Posibila semnificatie a declaratiilor ciudate facute de ambasadorul american de la Chisinau, James Pettit, cum ca Republica Moldova nu are nici o legatura cu Romania

Cu ocazia sărbătoririi a 25 de ani de la proclamarea independenței Republicii Moldova, ambasadorul american de la Chișinău, James Pettit, a oferit un amplu interviu postului public de radio-televiziune de peste Prut.

Ambasadorul SUA la Chișinău ne pune la punct: Moldova nu este România. Alăturarea României de exemplu, ca o cale de a intra în UE sau pentru orice alt motiv nu este o alegere care va face lucrurile mai bune

Referindu-se la ideea unirii Basarabiei cu România, reprezentantul Washingtonului la Chișinău a fost cât se poate de categoric. Împotrivă.

„Moldova trebuie să rămână un stat suveran și independent în cadrul unor granițe sigure. Alăturarea României de exemplu, ca o cale de a intra în UE sau pentru orice alt motiv, nu este o alegere practică și nu este o alegere care va face lucrurile mai bune aici în Moldova. Ceea ce va face lucrurile mai bune aici în Moldova este cooperarea dintre clasa politică și oamenii din Moldova pentru ca ei toți să contribuie la realizarea unei țări mai bune pentru moldoveni. Moldova nu este România, Moldova își are propria sa istorie și propriile sale provocări, printre care este faptul că Moldova este o țară multietnică cu oameni care vorbesc limbi diferite și desigur, mai este și problema transnistreană, care nici măcar nu este sub controlul guvernului central, dar care are nevoie de un statut special, dar un statut special în cadrul Republicii Moldova”, a spus el pentru  Moldova1. – activenews.ro

Dragi romani, priviti atenti inca odata cu cine s-a aliat Romania, pe cine a lasat sa-si faca baze NATO si de dragul cui provocam Rusia. Acest individ reprezentand SUA, nu faca altceva, decat sa arate dispretul total fata de istoria si valorile nationale ale poporului roman si sa ne arate pe fata ca noi suntem doar o colonie care trebuie sa taca si sa faca jocul mai marilor lumii.

Analizand textul, ne dam seama ca Romania se afla intr-un mare pericol. Acest personaj ne spune ca motivul principal pentru care cele doua state nu se vor putea unii niciodata, este de „faptul că Moldova este o țară multietnică cu oameni care vorbesc limbi diferite”, pai dragii mei, atunci pe aceleasi criterii si Harghita si Covasna ar avea dreptul sa-si ceara independenta, pentru ca si acolo este o zona multi etnica si mai mult decata atat, majoritara e populatia maghiara, spre deosebire de Republia Moldova unde majoritara e populatia romana si numai in jur de 30% sunt rusi. Deci ati vazut unde bate acest domn, si cum ne ameninta acesti invadatori pe care i-am primit cu bratele deschise. Practic ei ne reamintesc ca daca nu continuam sa fim sclavii lor, putem pati ce au patit si vecinii nostri sarbi, care nefacand jocul americanilor, le-au smuls efectiv Kosov-ul de la patria mama.

Acesti americanii, dragi romani, nu au interese decat de moment in aceasta zona, si noi ni face dusmani pe rusi, pentru zeci, sau poate chiar sute de ani, numai pentru a sluji intereselor acestor oculti. Ei dupa ce isi termina treaba, pleaca si gata, noi vom ramane cu rusii pe vecie, si rusii nu vor uita cum ne-am purtat cu ei si cum ne-am incordat muschii cand il aveam pe unchiul Sam in spate. Nu inteleg cum astia, proamericani, mai au incredere in ei, dupa ce ne-au tradat odata la Yalta.

Iar ca intotdeauna, presa aservita papusarilor, a tratat acest subiect din dou foarte pueril, mai ca nu l-au bagat in seama, iar conducatorii Romaniei tac malc. Pai cum sa ne mai respecte cineva de afara, cand noi ne lasam calcati in picioare sub toate aspectele, cand practic dovedim in fiecare zi, ca nu mai avem identitate!

