Victor Ponta, întâmpinat în Harghita cu imnul Ungariei si cu steagurile secuiesti

Dublă premieră duminică seara, în Harghita: pentru prima oară un premier al României a participat la comemorarea a 165 de ani de la bătălia de pe vârful Nyerges. Tot pentru prima oară, acesta a fost întâmpinat la ceremonie cu imnul Ungariei, interpretat de o fanfară, și abia apoi a fost pusă o înregistrare cu imnul de stat al României.

ponta-kelemen_0

Deloc deranjat de acest protocol inversat, Victor Ponta i-a salutat pe cei aproximativ 200 de participanți atât în limba română, cât și în limba maghiară şi i-a mulţumit liderului UDMR, Kelemen Hunor, că l-a invitat la eveniment, arătând, conform Agerpres, că vor fi criticaţi amândoi pentru asta, „dar e mai bine să fii criticat că faci ceva decât că nu faci’”.În discursul său, acesta a spus chiar „că pot să fie mult mai multe steaguri care flutură, fără să facem din asta un război de care nu avem nevoie”. Nu este clar dacă se referea sau nu la steagul Ținutului Secuiesc.

În bătălia de la Nyerges, 200 de secui au fost uciși în 1849 de trupele austro-ungare și țariste.

Merită amintit, în context, că în perioada în care era lider al Opoziției, actualul premier l-a criticat vehement pe președintele Traian Băsescu, acuzându-l că s-ar fi înțeles cu UDMR în ceea ce privește Ținutul Secuiesc.

Comnetariu VT: Domnul Ponta este disperat, stie ca in cazul in care nu prinde presidentia il asteapta Jilava. Iar oamenii disperati sunt in stare de orice. La fel ca si Basescu si Ponta ii stare de o grama de lucruri care sa-i salveze pielea, iar ungurii stau la cotitura si abia asteapta sa profite de situatie. Motiv pentru care au initiat deja o serie de actiuni menite sa-si atinga scopul final, acela de a infinta in inima Roamaniei asa zisul Tinut Secuiesc.

Pentru a intelege mai bine la ce ma refer cititi va rog si:

Un gând despre &8222;Victor Ponta, întâmpinat în Harghita cu imnul Ungariei si cu steagurile secuiesti&8221;

  1. Ma intreb daca poporul roman are sange in vene si judecata dreapta ?.Daca da, ar trebui sa anuleze buletinul de vot al acestor naparci si ar scrie pe buletin „M E R I T O C R A T I A”.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s