APEL CATRE AUTORITATILE DIN ROMANIA! Va rog frumos sa interveniti pentru familia Botnariu, a caror copii au fost luati cu forta de catre autoritatile norvegiene, pe motiv ca-i invata despre BUNUL DUMNEZEU!

Marius și Ruth Bodnariu, o familie mixtă româno-norvegiană, care a locuit în România până în urmă cu 10 ani, locuind în prezent în Norvegia, a rămas fără cei cinci copii după ce micuții au fost luați de Protecția Copilului din Norvegia. Fratele lui Marius Bodnariu, care locuiește în România, a relatat cazul susținând că din primele date acțiunea ar avea la bază chestiuni de ordin religios.

Copiii unui român din Norvegia au fost luați din familie cu Poliția. Părinții ar fi fost denunțați pentru „creștinism radical și îndoctrinarea copiilor“

Printr-un apel transmis pe mai multe site-uri creștine și pe rețeaua socială Facebook, creștinii din România sunt chemați să susțină în rugăciune familia unui român stabilit în Norvegia, Marius Bodnariu, căruia autoritățile norvegiene i-a luat zilele trecute copiii, relateaza adevarul.ro.

Familia românului, care era membră a Bisericii Penticostale Philadelphia din București înainte de a se muta în Norvegia, a rămas într-o primă fază fără cei patru copii mai mari, ulterior rămânând și fără copilul cel mai mic, în vârstă de doar trei luni. Cei cinci copii au fost luați din familia Bodnariu în cursul săptămânii trecute, informația fiind făcută publică de fratele lui Marius Bodnariu, care locuiește în România, Daniel Bodnariu.

„Luni 16 noiembrie cele două fete, Eliana și Naomi, sunt luate de la școala de Protecția Copilului și duse într-un loc secret. Apoi, Protecția Copilului împreună cu Poliția vin acasă și iau și pe cei doi băieți Matei și Ioan, iar Ruth cu bebelușul Ezekiel (trei luni) este arestată și dusă la Poliție. După mai multe ore de interogatoriu, Marius și Ruth au fost lăsați să plece acasă împreună cu bebelușul. De atunci și până la această oră, nici Marius și nici Ruth nu i-au mai văzut pe cei patru copii mai mari”, scrie fratele românului din Norvegia, pe Facebook.  Potrivit aceleiași surse, ziua următoare, în 17 noiembrie „Protecția Copilului, însoțită de patru politiști, vine acasă și ia bebelusul de trei luni de la mamă, pentru că au considerat mama ca fiind periculoasă. Tot atunci i-au spus lui Ruth despre copii, că sunt dați la două familii, că s-au integrat foarte bine și că nu le este dor de părinți”. – activenews.ro

Ultimele informatii despre tragedia familiei Bodnariu, vin de la fratele lui Marius:

Ieri am reusit in cele din urma sa vorbesc mai mult cu Marius si sa inteleg mai bine situatia in care sunt. Abia ieri si-a primit si telefonul mobil de la politie.

 • Luni 16 nov. Protectia copilului, in urma denuntului directoarei de la scoala a deschis un caz pentru copii si in acelasi timp (protectia copilului) a facut plangere la politie impotriva parintilor.
 • Astfel s-au deschis doua cazuri cel al copiilor si cel al parintilor in consecinta au mers la scoala de unde au luat pe cele doua fete Eliana si Naomi, apoi au venit acasa cu escorta politiei si au luat pe baietii Matei si Ioan iar pe mama au arestat-o si dus-o la politie impreuna cu Ezechiel bebelusul de 3 luni.
 • Pe cei patru copii nu i-au mai vazut de atunci.
 • Simultan politia l-a arestat pe Marius la serviciu si l-au dus la politie.
 • Acolo au fost interogati toata ziua, fara posibilitate de comunicare cu familia, telefoanele le-au fost luate, ca si cum ar fi fost niste criminali.
 • Seara politia a ajuns la concluzia ca nu sunt violenti si ca nu prezinta pericol si le-au dat drumul acasa intr-un fel de arest la domiciliu pana la solutionarea cazului. Telefoanele le-au ramas la politie.
 • Li s-a spus sa coopereze si pentru solutionarea cazului mai rapida sa nu ia legatura nici cu avocat si nici cu ambasada.
 • A doua zi marti 17 nov. Protectia copilului a considerat ca mama este periculoasa si au venit insotiti de patru politisti cat usa sa le ia si bebelusul pe Ezechiel.
 • Tot atunci li s-a spus de catre cei de la protectia copilului despre copii ca sunt in plasament la doua familii si ca s-au integrat si ca nu le este dor de parinti, numai ca sa-i termine psihic.
 • Ieri 18 nov au reusit sa i-a legatura cu un avocat, am reusit si eu pentru prima oara sa vorbesc cu Marius.
 • Avocatul le-a spus ca au fost dezinformati (mai mult ca sigur cu rea intentie) si au neaparat nevoie de interventia ambasadei, ca au dreptul sa vada toate actele si acuzatiile care le sunt aduse, ca este un drept fundamental al mamei care alapteaza sa nu fie despartita de copilul ei.
 • Au cerut toate aceste lucruri la protectia copilului si li s-a spus ca bebelusul a fost dus in Bergen (la 3-4 ore distanta cu masina) ca nu au avut loc pentru el in komuna lor.
 • Ruth a intrebat de ce nu au gasit loc si pentru ea la Bergen si i s-a spus ca „nu s-au gandit la acest aspect”.
 • Astazi Marius si Ruth se duc sa ia copii dupa actele de acuzare de la protectia copilului impreuna cu avocatul, se duc apoi la Bergen sa-si alapteze bebelusul, iar disera pleaca cu trenul la Oslo la ambasada Romaniei (8h).
 • Ma rog ca Dumnezeu sa faca lumina in acest intuneric dens de acolo, si stiu ca Dumnezeu va da biruinta. Din modul cum au decurs lucrurile pana in prezent este evident si fara urma de indoiala ca scopul protectiei copilului este sa le ia copii.
 • Cred si sunt convins ca acesta este un atac demonic impotriva familiei si a lucrarii pe care Marius o incepuse acolo. Directoarea scolii i-a atras atentia lui Marius ca Eliana fata de 10 ani spune de Dumnezeu colegilor si canta cantece crestine, si ca e interzis sa faca asa ceva la scoala, de aici si pana la a fi tratati ca niste criminali periculosi nu a fost decat un scurt drum.

Marius si Ruth sunt epuizati fizic si pshic dar au incredere ca Dumnezeu va lucra. Ruth nu a putut vorbi cu mine. Ei va multumesc pentru sustinerea in rugaciuni si sunt convinsi ca Dumnezeu va lucra chiar daca acum nu intrezaresc modul in care o va face.

Rugati-va si pentru directoarea denuntatoare care are o fetita cu handicap si pentru cele doua lucratoare de la barnervern (protectia copilului) care au dat dovada de atata exces de zel, si au facut atatea abuzuri, una dintre ele a fost colega de scoala cu Ruth si amandoua lucreaza la primarie colege cu Marius. Este de neinteles modul cum gandesc si nu imi explic altfel decat ca sunt orbiti de cel rau. Multumim pentru sustinere! Dumnezeu va lucra, victoria e a Lui! – rodiagnusdei.wordpress.com

SEMNAŢI AICI PETIŢIA pentru susţinerea familiei Marius şi Ruth Botnariu, care a rămas fără cei cinci copii.

Rog toate persoanele care pot ajuta oficial aceasta familie, careia i s-a facut o mare nedreptate, sa intervina! 

De asemenea fac un apel catre Biserica Ortodoxa Romana sa sprijine familia Botnariu, macar printr-o scrisoare deschisa catre autoritatile norvegiene.

Chiar daca sunt penticostali, este de datoria noastra sa ajutam un roman de-al nostru. Daca nu o facem noi, nu o va face nimeni! 

Va multumim!

Publicitate

65 de gânduri despre &8222;APEL CATRE AUTORITATILE DIN ROMANIA! Va rog frumos sa interveniti pentru familia Botnariu, a caror copii au fost luati cu forta de catre autoritatile norvegiene, pe motiv ca-i invata despre BUNUL DUMNEZEU!&8221;

 1. Sa se converteasca toti membrii din familie(cei ramasi acasa) la ORHODOXIE si Maica DOMNULUI Va lucra
  Altminteri …din ce stiu …penticostalii scuipa pe Icoana Maicii Domnului …
  Si rugaciunea in comun cu ereticii dupa Sfintele Canoane nu este permisa
  Noi pe acest pamint avem pe MAICA DOMNULUI. Va indemn asemeni la fel sa faceti pentru a sta impotriva diavolului si va fugi de la voi
  Botezati va intr o Biserica Orthodoxa ,luati pe MAICA DOMNULUI Aparatoare si va scoate din acest necaz
  ,sunt permise acestea pentru Caile Domnului nestiute ei neintelese de noi ..
  .si
  pentru ca va aflati pe pamintul sodomitilor si al spurcaciunii …nu au Sfinti ,nu au Icoane si asemeni sunteti ca ei pentru ca va supuneti la legile acestora
  Insist
  Botezati va in ORTHODOXIE rugati va la Icoana Maicii Domnului cu pruncul Dulcea Sarutare si veti reusi a lua copii acasa
  Amin.

  • Scriptura spune:
   12. Si intru nimeni altul nu este mantuirea, caci nu este sub cer nici un alt nume, dat intre oameni, in care trebuie sa ne mantuim noi.
   Iisus este singurul nume in care este mantuirea, nu sfinti, nici maici, nimeni altcineva.

   Dumnezeu sa dea eliberare si lumina.

   Ciprian

   • Aici nu e sectant, nu e nimic altceva decat Scriptura, Faptele Apostolilor cap. 4, vers 12.
    Adevarul elibereaza oamenii, nu ii duce spre ura sau dezbinare.

