ARMAGHEDONUL FINANCIAR SE APROPIE! Băncile din SUA au impreuna expunerea la contracte derivate mai mare de 247 de trilioane de dolari!

Știați există 5 banci din Statele Unite prea mari pentru a eșua, care au fiecare, expunerea la contracte derivate mai mare de 30 de trilioane de dolari?

Financial Armageddon Approaches: U.S. Banks Have 247 Trillion Dollars Of Exposure To Derivatives

În general, cele mai mari bănci din SUA au impreuna expunerea la contracte derivate mai mare de 247 de trilioane de dolari. Aceasta sumă de bani,  este de 13 ori mai mare decat datoria nationala a Statelor Unite și este o bomba cu ceas, care ar putea porni Armaghedon-ul financiar în orice moment. La nivel global, valoarea noțională a tuturor contractelor cu instrumente financiare derivate restante este de 552.9 miliarde de dolari potrivit Băncii Reglementelor Internaționale. Bancherii ne asigură insă că aceste instrumente financiare, sunt mult mai puțin riscante decât sună și că au răspândit riscul, suficient de mult încât nu există nici o modalitate ca acestea să pună întregul sistem la pământ. Dar riscul chiar asta inseamnă – pot încerca să-l răspândească în cât de multe moduri posibile, dar niciodată nu il vor putea elimina. Iar când acest balon de derivate în cele din urmă va exploda, nu vor fi suficient de multi bani pe întreaga planetă pentru a remedia problema.

O mulțime de cititori ar putea fi tentați să renunțe a mai citi acum, pentru că teremenul „derivațe” este un termen care pare destul de complicat. Și da, detaliile acestor aranjamente pot fi extrem de complicate, dar conceptul este destul de simplu. Aici este o definiție bună a ceea ce ineamna „derivatele” –  Investopedia

„Un derivat este un garant, cu un preț care este dependent de, sau care provine din unul sau mai multe active de bază. Derivatul în sine este un contract între două sau mai multe părți, bazat pe un activ sau active. Valoarea sa este determinată de fluctuațiile activului principal. Cele mai frecvente active sunt formate din actiuni, obligatiuni, mărfuri, valute, rate ale dobânzii și indici de piață.”

Îmi place să mă refer la piata instrumentelor derivate ca o formă de „jocuri de noroc legalizate”. Cei care sunt angajați în tranzacțiile cu instrumente derivate sunt pur și simplu pariori care nu stiu ce se va întâmpla în viitor. Instrumentele financiare derivate, au jucat un rol critic în criza financiară din 2008 și sunt pe deplin convins că ele vor avea un rol principal în această nouă criză financiară.

Și nu sunt cu singurul care este preocupat despere posibiliatetea prabusiririi acestor instrumente financiare. Într-o scrisoare pe care a scris-o la un moment dat acționarilor de la Berkshire Hathaway, Warren Buffett a mentionat ca derivatele sunt „arme financiare de distrugere în masă” …

„Băncile centrale și guvernele nu au găsit până acum nici o modalitate eficientă de a controla, sau chiar să monitorizeze riscurilor prezentate de aceste contracte. În opinia mea, derivatele sunt arme financiare de distrugere în masă, care transportă pericole caredaca  acum par latente, in timp devin letale.”

De la ultima criza financiară, marile bănci din SUA au devenit și mai nesăbuite. Și asta este o problemă uriașă, pentru că economia tarii a devenit si mai dependentă de ele, decât a fost ultima data cand a fost criza. În acest moment, cele mai mari patru bănci din SUA sunt cu aproximativ 40 la suta mai mari decat au fost în 2008. Cele mai mari cinci bănci reprezintă aproximativ 42 la sută din totalul creditelor în această țară, iar cele mai mari șase bănci reprezintă aproximativ 67 la suta din toate activele din sistemul American financiar.

Deci, problema de „prea mari pentru a eșua” este acum mai mare decât oricând.

Dacă aceste bănci cad, toți vom avea enorm de suferit.

