Efectele benefice ale bananelor foarte coapte!

Bananele foarte coapte, cu coaja moale, cu pete maronii sau chiar cu coaja neagra, contin unele substante exceptionale pentru sanatatea noastra, aceste substante active gasindu-se doar in bananele ajunse la maturitate.

banana

Bnanele cu coaja neagra combat cancerul!

Bananele foarte copate contin TNF (Tumour Necrosis Factor) – o substanta foarte activa asupra celulelor tumorale, pe care le ataca si le ucide. TNF este folosit in oncologie pentru a trata pacientii cu cancer, iar bananele coapte contin un TNF natural foarte puternic.

Un grup de cercetători din Tokyo, condus de profesorul Senji, a studiat efectele mai multor alimente asupra animalelor de laborator, după descoperirea conţinutului ridicat în factori anticancerigeni pe care bananele coapte îl prezintă.

Aceştia au descoperit că cele mai puternice efecte asupra sistemului imunitar l-au avut bananele, animalele hrănite cu banane coapte prezentând un sistem imunitar foarte puternic, rezistenţă la stres şi un număr mai mare de globule albe în sânge – globule implicate în procesele imunitare. Alte alimente studiate pentru efectul lor au fost: merele, strugurii, pepenele rosu, perele şi curmalul japonez.

Bananele coapte conţin antioxidanţi

Bananele coapte prezintă un conţinut ridicat în antioxidanţi. Antioxidanţii sunt substanţe care pot anula efectele nocive ale radicalolor liberi. Aceşti radicali liberi pot rezulta în urma metabolismului şi pot afecta integritatea celulelor, producând ceea ce numim stres oxidativ. Radicalii liberi sunt încriminaţi ca fiind implicaţi în formarea cancerului.

Iată şi alte beneficii ale bananelor:

  • Bananele cresc imunitatea;
  • Bananele sunt alimente energizante, indicate în perioadele de suprasolicitare fizică şi intelectuală. Bogate în carbohidraţi, bananele ajută creierul în procesele de memorare;
  • Prin antioxidanţii conţinuţi, bananele menţin tinereţea şi fac pielea mai frumoasă;
  • Banana este un bun diuretic natural, scăzând endemele şi tensiunea arterială.
  • Bananele previn osteoporoza, fiind indicate cu precădere in alimentaţia femeilor.
  • Bananele reglează tranzitul intestinal şi ameliorează durerile de stomac.

Sursa: publika.md

Alte informatii utile despre cum va puteti vindeca de felurite boli sau pur si simplu sa ramaneti sanatosi puteti gasi la categoria: SANATATE
 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s