    Iar Calea, Adevarul si Viata este Iisus, Fiul lui Dumnezeu. Cel Sfant si Drept, care nu se uita la fata omului.
    Dumnezeu e suveran si nu lasa pe cel care cauta fata Lui.

    Dumnezeu sa ne ajute pe toti.

   • Ciprian, tu nu stii sa interpretezi scriptura, si chiar si Sfanta Scriptura asa cum o vezi astazi, a fost formata de Sfintele Sinoade Ortodoxe, dupa mult post si rugaciune. Cauta si citeste scrierile Sfintilor Ioan Gura de Aur, Grigore Teologul si Vasile cel Mare, altfel ratacesti in nestire.

  • Informati-va si nu mai aruncati cu pietre.

   BIBLIA : IOAN 8:7 „Cine* dintre voi este fără păcat să arunce cel dintâi cu piatra în ea.”
   Comentariu saccsiv:

   Evident, daca isi educau copii astfel, nu ii mai lua nimeni:

   Video si foto: Norvegia – PARADA GAY PENTRU COPII pentru „sustinerea cercetarilor cu privire la homosexualitatea printre copii” …

   La rubricile de comentarii ale unor site-uri, unii se impiedica de faptul ca respectivii sunt eretici.

   Sa ne amintim insa ce scria pastorul luteran Martin Niemöller:

   “La început naziştii au venit să-i ridice pe comunişti

   Și eu nu am strigat în apărarea lor pentru că nu sunt comunist,

   Apoi au venit după evrei,

   Și eu nu am strigat pentru ca nu sunt evreu.

   Au venit apoi pentru sindicalişti şi catolici

   Și nici atunci nu am strigat pentru că nu sunt nici sindicalist și nici catolic.

   Când au venit după mine,

   Nu mai era nimeni în jurul meu să se ridice în apărarea mea.”

   Eretic, dar a zis-o bine pe asta. Si se aplica in cazul actiunilor oricarui sistem totalitar, indiferent daca acel sistem isi pune sau nu o masca de democratie peste fata-i hada.

   In cazul celor ce se petrec in Norvegia traducerea ar fi asta:

   La inceput au luat copiii indienilor

   Si eu nu am strigat pentru ca nu sunt indian.

   Apoi au luat copiii rusilor

   Si eu nu am strigat pentru ca nu sunt rus

   Apoi au luat copiii penticostalilor

   Si eu nu am strigat pentru ca nu sunt penticostal

   Cand au venit sa-mi ia mie copiii

   Nu mai era nimeni in jurul meu sa se ridice in apararea mea.

   Valabila insa si o alta interpretare:

   La inceput luau copii in Norvegia

   Si eu nu am strigat pentru ca nu traiesc in Norvegia

   Apoi au luat copii in Anglia

   Si eu nu am strigat pentru ca nu traiesc in Anglia

   Apoi au luat copii si in Romania …

   Fratilor, subiectul propozitiei nu sunt ereticii, ci copii. Credeti ca in cazul unei familii de romani ortodocsi traditionalisti sistemul ii va mangaia protectiv pe crestet si le va zice: “asa, da”?

   Asadar, in acest moment trebuie sa trecem peste acest aspect si sa le acordam tot sprijinul necesar.

  • Ortodox=înseamnă drept credincios,acei romani cred în D-zeu!în același ISUS care a murit pentru noi păcătoșii!Din câte știu eu în biserică ortodoxă toată lumea se roagă lui D-zeu,nu cred ca preotul îndeamnă pe cineva să se facă ortodox!ci să vină la mântuire prin ISUS Hristos cel răstignit.

   • Ortdox insemna dreapta credinta, iar cei care nu sunt ortdodocsi nu sunt in dreapta credinta, logic, si ba da, preotii ortdodocsi ii cheama pe toti la ortodoxie, la dreapta credinta pentru a se mantuii.

  • Chiar daca ar veni in Romania, statul norvegian are dreptul asupra lor. 1. sunt (si?) cetateni norvegieni 2. statul norvegian are drept asupra cetatenilor lor si in tari straine, asa ca daca e deschis un caz la Protectia copilului, vor veni sa ii ia. Sa nu uitam ca sunt 2 cazuri deschise, asa ca vor urma doua procese, unul la protectia copilului si altul la Politie.
   Chiar daca le vor da copii inapoi, vor urma vremuri tulburi pentru ei: cei de la protectia copilului vor veni cand vor vrea la ei, pe neanuntate, ca sa vada ce fac, ce vorbesc, cum se joaca cu ei, ce mananca. Copii nu au dreputl si nici parinti sa vorbeasca alta limba cat timp asistentul social este acolo decat norvegiana. Apoi (poate si ca in alte cazuri) camera video peste tot.
   Poti sa ai orice religie din lume, ca tot cazi psihic la pamant.
   Nu m-ar mira daca nu ar mai lasa-o sasi alapteze bebelusul, spunand ca exista hormoni de stres in lapte, norvegieni sunt bun sa gaseasca acul in carul cu fan.
   Statistici :” 53 100 barn og unge fekk tiltak frå barnevernet i løpet av 2014, om lag det same som i 2013. Talet på barn som var under omsorg blant desse auka med 6 prosent. 9 600 barn fekk omsorgstiltak i løpet av 2014, og 43 500 barn og unge fekk hjelpetiltak.” https://www.ssb.no/barneverng/. Deci cei 53100 de copii care primesc „ajutor” de la protectia copilului, toti au fost parati de catre cineva, daca nu chiar de parintele insusi. = Populasjonen i barnevernsstatistikken er barn og unge inntil 23 år (jf. barnevernloven § 1-3) med melding og/eller undersøking og/eller tiltak.
   Aici puteti vedea statistica pe copii luati https://www.ssb.no/sosiale-forhold-og-kriminalitet/statistikker/bave_statres : ex. 2012 – 6162 de copii. Cheltuieli= 6,1 miliarde NOK
   Cam asta e situatia.

 2. Nu stiu ce sa zic , insa din punctul meu de vedere , aceasta familie de penticostali , nu s-a aflat sub protectie Divina , intrucat nu sunt in dreapta credinta Ortodoxa !!! Odata acesti copii , daca ar fi fost botezati ortodox , ar fi avut sprijinul Sfintei Treimi , aveau toti cate un inger pazitor , aveau credinta in protectia Bisericii Ortodoxe prin Sfinti si Maica Domnului , pe carei in renega si nu ar fi fost in aceasta situatie .
  Mai sunt romani si inca multi prin statele Europei , dar daca sunt in comuniune cu Sfintii si cu Dumnezeu , traiesc in pace si printre straini , departe de casa .
  Au fost parasiti de Dumnezeu , din momentul in care ei si-au ales alta credinta decat CEA ADEVARATA IN DUMNEZEU !!! Ortodoxia !

  • Iarta-ma Maria ca mă bag în seama dar sunt și multe familii de ruși ortodocși cărora li s-au luat copiii. În plus chiar anul acesta sau anul trecut, nu mai țin bine minte, unei familii de romani li s-a luat cei trei băieți dar cu ajutorul lui Dumnezeu, i-au luat înapoi. Acum nu vreau sa pun semnul egal intre ortodoxie și protestantism, Doamne ferește, dar trebuie sa recunoaștem ca este o drama și o durere de nedescris sa Îți vezi copiii luați cu forța și duși la alte familii

  • Maria, asa e, bine ar fi fost sa fie ortodocsi, dar asta nu inseamna ca nu ar fi putut sa pateasca acelasi lucru. Uita-te in Siria si in alte parti cat au de suferit toti crestinii, inclusiv cei ortodocsi. Iar in al doilea rand, este vorba despre romani, semnenii nostrii, asa ca trebuie ajutati indiferent daca se afla in ratacire sau nu. Daca noi nu ne ajutam, nu o va face nimeni, dupa putem lucra sa-i ajutam si cu ratacirea in care se afla. Doamne ajuta!

  • am si eu o intrebare: tinerii care au murit in colectiv, nu au fost botezati in religia ortodoxa? de ce nu au fost protejati de ingerul lor protector? (nu vreau ddeloc sa fiu ironica) adevarul e ca ne-am obisnuit si ni se pare normal sa aruncam unii in altii si sa ne judecam, desi nu suntem chemati noi la asta. penticostalii spun ca li se intampla pentru ca sunt ortodocsi, ortodocsii spun ca li se intampla penticostalilor pentru ca sunt penticostali. da, penticostalii nu se inchina la fecioara Maria, pentru ca Fiul ei, Iisus Hristos a murit pentru noi, dar nici nu scuipa pe Icoana ei (esti gresit informata) si nici nu o injura (cum fac unii ortodocsi, mai ales daca au si ceva alcool consumat). in fine, nu cred ca pe norvegieni i-a interesat asta, daca se inchina sa sau nu icoanelor. ceea ce i-a deranjat pe norvegieni e faptul ca o familie si-a permis sa-si invete copii ce e bine si rau. probabil i-a deranjat faptul ca nu sustin homosexualii si toti depravatii. acum a fost o familie de penticostali, maine poate fi o familie de ortodocsi, care, daca sunt buni credinciosi (ortodox – drept credincios) acelasi lucru cred ca isi invata copiii. in concluzie, cred ca daca noi, crestinii nu ne-am arunca praf in ochi, unii celorlalti, am avea mai mult de castigat. de ce credeti ca minoritatile (homosexualii, lesbienele, pedofilii etc) au castig de cauza? pentru ca sunt uniti si lupta pt aceeasi cauza. noi ne-am impartit in 1000 de tabere si neluptam intre noi, in loc sa ne unim si sa ne luptam impotriva PACATULUI (imoralitate, ura, adulter, minciuna etc)
   numai bine tuturor!

