ATENTIE MARE! UDMR-ul si-a prezentat proiectul de autonomie, se gandesc deja si la un presedinte!

Presedintele ar urma sa participe la sedintele Guvernului Romaniei la care sunt tratate probleme care privesc regiunea.

Potrivit proiectului UDMR de autonomie a Tinutului Secuiesc prezentat de Kelemen Hunor, regiunea formata din judetele Harghita, Covasna si Mures ar trebui sa se constituie „ca o regiune autonoma avand personalitate juridica in cadrul statului unitar si indivizibil Romania, pe baza principiilor autonomiei locale garantate de Constitutie si prezentului statut„, informeaza stirileprotv.ro.

tinutul-secuiesc-pamant-romanesc

In cadrul Regiunii egalitatea in fata legii a tuturor cetatenilor, indiferent de apartenenta lor lingvistica sau etnica, precum si respectarea particularitatilor etnice si culturale este garantata. (…) Fara a prejudicia dispozitiile privind drapelul Romaniei si stema tarii, regiunea, precum si judetele componente au steagurile si stemele proprii aprobate de consiliul regional, respectiv consiliile judetene„, se arata in document.

In proiect se mentioneaza ca avizul judetului „este obligatoriu pentru concesionarea comunicatiilor si a transportului prin liniile care traverseaza teritoriul judetului respectiv„, fiind obligatoriu si pentru „lucrarile de amenajare a apelor curgatoare și necurgatoare„.

Organele regiunii sunt: consiliul regional si executivul regional. Consiliul regional este compus din 77 de membri alesi prin vot universal si direct pe teritoriul Tinutului Secuiesc. Alegerile se vor desfasura separat pentru reprezentanții fiecarei comunitati nationale, componenta consiliului trebuind sa corespunda proporției acestora pe baza ultimului recensamant. Consiliul regional exercita competentele normative atribuite regiunii, precum si alte atributii care ii sunt conferite prin Constitutie, prezentul statut si lege„, se mai arata in proiect.

Documentul subliniaza ca activitatea Consiliului regional se desfasoara in doua sesiuni, el avand sediul in municipiul Odorheiu Secuiesc, si ca noul consiliu se reuneste in 20 de zile de la data alegerii acestuia, la convocarea presedintelui in exercitiu al regiunii.

Consiliul regional isi alege presedintele și cei trei vicepresedinti. Cel putin unul dintre vicepresedintii alesi trebuie sa apartina altei comunitati decat cea a presedintelui. In cazul demisiei, decesului sau pierderii mandatului, in locul presedintelui sau al vicepresedintilor se organizeaza alegeri pentru perioada ramasa„, se arata in proiectul UDMR.

Documentul prezentat de Kelemen Hunor mentioneaza ca Executivul regional isi are sediul in municipiul Sfantu Gheorghe si este compus din presedintele regiunii, care prezideaza Executivul, si dintr-un numar de vicepresedinti conform deciziei Consiliului regional.

„Presedintele, vicepresedintii sunt alesi de Consiliul regional dintre membrii sai, cu un scrutin secret si majoritate absoluta. Compunerea Executivului regional trebuie sa fie conforma cu proportia comunitatilor nationale reprezentate in Consiliul regional. Presedintele alege unul dintre vicepresedinti care il inlocuieste in caz de urgenta sau de impiedicare de exercitare a atributiilor sale. Presedintele regiunii este președintele Executivului regional si reprezinta regiunea. El participa la sedintele Guvernului Romaniei la care sunt tratate probleme ce privesc regiunea si conduce serviciile publice deconcentrate ale ministerelor si ale celorlalte organe ale administratiei publice centrale de nivel regional din Tinutul Secuiesc„, se precizeaza in proiect.

De asemenea, proiectul de autonomie a Tinutului Secuiesc prevede ca Executivul regional trebuie sa fie consultat „despre instituirea si reglementarea serviciilor nationale de comunicatii si transport in care este interesat direct„.

