Victor Ponta.

Trebuie să mai adaug și faptul că în acea perioadă Panait avea o iubită cu numele de Mina cu care urma să se căsătorească. După toate informațiile apărute în presă aceasta nu a vrut să dea detalii despre afacerea respectivă deși a lăsat să se înțeleagă că discutase cu Panait despre ea. Când a fost întrebată despre ce este vorba ea a răspuns «Nu pot să comentez nimic, vă rog să înțelegeți situația în care sunt». Ea s-a referit atunci la faptul că peste puțin timp urma să termine Facultatea de Drept și că dacă ar fi făcut niște declarații despre ceea ce știa în legătură cu dosarul instrumentat de Panait, ar fi avut probleme după absolvirea facultății. Cred că dacă acum ar fi căutată și eventual interogată sigur se va afla multe lucruri necunoscute în acest dosar.

Ancheta procuraturii, care a debutat în urma acestei crime, a fost sistată și apoi imediat închisă din ordinul lui Năstase, iar procurorul care-l ancheta pe Ponta ca fiind suspectul numărul unu, a fost, după puțin timp, lovit mortal de o mașină în condiții foarte dubioase, situație despre care nu s-a vorbit nici în presă și nici la televiziune, fiind tratată strict confidențial. Se vorbește că Năstase a dat ordin ca numele acestuia să nu fie niciodată divulgat sub amenințarea că dacă cineva o va face va avea aceeași soartă cu el. O singură persoană îl cunoaște, în afara cadrului Procuraturii și, aceasta este, doamna Simona Ela Fica, posesoarea fostului sait «Exploziv News», care a investigat timp de nouă ani acest caz ( ea îl cunoștea personal pe Cristian Panait) și care, în urma presiunilor și a amenințărilor ulterioare publicării primei părți a scenariului crimei, a fost nevoită să sisteze continuarea divulgării scenelor asasinatului, iar mai nou, aceasta și-a închis și saitul.

06 - Poza Simona fica

După publicarea primei părți a anchetei sale, Simona Fica a făcut următoarea declarație :

«Azi, 17 martie 2011, eu anunţ decesul procurorului Cristian Panait ca fiind un act criminal. Şi-l arăt cu degetul pe asasin : fostul procuror Victor Ponta ! Îl arăt cu degetul mâinii stângi, pentru că în mâna dreaptă ţin dosarul nr. 177/P/2002, al Parchetului de pe lânga Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Secţia de urmărire penală şi criminalistică. Obiectul acestuia este moartea violentă a procurorului Cristian Panait. Inculpat : Ponta Viorel Victor. Dosarul a fost ţinut timp de nouă ani la secret. L-am obţinut. Foarte greu. Recunosc, public, că l-am obţinut şantajând doi procurori obedienţi lui Adrian Năstase, se ştiu ei care. Am promis că nu le voi dezvălui infracţiunile şi mă voi ţine de promisiune. În fond, câteva evaziuni fiscale şi o spălare de bani, nu-s mai grave decât o crimă. Iar numele lor nu-s mai sonore ca al lui Ponta».

Procurorul de caz, numit ulterior cu acordul expres al lui Adrian Năstase, pe nume Teodor Ovidiu Sârbu, a preluat dosarul instrumentat inițial de  procurorul care-l bănuia pe Ponta că ar fi suspectul numărul 1, a eliminat din dosar toate probele care-l incriminau pe Ponta și, a menționat în încheierea cercetării că, după așa-zisa plecare a lui Ponta de la procurorul Panait, acesta s-ar fi îndreptat spre marginea terasei și s-ar fi aruncat în gol, fără să dea o explicație plauzibilă a acestui gest. Procurorul Sârbu a mai menționat și faptul că în încăperea respectivă se aflau mama și mătușa procurorului Panait (Eleni Dumitru) care ar fi încercat să-l oprească pe Panait să se arunce de pe terasă, agățându-se chiar de el însă «nu au avut puterea să-l rețină», afirmaţie total neadevărată întru-cât cele două femei nu se aflau în încăpere ; mătușa sa era la o vecină în timp ce mama acestuia se afla la Târgoviste.

