Biserica Ortodoxa Greaca sub Asediu! Neo-paganii din Grecia „vorbesc despre râuri de sânge și de munți de cadavre”

Mitropolia de Pireu a Bisericii Ortodoxe a Greciei a lansat un apel special, ca urmare a intensificării neo-păgânismului.

Mitropolitul-Serafim-de-Pireu-Grecia

In document ,se vorbeste despre „radicalizarea fără precedent a unor organizații neo-păgâne”, dintre care multe „au depășit nu doar decența, ci si legea.

Prin intermediul unor pagini web, neo-paganii ii hulesc pe sfintii ortodocsi și pe Hristos si lanseaza amenințări la adresa preoților și credincioșilor ortodocși:

„Ei declară deschisa crearea de grupuri armate, din așa-numitii ‘războinici ai zeilor’, invitand la o revoltă armată de ‘eliberare a grecilor din sclavia creștina’”.
„Ei vorbesc despre râuri de sânge și de munți de cadavre… exprimandu-si intenția de a începe un ‘război sfânt de eliberare’, împotriva creștinilor ortodocși, care sunt numiti invadatori ocupanti ai teritoriului Greciei”.

Confirmarea faptului că neo-paganii nu au de gând să se limiteze la amenințări, este recenta arestare a membrilor radicali neo-păgâni din „Comando-ul E-urilor”, din orașul Kalamata. Neopaganii au pus explozibili la Monumentul ultimului împărat bizantin, Constantin Paleologul, în Sparta, și au vrut sa lanseze o serie de atacuri asupra birourilor guvernamentale, centrelor si organizatiilor culturale.Arhiepiscopia de Pireu reamintește că neo-păgânii au atacat bisericile ortodoxe și au cerut poliției să asigure protecția credincioșilor ortodocși.

Neopăgânismul reinvie învățături păgâne antice și practici spirituale, sub forma unei noi manifestari religioase. – ortodox.md

Iata, ca dupa ce Athosul este hartuit si atacat de ceva vreme deja, de Episcopia Constantinopolului, multe manastiri fiind amenintate in repetate randuri cu evacuarea si inlocuirea calugarilor ortodocsi cu unii catolici, dupa ce Statul Grec de asemenea a lansat un atac marsav impotriva Ortodoxiei Grecesti prin inchiderea a 2300 de Biserici, acum Biserica Greaca este atacata violent si de catre neo-pagani.

Cred ca de fapt tinta principala a acestor miscari, care cu siguranta sunt sponsorizate tot prin ONG-uri marca Soros, pe langa distrugerea Bisericii Ortodoxe Grecesiti si indepartare oamanilor de la drepata credinta, este desfintarea ortodoxiei din Sfantul Munte Athos. Satana, cat exista Sfantul Munte nu isi poate dsfasura activitatea in voie. Iar acest lucru pare tot mai aproape. Nici miscarile feministe nu stau degeaba, fac mereu presiuni pentru a li se permite intrarea in Sfantul Munte.

La fel, la noi, Biserica Ortodoxa, dupa cum bine stiti, nu este zi, sa nu fie lovita. Se duce dragii mei, o lupta tot mai intensa asupra lui Dumnezeu si a dreptei credinte, trebuie rapusa cu orice pret, ultimul hotar in fata Noii Ordini Mondiale si a iesirii lui antihrist la suprafata, ca unic lider mondial.

Pe noi astia mai slabi, incerca sa ne divida din interior, au incercat si cu Rusia, dar acolo nu prea le-a mers, asa ca cu ei vor incerca prin razboi.

Apara-ne pe noi slavite Dumnezeu si tine intreaga Biserica Ta!

Publicitate

11 gânduri despre &8222;Biserica Ortodoxa Greaca sub Asediu! Neo-paganii din Grecia „vorbesc despre râuri de sânge și de munți de cadavre”&8221;

 1. „Arhiepiscopia de Pireu reamintește că neo-păgânii au atacat bisericile ortodoxe și au cerut poliției să asigure protecția credincioșilor ortodocși”?!!!
  vt, şi dvs. folosiţi „metoda” copy-paste? Ce înţelegem din partea a doua a acestei fraze este că… neo-păgânii „au cerut poliției să asigure protecția credincioșilor ortodocși”! „a…”, domnule, „a cerut…”, nu „au….”! Săraca limbă română…

  • Domnul chircutz, da, eu preiau articolele asa cum apar, nu ma apuc acum sa le si corectez. Dar, sa stiti ca oamenii mai si gresesc, asta nu insemna ca sunt slabi pregatiti. Tare va mai place sa gasiti acul in carul cu fan, la toate subiectele bagati de vina. Nu stiu daca sunteti cu misiune pe aici, dar nu m-ar mira.