 3. Oare cate mame ortodoxe au plans pentru copii lor amagiti si dusi in ratacirea penticostala sponsorizata de America ? A contabilizat cineva dintre oameni asta ? Familii dezbinate de promisiuni materiale facute celor slabi in credinta, nu de IISUS HRISTOS Domnul , ci de oameni fara inima, dar care se pare ca la nevoie plang ca si noi ceilalti. Fie voia DOMNULUI acum si-n vecii-vecilor !

 4. Intoarceti va la ORTHODOXIE si Veniti acasa …CAT MAI ESTE TIMP de ingaduinta …iar de nu ,veti sta si plinge cu amar la Hotarele ROMANIEI caci cu foc vor fi ingradite , dupa cum ne au spus Sfintii
  Romani si botezati crestin orthodox veniti acasa pe pamintul vostru ….ca sa nu aveti blestemul strabunilor si al acestui pamint asupra voastra
  Amin.

 5. Daca erau eretici, mai erau persecutati? In sensul… invataturile false mai deranjeaza pe satana? In Romania, dupa incendierea de la Clubul Colectiv, impotriva cui au strigat masele de oameni? Impotriva ereticilor sau a invatatorilor falsi?… Sau au strigat impotriva bisericii? Ideea e ca satana uraste adevarul si lumina si doar unde le vede ataca!…

  Ma bucur in acelasi timp ca ne putem ruga impreuna si Dumnezeu sa aiba mila de familia greu incercata! Pana la urma …doar asta conteaza: cand Dumnezeu isi arata mila si opreste incercarea!!

  P.S. Sunt penticostal, chiar la Filadelfia Bucuresti merg. Urmaresc blogul de ceva vreme.

  • Mai, fratii mei ortodocsi! De unde atata inveninare in voi? Cristos ne-a chemat sa fim buni si blanzi, sa dam exemplu personal in cucernicie, smerenie si dragoste. De ce credeti ca Grecia,Rusia ( cu satelitii ei), Romania, Bulgaria, Serbia sunt mai bune decat restul lumii? Anglia, SUA, Germania, o jumatate din Ungaria, Elvetia, ( ma rog, pana la impunerea legilor sataniste chiar si Norvegia, Suedia, Olanda) sunt tari protestante. De ce sariti cu veninul vostru impotriva fratilor vostri crestini? Ce diferenta este intre voi si musulmanii care-i ucid pe crestini in Siria sau Irak? Creeti ca rautatea si inveninarea voastra vin de la Dumneezu? Aici se vorbea despre unitate crestina impotriva unei persecutii impotriva crestinilor, iar voi sunteti primii care arunca cu piatra. Respect acestui site pentru normalitate si solidaritate crestina. Nu sunt ordodox, dar va citesc aproape zilnic.

   • Romania nu mai este de mult satelitul Rusiei, ci este satelitul Statelor Unite, iar mai apoi cred ca e deplasata de tot asemanarea cu musulmanii. Unii dintre fratii nostrii poate se aprind mai tare, dar daca ati citi printre randuri, ati realiza ca nu va vor decat binele, voua celor picati de la dreapta credinta. In rest multumesc pentru aprecieri si Doamne ajuta!

   • Scuze, eu cand vorbeam de „satelitii” Rusiei , ma gandeam la Ucraina si Belarus. Apoi am pus virgula si am adaugat alte tari. Probabil trebuiau aranjate altfel in enumerare, dar…..conteaza mesajul. Cat despre „dreapta credinta”, o sa citesc azi Biblia sa vad ce ne spune acolo. Promit sa fac „exact” cum scrie in Biblie. Ar fi bine daca toti crestinii ar citi Biblia si ar face EXACT ce se spune acolo. Nimic in plus, nimic in minus. Biblia este ACEIASI, cuvant cu cuvant, pentru toti crestinii, chiar si cele din alte limbi. Multumsc pentru lucrurile interesante citite aici. Mai ales despre viata martirilor crestini, care nu trebuie uitati. Fiti binecuvantati de Cristots cel rastignit pentru noi toti, pentru ca „prin nimeni altul nu este mantuire”! (asa scrie in Biblie)

 6. Statul norvegian este vestit pentru asemenea abuzuri impotriva familiilor ,mai ales in cazul emigrantilor. Aici insa mama este norvegiana. Acesta este sistemul inuman , luciferian din vestul Europei – Nu stim in ce a constat interogatoriul la politie si decizia de a le fi luate telefoanele – Cel putin se putea face o consiliere ,se putea da un sfat ,o recomandare debila in conformitate cu politica lor de stat schizoida , DAR nu sa le fie instarinati copiii si cel de 3 luni care are nevoie de alaptare. Ce vor face trepadusii de la ambasada Romaniei?

 7. Inainte de’a mai comenta,cititi si bagati la cap:
  Lumea se radicalizeaza,pe zi ce trece.Omenia este doar o notiune folosita”de dansii inventata”…
  https://saccsiv.wordpress.com/2015/11/22/sistem-satanic-norvegia-unui-roman-i-au-luat-copiii-deoarece-parintii-si-bunicii-sunt-crestini-radicali-si-isi-indoctrineaza-copiii-dar-se-intampla-peste-tot-si-nu-doar-crestinilo/
  Va plac mai mult viitorii roboti,viitoarele masini de ucis?
  http://anonhq.com/39889-2/

 8. Dupa cum apare relatat pe rodiagnusdei.wordpress.com, parintii au fost acuzati de „indoctrinare crestina radicala” – Asta e caz de protest la ambasada Norvegiei!

 9. Din cate stiu eu nu este asa de usor pentru persoanele de alta religie sa se boteze la Ortodoxism.Preotul are nevoie de cativa ani sa se convinga daca aceste personane sunt cu adevarat convinse de renuntarea la religia lor anterioara.
  Dar Bunul Dumnezeu sa-i ajute!

 10. Mai oameni buni eretici ASA este dar vorbim de copii ,astazi lor Maine se poate intampla oricui . Copii aia vor fi despartiti si dati in plasament la diferite „familii” am pus ghilimele la familie . Sunt doar niste copii care este greseala lor ? Este un abuz si trebuie macar sa ne rugam pt ei daca altceva nu putem face .

 11. Dragii mei, eu locuiesc in Norvegia. Aici oamenii sunt pagani, individualisti, extrem de rasisti. Altruismul nu e trasatura lor de caracter(decat in cazuri izolate, evident).
  Subiectele tabu in Norvegia, oameni buni, politica si religia.

  Eu sunt ortodoxa si am incercat sa am o discutie despre religie cu cateva persoane. Toti au evitat acest subiect, si pe deasupra, m-au facut sa ma sint ca un sectant. Aici religia este ridiculizata. Oameni cred doar in Stat, care ii manipuleaza si le ia aproape toti banii prin taxe.

  Ong-urile din Romania care sunt pro-homosexualitate si impotriva bisericii ( pentru ca doar Biserica se opune sexualizarii exagerate a copiilor in scoli), primesc bani multi din Scandinavia pentru distrugerea moralitatii tarilor estice. Aici moralitatea este extrem de scazuta. Si nu exagerez, credeti-ma. O zi buna tuturor!

   • Cu placere! As vrea ca toata lumea sa afle ce se intampla in tarile nordice.

    Desi nu cunosc familia Botnariu personal, am fost extrem de afectata de ceea ce s-a intamplat.
    O familie frumoasa, a fost despartita in mod crud, de catre o organizatie privata, care castiga milioane de coroane din abuzul asupra familiei traditionale. As vrea sa mai adaug un „i” la fraza anterioara, pe care l-m omis, din graba. Toate cele bune, dragi romani!

 12. Barnevernet este exact o sinecura birocratica mancatoare din bugetul Norvegiei si este prost perceputa chiar de locuitorii nativi – Este vorba de decizii abuzive luate de o mafie birocratica in toata regula ,care incalca drepturi fundamentale ale umanitatii.

 13. ideeia de bază in primul rând este că indiferent unde s—a intâmplat fapta, contează prea puțin. contează că este un atac la adresa celulei de bază a societății, la adresa familiei …prea puțin contează confesiunea. aparent s—au legat de protestanți, adevărata miză este crestinismul. protestanții sunt oricum o invenție tot de a “lor„. insă contează reacția societătilor in care trăim si nu a bisericilor in mod special. asta in primul rând este un caz social nu credeți? cu Dumnezeu inainte!!!

 14. John ,
  Ma cheama Maria , (sunt botezata Maria ).
  In comentariul meu , nu am mentionat ca nu trebuie ajutati sau ca trebuie uitati , sau , sa nu intervina autoritatile statului Roman , pentru asa o nedreptate , am spus doar ca odata ce esti ratacit , din moment ce nu revii sau vii la dreapta credinta , rugaciunile lor n-au valoare inaintea lui Dumnezeu pentru ca nu au DUH SFANT de la botez si nici ingeri pazitori .
  Una e , sa fii cu Dumnezeu alaturi in orice incercare , iar alta e sa fii in incercari grele si sa nu fii cu Dumnezeu , Sfintii si Maica Domnului . Chiar in aceste zile , o gloata de sectari , stateau in fata catedralei si imparteau pe la naivi , carti de „rugaciuni ” iar toti luau si le puneau in geanta .
  Sa ma ierte bunul Dumnezeu , dar pentru aceste persoane ratacite care fac prozelitism , indiferent ce probleme au , sunt reticenta . Pot spune Dumnezeu sa-i lumineze , sa-i intoarca , dar nu pot spune ca-i am la inima .
  Sa se boteze ortodox , sa se spovedeasca , impartaseasca si apoi sa aiba nadejde ca Dumnezeu le va da copiii inapoi , pentru ca tot cu voia Domnului au fost luati , SAU POATE CA NU ???
  Cine stie pe cati romani au atras in secta lor pe-acolo prin Norvegia ? Stim noi ? Noi stim ca au o putere de convingere nemaipomenita , asupra celor mai putin cunoscatori , mai ales in aceste vremuri .
  Cand am plecat din fata Mitropoliei vazand cati luau carticelele de la evanghelisti , am plecat spre casa apropape plangand de indignare . Ce puteam sa fac ???
  Nu-i urasc , urasc ratacirea lor si faptul ca trag si pe altii dupa ei !