Dintr-o serie de acte care ar mai exista clasate separat de dosarul oficial, cum se procedează deobicei în cercetările mai importante, precum și din investigațiile independente făcute de ziarista Ela Simona Fica de la «Exploziv News» rezultă că, în încăpere, nu se afla nimeni în momentul producerii crimei în afara de Ponta și Panait. Procuratura a mai arătat că Panait era bolnav de nervi, fiind suspectat de schizofrenie, deși nu există la dosar nicio probă materială în acest sens și că, acesta, ar fi fost motivul ce l-ar fi determinat pe Panait să se arunce în gol.

mama-panait-465x390

Pentru ca această afirmațìe să fie considerată credibilă, Procuratura a dispus efectuarea unei expertize psihiatrice «post mortem» care a concis că Panait ar fi avut probleme cu «copingul» pe care l-ar fi «administrat gresit» si atunci, s-a «sinucis». Ori, în asemenea condiții, cum se putea face o expertiză psihiatrică atâta timp cât subiect era deja mort, astfel că pentru asta un pacient trebuie să îndeplinească o condiție elementară : să fie viu.

Mătușa lui Panait, doamna Eleni Dumitru declara în 2003 pentru «Evenimentul Zilei» că «Nu știu să traduc aceste cuvinte (câinele de Ponta m-a ucis), dar cunosc niște fapte», fără să ofere alte explicații suplimentare. În același material din «Evenimentul Zilei», semnat de Ondine Gherguț și Christian Levant, Ponta recunoaște prietenia lui cu Cristian Panait, arătând că l-a avut chiar invitat la nuntă, dar minte, ca de obicei, afirmând în același timp că «nu am vorbit cu Cristi în ultimele șase luni dinainte de deces de prin octombrie 2001. Nu-mi dau seama ce s-a întâmplat cu el» zicea Ponta la un interviu.

În ianuarie 2003, Eleni Dumitru, mătușa fostului procuror Cristi Panait, a depus o plângere împotriva soluției de NUP care hotăra că în cazul lui Panait era vorba de sinucidere. Jurnalista de investigațìe Ondine Gherguț a făcut referire la ea în «Evenimentul Zilei» din 10 ianuarie 2003, dar nu a  prezentat-o. A scris că se găsește publicată pe Net. Documentul nu a apărut în nicio publicație scrisă, iar saitul respectiv a fost șters de pe Net. Fragmente din document au reapărut tot pe Net în momentul în care a fost făcută publică rezoluția prin care dosarul a fost clasat.

Iată ce se spune în Rezoluția din 31 martie 2002, care citează din presupusa plângere semnată de mătușa lui Panait : «A revenit la locuința sa și fără alte explicații a chemat-o în baie pe mătușa Eleni Dumitru,  a deschis robinetul lăsând apa să curgă, timp în care i-a spus acesteia în șoaptă : «Vor să mă scoată nebun», fără să-i precizeze cine anume. A întrebat-o de asemenea : «De când casa noastră nu a fost supravegheată ?», se mai notează în rezoluția menționată.

Ca urmare a rezoluției Procuraturii de neînceperea urmăririi penale (NUP), mătușa procurorului, doamna Eleni Dumitru, a declarat : «Domnul Ponta știe exact cine se ascunde în spatele asasinării procurorului Panait ! Nu-l învinuiesc personal pe domnul Ponta, dar sunt convinsă că știe exact cine se ascunde în spatele asasinării. S-a lăudat că i-a fost prieten, aștept cu nerăbdare să ajungă la putere să văd dacă va redeschide dosarul, căci a fost crimă, nu suicid, așa cum s-a susținut».