Dar cum putem interpreta din punct de vedere strategic aceatsa declaratie, am sa incerc sa va explic pe scurt, odata cu apropierea Turciei catre Rusia, SUA si-a schimbat si ea strategia. Si-au dat seama ca un conflict contra Rusiei, aliata cu Turcia(a doua cea mai numeroasa aramata din NATO), cu China si cu Iran, e aproape imposibil de castigat. Asa ca eu cred ca cele trei mari puteri SUA, Rusia si Turcia au facut un fel de pact, deduc acest lucru prin faptul ca Turcia in aceste zile, chiar cu si cu vicepresedintele american Joe Biden la ei in tara, au invadat cu sute de tancuri Siria, atacand zona ocupata de kurzi, iar kurzii se stie ca sunt sustinuti de SUA, care le fac strategia, iar in acest conditii, americanii nu au scos nici un cuvant, nu le-au zis nimic, la fel si Rusia, a tacut malc. De ce oare? Pai foarte simplu, toate cele trei tari au batut mana, avand toate de castigat, practic si-au impartit Siria in trei bucati, zona tampon de la granita cu Siria, va fi a Turciei, pentru a-i controla pe kuzii si a nu-i lasa sa isi fac stat, SUA va avea in continuare cealalta zona din Siria ocupata de kurzi, poate cea mai bogata zona in petrol, iar Rusia a primit garantia ca Bashar al-Assad prietenul Moscovei, va conduce in liniste zona meditaranena a Siriei. Iar acum voi face legatura cu ce a spus ambasadorul american la Chisinau, practic aceasta alinata, aceasta pace cu alte cuvinte, include si o intelegere in ceea ce priveste zona de influenta a Rusiei in partea de vest a sa, adica Ucraina si Republica Moldova, li s-a promis practic ca amandoua statele vor ramane sub influenta Rusiei si americanii nu se vor mai amesteca.

Iar ca de obicei daca scenariul se confirma, Romania este din nou in dezavantaj, pierzand orice sansa ca Moldova si celelalte teritorii romanesti sa mai sa vina la patria mama. Daca duceam noi insa, o politica de interes national, in care sa cerem Rusiei sa ne garanteze pacea in regiune, si alipirea Republicii Moldova, Bucovinei si Bugeacului de Romania in schimbul neintrarii in structurile NATO, acum am fi fost si noi castigatori in acest joc al marilor puteri, Dar nu, noi cu acesti tradatori de neam si tara, am pierdut inca odata. Singurul lucru bun din treaba asta, ar fi ca razboiul se mai amana. In rest, Dumnezeu cu mila!

Publicitate

5 gânduri despre &8222;Posibila semnificatie a declaratiilor ciudate facute de ambasadorul american de la Chisinau, James Pettit, cum ca Republica Moldova nu are nici o legatura cu Romania&8221;

  1. Dragi romani !!
    Rusia sau America sau Germania sau …etc ..etc,,,nu pot GARANTA ….SAU FAVORIZA …SAU …NU STIU … nu pot da NIMIC altor popoare mai mici .Maxim sclavie si exploatare , de aceasta data o exploatare si sclavie =CA AFARA SI EUROPEANA.Orice om TREAZ SAU EVADAT DIN MATRIX nu doreste nici sa se gandeasca la mari puteri.PAI ASA ZISELE MARI PUTERI (IN FATA DRACULUI) SUNT DE PARTEA BINELUI SAU A RAULUI ? ELE SUNT ,,,MARI PUTERI ” PA PAMANT SAU IN FATA DOMNULUI DUMNEZEUL SI TATA NOSTRU CERESC.AMIN.
    TREZIREA LA REALITATE SI NU CATRE RUSIA SAU AMERICARIA SAU JIDANIA SAU GERMANIA SAU… ETC.
    TREZIREA INTRU IISUS HRISTOS !! EL E =CALEA ,VIATA SI ADEVARUL !!
    DOAMNE AJUTA!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s