 15. credeti ca pe norvegieni i-a interesat daca sunt penticostali sau ortodocsi?
  pe ei i-a deranjat ca o familie are curajul sa isi invete copiii ce e moral si ce nu. si da, un parinte penticostal (cum si unul ortodox adevarat face) ii spune copilului ca a fura, a injura, a trai in adulter, a trai femei cu femei, barbati e pacat. asta i-a deranjat pe norvegieni. ce au zis? lasa, sa luam copiii din familiile normale sa le dam unor cupluri (nu familii) de homosexuali sa-i invete ei adevaratele „valori” ale secolului al XXI. trist e ca, in loc sa ne unim si sa luptam impotriva PACATULUI, ne-am impartit in 1000 de tabere si ne luptam intre noi. penticostalii spun despre ortodocsi ca li se intampla ceva rau pt ca sunt ortodocsi si invers. (Apropo, nu vreau sa fiu ironica, dar am o intrebare: Cei care au murit in Colectiv nu au fost botezati in religia ortodoxa de li s-a intamplat asta? de ce dar nu i-a pazit ingerul lor?) nu cred ca trebuie sa afirmam asta. in plus, Sfanta Scriptura ne spune sa plangem cu cei ce plang si sa ne bucuram cu cei se bucura. aici nu cred ca intra loc de interpretare. o FAMILIE (indiferent de religie, in cazul acesta penticostali, in cazul celor din colectiv familii ortodoxe) plange, trebuie sa fim alaturi de ei si sa ii sustinem nu sa spunem ca asa le trebuie pt ca sunt penticostali si ortodocsi.
  de ce credeti ca homosexualii, lesbienile si altii ca ei se fac auziti? pentru ca, desi in minoritate, ei sunt uniti, lupta toti pentru acelasi lucru, nu unii impotriva altuia.
  pe cand noi, crestinii…

 16. Orice copil din lume trebuie aparat,protejat,ferit de rele si scirbavnicii.Nu mai judecati asupra durerii de nespus a unor bieti parinti distrusi.daca judecati,faceti-o cu inima.Iisus a vindecat oameni din toate neamurile-pentru ca avea dragoste.Crestinii autentici -adica ai lui Hristos -au dragoste si mila,mai ales…
  Sigur,e ideal sa fii ortodox-ai toate mijloacele de izbavire, de mintuire.Dar aici nu acesta este subiectul principal.
  Doamne ajuta!

 17. gabriela,
  Cei din Colectiv nu mai erau ortodocsi pentru ca se inchinau la satana , iar ingerii nu i-au mai pazit , i-au parasit , intelegi ? Ai vazut video cu ce faceau ei acolo ??? Iar grupurile gay , nu „sunt uniti ” ca vor ei sa fie uniti „spre deosebire de noi cei dezbinati ” cum spui tu , ci , pe acestia ii uneste SATANA !!!
  Mesajul este cu totul altul dar vorba romanului „unde dai si unde crapa „! In ce ma priveste .

  • Maria ai fost informata toate greșit! Cei din colectiv care au murit in acea seara, nu avea nici o legătura cu concertul postat pe internet cu cruci arzând si așa mai departe! Era cu totul o alta seara! Efectul de turma te-a cam zdruncinat! Iar cu religia mai Terminați-va pana la urma fiecare crede in ce vrea si cum vrea! Uite tocmai daia se întâmpla ce se întâmpla in lume ca sunt mulți care ii doare de Vecinul in loc sa își vadă de ograda lui!

 18. maria
  am citit comentariile tale si mă amuză oarecum. in ce privește afacerea colectiv..a fost o crimă cu premeditare. ideia că ingerii nu mai erau cu tinerii aceia mi se pare exagerată. este bine că esti super—ortodoxă dar nu sării gardul. ingerii erau chiar acolo. era doar un spectacol rock si cam atât. dacă cântau andree pe jumătate despuiate ca pe centură…spectatorii nu mai erau satanisti? păcat totusi că multi români apreciază cultura vestică, unde tradițiile strămosilor practic au fost uitate. de aceia si noi vom fi in curând la fel….si la noi statul nu dă doi bani pe familie, si la noi statul distruge mai multe familii decât oriunde in europa. dar oameni sunt orbi pentru că nu le pasă. la noi femeia e bună de trimis la produs in anglia că aduce profit, cui ii mai pasă de tradiții si familie?

 19. ionut ,
  Daca nu vrei sa citesti si sa cunosti Ortodoxia , daca nu vrei sa crezi (ca-i la mintea cucosului )ca DUHUL LUI Dumnezeu , NU SE AMESTECA NICIODATA CU DUHUL LUMESC , CU ATAT MAI MULT CU DUHURILE NECURATE , intreaba de vreun preot (dar nu de la Patriarhie , stiind ca sunt tintele mass-mediei , n-o sa fie sinceri , tocmai pentru a nu face sminteala) pe care-l cunosti , deci , intreaba-l daca in cluburile sau spectacolele in care este slavit Lucifer , se afla acolo si Dumnezeu , prin ingerii lui !!!!
  Mai , dar cata minte-ti trebuie ca sa cunosti asemenea lucruri ??????
  Asa ceva n-am mai auzit in viata mea , ca unde-i dracul laudat , sunt si ingerii lui Dumnezeu acolo !!!
  Ce sa faca ?

 20. „Numerii 24-26 , cap 25 ,
  Pedeapsa pentru idolatrie si desfranare ,
  1 .Atunci s-a asezat Israel in Sitim , dar poporul a inceput sa se spurce , pacatuind cu fetele din Moab .
  2 . Ca acestea ii chemau la jertfele idolilor lor si manca poporul din acele jertfe si se inchina la dumnezeii lor .
  3 . Asa s-a lipit Israel de Baal-Peor , pentru care s-a aprins mania lui Dumnezeu asupra lui Israel .
  4 . Si a zis Domnul catre Moise : „Ia pe toate capeteniile poporului si le spanzura de copaci pentru Domnul inainte de asfintitul soarelui , ca sa se abata de la Israel iutimea maniei Domnului ”
  5 . Atunci a zis Moise catre judecatorul lui Israel : ” Ucideti fiecare pe oamenii vostri care s-au lipit de Baal-Peor ”
  6 . Dar iata oarecare din fiii lui Israel a venit si a adus intre fratii sai o madianita , in ochii lui Moise si in ochii intregii obsti a fiilor lui Israel , cand plangeau ei la usa cortului adunarii .
  7 . Atunci Finees , fiul lui Eleazar , fiul preotului Aaron , vazand aceasta , s-a sculat in mijlocul obstii si , luand in mana lancea sa ,
  8 . A intrat dupa israelit in salas si i-a strapuns pe amandoi , pe israelit si pe femeie , in pantece , si a incetat pedepsirea fiilor lui Israel .
  9 . Cei ce au murit de pedeapsa aceasta au fost douazeci si patru de mii .”

  Din cele ce scrie aici in Sfanta Scriptura , eu am inteles ca acestia au fost pedepsiti crunt de Dumnezeu pentru ca au cazut in idolatrie si se inchinau idolului Baal-Peor .
  Pai daca-i asa , ca se inchinau la un idol si au fost omorati douazeci si patru de mii , ce inseamna oare sa te inchini direct diavolului ???
  Ce zice Dumnezeu de asta oare ???
  ionut , da un raspuns , legat de cei din Colectiv!

 21. STOP. Noi trebuie sa ne unim cand crestinismul e atacat. Neoprotestantii pe care ii huliti ii vad martiri pe crestinii din orientul mijlociu. Ba inca republicanii din America au cerut lui Obama ca prioritatea refugiatilor sa fie crestinii. Toti crestinii din America fie ei protestanti sau neoprotestanti gandesc lafel. Cand e vorba de crestinism noi evanghelicii cand vedem ca se ataca valorile crestine si moralitatea sau familia, suntem pro. Intradevar sunt foarte multi „crestini” care au luat-o razna definitiv . Dar nu cred ca e momentul sa anatemizam acum cand e atacat crestinismul si familia asa cum o cunoastem de la Dumnezeu. Numai in felul acesta reusim sa biruim raul care v-a roade ca cangrena.

 22. In momentul de fata cel mai importanti sunt copiii care saracii plang dupa parintii lor,nu religia ,nu mai aruncati cu pietre oameni buni! Cei care aveti copiii constientizati prin ce trec parintii acestia.Mie mi s-a facut pielea de gaina gandinu-ma ca am un copil si cineva ar veni si mi l-ar lua pt ca lor li se pare ca ceva nu e cum vor ei!!!!!! Locuiesc in Norvegia si stau cu groaza ca intr-o zi cineva mi-ar lua copilul.In ultimul timp am auzit de multe cazuri de genul,si cunosc familii care au avut problems cu ASA zisa protectie a copilului.Cum am primit EU sfaturi le transmit mai departe celorlalti,aveti maare grija de copiii vostri cei care locuiti in tarile nordice,ei deabia asteapta sa vada greseli in comportamentul parintilor.De cand incepe copilul scoala o as fie intrebat tot timpul cum e mediul in care traieste,despre families,ei o sa fie informati despre absolut tot ce se intampla LA voi in casa!La cel mai mic gest suspect sau povestioara pe care o spune copilul LA scoala e interpretat! Sper din suflet ca aceasta familie sa isi recupereze copiii.Numai bine.

