Capitalismul in viziunea papusarilor

Pentru inceput, pentru a intelege mai bine ce reprezinta capitalismul, haideti sa vedem in primul rand care este definitia capitalismulului:

Capitalismul este un sistem economic care se distinge prin proprietatea privată asupra factorilor de producție, precum și prin urmărirea profitului, în general pe o piață competitivă. Într-un sistem capitalist venitul provine din cel putin două surse: profit și salarii. În anumite contexte, venitul realizat prin deținerea de resurse naturale sub forma chiriilor este privit ca o a treia sursă de venit, distinctă de profit și salarii.

capitalism-isnt-working-2

Profitul este ceea ce se obține în urma deținerii controlului asupra mijloacelor de producție de către cei care dețin capitalul. Deseori profitul este folosit pentru dezvoltarea afacerii, ceea ce duce la crearea mai multor locuri de muncă și la creșterea economiei. Salariile sunt primite de către salariați (cei care oferă servicii firmelor, dar nu sunt proprietari). Salariații își primesc salariul conform contractului de muncă, indiferent dacă firma are profit sau pierdere. Nu există o definiție general acceptată a noțiunii de capitalism. Totuși, este general acceptat faptul că proprietatea privată asupra factorilor de producție, crearea de bunuri și servicii pentru obținerea profitului și prețurile și salariile sunt elemente care definesc capitalismul. Uneori capitalismul este definit ca fiind sistemul în care toți factorii de producție se află în proprietate privată. Alteori este folosită o definiție conform căreia doar marea majoritate se află în proprietate privată, dar acest tip de economie este privit de unii economiști ca fiind o economie mixtă.wikipedia.com

Acum am sa incerc sa va explic cum este interpretata aceasta definitie de cei care detin controlul asupara sistemului financiar global.

Conform definitiei printr-un sistem economic capitalist se urmareste profitul, de cei care au propietati si sisteme de productie private. In principiu acest lucru pare fi corect si ar fi corect atata timp cat s-ar respecta legea concurentei loiale cat si dreptul angajatului, lucruri care din pacate nu sunt nici pe departe respectate.

Lumea in ziua de azi, este condusa de un grup restrans de oameni, oameni care se considera elita, crema societatii si care au creat acest sistem pentru a le fi total aservit, dar creand iluzia oamenilor ca ceea ce se intampla este foarte corect si e mersul normal pe care trebuie sa-l urmeze orice societate asa zisa sanatoasa.

Iar tot acest proces pleaca de la sistemul monetar, sistem controlat de catre bancheri care sunt aceasi cu cei mentionati mai sus. In scoli nu te invata nimeni toate aceste lucruri, nu iti spune nimeni despre adevarata fata a Capitalismului si felul in care este aplicat in societate, ci doar elementele teoretice le sunt prezentate studentilor.

De ce legea concurentei loiale nu este respectata?

In orice societate care se vrea capitalista, totul ar trebui sa plece de la un sistem financiar sanatos, iar sanatos nu poate fi decat atunci cand este supravegheat de catre stat, in sensul ca statul trebuie sa aiba rolul de a forma si a mentine un echilbru financiar in care orice intreprinzator privat sa poata avea o sansa in a progresa si a putea avea o afacere profitabila. Lucru care in societatea actuala nu este nici pe de parte aplicat si asta pentru ca acest grup restrans de oameni, au reusit de-a lungul istoriei moderne sa subjuge acest sistem financiar, ducandu-l pana la un nivel atat de ridicat, incat acum detin banii majoritatii statelor lumii.

Cum reusesc ei sa aibe controlul monetar global?

Foarte simplu, ei sunt cei care detin tiparnitele de bani. Detinand aceste tipanite, nu trebuie sa faca decat sa imprumute statele lumii, bineintels cu dobanda. Dobanzi pe care statul trebuie la un moment dat sa le plateasca inapoi, si cum fac treaba acesta? Pai marind taxele si impozitele cetatenilor. Acesta este motivul real pentru care se aplica noi taxe si impozite an de an. Iar acum umeaza partea cea mai interesanta, platitorii de taxe, adica marea masa de oameni la ce companii credeti ca lucreaza? Tot la companii controlate de acelasi grup de oameni.

Cercul inchis al Papusarilor

Datorita fapatului ca acesta elita detine un capital monetar nelimitat, au format si marile corporatii din zilele noastre, deci s-a creat un cerc inchis in care singurii castigatori sunt ei. Detin banii, imprumuta statele, bineinteles cu conditii impuse tot de ei, care sa le fie cat mai avantajoase, mergand pana acolo incat le impun statelor si ce sa faca cu acei bani imprumutati, vezi FMI si Federal Reserve. Astfel, multi dintre bani sunt redirectionati pentru a facilita tocmai alte afaceri corporatiste pe care ei le detin. Iar in acest fel se creaza acest loop, cum ar spune englezii, loop din care bancherii castiga de doua ori, rezumand pe scurt: odata prin printarea banilor pe care ii imprumuta cu dobanda, dobanda care este recuperata prin taxe, taxe care sunt platite de oameni care lucreaza tot companiile lor si a doua oara castiga prin profitul adus de aceste corporatii.

