Tratamente Naturiste-Manastiresti

PAPADIA SI TRATAREA DIABETULUI: BITERUL DIN TIJE DE PAPADIE 

papadia

Ajuta in tratamentul:

dischineziei biliare,cirozei hepatice,hepatitei,insuficientei renale cronice,scaderea glicemiei , drenarea ficatului , boli de stomac , boli de sange , acenee.

Cei care sufera de diabet trebuie sa culeaga primavara devreme aceste tije de papadie deoarece au proprietati antidiabetice excelente si pot fi utilizate atat crude in salate cat si in infuzie.
In fiecare zi este indicat sa se serveasca cate o portie de salata de tije si frunze de papadie mai ales dimineata si seara, pe stomacul gol.
Tratamentul se face timp de patru saptamani, iar efectul va fi foarte bun, papadia va reduce in mod eficient nivelul de zahar din sange. Poate fi combinata si cu frunze de stevie deoarece acestea sunt un inlocuitor foarte bun pentru zaharul natural, normalizeaza metabolismul si scad nivelul de glucoza din sange.

Manastirea pune la dispozitie – BITERUL DIN TIJE DE PAPADIE – la 30 lei /buc / 500g / 3 linguri / zi.

MINUNEA UNEI PLANTE – URZICA 

urzica

Datorita continutului bogat de vitamine si minerale, urzicile sunt folosite, inca din cele mai vechi timpuri, atat ca aliment, cat si ca medicament, pentru detoxifierea organismului si regenerarea lui. Urzicile contin vitamine, A, B2, C, K, minerale, calciu, fier, magneziu, siliciu, clorofila, substante proteice.

De la urzica, in scop terapeutic, se foloseste totul: radacina, tulpina, frunzele si florile. Persoanelor care sufera de alergie li se recomanda sa bea ceai de urzica. Infuzia de urzici se obtine turnand o cana de apa fierbinte peste o lingura de planta proaspata si maruntita sau o lingurita de planta uscata. Se lasa sa se infuzeze timp de 15 minute dupa care se strecoara si se bea calda, de preferinta, fara zahar. Pentru revigorarea si detoxifierea organismului se beau zilnic doua, trei cani de infuzie din urzica proaspata, la inceputul primaverii, in cure de cate patru saptamani.

Daca veti face o infuzie de urzici mai concentrata, veti vedea deasupra lichidului o pelicula metalica, stralucitoare. Este fierul din compozitia urzicii. Persoanele anemice dar si cele care sufera de boli ale sangelui, ar trebui ca primavera, cat urzicile sunt foarte tinere, sa faca o cura din suc de urzici.

Se spala bine urzicile, se lasa la scurs, apoi uscate se dau prin masina de tocat carne, dupa care se strecoara sucul care se pastreaza la frigider, in sticle mici, bine acoperite. Zilnic se beau cate patru, cinci linguri de suc de urzici. Sa nu va ingrijoreze gustul metalic pe care il veti simti in gura. Este de la fierul din compozitie.

Tinctura de urzica se poate prepara primavara sau toamna din radacini. Se spala bine radacinile cu o perie, se usuca si se taie marunt. Se umple cu ele o sticla si se toarna deasupra alcool alimentar, tuica facuta in gospodarie sau vodka, atat cat sa le acopere. Se lasa la macerat, la loc calduros, timp de 14 zile, apoi se filtreaza si se pastreaza la rece, in sticle de culoare inchisa.

Tinctura ajuta si ea foarte mult : Se iau zilnic, de trei ori pe zi, cate 2 – 3 linguri in apa sau ceai (nu folositi lapte, suc ori apa minerala) in caz de eczema, psoriasis, reumatism, guta, bronsite, diabet, hemoroizi, hemoragii interne. Extern, se face gargara sau spalari ale gurii in caz de amigdalita, stomatita, gingivita.