Sub titlul «Ce ascunde Parchetul General în cazul morții procurorului Panait» ziarul «Adevărul» din 13 aprilie 2002 publica un comentariu asupra unor întrebări la care Procuratura nu a răspuns cu ocazia anchetei cazului Panait. Iată conținutul acestui comentariu :

http://adevarul.ro/news/societate/ce-ascunde-parchetul-general-cazul-mortii-procurorului-panait-1_50abb5557c42d5a6637eff33/index.html

Pe de altă parte, Monica Macovei care era la timpul respectiv Ministru Justiției deși a cerut redeschiderea dosarului Cristian Panait pentru reanalizarea lui deoarece erau foarte multe semne de întrebare la care nu se dăduse răspuns și multe lucruri nelămurile, mafia care dirija atunci justiția s-a opus cu înverșunare la această cerere :

Evoluția cazului Adrian Tarău – Alexandru Lele – Cristian Panait a dovedit meschinăria unui sistem din care fac parte încă personaje care nu au trecut de mentalitatea unui simplu milițian de București, șmecheraș cu relații, servil, dar pus pe căpătuială. Dar a mai dovedit ceva și anume că anumiți politicieni sunt în stare să calce chiar  pe cadavre, să lase mânjită onoarea unui om și a unei instituții doar de dragul unei sume de bani și a unui viitor călduț.

Adrian Năstase, Joița Tănase, Ilie Picioruș, Rodica Stănoiu, dar și multe alte personaje politice știau că Adrian Tarău era un mafiot, dar au decis să-l scoată din țară, să-l mazilească pe anchetatorul său, procurorul Alexandru Lele și să-l lichideze pe magistratul Cristian Panait și asta pentru un pumn de 30 de arginți.

După această tragedie, Ponta a devenit peste noapte «Micul Titulescu» al primului ministru Adrian Năstase De atunci și până acum, Ponta nu a catadicsit și întotdeauna s-a ferit să dea  măcar o singură explicație sau să se apere în legătură cu acuzațiile ce i se aduc.

Concluzia care se trage din această prezentare reală a faptelor ce s-au petrecut în legătură cu moartea procurorului Cristian Panait este aceea că autorul principal al acestei crime este actualul prim ministru al României, Victor Viorel Ponta care în prezent mai are și tupeul să se prezinte drept candidat la alegerile prezidențiale din această toamnă.

In aceste condiții, consider că organele de justiție ale României trebuie să se sesizeze din oficiu și să redeschidă dosarul nr. 177/P/2002, al Parchetului de pe lânga Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Secţia de urmărire penală şi criminalistică, în care Victor Ponta apare ca fiind acuzatul nr.1 al acestei crime.

Comentariu VT:

Nu pot sa afirm 100% ca Victor Ponta este clar vinovat de acest eveniment tragic, dar toate aceste informatii prezentate mai sus ridica suficent de multe semne de intrebare, pentru a se incerca redeschiderea cazului. Cred ca este nevoie de o ancheta serioasa si o cercetare in amanuntit, sunt convins ca ar cadea multe capete.

Despre acest subiect am mai scris intr-un articol trecut si care se poate citi in postarea de mai jos:

Victor PONTA este ASASINUL procurotului PANAIT ?

Iar despre personajul Ponta puteti afla mai multe la rubrica: PONTA.

Publicitate

7 gânduri despre &8222;Noi amanunte legate de cazul mortii procurorului Cristian Panait&8221;

  1. Criminali dovediti , musamalizati de varfurile din Justitia Romana !
    Iata la cine trebuie sa mergi , sa-ti faca dreptate !
    Am citit undeva ca Ponta l-a omorat si pe taica-su . La ce sa te astepti de la unul ca acesta ?

  2. Domnule Ponta,
    Sa-ti dea DUMNEZEU dupa faptele facute, si pina atunci blestemul meu ; sa nu-ti moara alt roman inaintea ta din acest moment !!

  3. Dumnezeu sa-l odihneasca, l-am cunoscut personal, ne-a fost profesor. Mare OM, mare CARACTER!!! Am invatat atatea de la el, avea un caracter extraordinar, era cadru universitar de neegalat, si nimeni nu lipsea niciodata de la orele dansului…de un calm extraordinar, ne ajuta mereu si ne statea la dispozitie cu orice aveam nevoie, si cu siguranta nu era schizofrenic asa cum au vrut sa-l catalogheze acele canalii!!! Era un om DEMN, care mereu a incercat sa ne insufle dragostea ptr.actul de justitie in care credea ca nimeni altul! Avea un bun simt rar intalnit, si era de o omenie rara, un om hotarat si extrem de bine pregatit! Acesta era CRISTIAN PANAIT, si am deplina convingere ca cei care l-au ucis vor platí scump acest lucru!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s