Supermarket-urile ne otravesc cu acte in regula!

O situatie extrem de grava ameninta viata romanilor in ultimii ani, totul cu acceptul institutiilor statului. De cativa ani incoace in toate magazinele, fie ca vorbim de cele de cartier sau de marile lanturi de supermarketuri, au aparut produse cu termene de valabilitate extrem de mari, de 4-5 ani, informeaza efemeride.ro.

1019742525

Fie ca este vorba de conserve de peste, legume sau de pateuri, se pot observa termene si de 4-5 ani pentru un produs. Ingredientele care maresc termenul de valabilitate suntconservantii, parte a celebrei familii a aditivilor alimentari sau pe scurt a E-urilor. Astfel cutiile de conserve ajung sa zaca la propriu pe rafturile magazinelor timp de ani de zile. Cei care au de castigat din aceasta situatie par a fi producatorii din industria alimentara, dar si cei din industria farmaceutica.

Culmea este ca legile din Romania permit firmelor sa bage in carne tot felul de nitriti, sacrificand astfel sanatatea oamenilor. Probabil din interese financiare uriase, de sute de milioane de euro, sunt firme de medicamente care au tot interesul ca oamenii sa se imbolnaveasca. Doar asa vor cumpara medicamente, stiut fiind faptul ca cele mai scumpe medicamente sunt cele impotriva cancerului.

Practic, cu acordul statului, romanii se afla intr-un cerc vicios: nu au bani sa-si cumpere produse proaspete, care sunt mai scumpe, si sunt condamnati sa achizitioneze conserve si produse alimentare de o calitate indoielnica. Asa riscul de aparitie a unor boli incurabile, cum este cancerul, este foarte mare, situatie din care profita o retea intreaga de medici – lanturi de farmacii si firme producatoare de medicamente.

Specialistii din cadrul Directiei Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Iasi ridica semne de intrebare cu privire la calitatea acestor produse si la pericolele pe care le ridica pentru consumatorul obisnuit. “Problema are doua componente. Prima este una de ordin medical. Cei mai folositi conservanti provin din familia nitritilor, compusi dovediti a fi cancerigeni. Totusi din punct de vedere legal, produsele respecta legile in vigoare, fabricantul folosind substantele in limitele admise de lege, chiar daca vorbim de limitele superioare. Asadar vorbim si despre o componenta legislativa a problemei. Este necesar ca parlamentarii sa modifice legea actuala pentru a-i proteja pe consumatori. Din pacate anumite interese economice si electorale nu permit aceasta schimbare”, au declarat specialistii de la laboratorul DSVSA Iasi.

Substantele care ne imbolnavesc de cancer

Si medicii avertizeaza ca un consum regulat al acestor produse din conservepoate duce la imbolnaviri grave. “Nitritii fac parte din cunoscuta categorie a E-urilor. In industria alimentara sunt folositi atat ca agent de imbunatatire a gustului, cat mai ales pentru a conserva produsele pentru perioade mari de timp.

Preparatele din carne sunt cele mai expuse folosirii de nitriti, pentru ca acestia contribuie si la pastrarea culorii rosii a mezelurilor. Riscurile pe care le aduc aceste substante sunt multiple. In primul rand ele sunt nocive pentru copiii mici si sugari, putand duce la methemoglobinemie si chiar la deces. Din acest motiv in alimentatia sugarilor nu trebuie sa ajunga nici cea mai mica urma de nitriti.

Nici adultii nu sunt feriti de pericol, concentratiile mai mari de nitriti conducand in primul rand la intoxicatii. Problema majora o reprezinta transformarea nitritilor in nitrozamina. Acest compus este dovedit a avea efect cancerigen”, spune dr.Tudor Ciuhodaru, doctor in stiinte medicale. Intrebat cum vede problema din perspectiva politicianului, Ciuhodaru a declarat ca este nevoie de timp si de dezbatere pentru a se rezolva problema.

 

“La acest moment exista multe lacune. Pe de o parte, Organizatia Mondiala a Sanatatii a afirmat ca nitritii ar putea fi o solutie pentru eradicarea botulismului, pe de alta parte, noi, medicii, vedem practic efectele nocive ale acestor substante. A existat, de pilda, in Italia o avalansa de cazuri de copii intoxicati cu nitriti din cauza produselor din carne.

De asemenea, producatorii din industria carnii se tem ca vor avea pierderi uriase daca elimina aceste substante. Cred ca este necesara o dezbatere publica in care sa stam la masa si politicienii si medicii, dar si cei din industria alimentara pentru a gasi o solutie si a crea un sistem legislativ echilibrat care sa nu omoare oamenii, dar nici sa nu falimenteze producatorii. Sunt deschis pentru a lansa aceasta dezbatere in mediul romanesc”, a mai spus Ciuhodaru.

Cititi va rog si :

Publicitate

2 gânduri despre &8222;Supermarket-urile ne otravesc cu acte in regula!&8221;

  1. Problema e că domnul dr. Tudor Ciuhodaru nu va găsi nici o soluţie stând la masa negocierilor cu politicienii şi cei din industria alimentară, legea CODEX ALIMENTARIUS a fost semnată demult deja, pe faţă sau de ochii dânsului se vor preface că acceptă anumite soluţii, dar în secret vor urma planul nociv al codexului şi acela al otrăvirii populaţiei.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s