In proiectul UDMR, consiliile judetene nu se desfiinteaza si se arata ca autoritatea administratiei publice locale constituita la nivel judetean este Consiliul Judetean, „compus din consilierii judeteni alesi prin vot universal, egal, direct, secret si liber exprimat in conditiile legii, precum si din presedintele Consiliului Judetean ales prin vot direct„.

Atributiile Consiliului Judetean sunt cele prevazute in art. 91 al Legii nr. 215/2001, precum si cele prevazute in prezentul Statut sau alte legi. Cu respectarea prevederilor constitutionale si a principiilor de baza ale sistemului juridic din Romania, Consiliul Judetean poate adopta cu majoritatea membrilor sai decizii in legatura cu forma si structura de administrare a judetului, raporturile dintre organele judetene, modul de demitere a conducerii executive, cazurile de neeligibilitate si incompatibilitate in domeniile sus mentionate, dreptul de initiativa a populatiei la organizarea de referendum judetean„, se mai arata in proiect.

Totodata, proiectul mentioneaza ca in functia de vicepresedinte al Consiliului Judetean este ales cate un reprezentant al comunitatilor romana si maghiara si ca presedintele Consiliului Judetean reprezinta judetul. Prin prezentarea oficiala, proiectul este lansat in dezbatere publica.

Proiect UDMR: Autostrazi si cai ferate de interes regional, in domeniul public al Tinutului Secuiesc

Proiectul UDMR de autonomie a Tinutului Secuiesc, prezentat oficial joi, prevede ca drumurile, autostrazile, caile ferate si apeductele de interes exclusiv regional, care sunt determinate prin normele de aplicare a statutului Tinutului Secuiesc, „constituie patrimoniul inalienabil al regiunii„.

Potrivit proiectului UDMR privind autonomia Tinutului Secuiesc, prezentat de presedintele Uniunii, Kelemen Hunor, intr-o conferinta de presa susținuta joi la Cluj-Napoca, la capitolul privind domeniul public si patrimoniul regiunii si al judetelor se menționeaza ca padurile proprietate de stat din regiune, minele, cu exceptia celor de interes national, „constituie patrimoniul inalienabil al regiunii„.

Drumurile, autostrazile, caile ferate si apeductele de interes exclusiv regional care sunt determinate prin normele de aplicare a prezentului statut fac parte din domeniul public al regiunii. Padurile proprietate de stat din regiune, minele, cu exceptia celor de interes national, carierele de piatra si exploatatii de turba, de apa minerala a caror folosinta este retrasa proprietarului de fond, edificiile destinate functionarii unor servicii publice regionale, precum si mobilierul si alte bunuri ale acestora constituie patrimoniul inalienabil al regiunii„, se arata in proiect.

De asemenea, imobilele din proprietatea statului situate in regiune sunt transferate in patrimoniul regiunii, iar judetele, conform noilor reglementari, „pe teritoriul lor, intra in posesia bunurilor si drepturilor de natura imobiliara ale statului cu exceptia celor de interes militar si a serviciilor de interes national sau de interes regional„.

Proiectul UDMR: 50% din profitul Loteriei realizat in Tinutul Secuiesc, venit la bugetul regiunii

Proiectul UDMR privind autonomia Tinutului Secuiesc, prezentat, joi, de presedintele Uniunii, Kelemen Hunor, prevede la capitolul Finante ca jumatate din profitul net al Loteriei Romane realizat pe teritoriul regiunii sa se constituie ca venit al bugetului regiunii.

Potrivit proiectului UDMR privind autonomia Tinutului Secuiesc, prezentat, joi, de presedintele Uniunii, Kelemen Hunor, la bugetul regiunii se constituie venit si 60 la suta din taxa pe jocuri de noroc colectate la nivel de regiune. „Se fac venit al bugetului regiunii urmatoarele: 50 la suta din impozitul pe veniturile din transferul proprietatilor imobiliare din patrimoniul personal colectat in urma transferului proprietatilor de pe raza regiunii, 20 la suta din taxa pe valoarea adaugata colectata de la firmele din regiune, dupa efectuarea restituirilor catre acestea, 12 la suta din impozitul pe venit incasat la nivelul fiecarei unitati administrativ-teritoriale din raza regiunii, 50 la suta din profitul net realizat de Loteria Romana pe teritoriul regiunii si 60 la suta din taxa pe jocuri de noroc colectate la nivel de regiune„, se arata in documentul citat.