Iar prin crearea acestor corporatii mondiale, toata aceasta lege a concurentei loiale este din start incalcata. Pai care intreprizator local mai poate concura cu acesti „monstrii globali”?  Nu mai poate nimeni, pentru ca asa cum va explicam mai sus, printand banii, au surse de investitii nelimitate, pot produce la preturi foarte joase, pe care un intreprinzator mic nu le poate oferi. De ce pot tine aceste preturi joase? Deoarece prin subjugarea statelor si beneficind de toate facilitatile, facilitati pe care un initiator nou in afaceri nu le poate avea, a constrans cetatenii de rand sa lucreze in majoritate doar pentru ei, si forta de munca neavand nici o alta alternativa ca sursa de venit, acest companii internationale isi permit sa-i plateasca cu salarii de mizerie si astfel preturile de productie sa le tina foarte mici.

Acum poate ati inteles unii dintre dumneavoastra de ce vi se spune mereu ca nu sunt bani pentru a va creste salariile sau pentru a primi vreo prima speciala pentru munca depusa si de ce unele magazine gen Wall Mart(SUA) isi permit sa tina preturile foarte jos.

Alte metode de subjugare a statelor si care sunt prezentate ca metode capitaliste moderne.

Alte metode de subjugare a statelor in afara de cele prezentate mai sus, sunt prin exploatarea bogatiilor naturale ale altor statelor. Acest lucru se poate realiza fie prin datoriile mari pe care si le creaza statele catre acesti detinatori de banci si pe care mai apoi nu le mai pot plati si drept urmare li se cer in schimb bogatiile tarii, fie prin spaga data catre liderii diferitelor state sau in ultima instanta, prin alte lucruri mult mai urate si anume asasinari si crerea de conflicte, reusind lucrul acesta pentru ca detinand banii lumii, detin implicit si controlul asupra marilor puteri militare, punand astfel sechestru pe orice stat unde au interese.

Acum revenid la definitia data la inceput, vi se pare ca aceasta definitie este aplicata corect in sociteatea in care traim si fiecare dintre noi avem aceleasi sanse? Sau suntem doar niste sclavi moderni care traim cu iluzia libertatii?

Pentru a intelege si mai bine cum merg aceste lucruri va rog frumos sa urmariti si articolele de mai jos:

Publicitate

16 gânduri despre &8222;Capitalismul in viziunea papusarilor&8221;

  1. Nu nici pe departe, aceşti şobolani sionişti încalcă orice sentiment uman, orice lege sau regulament, îmi tot vine în minte vorba unuia dintre ei care spunea „Daţi-mi controlul asupra monedei şi mi-e indiferent cine face legea.”, aceşti escroci de talie mondială ne-au transformat timp de aproape un sfert de veac în sclavi moderni cu acte în regulă, mai rău că unii nu s-au deşteptat din iluzia libertăţii şi sunt controlaţi ca nişte zombie, lor li se inoculează ideea că trăiesc liberi dar habar n-au pe ce planetă trăiesc vorba aia.

  2. 😀 😀 😀 😀 😀 😀

    Se vede ca nu stiti despre ce vorbiti!!!!

    sanatos nu poate fi decat atunci cand este supravegheat de catre stat, Poate puteti sa dati un exemplu de bunastare al societatii unde sistemul este controlat de catre stat….

    • Cristina cred ca tu nu ai inteles nimic. O sa-ti pun o intrebare simpla si dupa ce imi raspunzi la ea o sa-ti raspund si eu la intrebarea ta. Ti se pare ca dupa 1989 Romania a progresat sau a regresat din punct de vedere economic? Chiar mi-ai dat idee de un articol in care sa facem o comparatie strict din punct de vedere economic intre cele doua perioade.

      • Întrebarea nu este chiar simpla pentru ca sint multe aspecte care definesc regres sau progres economic. Apoi, fiecare înțelege diferit ce înseamnă progres si regres.

        După cite se vede, noi doi plecam din doua puncte diferite in ce privește rolul statului. Din cauza asta eu nu-s de acord cu articolul tau si tu nu vei fi de acord cu răspunsul meu.

      • E o interbare foarte simpla, cu un raspuns foarte simplu, da sau nu? 🙂 Restul o sa dezvolt eu intr-un articol separat.

      • Probabil. Insa acest articol dovedește perspectiva de la care se pleacă. Din ceea ce am citit aici dovedește ca nu cunoști problema.

      • Draga Cristina, imi pare rau sa iti spun si cu asta termin dialogul ca nu ajungem niciunde, tragi concluzii pripite si o faci si intr-o maniera cu aer superior, ceea ce te asigur ca nu e cazul. Daca mai ai ceva de comentat, scrie te rog pe vremuritulburi@gmail.com. Doamne ajuta!

      • Nu, o fac cu un aer de frustrare pentru ca am fost indoctrinata in același fel. Concluzii pripite? Nu cred.

      • Nu e vorba de indoctrinare, ci de faptul ca atat capitaismul cat si comunismul au dat gres, asa ca eu vad un sistem de mijloc, ceva gen sistem meritocrat dar bazat pe legi crestine.

      • Ceea ce ai descris in articol nu este capitalism. Aici este problema. Premiza de la care pleci este gresita. Dar se pare ca nu vrei sa discuți. Asta este.

      • Citatul dat de mine arata părerea ta, ceea ce nu prea e biblica, daca chiar adus vorba despre acest subiect.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s