   • Da? Nu ştiam! Poate-mi spuneţi dvs. care o fi aia!
    P.S. De ieri până astăzi, am încercat să vă răspund cum am crezut eu de cuviinţă, dar văd că nu mi le mai afişaţi! De ce oare?

   • Pentru ca acest blog nu este unul in care sa ne atacam si sa ne jignim, va indoiti de inteligenta autorului sau de a altora care comenteza pe acest blog, sunteti liber sa comentati pe alte bloguri si publicatii on-line, sunt cu miile cred. Dar, daca doriti totusi sa mai comentati si pe viitor aici, asa cum i-am rugat pe toti cititorii, va rog sa o faceti respectuos, in spritul ortodox, pe marginea subiectelor si fara atacuri la persoana.

   • Văd că azi mă lăsaţi!
    Aşadar, eu cred că atunci când cineva doreşte să influenţeze în bine comportamentul semenilor, să devină ceea ce îndeobşte numim „lider de opinie”, atunci el trebuie să dea primul exemplu pentru a fi demn de urmat. În ceea ce spuneţi dvs. aici, de fapt, eu recunosc unul dintre defectele majore ale noastre, ale românlor, anume superficialitatea urmată îndeaproape de suficienţă. În ceea ce priveşte superficialiatea, voi da doar un citat din Petre Ţuţea: „Aflatul în treabă este metodă de lucru la români!”. Iar pentru suficienţă, vă reamintesc „principiul” pur românesc: „Merge şi aşa!”. Cum adică – într-un text care se vrea a combate neopăgânismul (aşa se scrie, şi nu alfel!), dvs., taman la mijloc nu faceţi altceva decât să-i… elogiaţi!
    Mă acuzaţi că sunt „în misiune”, deci în slujba cuiva. Vă provoc să veniţi cu dovezi! Fiindcă eu, unul, habar n-am la ce vă referiţi!
    Sunt convins că nici habotnicia religioasă, pe de o parte, şi nici patriotismul „din vorbe” neînsoţite de fapte concrete, nu fac bine nici Bisericii şi, respectiv, nici Ţării. Mă tem, că dvs. sunteţi dintre cei care sunt convinşi că redirecţionând la cât mai multe persoane acele pps-uri pretins creştine, unele dintre ele adevărate blasfemii, căci cel ce le „compune” nu ezită a se pune în locul lui Dumnezeu, din moment ce mi se adresează la persoana I – v-aţi asigurat un bilet de intrare în Rai şi/sau dintre cei care sunt convinşi că Scriptura ortodoxă conţine „îndemnul” (idiot şi cretinoid – după cum orice om cu oarece cultură ştie!): „Crede şi nu cerceta!”. Atât, în ceea ce priveşte credinţa, deşi să ştiţi – mântuirea înseamnă cu totul altceva! Cât priveşte patriotismul, vă invit să lecturaţi un articol mai vechi al meu apărut într-o revistă care din păcate nu mai există. Iată-l:

    AMERICA E DE VINĂ, TRĂIASCĂ AMERICA!