De asemenea, in vederea finantarii noilor atributii prevazute de statutul autonom al Tinutului Secuiesc, veniturile bugetelor judetelor din cadrul regiunii se suplimenteaza cu cote defalcate din veniturile bugetului de stat. „Se suplimenteaza cu cote defalcate din veniturile bugetului de stat 50 la suta din veniturile din concesiuni si inchirieri aferente obiectivelor concesionate sau inchiriate in raza judetului, 50 la suta din acciza aplicata pe produsele energetice si tutun produse/vandute in judet, 50 la suta din taxa pe valoarea adaugata colectata de la firmele din judet, dupa efectuarea restituirilor catre acestea, 50 la suta din taxele pe utilizarea bunurilor, autorizarea utilizarii bunurilor sau pe desfasurarea de activitati, 50 la suta veniturile din taxe administrative, 90 la suta din toate alte taxe directe sau indirecte colectate de trezorerie, cu exceptia taxelor locale sau ce revin regiunii ori altor institutii publice„, se mentioneaza in proiect.

Documentul mentioneaza, legat de colectarea impozitelor si taxelor care se genereaza pe teritoriul Tinutului Secuiesc, ca acestea se realizeaza de catre „Directia Generala Regionala a Finantelor publice Miercurea Ciuc„, prin structurile subordonate acesteia.

Directia Generala Regionala a Finantelor Publice Miercurea Ciuc se infiinteaza prin reorganizarea Directiei Generale Regionale a Finantelor Publice Brasov. In aria de competenta regionala a Directiei Generale Regionale a Finantelor Publice Miercurea Ciuc intra judetele Covasna, Harghita si Mures, iar in cea a Directiei Generale Regionale a Finantelor Publice Brasov raman judetele Alba, Brasov si Sibiu„, se subliniaza in proiectul UDMR.

Comentariu VT: Lucrurile capata deja o forma ingrijoratoare dragii mei, profetiile Parintelui Arsenie Boca par mai aproape de noi ca oricand. Acesti nenorociti de agitatori din UDMR nu se lasa pana nu iasa cu scandal. Iar precedentul creat cu Scotia este foarte periculos, si ungurii vor forta mana Uniunii Europene ca sa le accepte si lor autonomia, pentru ca oricum Romania se pare ca nu are nici o putere de decizie.

Daca nu ne trezim odata, o sa pierdem absolut tot. Sistemul este in totalitate putred, aceasi traseisti politici din ’90 si pana astazi. Acest sistem si-a dovedit ineficacitatea chiar si la nivel global si trebuie schimbat, altfel nu mai avem nici o speranta de unitate si suvernaitate a acestui popor. Eu sunt de acord in mare parte cu principile meritocrate care mi se par foarte sanatoase, cu mici exceptii, dar care pot fi corectate.

Trezirea dragi romani, nu le mai faceti jocurile acestor politiceni vanduti care nu-i intereseaza decat proprile interese!

Pentru o mai buna intelegere a subiectului, urmariti va  rog si:

Publicitate

8 gânduri despre &8222;ATENTIE MARE! UDMR-ul si-a prezentat proiectul de autonomie, se gandesc deja si la un presedinte!&8221;

 1. Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) spune, despre proiectul de autonomie a Ţinutului Secuiesc vehiculat în presă în ultimele zile, că lansarea în spaţiul public a unor teme ce depăşesc cadrul constituţional în ceea ce priveşte justiţia reprezintă „o agresiune la principiile statului de drept”.
  Astfel, Consiliul redă articolul 152 al legii fundamentale, potrivit căruia „dispoziţiile prezentei Constituţii privind caracterul naţional, independent, unitar şi indivizibil al statului român, forma republicană de guvernământ, integritatea teritoriului, independenţa justiţiei, pluralismul politic şi limba oficială nu pot forma obiectul revizuirii”.