 23. Este inadmisibil ce se intampla , decaderea si prabusirea marilor imperii si nu numai se datoreaza lipsei de respect pe care oamenii nu i-L dau lui Dumnezeu.
  America este exemplul cel mai elocvent cand o femeie se ridica in parlamentul Americii si spune nu avem nevoie de Dumnezeu , da ! nenorocirile vin datorita mizeriei si a imoralitatii in care America clocoteste.
  Conducatori ai Norvegiei prosperitatea nu inlocuieste principiul familiei bazat pe legile sfinte ale lui Dumnezeu dar intr-o zi ve-ti da socoteala inaintea lui Dumnezeu , da este adevarat ca si pana sa dati socoteala inaintea lui Dumnezeu generatiile de copii care vi se nasc dupa ghidurile , practicile , metodele psihologice si psihopate pe care le aveti in dezvoltarea unui copil vor fi maine ptr. voi calvarul care va va ingropa de vii iar in toleranta nesabuita ce o aveti fata de generatiile de copii pe care ii formati si le dezvoltati asa zisele deprinderi vor fi visul spulberat al Norvegiei , va meritati soarta.
  Va meritati soarta ca pe Dumnezeu nu-l vreti in casele , in inimile si in scolile voastre .daca pe Dumnezeu nu-L vreti este clar ca domnul puterii vazduhului va ghideaza ptr. ceasul judecatii care se apropie de voi in scurta vreme.
  Ce aveti in creierele voastre , vorbiti de educatie cand faceti ce faceti si ce daca sunteti o tara prospera sunteti o tara ca si Sodoma si Gomora care asteapta mania si asprimea lui Dumnezeu care se va cobora din cer.
  Dati-le copii inapoi si lasati familia aceasta sa traiasca dupa legile morale si legile lui Dumnezeu , ce oameni sunteti sa le luati copii , de la pieptul unei mame , mai spuneti ca sunteti oameni si animalele isi tin puii langa ei ,din ce regn veniti sa va fie rusine , vai de capul vostru cu educatia pe care o aveti si o dati si altora. Nici macar nu-i dati voie femei sa se apere , sa-si pastreze copii langa ea , iar daca plange ptr. ca i-ati luat copii o faceti nebuna si depresiva , rusine dar rusine sa va fie!
  O sa platiti ptr. tot ceea ce faceti daca nu azi dar maine sigur.
  Familie Budnariu rugaciunea sincera pe care crestinii o inalta inaintea lui Dumnezeu din toate colturile lumii declanseaza razboaie spirituale mari nu uita o batalie se poate pierde dar, razboiul NU ptr. ca este in Ceruri ,, UNUL ” care a facut cerurile si pamantul si cum spune EL ,PE AI LUI NU_I LASA CU NICI UN CHIP si chiar daca ar ingadui , chiar daca ar lasa sa nu uitati acest lucru ca cerul , Dumnezeu este mai aproape de voi ca oricand,, DE CE -I ASA O STIE EL .
  DUMNEZEU SA LUCREZE , SA VA VORBEASCA SI SA VA MANGAIE CA , CA SI EL NU MANGAIE NIMENI .
  ROMANIA SE ROAGA PTR. VOI SI STIU CA SI ALTII DE ACEEA ZICEM CA DUMNEZEU SA VA DEA IZBANDA , BIRUINTA SI SA LUPTE EL PTR. VOI !

  • In primul rand, Dumnezeu nu ne- a chemat la nici o religie ci ne-a chemat la El, la mantuirea pe care ne-a dat-o prin Fiul Sau, Isus Hristos.El ne-a chemat sa fim copiii Lui, sa fim nascuti din nou, sa traim in ascultare de El si sa-L iubim. Dumnezeu a sacrificat ce a avut mai scump pentru ca noi sa fim iertati si sa putem avea o relatie cu El, asa cum a fost la inceput, inainte de caderea in pacat. El nu ne-a chemat, Maria, sa ne numim nici ortodocsi, nici penticostali si nu ne-a chemat la nici o religie facuta de om. Asta e adevarul iar daca nu-l stii, citeste Biblia. Iar daca tot vrei sa ai o religie adevarata, uite ce spune Cuvantul :” Religia curată şi neîntinată, înaintea lui Dumnezeu, Tatăl nostru, este să cercetăm pe orfani şi pe văduve în necazurile lor şi să ne păzim neîntinaţi de lume.” (Iacov 1:27). Daca Dumnezeu nu cheama pe oameni la o religie, de ce o faci tu?
   Apoi, daca spui ca esti crestina, ceea ce inseamna urmasa a lui Hristos, uite ce a spus El: nu numai ca trebuie sa nu ti urasti dusmanii, ci trebuie sa-i iubesti. Daca pe dusmani ai datoria sa-i ierti si sa-i iubesti, tot asa ai datoria sa ierti si sa iubesti orice om, nu numai ” sa nu-i ai la inima”, ci sa iubesti pe toti oamenii, buni sau rai, caci prin asta dovedesti ca-L urmezi pe Hristos, intrucat El a iubit pe toti oamenii, chiar cei mai pacatosi, si S-a dat pe Sine pentru ei. Si nu te ingrijora tu de cei care sunt „rataciti” din cauza altora, pentru ca Dumnezeu are grija de ei, nu poti tu sa-i tii pe calea dreapta asa cum nimeni nu e responsabil de sufletele lor mai mult decat ei insisi. Ratacirea cuiva tine de ascultarea sau mai bine zis neascultarea acelei persoane de Dumnezeu si de cat de sincera e in relatia cu El. La sfarsit, fiecare om va fi judecat dupa faptele sale, nu ale altcuiva. Dumnezeu e drept.
   In legatura cu aceasta grea incercare care a venit peste aceasta familie, daca nu ai trai pentru religie ci pentru Dumnezeu, ai avea mila si compasiune, durere pentru ei si nu judecata. Dar asta face religia in om, il orbeste si goleste spiritual!
   Domnul sa se indure de tine si de toti oamenii care sunt mintiti crezand ca o religie ii poate mantui…adevarul te face liber!

   • Luciana asa va invata sectantii, ba da Hristos este ortodox si numai orthodox. Nu intelegti nimic din Biblie, citit si nu pricepti. Bine spunea Sfantul Ioan Grura de Aur, sectantii cu biblia mana o sa mearga incolonati spre iad. Ce bine le spune si Parintele Cleopa: „Ștefan cel Mare nu a fost baptist! Mircea cel Bătrîn nu a fost evanghelist sau adventist! Alexandru cel Bun nu a fost martorul lui Iehova; nebunii ăștia de sectari au ieșit acum. Nicio sectă nu exista în țara noastră pe atunci. Aceștia vin din străinătate, plătiți de masoni, să ne strice dreapta credință și ori­ginile noastre și rădăcina noastră de popor ortodox

 24. vt, ai citit vreodata Biblia? Spune mi si mie unde scrie ca Domnul Isus era orthodox…eu nu am gasit nicaieri.. In schimb scrie ca El e Fiul lui Dumnezeu. Nu imi pasa ce a zis Ioan Gura de aur si altii, chiar daca au trait o viata sfanta (ceea ce eu nu stiu), eu sunt chemata sa-L urmez pe Hristos si numai pe El! La fel, Stefan cel mare, Alexandru Cel Bun, etc..cum au trait ei, ei vor raspunde inaintea lui Dumnezeu, iar eu voi raspunde pentru viata mea. Pe mine ma invata aceste lucruri Cuvantul lui Dumnezeu, nimeni altcineva..in schimb vad ca multi sunt in intuneric, crezand ca o religie ii poate mantui. De ce esti asa de orb si nu vrei sa recunosti ca vietile acestor oameni care au trait inaintea ta chiar nu au nici o importanta in mantuirea ta, ci numai pocainta ta si daca-L urmezi sau nu pe Hristos? Citeste Cuvantul…in el nu scrie nimic despre importanta inaintasilor nostrii in problema mantuirii noastre..dar scrie de faptul ca Hristos a murit pentru plata pacatului tau. Ca tu sa te poti naste din nou, sa poti trai cu adevarat, si sa ai viata din plin in Hristos! stiu ca acest mesa va fi in zadar pentru tine…dar poate altii vor intelege..cine nu se leapada de sine, de inteligenta, mandria, si tot eul sau, nu poate vedea adevarul…si nu poate capata har de la Dumnezeu..

  • Toata invatatura lui Hristos si mai tarziu a Sfintilor Apostoli este ortodoxa. Prima data afla ce insemna cuvantul si de unde vine si vechimea lui: Numele de Ortodoxie vine din limba greacă, de la ορθο (ortho – drept, corect) și δοξα (doxa – slăvire sau, într-un înțeles mai general, opinie), traducându-se deci literal „dreapta-slăvire”, cu înțelesul de „credință, opinie corectă”, sau „dreapta-credință”. Ortodoxia nu este o religie, nu este o adunatura ca penticostalii, babtistii sau altii, este dreapta credinta.
   Apoi, Ortodoxia este adevarul despre Dumnezeu, despre om si despre lume, asa cum ni l-a dat Insusi Dumnezeu Cel Intrupat prin invatatura Sa desavarsita. Asa cum l-a exprimat mai tarziu cugetul si inima dumnezeiescului Pavel. Asa cum l-a descris ucenicul iubirii si alti apostoli si evanghelisti cu lumina cereasca a Sfantului Duh. Ortodoxia este acea sinteza minunata dintre dogma si obiceiuri, dintre teorie si practica, asa cum ne-a fost predanisita de catre parintii duhovnicesti ai Alexandriei, Constantinopolului, Capadociei, Siriei si, mai tarziu, ai Sfantului Munte.