Ieri, am scris despre modul în care Federal Reserve a implementat noi reguli care vor limita capacitatea Fed de a imprumuta bani la aceste mari banci în timpul următoarei crize. Deci, în cazul în care supraviețuirea acestor bănci mari este amenințată de o criză a instrumentelor derivate, banii pentru a le salva, probabil, ar trebui să vină din altă parte.

Într-un astfel de scenariu, am, putea să vedem „bail-in-uri” în stil European si în această țară?

Așa cum am menționat ieri, FDIC(The Federal Deposit Insurance Corporation) garantează siguranța depozitelor în băncile membre până la o anumită sumă. Dar, așa cum Ellen Brown a subliniat(unul dintre criticii cei mai feroce ai sistemului American financiar actual și autor al Web of Debt), FDIC are doar undeva în jurul valorii de 70 de miliarde de dolari pentru a acoperi falimentul bancar.

În cazul în care în cele din urmă este nevoie de sute de miliarde sau chiar trilioane de dolari pentru a salva sistemul bancar, de unde vor veni acesti bani?

Următoarele cifre, vin direct de la cel mai recent raport trimestrial OCC (vezi tabelul 2), și ele dezvăluie o problema atat de mare, incat este dificil de spus în cuvinte

Citigroup

Total active: $ 1,808,356,000,000 (mai mult de 1,8 trilioane de dolari)

Expunerea totală la derivate: $ 53,042,993,000,000 (mai mult de 53 de trilioane de dolari)

JPMorgan Chase

Total active: $ 2,417,121,000,000 (aproximativ 2,4 trilioane de dolari)

Expunerea totală la derivate: $ 51,352,846,000,000 (mai mult de 51 de trilioane de dolari)

Goldman Sachs

Total active: $ 880607000000 (mai puțin de un trilion de dolari)

Expunerea totală la derivate: $ 51,148,095,000,000 (mai mult de 51 de trilioane de dolari)

Bank of America

Total active: $ 2,154,342,000,000 (un pic mai mult de 2,1 trilioane de dolari)

Expunerea totală la derivate: $ 45,243,755,000,000 (mai mult de 45 de trilioane de dolari)

Morgan Stanley

Total active: $ 834113000000 (mai puțin de un trilion de dolari)

Expunerea totală la derivate: $ 31,054,323,000,000 (mai mult de 31 de trilioane de dolari)

Wells Fargo

Total active: $ 1,751,265,000,000 (mai mult de 1,7 trilioane de dolari)

Expunerea totală la derivate: $ 6,074,262,000,000 (mai mult de 6 miliarde de dolari)

Cum „economia reală” se naruie, fondurile speculative majore continuă să cadă ca muștele, și ne îndreptăm într-o nouă recesiune, cu toate acestea se pare că foarte putini sunt constienti din rândul populației ,despre ceea ce se întâmplă.

Mass-media centrala ne asigura ca totul este sub control, iar  titlurile de pe prima pagina a publicatilor, sunt de genul acesta: Kylie Jenner isi arată noul ei super tatuaj„.

Dar in spate, problema este deosebit de grava.

O nouă criză financiară a început deja, și se va intensifica odata cu intrarea in 2016.

Și, după cum se desfasoara aceasta nouă criză, un cuvânt pe care trbuie sa il aveti in gand este„derivate”, deoarece acestea vor juca un rol major în Armaghedon-ul financiar„, care se apropie rapid. – infowars.com

Solutia este simpla, dupa modelul islandez, aceste banci trebuie lasate sa falimenteze, iar banca centrala sa fie nationalizata, adica Fedreral Reserve sa nu mai fie privata ci sa treca in propietatea guvernului, dar acest lucru este aproape imposibil(Kennedi a platit cu viata pentru ca a incercat acest lucru).

Dar oamenii daca s-ar destepta pentru o clipa si s-ar desprinde de circul expus de media in fiecare zi, poate ar realiza ca nu este deloc normal ca ei, cetatenii de rand, sa plateasca datoriile facute de catre bancheri.

