Rusia si China s-au aliat impotriva dolarului

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a anunţat, în cadrul Forumului Economic de la St. Petersburg, că Rusia şi China vor depune eforturi concertate pentru a modifica practicile curente cu privire la utilizarea monedei de rezervă, înlocuind treptat dolarul cu rubla şi yuanul.

dollar-fall-1-640x480

Cooperarea dintre Moscova şi Beijing a atins un nivel fără precedent în diferite domenii, precum energie şi apărare.

În cadrul discursului de la St. Petersburg, Putin a sugerat că dolarul şi trezoreria Statelor Unite nu se mai dovedesc stabile, ceea ce ar determina Rusia şi China să dezvolte mai multe instrumente financiare pentru a combate instabilitatea economică de pe piaţa globală.

Dacă Rusia şi China îşi vor “diversifica” în mod simultan obligaţiunile în moneda de rezervă actuală, vor provoca o depreciere severă a dolarului şi a titlurilor de trezorerie americană.

”Nu este nici un secret că Republica Populară a Chinei şi Federaţia Rusă au mari rezerve de valută externă. China este pe primul loc în lume în acest domeniu. Este de foarte important să asigurăm că aceste fonduri sunt poziţionate raţional şi în siguranţă. Trebuie să ne unim eforturile pentru a găsi mijloace şi modalităţi pentru a asigura asta, în special ţinând cont de provocările mediului economic global şi de turbulenţele de pe piaţă, la care suntem martori. Trebuie să asigurăm şi să garantăm că aceste rezerve sunt în siguranţă şi sunt folosite raţional şi eficient. Folosind monedele naţionale, yuanul şi rubla, în acordurile internaţionale este un alt subiect. Am făcut primii paşi modeşti în această direcţie şi vom continua să explorăm oportunităţile pentru a coopera în acest segment”, a declarat Putin.

Moscova şi Beijingul vor coopera pentru a organiza o ”de-dolarizare” globală care să aducă beneficii maxime noii alianţe economice euroasiatice. Printre primele măsuri adoptate în acest sens au avut loc săptămâna trecută la Shanghai, cele două ţări convenind să efectueze tranzacţii comerciale bilaterale în monedă proprie de până la 100 de miliarde de dolari anual. Rusia a depus mai multe eforturi în acest sens şi în cadrul relaţiilor comerciale cu Iranul, care a dezvoltat mai multe metode pentru a evita dolarul – în urma sancţiunilor impuse de Occident Moscovei.

Rusia a abandonat deja dintr-o singură mişcare peste 20% din titlurile sale de trezorerie americane, Moscova aşteptând acum ca Beijingul să procedeze la fel.

Dorinta lui Putin de a renunta la dolar nu este o noutate, in 2011 a facut afirmatii dure la adresa dolarului American.

Intr-un interviu acordat televiziunii de stat chineze, Putin a reiterat dorinta Rusiei de a coopera cu China si a criticat dur Statele Unite, catalogand dominanta dolarului american drept “parazitara”.

“SUA nu reprezinta un parazit pentru economia mondiala, insa monopolul dolarului american este un parazit“. (2011)

doll

Articol preluat de pehttp://www.frontpress.ro/2014/05/rusia-si-china-s-au-aliat-impotriva-dolarului.html

Urmariti va rog si:

Publicitate

Un gând despre &8222;Rusia si China s-au aliat impotriva dolarului&8221;

  1. Interesant si binevenita unirea Rusiei cu China,nu de alta dar sa-i bage in sperieti pe acesti lacomi(bilderberg,CFR si toti papusarii)care au nenorocit toata populatia globului cu nemernicia lor.
    Asa sa le ajute DUMNEZEU!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s