   Toti acestia, de la Sf Ierarh Policarp, care a fost, dupa cum stiti, ucenicul apostolilor si pana la Sf Nicodim Aghioritul, care a adormit la inceputul sec al XIX-lea, cu intelepciunea si sfintenia lor, cu jertfele si nevointele pe care le-au indurat, ne-au inmanat pretioasa mostenire a credintei si vietii drepte, comoara traditiei ortodoxe. Ortodoxia este ceea ce au exprimat oficial Sfintele Sinoade, acele adunari binecuvantate formate din membrii ai Bisericii lui Hristos veniti din toata lumea. Acei purtatori de Dumnezeu parinti „inzestrati cu totii cu stiinta sufletului si Duhul Dumnezeiesc” au discutat despre marile probleme care il preocupa pe omul duhovnicesc si au asezat postamentul, temelia civilizatiei duhovnicesti.

   Ortodoxia a fost pecetluita cu sange de mucenicii tuturor vremurilor. De toata oastea sfanta formata din milioane de eroi si marturisitori, barbati, femei si copii. De la arenele Romei pana in lagarele de concentrare din Rusia, toti au dovedit ca invatatura crestina nu este o simpla teorie, ci adevar si viata. Cel mai frumos eroism, izbanda impotriva violentei crude si a puterii materiale, domnia si Imparatia Duhului.

   A venit apoi sa laude Ortodoxia cultul bisericesc, cu minunata sa poezie si imnografia sa insuflata de Dumnezeu, care imbiba firescul cu suprafirescul, lumescul cu cerescul, individualul cu obstescul, familiarismul cu respectul profund, ceea ce este vadit cu ceea ce este tainic. Intr-o atmosfera de inaltare si sfintenie este infatisata in cult jertfa Dumnezeului-om, drama dumnezeiasca a Liturghiei, la fiecare Liturghie la care participa credinciosii. De asemenea, acolo sunt laudate si slavite izbanzile mai-marilor credintei si ale Stapanei asezamantului bisericesc, Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu, Fecioara Maria. Acolo este preamarita dogma, nu numai ca adevar, ci si ca raspuns la chemarea oamenilor.

   Dar nici idealul pentru care s-a luptat monahismul nu este diferit de rostul Ortodoxiei. Dupa cercetatorii de specialitate, monahismul ortodox a constituit oastea duhovniceasca ce s-a luptat pentru dobandirea libertatii duhovnicesti, pentru desavarsirea omului. Scopul lui a fost sa dea chip sufletului pentru innoirea mintii.

   Exact in acest punct este inima duhului monahal, este scopul si izbanda monahismului. Nevointele duhovnicesti ale ascetilor sunt noile lupte duhovnicesti ale duhului. Il conduc pe om intru totul spre viata iubitoare de intelepciune, spre indumnezeire. Drumul monahismului este drumul curatirii si intoarcerii la Dumnezeu. Ortodoxia a dat semnificatia sfinteniei nu numai ascetilor, ci intregii lumi crestine.

   Prin aceasta semnificatie a inaltat obiceiurile societatii. Vedem acest lucru indeosebi in perceptia sociala. Elementul de baza al Ortodoxiei este iubirea de oameni luata in cel mai profund sens al ei. Nu numai ca milostenie ci in general, ca afectiune. Ocrotirea sociala este descoperita in ultimele decenii. Dar a luat nastere la Ierusalim, dupa Invierea Mantuitorului. Acolo s-au facut primele cantine, in care au slujit primii 7 diaconi, dupa cum apare in Faptele Apostolilor. Apostolul Neamurilor, Pavel, a fost totodata si primul lucrator social.Odata cu propovaduirea Evangheliei, a infaptuit si cheta dragostei,numita in multe feluri. Lucratori sociali au fost si urmasii Apostolilor, Episcopii. Nu exista o sugrumare mai crunta a adevarului decat sa sustina cineva ca Parintii Bisericii s-au ocupat doar cu dogma si nimic altceva. In timpul sinoadelor, in Cezareea a aparut, dupa cum se stie, Vasiliada, sub calauzirea Sf Vasile cel Mare. In Constantinopol functionau cantine pentru 7 mii de saraci, iar in Alexandria s-au intemeiat primele maternitati. Nu numai episcopii ci si imparatii si chiar monahii participau la astfel de lucrari ale dragostei. Pentru toti acestia, Ortodoxia a fost in acelasi timp si dreapta lucrare.

   Un alt element important al Ortodoxiei a fost intotdeauna eroismul pe care il vedem in mucenicie.

   Dar nu s-a oprit numai la jertfa sangelui. Fiiii Ortodoxiei au aratat mereu curaj si vitejie in fata oricarui fel de samavolnicie, fie ca provenea de la Iulian, Imparatul cel nelegiuit, fie de la arieni si monofiziti ori de la iconoclasti si de la monahi atrasi de ratacirile latinilor. Aceasta multime de eroi ai Bisericii Ortodoxe nu-i cuprinde doar pe Sf Atanasie, Sf Vasile si Sf Ioan Gura de Aur, ci si pe Sf Teodor Studitul, egumenul manastirii Studion, impreuna cu toti monahii ei , pe Maxim Marturisitorul si pe marele erou – Sf Marcu Eugenicu, Mitropolitul Efesului.

   O caracteristica a Ortodoxiei a fost dintotdeauna si ierapostolia catre barbari, combinata cu civilizarea. Biserica noastra, fara sa faca vreodata prozelitism, a raspandit lumina Evangheliei si a scrierilor, a iubirii si a blandetii. Aceasta cale spre invatatura si civilizare ne este aratata indeosebi de Sfintii trei ierarhi praznuiti astazi, care au iluminat toata faptura cu razele vii ale dreptei invataturi despre Dumnezeu si om. Sfintii trei ierarhi sunt marii astri ai taramului duhovnicesc al Bisericii.

   Ortodoxia a fost intotdeauna calea imparateasca a Evangheliei. A pastrat curat si autentic duhul crestinismului in fata misticismului intunecat al ereziilor din Rasarit, a centralizarii papalo- cezareene a latinilor si a subiectivismului rationalist al protestantismului. A pastrat mereu masura si armonia, n-a facut nimic gresit. Pentru ca Parintii au fost miscati de duh, au fost calauziti de Dumnezeu in chip sfant si duhovnicesc.

   Ortodoxia nu a nesocotit omul, nici intelepciunea, nici natura, nici arta, nu a fost neomenoasa. Le-a explicat pe toate si a creat cultura. Dupa cum spune troparul Sf Trei Ierarhi, a intarit firea celor ce sunt si obiceiurile oamenilor le-a indreptat.

   Ortodoxia este marsul omului catre Facatorul lui, catre indumnezeire. Il conduce pe om la dezvoltarea lui deplina intru Hristos si pentru Hristos.

   Ortodoxia nu este numai teologie, este totodata si adevarata psihologie si umanism autentic si sociologie. Este un diamant care reflecta prin toate laturile adevarul.

   Sa cunoastem deci Ortodoxia noastra.

   Nu teoretic ci sa o simtim si sa o traim in toata profunzimea si largimea ei. Doar asa vom putea sa o provocam si sa-i aratam valoarea.

   Ortodoxia noastra nu este muzeu, nu este trecut, ci viata, creatie si stralucire. Este marele nostru ideal, este nadejdea pretioasa a mantuirii noastre. Este mandria noastra intru Hristos sa o propovaduim cu eroism si slava, ca niste fii adevarati ai marilor eroi ai Ortodoxiei.

   Ortodoxie preafrumoasa, mireasa impodobita a lui Hristos, sa nu te tagaduim noi, nevrednicii, ci daca vremurile si imprejurarile o vor cere, invredniceste-ne sa varsam pentru tine si ultima picatura de sange din noi! – Pr. EFREM ATHONITUL
   Urmareste si: https://vremuritulburi.wordpress.com/2015/05/07/drumul-actorului-jonathan-jacksonserialul-general-hospital-de-la-erezie-la-ortodoxie/

   • Vt, este simplu sa scrii niste definitii copiate. Ok, intrebarea este: daca spui ca esti mantuit prin religie, si vad ca pentru tine ea este mai importanta decat Insusi Dumnezeu, ai fost tu cu adevarat toata viata ta ortodox? Sau au fost si momente cand nu prea? Daca nu esti un mincinos, vei recunoaste, macar fata de tine insuti ca nu ai fost intotdeauna, fara greseala. Pentru acele pacate, pentru toate pacatele dim viata ta, nu exista decat o singura salvare : Isus Hristos! Faptul ca esti ortodox cu numele nu ti va fi de nici un folos in ziua Judecatii. Ci ce ti va fi de folos cu adevarat va fi daca ai fost spalat de pacatele tale, curatit si inviat la o viata noua jn Hristos! Ce e putred si stricat nu poate intra in Imparatia lui Dumnezeu. Un singur pacat de ai fi avut in viata, nu poti intra in Imparatia lui Dumnezeu. Noi nu avem cum sa intram acolo prin noi insine ci numai Prin Isus Hristos, singura Cale. Prin religie, nici atat! Daca vrei sa fii mantuit, pocaieste-te de pacatele tale si daruieste-i viata ta lui Dumnezeu. Citeste Biblia, si nu alte lucruri. Acolo vei gasi adevarul si nu la oameni.

   • Luciana nu ai inteles nimic, ortodoxia nu esteo religie, este dreapta credinta, este trupul lui Hristos. Imi spui daca ajunge sa fii ortodox, pentru a te mantui, nu ajunge bineinteles, dar este prima conditie care duce la mantuire, mai apoi trebuie sa ai grija de viata ta cum o traiesti. Dar, nu poti sa te mantuiesti decat prin ortodoxie, pentru ca este singurul loc unde se gasesc sfintele taine, mai apoi canoanele si toate dogmele lasate de la Sfintii Apostoli pana in ziua de azi Eu sunt convins ca tu nu ai citi nimic din ortodoxie, despre istoria ortodoxiei, despre cei care au dus pe mai departe invatatura lui Hrisos din primele secole, invataurile Sfintilor Parinti din cele mai timpurii veacuri si pana in prezent. Voi stati doar cu nasul in Biblie si nu pricepeti nimic din ea, o interpretati dupa bunul plac fara nici un habar. Sunt convins ca nici istoria sectei voastre nu o stiti, de unde provine si cum. De aceea ti-am si dat exemplu actorului american convertit la ortodoxie, un om care a studiat ortodoxia si istoria ei si a innteles. Tu daca nu citesti decat Biblia asa singura de capul tau sau imbuibata de ce se spune la adunarile sectare nu ai sa intelegi nimic.

