În 2014, populaţia României a scăzut sub 20 mil. de locuitori, record negativ din 1968 încoace.

Populaţia României a scăzut la 1 ianuarie 2014 la 19,94 milioane de locuitori, acesta fiind recordul demografic negativ înregistrat pentru prima dată din 1968 încoace, arată datele prezentate astăzi de Tudorel Andrei, preşedintele Institutului Naţional de Statistică. Comparativ cu rezultatele definitive ale recensamântului din 2011 (când rezultatele definitive indicau o populaţie totală de 20,1 mil. locuitori), informaţiile arată că, în perioada 2012-2013, populaţia României a scăzut cu mai mult de 180.000 de persoane. Iar tendinţa de scădere a populaţiei va continua, având în vedere că prognoza INS arată că, până în 2040, populaţia României va scădea la 17,1 milioane de locuitori.

romani

”Pentru prima dată după 1968, populaţia a scăzut sub 20 de milioane de locuitori. Datele recaculate de INS arată că, în perioada 2012- 2014, populaţia rezidentă a României a scăzut cu 1,8 milioane de persoane, adică cu 8% din total. Principalele cauze ale scăderii demografice înregistrate au fost legate de migraţia externă şi de sporul natural negativ. Totuşi, am remarcat că, dacă în perioada 2007 -2008 a existat o influenţă mare a fenomenului migraţiei externe mai mare asupra datelor privind populaţia, în ultimii doi an am obervat o încetinire a ritmului acestui fenomen. În 2013, spre exemplu, sporul natural negativ a avut o influenţă de peste 90% în scăderea populaţiei rezidente, pe când migraţia a reprezentat mai puţin de 10%”, a explicat Tudorel Andrei, preşedintele INS, în cadrul unei conferinţe organizate astăzi la sediul instituţiei cu ocazia aniversării a 155 de ani de statistică oficială în România. Şeful INS a mai precizat că specialiştii instituţiei pe care o conduce au recalculat datele privind populaţia din 2002 până în prezent, în baza unui nou regulament european apărut anul trecut.

Sursa: zf.ro

Daca nu ne trezim odata din letargia in care ne aflam, o sa realizam curand ca Romania va ramane goala, iar obiectivul pe care si l-au propus Oligarhii de stapanire a acestui teritoriu „bogat si frumos” si-l vor indeplinii fara nici o problema.

Cititi va rog si alte subiecte legate de tara noastra la categoria: Distrugerea Romaniei.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s