  Nu se poate constituii nici un tinut, decat, doar daca, suntem vanduti de europeni si mai ales americani.
  Totusi, gandesc ca americanii nu doresc o inflamrea a situatiei in Romania, tinand cont exista o situatie mai grea, cea din Ucraina.
  Cu baze militare americane in tara, nu cred ca este posibil ca ungurii, de oriunde ar fi, sa riste asa ceva.
  Ungurii sunt ca si tiganii, fricosii, au gura mare, dar daca te dai la ei, intorc spatele,
  Ungurii au gura mare nu pentru ca este situatia din Ucraina sau Scotia, ci datorita faptului ca sunt sustinuti si instigati de rusi.
  Romanii pot fi oricum, dar nu fricosi. Este suficient sa sune cineva goarna si in 24 ore ungurii, de oriunde ar fi, sunt pusi la respect. Sunt 200% convins.

 2. Ungurii au gura mare , nu pentru ca sunt instigati de rusi , gura mare au avut de cand ii stie tot romanul , iar acum au cea mai mare gura pentru ca le permite conducerea ticaloasa a Romaniei .
  Nu au cu cine face coalitie , se lasa santajati , fac pact cu ungurii , numai sa nu se impace si sa colaboreze cu celelalte partide , din ura si rautate . Mai bine sa lase ungurii sa-si faca de cap , decat sa faca coalitie cu romani si sa-i scoata de la guvernari si in afara legii , pentru ca , sunt extremisti .

 3. Sfântul Spiridon, rugător pentru noi, văd că are în mâna dreaptă ceva asemănător cu o flacără aici în icoana din dreapta. Ce este în mâna sfântului ?

  • Sfântul Spiridon a luat parte la Primul Sinod Ecumenic de la Niceea, întrunit în anul 325 pentru combaterea ereziei preotului Arie din Alexandria. Arie nega dumnezeirea lui Iisus Hristos, Îl considera cea mai înaltă creaţie a lui Dumnezeu şi, prin urmare, diferit ca fiinţă de Acesta: Tatăl era necreat, Fiul creat.

   Episcopii adunaţi la Sinodul de la Niceea au întărit învăţătura Bisericii, şi anume că Fiul este deofiinţă cu Tatăl, deci este Dumnezeu. În lămurirea acestei învăţături, un rol important l-a avut şi episcopul Trimitundei, Spiridon. Fără a se folosi de un limbaj sofisticat, a demonstrat celor prezenţi cum Dumnezeu este unul în fiinţă, dar întreit în persoane. A luat o cărămidă în mâna stângă şi le-a spus că deşi este un singur obiect, ea este alcătuită din trei elemente: pământ, apă şi foc. Apoi cu mâna dreaptă a făcut semnul crucii şi a zis: „În numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh“. După aceasta, strângând cărămida, în partea de sus a cărămizii s-a aprins foc, apa a început să curgă din partea de jos, iar lutul a rămas în mâinile lui. Această minune l-a convins pe un filozof, adept al învăţăturii lui Arie, să devină ortodox, motivând că „atâta vreme cât era vorba de dispute, aduceam cu uşurinţă cuvinte împotriva cuvintelor. Dar când, în locul cuvintelor, a ieşit din gura acestui bătrân puterea şi facerea de minuni, nimic nu mai pot cuvintele împotriva puterii“. La Niceea l-a cunoscut pe Sfântul Nicolae, episcopul din Mira Lichiei, între cei doi legându-se o strânsă prietenie.
   http://www.crestinortodox.ro/dogmatica/sfintii-ierarhi-spiridon-si-nicolae-121987.html
   http://ziarullumina.ro/documentar/sinodul-i-ecumenic-si-caramida-sfantului-spiridon

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s