   • Trupul lui Hristos nu este ortodoxia sau credinta, ci Biserica Sa. Se pare ca stii multe numai Scriptura nu..
    Nici nu ajunge sa fii ortodox pentru a fi mantuit si nici nu e o parte din mantuire. Pentru a fi mantuit trebuie sa te nasti din nou ( citeste discutia Domnului Isus cu Nicodim). Nu ai fost nascut din nou, din Dumnezeu..se poate vedea numai din felul in care vorbesti. Cine e nascut din Dumnezeu iubeste, pentru ca Dumnezeu e dragoste. Si cine e nascut din El, cunoaste vocea Lui. Nu ma intereseaza nici despre ortodoxie, nici istoria ei, ci despre Dumnezeu. EL si numai El imi este de ajuns.

   • Luciana draga esti in ratacire si daca nu citesti si cercetezi nu ai cum sa intelegi. Te crezi mai inalta duhovniceste decat Sfintii Parinti care au trait toata viata doar in post si rugaciune? Noi suntem ortodocsi de 2000 de ani, adica, tot neamul romanesc a trait in minciuna pana acum? Si acum au venit sectantii din America si ne-au invatat ei ce e bine? Gadeste logic daca cu inima nu poti. Vorbeste mandria din tine, adica satana, „nu, nu ai nevoie sa citesti nimic, nu trebuiesa intelegi nimic, tu deja le stii pe toate, nu ai nevoie tu de ortodoxie, ce e aia, nu e buna”, asa graieste cel rau si asa ajungeti la pierzare.

    Citeste si urmatorul text vei vedea ce frumos este explicat totul. trebuie doar un pic sa iti deschizi mintea si inima:

    Puterea data de Hristos Apostolilor de a ierta pacatele oamenilor nu apare ca o harisma personala care ar fi disparut cu viata lor pamanteasca, ci ca o institutie permanenta si ca o expresie concreta a puterii Duhului Sfant cu care Hristos insusi a investit pe Apostolii Sai dupa inviere. Caci odata cu instituirea preotiei sacramentale: „Precum M-a trimis pe Mine Tatal va trimit si Eu pe voi… Luati Duh Sfant” (In. 20, 21-22), are loc si instituirea Tainei Spovedaniei, aratata ca lucrare a celor investiti cu puterea Duhului Sfant si trimisi in lume: „Carora veti ierta pacatele, le vor fi iertate si carora le veti tine, tinute vor fi” (In. 20, 23).

    Deci, puterea episcopului si a preotului, ca savarsitori ai Tainei Spovedaniei, de a ierta pacatele, vine de sus, de la Hristos insusi si este permanent in acestia prin insasi Taina Hirotoniei. Dar pe aceasta putere dumnezeiasca de a ierta pacatele celor care si le marturisesc in fata lor, cu cainta adanca, episcopul si preotul o cer si de sus pentru Penitentul ce se afla in fata lor pentru iertare de pacate. Formula sau epicleza Tainei Spovedaniei arata atat pe savarsitorul Tainei cat si felul si originea puterii iertarii pacatelor: „Domnul si Dumnezeul nostru Iisus Hristos, cu harul si cu indurarile iubirii Sale de oameni, sa te ierte pe tine fiule (N) si sa-ti lase tie toate pacatele. Si eu nevrednicul preot si duhovnic, cu puterea ce-mi este data, te iert si te dezleg de toate pacatele tale, in numele Tatalui si al Fiului si ai Sfantului Duh, Amin”. Este o formula rugatoare conforma cu spiritul chenotic al Bisericii Ortodoxe, total deosebita de formula imprecatorie romano-catolica: „Ego te absolvo a peccatis tuis in nomine Patris et Filii et Spiritus Sancti”.

    In epicleza ortodoxa Tainei Spovedaniei nu se vede deci niciun fel de substituire a episcopului si preotului lui Hristos insusi, savarsitorul real si principal dar nevazut al Tainei. Preotul se sterge, de fapt, in fata lui Hristos, punand in fata constiintei penitentului pe Hristos insusi, in fata caruia niciun om nu se poate simti umilit si la care gaseste intelegere si iubire iertatoare a neputintelor omenesti, El insusi rugandu-se Tatalui pentru iertarea celor care L-au rastignit pe Cruce. Episcopul si preotul sunt organele vazute ale Arhiereului si Preotului nevazut Hristos, care i-a investit pe acestia cu puterea Duhului Sfant sa lucreze cele sfinte, Tainele, ca mijloace obiective de impartasire a harului dumnezeiesc, in Biserica Sa, care este o comunitate concreta sacramentala a oamenilor cu Dumnezeu.

    Lucrand insusi Hristos prin ei, puterea episcopului si preotului in iertarea pacatelor este relativ nelimitata (Mt. 18, 18; In. 20, 23; Mt. 18, 19). Nu exista nicio discriminare de persoana, de greseala sau de cantitatea pacatelor. Pentru tot felul de pacate, Apostolii au primit puterea iertarii sau legarii acestora si, prin ei, Biserica intreaga mai departe in timp, prin episcopii si preotii ei. Puterea nelimitata a iertarii pacatelor in Biserica este inclusa in insasi trimiterea Apostolilor in lume, investiti cu puterea Duhului Sfant: „Precum M-a trimis pe Mine Tatal si Eu va trimit pe voi… Luati Duh Sfant” (In. 20, 21, 22). Comentand acest text, Sf. Ioan Hrisostom noteaza: „Tatal a dat Fiului toata judecata; eu va incredintez in intregime prin Fiul, Apostolilor si preotilor”.

    Sf. Ap. Pavel reprimeste la Corint, in Biserica, in urma pocaintei sale sincere, pe incestuosul pe care el il excomunicase mai inainte (II Cor. 2, 7-10 si I Cor. 5, 1-5), dupa exemplul Mantuitorului care a iertat pe femeia prinsa in adulter (In. 8, 11) si a reintegrat in iubirea Sa si in cenaclul Apostolilor pe Petru (In. 21,15-19).

    In Taina Spovedaniei, episcopul sau preotul asculta cu atentie mLrturisirea pacatelor facute de catre penitent, ajutandu-1 prin intrebari si indemnuri pentru ca marturisirea lui sa fie cat mai corrlpleta si explicita. Duhovnicul nu va manifesta absenta sufleteasca, plictiseala sau graba, ci o foarte mare intelegere umana care sa creeze si sa sustina starea de cainta in sufletul penitentului. Cu alte cuvinte, preotul duhovnic trebuie sa coboare in adancul de taina al penitentului, stiind ca nu este singur, ci Hristos impreuna cu el coboara in sufletul penitentului. Iar acesta din urma traieste aceasta coborare a duhovnicului in fiinta si viata lui ca o coborare datatoare de putere.

    Puterea episcopului si preotului, savarsitori ai Tainelor Spovedaniei, este experiata de penitent ca o putere spirituala, esential diferita de puterea civila judiciara. Iar sentinta sau judecata pe care o da duhovnicul la Spovedanie este o judecata de har, de milostivire, urmarind ca scop principal iertarea pacatosului si restabilirea lui in comunitatea fratilor sai in Hristos, ca un madular sanatos. Excomunicarea si scoaterea membrului bolnav din comunitatea Bisericii pentru pacatul apostaziei sau ereziei, sau a altui pacat similar acestora, nu sunt executate de un singur preot, ci de episcop si foarte adesea de un sinod de episcopi, de Biserica intreaga prin episcopii ei (Mt. 18, 17). Scopul mai indepartat al excomunicarii este tot vindecarea celui bolnav si indreptarea lui.

    Episcopul si preotul pot sa si amane un timp dezlegarea penitentului de pacatele grele savarsite, dand acestuia un anumit canon sau epitimii. Dar prin acestea nu se urmareste pedepsirea, ci vindecarea penitentului de anumite pacate grave. Duhovnicul apare acum fata de penitent ca judecator si medic iscusit care apreciaza natura si ponderea gravitatii pacatelor marturisite, fara sa inceteze a fl in continuare un prieten intelegator al acestuia. Lucrarea de Judecator este o simpla lucrare de apreciere pusa in slujba celei de ntedic. Necesitatea preotului apare pe primul plan in aceasta faza, tindea penitentul nu-si poate fixa el singur mijloacele de vindecare si nici nu i le poate da un alt semen al sau cu suficienta autoritate si putere, pentru a-l face sa le implineasca.

    Episcopul si preotul dispun si de putere. Dar acestia nu pot dezlega pe penitent sau constata ca acesta nu poate fi dezlegat, pana ce penitentul nu se dezleaga el insusi in interiorul sau, de legaturile pacatului si pana ce nu s-a deschis el insusi putintei de comunicare intre el si Biserica intre el si Hristos. Iar aceasta este un act de credinta deplina in Hristos si in Biserica. De aceea, ca si la Botez si Euharistie penitentul este intrebat de credinta sa, caci cineva din afara Bisericii nu poate fi primit nici la Euharistie si nici la Spovedania dinaintea acesteia, necesara pregatirii pentru primirea Euharistiei.