Urmariti va rog in detaliu modelul pe care ar trbui sa-l urmeze toate statele lumii, cand vine vorba despre banci si criza financiara actuala:

Reinvierea Islandei prin neintrarea in Uniuniea Europeana

Urmariti va rog si:

Atentie Mare! Ratele de transport ale containerelor de marfuri dinspre Asia spre Europa de Nord, s-au prăbușit cu 70% în doar ultimele 3 săptămâni!

cat si celelate subiectele de la categoria: Criza economica

Publicitate

24 de gânduri despre &8222;ARMAGHEDONUL FINANCIAR SE APROPIE! Băncile din SUA au impreuna expunerea la contracte derivate mai mare de 247 de trilioane de dolari!&8221;

 1. Dar , oare pe cei care nu au bani in banci si nici acasa , cu ce-i va afecta aceasta cadere financiara , ca , saracul tot sarac ramane oricand ?
  Criza asta poate fi si criza saracului sau numai a bogatului ?

 2. nu cred ca cineva contientizeaza in adevaratul sens al cuvantului.
  poate…doar cei ce se pregatesc clipa de clipa de venirea Domnului,insa nu fac parte din lumea aceasta ci din lumea pustnicilor care sunt vazatori cu duhul.

  faptul ca iti aduci aminte din cand in cand tot inconstienta se numeste.

 3. Sa inteleg ca oamenii care au banii de pensie obligat depus in banca are toate sansele sa ramana fara ei?Ce s-ar intampla daca oamenii si-ar scoate banii,s-ar putea sa se faca o „stabilizare”?Intreb numai,daca cineva poate sa-mi lumineze mintea.

  • @anca,prin anii ’80 FMI,BERD,BM au inlocuit guvernul argentinian asa cum se intampla acum la noi si au „imprumutat” statul argentinian cu multe miliarde de euro chipurile ptr a „ajuta” economia si bancile sa recapitalizeze.
   si bancile ce au facut?
   la ordinele noilor „conducatori” au nationalizat si au blocat TOATE sumele de bani ale deponentilor si le-au transferat FMI & CO.si au mai facut o magarie dar te las sa cauti restul daca te intereseaza.

   au fost lupte de strada,s-a murit atunci…poti cauta filmul pe youtube,inca se mai gaseste.
   vei ramane stupefiata sa vezi cum,ca si noi,aveau un fond de garantare a depozitelor care exact peste noapte a disparut (fond care si el era constituit din depunerile bancilor care la randul lor erau sume de bani ale deponentilor).

   concluzie: NU EXISTA INCREDERE IN NICIUN SISTEM BANCAR acolo unde profiturile sunt facute din pacalirea,inselarea si manipularea clientilor.
   pe de alta parte a tine banii la saltea poate echivala peste noapte cu o lege care sa faca din 500lei 1ban si banii stransi sa devina hartie igienica.

 4. @gabi…evanghelia dupa Luca la Cap 19 spune asa:
  26. Zic vouă: Că oricui are i se va da, iar de la cel ce nu are şi ceea ce are i se va lua.
  27. Iar pe acei vrăjmaşi ai mei, care n-au voit să domnesc peste ei, aduceţi-i aici şi tăiaţi-i în faţa mea.

  …asta inseamna ca oamenilor cu putina credinta vor ramane fara credinta sfarsitul lumii cand Hristos Dumnezeu va veni sa rasplateasca fiecaruia dupa faptele sale.

 5. Mai lasa-l pe Alex Jones. Isi urmareste propriile interese si pe ale celor care il platesc. Nu e litera de lege ce spune el. De multe ori bate campii masiv.

  Dar sa revenim la „oitele” noastre… Uite ce ne doare pe noi:
  – Băncile, obligate să raporteze zilnic la Fisc deschiderea sau închiderea de conturi; ANAF a pregătit procedurile necesare
  http://www.agerpres.ro/economie/2015/12/29/bancile-obligate-sa-raporteze-zilnic-la-fisc-deschiderea-sau-inchiderea-de-conturi-anaf-a-pregatit-procedurile-necesare-16-55-53

  Biris avea dreptate
  – Gabriel Biris: Se transforma ANAF intr-un grup infractional organizat? Antreprenorii isi vor pune curand intrebarea existentiala daca mai merita sa faca business
  http://www.wall-street.ro/special/fiscal-advice/180646/gabriel-biris-anaf-grup-infractional-organizat.html

  E momentul sa va ganditi serios la impachetat. In scurt timp nu veti mai putea face afaceri si implicit, nu veti mai gasi locuri de munca. Are ANAF grija de asta!

