Senatul american a respins proiectul de finantarea pentru completarea sistemului de apărare antirachetă Israel, Iron Dome

Un proiect de lege cu cheltuieli de urgență, care era destinat să ofere peste 200 de milioane de dolari pentru completarea sistemului de apărare antirachetă Israel, Iron Dome, a fost respinsă de Senatul USA, relateaza rt.com

us-senate-israel-congress.si

Consevatorii de dreapta, susținători înverșunați ai lui Israel, au dat vina pentru aceasta problema pe democrați, care au pus mai presus problemele interne cu care se confrunta SUA in aceste momente.

Hackerii chinezi au obținut informații cu privire la sistemul de apărare antirachetă al Israelului, Iron Dome, Mai multe informatii pteti citi aici: http://rt.com/news/176268-chinese-hackers-israel-iron-dome/

Luptele din ultimul timp pe proiectul de lege cu cheltuieli de urgență, care a inclus 615 milioane dolari pentru a combate incendiile în vestul SUA și 2,7 miliarde dolari pentru a oferi asistență la miile de imigranți ilegali care trec în SUA prin intermediul graniței mexicane, amenință să întârzie programul de asistența pentru problemele de criza interna cu care se confrunta Statele Unite.

Costul total al proiectului de lege depășește 3,5 miliarde de dolari.

Seful senatului Harry Reid a încercat să reducă șocul financiar prin plasarea cheluielilor cu Israelul  într-un proiect de lege separat. O astfel de propunere ar fi mutat problema fierbinte a emigrantilor ilegali – pe care democrații o vad ca pe o sursă de viitori alegători iar republicanii ca pe o sursă de forță de muncă ieftină, undeva pe planul doi.

Senate Majority Leader Reid speaks at a press conference about a bill to restore the contraceptive coverage requirement guaranteed by the Affordable Care Act on Capitol Hill in Washington

„Cu toții am privit cum micutul stat Israel, care a fost intotdeuana cu noi,  a fost atacat cu 3000 de rachete în ultimele trei săptămâni ,” in continuare Reid a mai adaugat: „Aliatul nostru numarul unu – cel puțin în mintea mea – este sub atac. Dacă acest lucru nu este un caz de urgență nu stiu care ar fi altul.”
Republicanii au pledat puternic pentru a aproba proiectul de lege care ajuta Israelul, stat care este implicat în prezent într-o ofensivă terestră în Fâșia Gaza, o campanie care a atras reacții mixte de la americani.

Senatorul Tom Coburn (R-Okla.) a oferit o alternativă la planul lui Reid, de a da fonduri de ajutorare Israelului, cerând reduceri de cheltuieli de la organizațiile internaționale, cum ar fi Organizația Națiunilor Unite. Dar Reid a respins această cerere.

„Vreau să finanțeze Israel,” Coburn in replica a declarat. „De asemenea, doresc să vă asigurați că copiii noștri au un viitor.”

Opinia publică americană si-a pierdut deja răbdarea atât cu republicanii cat și cu democrații.

Cu doar cateva luni inainte de alegerile pentru Senat doar 22% dintre alegatori mai au incredere in senatorii alesi.

Comentariu VT: Asadar criza americana se adanceste si mai profund. Problemele noi cu care se confrunta America in ultimul timp, incendiile din vest cat si emigratia puternica din sudul SUA, din tari care sunt falimentare ca Mexic sau Argentina, au adus America intr-o criza fara precedent. Cu o datorie externa de peste 20 de mii de miliarde SUA sunt aproape de colaps financiar. Singurul lucru care mai tine dolarul de la un picaj istorc, fiind transferurile mari de aur din visteria americana catre China. Dar curand se va termina si acest lucru.

Am prieteni in SUA care lucreaza in instutile statului american si mi-au spus ca sunt foarte ingrijorati in ultimul timp, fiind foarte convinsi ca se pregateste o catastrofa in America, FEMA fiind foarte activa in utimul timp si implicata in actiuni in masa de aprovizionare cu alimente si apa.

Pentru a intelege mai bine cititi va rog si:

Sfarsitul lumii sau sfarsitul Statelor Unite ale Americii ?

Sfarsitul dolarului si caderea Americii

 

Lasă un comentariu