Retineti ca tinctura pe care o aveti in casa, indiferent de planta din care este facuta, la nevoie poate fi folosita si ca dezinfectant pentru rani, mai vechi sau mai noi, uscate sau purulente. Tinctura se poate folosi timp de doi ani de la data cand a fost culeasa planta.

Pentru a intari radacina si firul de par, dar si pentru a combate matreata, se recomanda ca dupa fiecare spalare parul sa fie clatit cu ceai de urzica. Persoanelor care sufera de flebita si tromboflebita li se recomanda bai de picioare cu radacina de urzica. De seara, se pun la macerat, in cinci litri de apa rece, doi pumni de radacina si cateva tulpini cu tot cu frunze. A doua zi, lichidul cu tot cu planta, se incalzeste, dar nu se fierbe, si se fac bai de picioare care sa dureze 15, 20 de minute.

Tinctura de urzica 25 lei / 500g , 7 lei / 100g

Cum sa eliminati fara durere, pietrele din fiere sau ficat

pietre eliminatePietre eliminate de cineva care a facut tratamentul

Timp de 6 zile, se bea suc de mere, cate 1 litru pe zi. (Se bea inainte de mese sau la 2 ore dupa mese). In aceasta saptamana sa se evite mancaruri sau bauturi reci. Pentru a se dilata canalele biliare trebuie sa se consume in special mancare si bauturi caldute sau la temperatura camerei.
Sa nu se consume nimic prajit si sa se evite, pe cat posibil, produsele de origine animala (Sa se tina post). Sa se evite pe cat posibil, orice medicamente in ziua a 6-a. Daca sunteti racit sau apare o afectiune acuta trecatoare, amanati cura.
ZIUA a-6-a:Se mananca de post (Sa se evite orice fel de alimente de origine animala – carne, lapte, branza, unt si orice e prajit – sau va puteti simti rau in timpul eliminarii pietrelor).
Dupa ORA 14:Nu se mai mananca nimic. Doar se mai poate bea apa, in restul zilei.
ORA 18:00 – Se beau 200 mililitri apa (aproximativ un pahar) in care s-a amestecat bine, o lingura (aproximativ 20 g) de sare amara (sulfat de magneziu). Sarea amara e un purgativ si actiunea sa principala e sa dilate canalele biliare, pregatindu-le pentru eliminarea pietrelor. De asemenea, curata intestinul, astfel incat pietrele, atunci cand incearca sa iasa, nu se lovesc de mancare sau alte reziduuri si pot fi eliminate usor.
ORA 20:00 – Se bea al doilea pahar de apa cu sare amara (200 mililitri apa – in care s-a amestecat bine, o lingura (aproximativ 20 grame) de sare amara (sulfat de magneziu).
ORA 21:30 -Daca nu ati avut scaun pana acum, e bine sa va duceti la toaleta sau optional puteti face o clisma cu apa calduta.
ORA 21:40 -Se pun 100 mililitri ulei de masline (aproximativ o jumatate de pahar) si se amesteca cu 100 mililitri suc de lamai (aproximativ jumatate de pahar). Sucul sa fie cat mai pur, fara pulpa. Ingredientele se pot amesteca intr-un borcan inchis (se clatina de 20 de ori). Se amesteca 2 astfel de portii. In mod ideal, aceste amestecuri se beau fix la ora 22:00 si ora 22:20. Dar, daca simititi nevoia sa va mai duceti la toaleta, puteti amana cu inca 10 minute.
ORA 21:45 – Se aplica pe partea dreapta, in zona ficatului (de la buric, pana la prima coasta si cat mai in dreapta spre coloana) o mamaliga fiebinte, invelita intr-un prosop. Sa se evite contactul direct cu pielea. Mamaliga se face din 1 kilogram de malai.
ORA 22:00 – Se bea amestecul de 100 mililitri ulei de masline si 100 mililitri suc lamaie. Acest amestec se bea in picioare. E bine sa fie baut tot odata, deoarece, imediat cum ajunge in stomac prima inghititura, incepe eliminarea pietrelor.
ASEZATI-VA CULCAT IN PAT IMEDIAT!
E esential pentru eliminarea pietrelor. Pozitia trebuie sa fie culcat pe spate, cu o perna sub cap. Daca e o pozitie incomoda, se poate sta pe partea dreapta cu genunchii trasi spre piept. STATI COMPLET NEMISCAT, CEL PUTIN 20 MINUTE SI INCERCATI SA NU VORBITI! Pietrele vor fi eliminate fara durere, deoarece se secreta multa bila (care este uleioasa), iar canalele biliare sunt tinute larg dilatate de magneziul din sarea amara si de caldura mamaligii ce are rol dilatator.
ORA 22:20 – Se bea al doilea amestec de 100 mililitri ulei de masline si 100 mililitri suc lamaie.
In cazul in care se doreste eliminarea mai multor pietre, optional se mai poate bea si al treilea amestec de 100 mililitri ulei de masline si 100 mililitri suc lamaie, la ora 22:40.
ORA 22:45 – Se aplica pe partea dreapta, in zona ficatului (de la buric pana la prima coasta) a doua mamaliga fiebinte, invelita intr-un prosop. Sa se evite contactul direct cu pielea.
A DOUA ZI DIMINEATA:
ORA 06:00 dimineata- Se bea al treilea pahar de apa cu sare amara (200 mililitri apa – in care s-a amestecat bine, o lingura (aproximativ 20 g) de sare amara (sulfat de magneziu).
ORA 08:00 dimineata-Se bea al patrulea pahar de apa cu sare amara (200 mililitri apa – in care s-a amestecat bine, o lingura (aproximativ 20 g) de sare amara (sulfat de magneziu).
ORA 10:00 dimineata – Se pot consuma fructe sau suc de fructe.
ORA 11:00 dimineata – Se poate incepe sa se manance mancare de post. Seara sau in urmatoarea zi se poate reveni la mancarea obisnuita. In urmatoarele doua zile este recomandat sa se efectueze o clisma, deoarece pietrele pot ramane in intestinul gros si sunt foarte toxice, putand crea o stare de rau.
In caz ca mai sunt pietre, cura se poate relua o data pe luna. Dupa 6-12 cure, sunt eliminate toate.”
Surse: Formula AS nr. 379 sau cartea “The Amazing Liver Cleanse”- autor Andreas Moritz.

