Cum ascunde Guvernul Ponta banii publici?

Ultimele decizii ale Guvernului Ponta privind ascunderea utilizării banilor publici români arată că lui Victor Ponta îi este frică de români. Pentru ca românii să nu vadă cum sunt răsplătiți baronii locali ai PSD cu bani publici Guvernul Ponta a emis o serie de acte normative prin care repartizează banii publici pe criterii politice și în mod netransparent.

ponta

Astfel prin modificarea Legii 500/2002 privind finanțele publice banii publici sunt repartizați către autoritățile locale de către Ministerul Dezvoltării Regionale, minister condus de Liviu Dragnea printr-un ordin de ministru fără să fie publicat în Monitorul Oficial având la bază criterii politice. O altă OUG dată de Guvernul Ponta anulează competența Consiliilor Județene privind prioritizarea investițiilor la nivel județean. Potrivit acestei ordonanțe Consiliile Județene vor avea un rol decorativ și nu de armonizare a lucrărilor de investiții în cadrul fiecărui județ. Această modificare nu are la bază criterii de eficiență și de orientare a investițiilor către cetățeni ci criterii politice deoarece Victor Ponta recent se plângea că PSD nu mai deține majoritatea în Consiliile Județene.

Este foarte clar că PSD în frunte cu Victor Ponta nu guvernează pentru români ci în interesul clientelei politice al partidului pe care îl reprezintă. Prin schimbarea reglementărilor legale privind utilizarea banilor publici de fapt Victor Ponta vrea să se asigure că banii ajung la baronii locali ai PSD fără să-l intereseze că o serie de localități conduse de primari ai opoziției derulează o serie de investiții cerute de către cetățeni. PSD a uitat de promisiunile făcute în perioada când era în opoziție și anume că banii publici se vor repartiza în mod transparent și pe criterii de eficiență urmărind finalizarea investiților cu un grad de realizare de peste 50%.

Mai multe pe: stiripesurse.ro

Despre personajul Ponta puteti afla mai multe la rubrica: PONTA.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s