    Episcopul si preotul lucreaza in Taina Spovedaniei atat in numele lui Hristos cu a carui putere sunt investiti si o manifesta, dar si in numele comunitatii care isi da asentimentul ei implicit la toate actele lor. In cazul Tainei Spovedaniei, asentimentul implicit al comunitatii ecleziale transpare din intreaga disciplina penitentiala, stabilita de Biserica pe baza cunoscutelor locuri din Noul Testament, amintite si de noi in cursul acestui referat, dar mai cu seama pe baza cunoscutului text din I Cor. 5, 9-12, in care se atrage atentia crestinilor sa nu aiba legaturi cu o serie de oameni pacatosi si pacate. Epitimiile trebuie sa fie insa in raport cu gravitatea si felul pacatelor, cu situatia si capacitatea fiecarui penitent.

    De aceea, ele pot fi si scurtate sau si intrerupte cand preotul observa la penitent o ravna deosebita de a rupe interior cu obisnuinta pacatoasa sau cand penitentul este amenintat de o moarte apropiata. Canonul 102 Trulan, care sintetizeaza intr-un fel intreaga disciplina penitentiala de pana aici, nu este numai unul dintre cele mai pretioase ghiduri pentru episcop si preot in Taina Spovedaniei, ci si un document de mare valoare in care sunt surprinse nu numai implicatiile ecleziale ale pacatului si iertarii acestuia de catre Hristos prin episcop sau preot, ci si implicatiile profunde ale puterii harice de a ierta sau lega pacatele, pentru Biserica, pentru episcopul si preotii Bisericii si pentru penitentii insisi in mantuirea lor.

    Pr. Prof. Univ. Dr. Dumitru Radu

   •  Am inteles in mare ce ai scris, dar sincer, eu nu ma ghidez in viata mea de credinta dupa nimic altceva decat Cuvantul lui Dumnezeu. Deci tot ce ai scris tu acolo contrazice Cuvantul.
     Dumnezeu ne cheama la o relatie vie direct cu El prin Hristos. Nu prin preoti sau altcineva, in noul legamant, cel al harului si nu al legii, omul care este iertat de pacatele lui prin Hristos poate avea legatura directa cu Dumnezeu fara nici un preot care trebuie sa i faca aceasta legatura sau cu atat mai putin, sa-l ierte de pacate. Nici un om nu poate ierta pacatele altuia, asta tine numai de Dumnezeu. Iar El a chemat pe toti oamenii la acea legatura directa cu El,  nu numai pe preoti.
     Caci este un singur Dumnezeu si este un singur mijlocitor intre Dumnezeu si oameni: Omul Isus Hristos, (1Tim.2:5)
     Copilasilor, va scriu aceste lucruri ca sa nu pacatuiti. Dar, daca cineva a pacatuit, avem la Tatal un Mijlocitor, pe Isus Hristos, Cel Neprihanit. (1Ioan.2:1)
    Asta e ceea ce spune Cuvantul, fie ca otodoxiei ii place sau nu. Nici un preot sau episcop nu este mentionat.
      Cateva versete care arata la ce fel de relatie e chemat credinciosul cu Dumnezeu:
    ” si-L rog ca, potrivit cu bogatia slavei Sale, sa va faca sa va intariti in putere, prin Duhul Lui, in omul dinauntru,
    asa incat Hristos sa locuiasca in inimile voastre prin credinta; pentru ca, avand radacina si temelia pusa in dragoste,
    sa puteti pricepe impreuna cu toti sfintii care este largimea, lungimea, adancimea si inaltimea;
    si sa cunoasteti dragostea lui Hristos care intrece orice cunostinta, ca sa ajungeti plini de toata plinatatea lui Dumnezeu. Efeseni 3.16-19
    Suntem chemati la o relatie directa si vie cu Dumnezeu si nu la o relatie distanta in carre noi nu ne putem apropia de El. La ce folos ca ne sunt iertate pacatele daca nu putem avea viata din plin, care se primeste numai in partasia cu El?  Nu este nici un sens in asta. HRISTOS TREBUIE SA LOCUIASCA IN NOI!
     „deci ce am vazut si am auzit, aceea va vestim si voua, ca si voi sa aveti partasie cu noi. Si PARTASIA NOASTRA ESTE CU TATAL SI CU FIUL SAU, ISUS HRISTOS. (1Ioan.1:3)”
    Partasie inseamna relatie directa cu cineva. Suntem chemati sa avem o relatie vie cu El. Iar asta nu se poate intampla prin nici un om, ci numai prin Duhul Sfant! Omul nu este in stare sa ne faca legatura cu Dumnezeu. Lucrurile care existau in vechiul testament erau doar o infatisare a lucrurilor viitoare, adica ceea ce a facut Hristos posibil pentru noi.
    Adevarul este scris clar. Dar cine prefera alta cale decat cea pe care a trasat-o Hristos, nu are cum sa ajunga la El.
    EL ESTE USA.daca cineva incearca sa nu intre pe usa ci prin alta parte este un hot si un talhar.
     Adevarat, adevarat va spun ca cine nu intra pe usa in staulul oilor, ci sare pe alta parte, este un hot si un talhar. (Ioan.10:1)
     Eu sunt Usa. Daca intra cineva prin Mine, va fi mantuit; va intra si va iesi si va gasi pasune. (Ioan.10:9)
    Daca vrei cu adevarat sa fii mantuit, mergi la Hristos, nu la oameni sau la religii, care nu sunt in stare sa ti dea viata vesnica. Dumnezeu se lasa descoperit de cei care se smeresc si sunt gata sa renunte la tot ce stiu ei pentru a primi adevarul. Fariseii din vechime erau in pozitii inalte dar aveau inima impiertrita, pentru ca nu erau gata sa renunte la ei insisi si la tot ce stiau, nu erau gata sa se smereasca pentru a primi adevarul. Stiau multe „despre” Dumnezeu dar nu-L cunosteau cu adevarat. In inima lor era ura, mandrie, si multe lucruri rele..isi faceau frumoasa partea de afara, dar in interior erau putrezi…astazi sunt multi ca ei printre noi. Au o religie cu care se mandresc dar inima lor e plina de pacat. Pana nu curateste Hristos inima unui om, nu poate fi curat. Poate sa impluneasca toate ritualurile din lume.

   • Tocmai ca nu ai inteles nimic Luciana, asta e marele pacat, sectarii nu numai ca au schimbat Sfanta Scriptura, dar o mai si intepreteaza total pe dos. Sunteti in iad si nu vreti sa iesiti, e mare pacat. Dumnezeu sa va lumineze!

   • Vt, deja devine amuzant, cum eu iti arat clar ce scrie Cuvantul iar tu ma iei cu nu stiu ce secte si imi spui ca merg in iad si nu am inteles nimic. Cine nu a inteles nimic? Ti am aratat clar ce scrie Biblia. Eu am mentionat ca nu fac parte din nici o religie, asa ca daca vorbesti despre secte, eu nu stiu la ce te referi, eu nu fac parte din asa ceva, eu fac parte din oamenii care vor sa-L urmeze pe Hristos. Nu era nimic de interpretat acolo, ci doar de citit si de crezut. Oricum, aici imi inchei raspunsurile pentru ca am vazut ca esti un om pe care se opune adevarului si evangheliei Domnului Isus. Iti doresc ca la un moment dat in viata sa-L primesti pe Domnul Isus in viata ta, sa te pocaiesti de pacatele tale si sa fii nascut din nou. Nu te-am chemat la nici o religie, asa cum ai facut tu, te-am chemat la adevar si la Dumnezeu! Dar depinde numai de tine, ce alegere vei face..daca vei vrea sa vii la Dumnezeu cu adevarat ca viata ta sa fie schimbata, sau te vei tine strans de lucruri care nu vin de la El ci de la oameni.

 25. Nu pot sa spun decat RUSINE NORVEGIEI! O tara care trece peste cadavre pentru a-si implini scopul, o tara care protejeaza casatoriile intre homosexuali si adoptia copiilor de aceste „familii”. Rapesc „legal” (mai bine zis diabolic) copiii de la familii normale. Pentru ei copiii sunt doar niste nume trecute hartie (de fapt cred ca folosesc formatul electronic) le dau COPY-PASTE dintr-o familie in alta dupa bunul lor plac.
  Ce si cine sustin aceste actiuni? Banii (nu putini) care sunt investiti in aceste institutii? Nevoile cuplurilor de acelasi sex de a adopta copii? O, nu, nicidecum, cu siguranta este vorba despre „protejarea copilului”, chiar daca aplica tehnici de distrugere a caracterului acestor copii iar starile emotionale si traumele psihice sunt scoase afara din aceasta ecuatie.
  Cifrele vorbesc de la sine. Conform raportului oficial publicat pe situl utrop.no, numai în 2010, peste 11,300 de copii au fost luati de la parintii lor biologici. Conform Biroului de Statistica al Norvegiei, numai în 2011, un numar de 12,492 de copii au fost separati de familiile lor, fiind internati în “institutii“ specializate sau dati spre adoptie altor familii.
  NORVEGIA TREZESTE-TE!

 26. Eu nu stiu daca este vorba despre credință aici sau ca nu ești ortodox. Se apropie sfârșitul Omenirii. Si acești oameni care iau copiii din brațele mamelor fara ai spune unde ii duc sunt cei care sunt de partea Necuratului. Prea multe cazuri de acest gen sunt in lumea asta. Sau poate or fi extratereștri care au început sa invadeze lumea si fac experimente pe noi oamenii. Oricum sfârșitul este aproape. Prea multe semne au început sa se adevereasca

 27. Pentru Teodor Stela.Cei de la Colectiv dece nu au fost ocrotiți?Iata că pe lânga familia Bodnariu au luat copii şi unri fam creştine ortodoxe fin Marsmureş.Ce uşor suntem înşelaţi.

 28. COPIII AU CETATENIE ROMANA. PRIN URMARE NU POT FI ADOPTATI FARA ACORDUL STATULUI ROMAN. NICI SA NU LE TREACA PRIN CAP SA INCALCE DREPTUL INTERNATIONAL.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s