Guvernul a adoptat PE ASCUNS maghiara ca limbă oficială?

Va informam luna trecuta despre proiectul de lege al guvernului Ponta de a le accepta ungurilor cererea de oficializare a limbii maghiare in Romania. Iata ca se pare ca lucrurile s-au realizat deja, sau cel putin asa ne informeaza oradetimis.oradestiri.ro.

Doctorul Tudor Ciuhodaru condamnă adoptarea de către Guvern a limbii maghiare ca limbă oficială și solicită public Avocatului Poporului să atace ordonanța la Curtea Constituțională. „Conform OUG 48/2014, instituțiile statului român, precum Avocatul Poporului, au obligația de a accepta și de a răspunde în limba maghiară la petițiile formulate de cetățenii români de etnie maghiară ce au domiciliul în localități în care ponderea acestor minorități depășește 20%“, a precizat ieșeanul Tudor Ciuhodaru.

ponta-kelemen_0

Astfel, deputatul le reamintește guvernanților că articolul 13 din Constituție precizează că, în România, limba oficială este româna și că, printre promisiunile USL din campania electorală, era menționată și descurajarea UDMR de a mai ridica pretenții și a mai pune condiții. ,,Vă vine să credeți? Guvernul a adoptat pe ascuns o ordonanță prin care maghiara devine limbă oficială în România! Prin ordonanța de urgență adoptată de Guvernul României, UDMR a stabilit că, în această țară, cetăţenii care aparţin minorităţilor naţionale, cu domiciliul sau reşedinţa într-o localitate în care ponderea minorităţii depăşeşte 20%, îşi vor trimite de acum petiţiile către Avocatul Poporului în limba maternă, iar Avocatul Poporului, ÎNCĂ român, va avea obligaţia să le răspundă şi în română, dar şi în limba în care a fost sesizată instituţia! Pentru aceasta, birourile teritoriale ale Avocatului Poporului vor avea angajați vorbitori ai limbilor materne ale minorităților nationale“, a adăugat Ciuhodaru.

Ieșeanul a mai susținut că, practic, pentru a-și asigura majoritatea parlamentară, Guvernul Romaniei a facut un copy-paste rapid la o inițiativă legislativă aparținându-le parlamentarilor UDMR ce a trecut tacit de Camera Deputaților, dar care are drept cameră decizională Senatul. „În aceste condiții, declarațiile ministrul Afacerilor Externe par doar o fumigenă menită să ascundă încălcarea cu buna știință a Constituției României de către Guvernul din care face parte“, a încheiat ieșeanul.

Ca sa intelegeti mai bine cine sunt persoanele din UDMR si ce interese urmaresc cititi va rog si articolele:

Un gând despre &8222;Guvernul a adoptat PE ASCUNS maghiara ca limbă oficială?&8221;

  1. Pur si simplu imi este greata.Cu acest nemernic fals roman la guvernare si cu pretentii de a ajunge presedinte,cu toata cloaca care jupoaie tara din ’89 si poporul tace!?Imi pare rau de oameni ca dl.Primo care isi pierde timpul cu analize,informari,doar doar acest popor complet „NESIMTIT”se va trezi.Pe acest popor nu-l doare sufleteste, ca aceste javre penale ale guvernului(care am inteles ca nu sunt 100%natie romaneasca) ii ignora,ii vinde pana la urma cu bucata ca pe castraveti sau poate cu gloata ca pe ridichi gramada.In halul asta de nepasare a ajuns acest popor?V-ati plecat capul sa nu vi-l taie sabia dar acum gata, tara nu mai aveti.Sunteti multumiti oite barsane!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s