Atentie Mare! Ratele de transport ale containerelor de marfuri dinspre Asia spre Europa de Nord, s-au prăbușit cu 70% în doar ultimele 3 săptămâni!

„Această piață arata ca un dezastru, iar ratele sunt o concluzie a acestui dezastru”, avertizează unul dintre cei mai mari shipbrokers din lume, dar în timp ce Indexul Baltic Dry Freight acapareaza toata atentia – prabusind-se la minimul cel mai de jos în această săptămână –  sunt specificate mai jos stirile cu adevarat terifiante.

Aflandu-ne intr-un sezon care de obicei este foarte aglomerat pentru transportul de marfă și pentru comerțul global în întreaga lume, rapoartele prezentate de Reuters, arata ca ratele de transport ale containerelor de marfuri dinspre Asia spre Europa de Nord, s-au prăbușit cu 70% în doar ultimele 3 săptămâni. Această divergență aproape fără precedent a mai avut loc la această scară, doar o dată, înainte de … 2008! „Arată înfricoșător pentru piată si nu se intrevede viață în viitorul apropiat.”

Indexul Baltic Dry la minimul cel mai de jos

Si indexul Shanghai de Transport al Marfurilor in colaps

Raportul Reuters:

Ratele de transport maritim ale containerelor de marfa, din porturile Asiei către Europa de Nord, au scăzut cu 27,9 la sută, 295$ per containerul de 6 metri (TUE), în săptămâna încheiată vinerea trecuta, a declarat pentru Reuters o sursa cu acces la datele de transport al marfurilor Shanghai.
 
Scăderea a venit după ce cursurile de transport de marfă pe ruta cea mai aglomerat din lume, a scăzut cu 39,3 la sută, săptămâna trecută, iar ratele actuale arata niveluri de pierderi pentru companiile maritime de transport de containere.
 
Ratele pentru deplasarea containerelor, care transportă orice, de la televizoare cu ecran plat, la echipamente sportive, din Asia în Europa de Nord, a scăzut cu 70 la sută în trei săptămâni.
 
În săptămâna care s-a incheiat vineri, ratele de transport a marfurilor cu ajutorul containerelor, au scăzut cu 22,5 la sută din Asia spre porturile din Marea Mediterană, cu 8,6 la sută spre porturile de pe Coasta de Vest a SUA și  8.0 la sută spre porturile de pe Coasta de Est a SUA.

Dar cel mai îngrijorător este faptul, ca acest colaps se produce in momentul in care industria de transport a marfurilor prin containere, intră in perioada care ar trebui sa fie cea mai aglomerata…

Acum priviti cu atentie cand s-a mai intamplat asa ceva?

mai multe pe: zerohedge.com

Pentru a intelege mai bine cat de important este acest indice, pentru a estima situatia economica globala, urmariti va rog si:

Un grafic șocant ne arata ca economia globală este gata de implozie

Urmariti va rog de asemenea si:

Expert Economic: Urmatoarea mare criza financiara va avea loc in prima jumatate a anului viitor

cat si celelate subiectele de la categoria: Criza economica

Publicitate

5 gânduri despre &8222;Atentie Mare! Ratele de transport ale containerelor de marfuri dinspre Asia spre Europa de Nord, s-au prăbușit cu 70% în doar ultimele 3 săptămâni!&8221;

  1. Dolarul inregistreaza o crestere imensa care culmineaza astazi cu 4,1915 care la ora 9.21 are tendinta de…Crestere!
    Asadar toata marfa adusa pe valuta USD se va scumpi cand se platesc importuri grele.
    Cumva in perioada asta se plateste vreo rata la FMI/BM,BERD,etc ?

  2. Iar s-au umplut tembelizoarele de reclame bagabontesti pentru mafia bancara si tot tacamul de momeli la credite, imprumuturi si carduri…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s