Ungaria nationalizeaza si participaţia pe care compania canadiana Bombardier o are la un parteneriat cu compania naţională feroviară

Compania de Administrare a Activelor Naţionale din Ungaria (MNV) a încheiat un acord pentru a cumpărara participaţia pe care subsidiara din Germania a grupului canadian Bombardier o are la Bombardier Transportation MÁV Hungary, un parteneriat al acesteia cu compania feroviară naţională din Ungaria (MAV), scrie Budapest Business Journal. Divizia germană, Bombardier Transportation, produce echipamente feroviare, relateaza zf.ro.

Informaţiile au fost furnizate de Ministerul Dezvoltării Naţionale din Ungaria. Guvernul a anunţat că tranzacţia este „de importanţă naţională strategică” şi astfel nu va fi supusă examinării Oficiului Concurenţei, scrie Budapest Business Journal. Tranzacţia a fost decisă de Ministerul Dezvoltării, care nu a dezvăluit preţul. Bombardier deţine 65% din joint venture, iar MAV 25%. Restul de 10% din acţiuni sunt deţinute de angajaţi.

Asadar, Orban continua procesul de nationalizare, hotarand sa nu mai faca jocul papusarilor, fiind un exemplu pozitiv pentru toate celelalte state care cred ca nu pot iesi din tentacolele caractitei impuse de neoconi. Dar bineinteles, asta in conditiile in care sefii statelor tintesc interesul national si nu sunt doar niste santajabili avizi dupa puetere. 

Pentru a intelege mai bine aceste aspecte, urmariti va rog si:

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s