 6. Acei parlamentari greci care au votat gay , sa fie afurisiti sau excomunicati , scosi din Biserica Ortodoxa , daca apartin bisericii , ceea ce nu cred , anatematizati aici si dincolo .

 7. Anul în care intrăm să vă aducă multe binecuvântări, har şi pace, şi în noul an fericit, prosperitate şi bucurie.LA MULTI ANI!!!

 8. Ce nu se spune la televizor si ce se intampla cu adevarat pe burse :

  Tranzactionez bursele valutare din 2009. De-a lungul timpului m-am dedicat studierii pretului cu ambitia de a descifra felul cum se misca pretul si de a invata „urmele” pe care le lasa Bancile Internationale in piata.
  Am participat la concursuri internationale de trading fiecare cu minim 100 de traderi clasandu-ma de 3 ori in primele 5 locuri : locul 2, locul 3 si locul 5.
  La inceputul anului 2015 am facut urmatoarea previziune in privinta monezii europene : http://prntscr.com/9lo4fq . Cum se interpreteaza : liniile verticale galbene reprezinta perioada cand eventimentul s-a intamplat. Cititi jos unde aveti (de la stanga la dreapta) 2008.04.01 adica Aprilie 2008 ziua 1 , cand a inceput Criza Economica . In dreapta este valoarea per Euro cati dolari valoreaza in acea clipa. La momentul cand am facut poza, Euro valora 1.1650$ ,sau mai scurt 1.17$ rotunjit.

  Timp de aproape 11 luni niciun canal media din lume nu a ciripit nimic despre viitorul monezii Europene. Acest lucru este foarte bizar .

  Pe data de 8 Noiembrie , una din cele mai mari si puternice banci americane , Goldman Sachs a facut anuntul care confirma previziunea facuta de mine cu 11 luni mai devreme : http://www.efxnews.com/story/31021/eurusd-105-parity-and-beyond-goldman-sachs

  Astfel arata Euro in momentul de fata, valorand 1.0854$ sau 1.09$ rotunjit : http://prntscr.com/9lo9gv

  Ce sfatuiesc pe toata lumea : evitati EURO ! Preschimbati banii in LEI si tineti-i lichizi ! Nu vreti ca ceea ce s-a intamplat in Grecia sa se intample si cu voi cand au fost limitati la retrageri de 60E/zi . Tineti banii in casa/seifuri ascunse, dar tineti-i lichizi !

  Mai mult nu vreau sa spun , pentru ca intr-adevar, se anunta vremuri foarte tulburi pentru UE .

 9. Atat US cat si UE isi devalorizeaza intentionat monezile. Practic din aceasta rezulta paritatea EU : $.

  Toate bune si frumoase – dar ce trebuie sa faca omul de rand:
  – Daca are economii – 1/3 Euro, 1/3 $, 1/3 RON – sa schimbe valuta (E si $) in RON, sperand ca si ron se va devaloriza, dar mai putin ? Si tine banii pe ideea Cash is King chiar daca se devalorizeaza – ca poate apar oportunitati de a cumpara chestii (oamenii care presati vand sub nivelul pietii)

  – Sa cumpere proprietati – pe ideea daca tot banii isi pierd valoarea macar sa am o proprietate (ap, teren) acolo

  – Sa intre pe burse – sperand intr-o inversare de trend

  – Sa nu faca nimic si sa astepte sa se calmeze situatia cumva… acceptand implicit devalorizarea banilor si a muncii sale acumulate.