    Am urmărit cu mult interes, şi adresez felicitări realizatorilor, emisiunea Instanţa presei de la postul de televiziune Vâlcea 1 , din ziua de 15 februarie, care l-a avut ca invitat pe cunoscutul om de afaceri Toma Erhan.
    Am fost surprins să constat la domnul Erhan un amestec de idei, de la unele extrem de pertinente la altele de-a dreptul şocante pentru un om inteligent, aşa cum a fost gratulat în câteva rânduri de către moderatorii emisiunii, domnii Petre Tănăsoaica şi George Smeoreanu. Am înţeles, spre exemplu, de ce domnul Erhan nu este om politic. Domnia sa a motivat acest fapt prin aceea că nu poate fi comunist pentru că are o gândire liberală şi nu poate fi liberal pentru că are reminiscenţe comuniste. Îmi permit să-i atrag atenţia domnului Erhan că într-adevăr domnia sa nu ar putea fi om politic adevărat – ehei, păsări rare la noi după 1989! – dar explicaţia este cu totul alta decât cea pe care a emis-o. Ea constă pur şi simplu în contradicţia flagrantă dintre modul în care îşi conduce propria afacere şi părerea sa despre proprietate, aceeaşi cu a domnului Iliescu, preşedintele României, adică, nici mai mult nici mai puţin, că, vezi Doamne, proprietatea este un moft!
    Însă, nu această poziţie a domniei sale m-a şocat. Culmea este că eu l-am înţeles foarte bine, dar se pare că tocmai dumnealui nu s-a înţeles (încă!) la fel. Aşadar, m-a şocat teoria domniei sale cum că tot ceea ce se întâmplă în ţara asta (minoră şi de secături, căzută ruşinos la examenul de maturitate în faţa Europei – Octavian Goga a spus-o, nu eu care sunt doar de acord cu el) se întâmplă deci pentru că aşa vrea…America! Nu ne lasă până nu ne aduc cu nasu-n rahat! – sunt exact cuvintele domnului Erhan. Ete-aşa, vorbă de om inteligent! Apropo de asta, domnule Erhan, suntem de mult cu nasu-n rahat dacă n-aţi observat.
    Pe de altă parte, interesant este faptul că donmul Erhan este un admirator al Americii. Învinuim de nenorocirile noastre soarele, luna şi stelele – o admirabilă diversiune al cărei autor este omul, spunea pe bună dreptate un aventurier englez, pretins indian ojibways, soţ şi tată renegat dar scriitor admirabil (Grey Owl în Oameni şi animale). Părerea asta absurdă şi infantilă, cum că străinătatea ne-ar purta sâmbetele nouă românilor – buricu’ pământului, o au, am constatat cu tristeţe, foarte mulţi conaţionali. Noi suntem frumoşi, deştepţi, harnici şi curaţi ca lacrima, dar ce să facem dacă alţii ne vor cu nasu-n rahat! De ce nu i-or fi vrând astfel pe elveţieni, austieci, finlandezi, pe cei din Lichtenstein, Andorra, Insulele Feroe sau Singapore? Ori, mai aproape de noi – pe cehi, polonezi sau pe unguri? Vreţi să vă dau un răspuns a la Florin Călinescu? Pentru că cehii o au pe Madleine Albright, polonezii pe papă iar ungurii au… papricaşul! În aceste condiţii să ne mai mirăm că sigurul mesaj valabil al celebrei balade Mioriţa, cea atât de frecată prin şcoli, este a acela că două treimi din poporul român sunt formate din hoţi şi criminali şi o treime din… proşti?
    Referindu-se la patriotism, noţiune (şi sentiment) atât de căzute în derizoriu la noi, domnul Erhan a avut o formulare intreresantă şi anume aceea că poporul american a diluat naţionalismul şi a rezultat patriotismul, patriotismul lor, al americanilor, desigur, care este altceva decât al nostru. O părere interesantă şi doar atât, pentru că ea nu este şi neapărat valabilă. După părerea subsemnatului, patriotismul este un sentiment şi o atitudine care funcţionează sinergetic, adică se potenţează reciproc, rezultanta fiind ceea ce am putea numi mândria naţională, bazată pe evaluarea corectă a rolului şi locului unui popor, într-un cuvânt, a valorii sale în rândul celorlalte popoare ale lumii. El există doar atunci când aparţinătorul unei naţiuni este sigur că nu-i roşeşte obrazul (presupunând că-l şi are, desigur) atunci când îl afişează. Aşa stând lucrurile, patriotismul nostru, care de cele mai multe ori se rezumă la invocarea şi evocarea trecutului nostru glorios (discutabilă şi această trăsătură vagă dar pretins naţională), este un lux pe care, din păcate, nu ni-l putem permite fără riscul de a părea ridicoli sau chiar nebuni. Câtă vreme suntem liberali în afaceri şi comunişti în gândire, câtă vreme vom continua să ne credem buricu’ pământului, învinuindu-i pe alţii şi nu pe noi de halul în care am ajuns, este ridicol şi este o sminteală să fim patrioţi. Suntem, recunosc, un popor de dăştepţi, cum pronunţa unul dintre puţinii şefi pe care i-am avut şi, din fericire, singurul de o suficienţă şi o aroganţă uluitoare, un şef pentru care tot ceea ce nu înţelegea sau nu ştia, automat nici nu exista, dar noi nu avem nevoie de dăştepţi, ci de oameni inteligenţi, harnici şi morali – ehei, flori rare la noi, aproape inexistente cel puţin în rândurile celor ce şi-au arogat dreptul de a ne conduce.
    Săptămâna Vâlceană, 17-23 februarie 2001

   • Domnule chircutz, daca aceasta este opinia dumneavoastra despre mine si acest blog, mergeti linistit si comentati in alta parte, nu va obliga nimeni sa cititi ce scriu eu aici. La revedere!

   • Ce „chiricut”, ce orgoliu, ce „cutia milei cu banii…”? Bateţi câmpii! Şi, fără graţie!!! După cum scrieţi, vt nu are decât de pierdut cu astfel de susţinători! Căci „cine se aseamănă, se adună”!

 2. Dupa cum bine stim Biserica Ortodoxa Elena deranjeaza ft tare elitele, in special Mitropolia Pireului care a dat anatemei masoneria, vaticanul si jidovimea. La noi patriarhia de la bucuresti tace milc ceea ce ar trebui sa ingrijoreze si sa traga un semnal de alarma

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s