TRIFOIUL – PLANTA CAT O JUMATATE DIN FARMACIE

Trifoi

Dintre substanţele conţinute de trifoi, cele mai importante sunt cromul, calciul, fosforul, magneziul, potasiul şi vitaminele C, B1 şi B3.
Prin urmare, indiferent de tipul trifoiului, alb sau roşu, infuziile preparate din această plantă au un efect tonic şi revitalizant asupra organismului.
Totuşi, în funcţie de specie, trifoiul aduce organismului şi unele beneficii specifice, de aceea indicaţiile terapeutice ale trifoiului alb sunt diferite de indicaţiile terapeutice ale trifoiului roşu.
Cel alb, indicat în viroze respiratorii De la trifoiul alb se utilizează florile uscate care, datorită conţinutul lui mare de minerale, sunt folosite ca adjuvant în caz de convalescenţă sau de infecţii care sărăcesc organismul de nutrienţi.
De aceea, trifoiul alb este indicat în infecţii comune precum cea gripală şi în răceli, fiindcă ajută la reechilibrarea organismului.
Dintr-o linguriţă de plantă uscată şi dintr-o cană cu apă, se prepară o infuzie. Se beau câte două-trei căni de infuzie pe zi, pe toată durata bolii, dar şi în perioada de refacere. Cel roşu, aliat feminin Trifoiul roşu are mai multe indicaţii terapeutice comparativ cu trifoiul alb.
Pentru mult timp, trifoiul roşu a fost celebru ca aliat al fertilităţii feminine, datorită conţinutului de izoflavone.
O parte dintre aceste substanţe, odată introduse în organism, ajung să imite acţiunea estrogenului, hormon sexual feminin.
De aceea, este indicat în combaterea tulburărilor date de menopauză, cu avantajul că nu are efectele negative ale formulelor sintetice administrate în cadrul tratamentelor de substituţie.
În plus, datorită fitoestrogenilor din compoziţie, florile de trifoi roşu protejează integritatea oaselor, prevenind demineralizarea acestora odată cu înaintarea în vârstă.
De calităţile trifoiului pot beneficia însă şi femeile aflate în plină fertilitate, deoarece acesta poate fi folosit ca adjuvant în tratarea unor afecţiuni ginecologice, prevenind riscul de infertilitate asociat infecţiilor sexuale.
Totodată, trifoiul roşu stimulează apariţia fluxului menstrual în caz de amenoree şi reglează ciclurile neregulate şi dureroase.