  • Pentru Sorin : In mod cert sa continui sa tii banii in EURO in aceste vremuri, este o greseala. Si la fel in dolari . Cand vezi ca Euro se prapadeste mi se pare o naivitate crasa sa continui sa ii tii. Nu ma refer la tine ci vorbesc la persoana a doua impersonal. Daca intri pe burse pe sperante, atunci nu vei face decat sa ingrosi randurile celor care cotizeaza la buzunarele bancherilor.

   Stirile economice sunt facute sa manipuleze asa ca nici sa te iei dupa ce zice la TV nu este o solutie. Daca as fi avut depozite de euro considerabile in Ianuarie 2015 cu siguranta m-as fi gandit sa scap de ele Cand UE se va prabusi, preturile in Romania destul de probabil vor fi ca inainte ca Romania sa adere la UE . Gandeste-te ca toata lumea se plange in prezent ca „avem salariul minim de 200e in Romania dar preturi ca in Occident unde salariul minim este de 800-1000e” .

   Daca nu ai nicio treaba cu bursele, e gresit sa faci „afacere” cu tinutul economiilor in valuta din simplul motiv ca exista mai multe sanse sa pierzi bani decat sa produci. Daca tii economii in valuta ca sa ii preschimbi apoi in Lei cand valuta se ridica, atunci trebuie sa ai cunostinte solide de tranzactionare , nu se actioneaza pe „ponturi” sau „sperante” sau ceea ce se spune la TV. De ce atunci ceea ce spune Goldman Sachs poate fi credibil ? Pentru ca evenimentul, deprecierea monezii europene deja s-a produs, a inceput. Este intr-un moment in care oricine poate sa-si dea seama.Sa fii sigur ca ei , ca investitori, au vandut depozite de euro mult mai devreme decat ziua cand au facut anuntul. Anuntul lor cade ca un trasnet pe cei care inca sperau ca Euro sa se aprecieze si sa scoata profit. Cei din urma care tranzactionau pe stiri economice (alte banci, fonduri de investitii) sunt in dubii si cel mai probabil se vor apuca sa vanda si ei depozitele lor de euro generand si mai mult profit atat pentru Goldman Sachs cat si pentru alte banci care vand depozite de euro impreuna cu Sachs.

   Daca a tine depozitele in LEI ti se pare riscant, atunci poti investi in servicii sustenabile pe termen lung : servicii alimentare, transport persoane, imbracaminte, ceva care se „regenereaza” constant si care face parte din nevoia zilnica a oamenilor.

   Se vand terenuri agricole la preturi ridicole. Crezi ca de prosti cumpara strainii terenurile agricole care sunt la preturi mici ? Romanul a fost dezinformat „agricultura nu are nicio sansa de revenire, se alege praful si pulberea” naivii au cazut in capcana si au inceput sa-si vanda pamanturile fertile atat de ravnite de catre straini pe preturi de nimic. Gandeste-te ce a zis Papa acum cativa ani : ne vom confrunta cu o criza alimentara in anii ce vor veni. Gandeste-te ca suntem o populatie numeroasa pe Glob si gandeste-te ca cutremurele si vulcanii au devenit active. Se topeste calota glaciara, imigrarea va exploda si nu ma refer doar la sirieni si irakieni ci in toata lumea. In fata calamitatilor naturale va fi nevoie de foarte multe alimente pentru nevoiasi iar tarile gazda vor fi depasite. La cine crezi ca vor apela ? Si cine crezi ca se va duce sa le „intinda o mana de ajutor” ? Exact smecherii care acum cumpara pamanturi in Romania pe preturi derizorii de la fraierii prostiti . Toti cei care produc alimente atat din Romania cat si din alte tari, vor contribui la aceste ajutoare sociale internationale.

   Unul dintre cei din anturajul Rotschild , daca-mi aduc aminte bine, spunea intr-un interviu : va sfatuiesc sa va orientati pe agricultura proprie si sa va faceti stocuri de arme si munitie pentru a va apara de hoardele care vor voi sa va fure mancarea.

   Poftim, vrei sa tii banii investiti in ceva? Investeste in agricultura romaneasca !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s