În cazul bărbaţilor, trifoiul previne formarea tumorilor maligne, infuzia consumată zilnic fiind indicată pentru prevenirea cancerului de prostată.
Reduce durerile şi are rol detoxifiant Trifoiul roşu are în compoziţie şi substanţe precum acidul salicilic şi fenolii, care au o acţiune antiinflamatoare asupra articulaţiilor, planta fiind recomandată în atenuarea durerilor reumatice date de gută sau de spondilită.
De asemenea, trifoiul roşu are şi efect diuretic, fiind util pentru eliminarea excesului de apă din organism.
Şi persoanele cu predispoziţie de formare a cheagurilor de sânge şi, implicit, de tromboze pot utiliza trifoiul, deoarece acesta are şi proprie­tăţi anticoagulante. Repară pielea arsă de soare Florile de trifoi exercită acţiune emolientă şi cicatrizantă asupra pielii.
Extractele din flori, sub formă de cataplasme sau de băi generale, inhibă dezvoltarea negilor. De asemenea, hidratează pielea, reglând în acelaşi timp secreţia de sebum şi combat astfel acneea, în special cea cu localizare toracică. Băile cu trifoi roşu sunt indicate în cazul arsurilor solare, având efecte calmante şi reducând riscul apariţiei cancerului de piele.
Se folosesc 100 g de flori care se presară în cadă. Ce contraindicaţii are Infuziile de trifoi sunt contraindicate în sarcină fiindcă pot declanşa contracţii uterine şi avort.
De asemenea, nici femeile care alăptează nu trebuie să consume preparate din trifoi.
Persoanele cu tulburări de coagulare a sângelui, precum şi persoanele cu tendinţa de a sângera cu uşurinţă ar trebui să evite preparatele pe bază de trifoi.

Există două specii de trifoi, trifoiul alb şi trifoiul roşu, folosite drept plante furajere, dar şi cu proprietăţi terapeutice. Se administrează intern, sub formă de infuzie (o linguriţă de flori mărunţite la 250 ml de apă fiartă, se beau câte două căni pe zi) sau macerat la rece (din 5 linguriţe de plantă lăsate într-un litru de apă, timp de 6-8 ore).

Extern, se pot face comprese, băi şi gargară folosind infuzie concentrată sau decoct. Intern, trifoiul se utilizează în tulburările de ciclu menstrual şi dismenoree, ajută la menţinerea în limite normale a calcemiei, fiind util în caz de spasmofilie, este un bun adjuvant în caz de afecţiuni respiratorii (bronşită, astm, gripă, tuse uscată), afecţiuni digestive, afecţiuni reumatismale, tromboze şi, în cazul tinerilor, pentru tratarea acneei şi a seboreei. Ştiai că… trifoiul roşu reduce nivelul antigenului prostatic specific (PSA) cu 33% după o cură de un an?

Detalii despre cum puteti comanda aceste produse si despre alte taratmente naturiste puteti gasi pe pagina de facebook:

Tratamente Naturiste-Manastiresti

Cititi va rog si alte informatii despre cum sa va vindecati de diferite boli sau pur si simplu sa aveti o viata sanatoasa la rubrica: SANATATE

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s